παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 7ο)

Στο 7ο άρθρο της σειράς της Επιλεκτικής αστρολογίας με έμφαση στην επιλογή ημερομηνίας γάμου, η Γαβριέλλα προχωρά σε ένα πραγματικό παράδειγμα και αναδεικνύει όλα τα κρίσιμα διλήμματα που ανακύπτουν σε μια πραγματική περίπτωση ανάλυσης.

Από τη θεωρία στη πραγματικότητα

Όπως είχαμε "υποσχεθεί", στη συνέχεια θα μιλήσουμε για ένα πραγματικό (κι όχι πλέον "υποθετικό") ζευγάρι και θα δούμε χάρτες που προτάθηκαν για να επιλέξει ανάμεσα σε αυτούς εκείνον που θα ήταν τελικά και ο χάρτης του γάμου του.

Το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί το καλοκαίρι του 2012 και ήθελε να τελέσει τον (πολιτικό) γάμο του όσο το δυνατόν συντομότερα αρκεί να έβρισκε κάποια αστρολογικά αποδεκτή ημερομηνία. Στάθηκε αρκετά "τυχερό" καθώς στο δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, το οποίο ήταν και αυτό μέσα στο οποίο ιδανικά ήθελε να κάνει "το μεγάλο βήμα", υπήρχαν τρεις (3) "καλές" για γάμο ημέρες (συγκεκριμένα οι: 5/9, 10/10 και 15/10).

Για να δούμε όμως ότι δεν είναι και το πιο σύνηθες να μπορούμε να βρούμε 3 ημερομηνίες μέσα σε δύο μήνες και πως συχνά καταλήγουμε με μονοψήφιο αριθμό ημερομηνιών μέσα σε ένα ολόκληρο έτος, να πούμε ότι αν το ζευγάρι μας δεν προλάβαινε ούτε τη 15η του Οκτώβρη, θα έπρεπε να περιμένει έως το Φεβρουάριο του 2013 οπότε και υπήρχε μια μοναδική αποδεκτή ημερομηνία κι αυτή με Σελήνη στον Κριό που όπως αναφέραμε δεν αποτελεί συνήθως "1η επιλογή" (για τις "καλές" και "κακές" θέσεις της Σελήνης σε ένα χάρτη γάμου δες το αντίστοιχο άρθρο - κάνε κλικ εδώ). Και σε αυτή την περίπτωση βεβαίως θα έπρεπε να βρούμε μια λειτουργική ώρα αφότου η Σελήνη είχε "ξεφύγει από τα δίχτυα" Ουρανού και Πλούτωνα. Από εκεί και πέρα, η 4η Μαΐου ήταν μια όμορφη ημερομηνία αλλά, καθώς η άνοιξη ήταν μακριά, θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη μόνο εφόσον χρειαζόταν. Η 5η Απριλίου αποτελούσε μια ακόμα αποδεκτή ημερομηνία, με μια ωραία σύνοδο Αφροδίτης-Άρη αν και στον Κριό.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα τους τρεις χάρτες που προτάθηκαν, το κατά πόσον πληρούσαν τους κανόνες που αναφέραμε στα προηγούμενα άρθρα μας αλλά και το πως θα περιέγραφαν γενικά το γάμο αν αυτός είχε τελικά σα χάρτη του καθέναν από τους χάρτες αυτούς. Θα ξεκινήσουμε ανάποδα, από την 3η Επιλογή, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 16.19. Ο χάρτης έχει σχεδιαστεί για τη περιοχή: Λευκωσία, Κύπρος.


Ανάλυση χάρτη 5ης Σεπτεμβρίου

5 sept 2012.gifΡίχνοντας μια πρώτη ματιά σε αυτό το χάρτη, εύκολα παρατηρούμε κάποιους από τους κανόνες που θέσαμε να ικανοποιούνται. Όπως "απαραίτητα" θα θέλαμε, η Αφροδίτη δεν είναι ανάδρομη (δες το αντίστοιχο άρθρο - κάνε κλικ εδώ) και η Σελήνη από τον Ταύρο δεν είναι σε τροχιά κενή πορείας και μάλιστα πρόκειται να σχηματίσει όψη τριγώνου με τον Ήλιο στην Παρθένο. Παρατηρώντας λίγο πιο προσεκτικά, διαπιστώνουμε ότι το τρίγωνο αυτό είναι και η τελευταία όψη που θα σχηματίσει η Σελήνη προτού αφήσει το ζώδιο του ΤαύρουΑφροδίτη "αφήνει" τον Καρκίνο προτού σχηματιστεί εξάγωνο ακριβείας από τη Σελήνη). Επομένως η επίσης απαραίτητη προϋπόθεση της αρμονικής τελευταίας όψης της Σελήνης προτού μπει σε τροχιά κενή πορείας, πληρούται επίσης. Ταυτόχρονα έχουμε αποφύγει τις "κακές" θέσεις τόσο για την Αφροδίτη (δες το αντίστοιχο άρθρο - κάνε κλικ εδώ) όσο και για τη Σελήνη αλλά και μια τυχόν ανάδρομη πορεία του Ερμή. Δεν έχουμε μια Σελήνη σε "γέμιση" (βλέπουμε στο χάρτη πως η απόσταση μεταξύ Ήλιου και Σελήνης είναι μεγαλύτερη από 180 μοίρες, είμαστε επομένως μετά την Πανσέληνο), κάτι επιθυμητό αλλά όχι απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μεταξύ Αφροδίτης και Άρη. Αν και οι πλανήτες είναι και οι δυο σε υδάτινα ζώδια - Καρκίνο και Σκορπιό αντίστοιχα - δε σχηματίζεται μεταξύ τους όψη (ας θυμηθούμε ότι την επιλεκτική την ενδιαφέρουν οι συγκλίνουσες όψεις ανεξαρτήτως ανοχής).

Με τη συγκεκριμένη επιλογή ώρας (μετά από πολλές δοκιμές) δεν καταφέραμε να έχουμε ένα σταθερό ωροσκόπο ωστόσο, όπως περιγράψαμε, ένας ωροσκόπος Αιγόκερως αποτελεί καλή επιλογή για ένα χάρτη γάμου (δες το αντίστοιχο άρθρο - κάνε κλικ εδώ). Εξάλλου εξυπηρετεί στο να κρατηθούν όλοι οι κακεργέτες εκτός του 7ου και βασικά εκτός των γωνιακών οίκων (μόνο ο Άρης αναπόφευκτα μένει στο 10ο - δες  το αντίστοιχο άρθρο, κάνε κλικ εδώ). Ταυτόχρονα τοποθετεί σε γωνιακό οίκο (4ο) τη Σελήνη η οποία, ως κυβερνήτης και του 7ου, δε σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις.

Γενικά σαν ημερομηνία έχει το πλεονέκτημα μιας πολύ δυνατής, σταθερής Σελήνης στον Ταύρο σε αρμονική όψη τριγώνου με τον Ήλιο στην "πρακτική" Παρθένο. Ο Άρης στο Σκορπιό (καλή θέση στο ζώδιο που παραδοσιακά κυβερνά) προσθέτει πάθος στη σχέση. Η Αφροδίτη δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση όσο θα θέλαμε. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό είναι το "μείον" του χάρτη, η λεπτομέρεια που κάνει τις άλλες δυο διαθέσιμες επιλογές προτιμότερες (σε κάθε περίπτωση βέβαια κι αυτή παραμένει μια πολύ καλή επιλογή). Το "πρόβλημα" είναι πως η Αφροδίτη είναι στις πολύ τελευταίες μοίρες του Καρκίνου, έτοιμη να αφήσει το ζώδιο αυτό, και δεν κάνει όψεις με άλλους πλανήτες ή τα Φώτα (Αφροδίτη κενή πορείας - αναφέραμε παραπάνω ότι το εξάγωνο με τη Σελήνη δεν προλαβαίνει να σχηματιστεί). Να σημειώσουμε όμως ότι είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τη Σελήνη (εδώ έχουμε την "κλασσικότερη" περίπτωση αμοιβαίας υποδοχής καθώς Σελήνη και Αφροδίτη βρίσκονται η καθεμιά στο ζώδιο που η άλλη κυβερνά), γεγονός που σε μεγάλο βαθμό "αποκαθιστά" την "αδυναμία" που αναφέραμε παραπάνω.

Τι θα συνέβαινε αν...

Τελικά το ζευγάρι μας δεν επέλεξε αυτή την ημερομηνία και ώρα, τι θα έλεγε όμως ο συγκεκριμένος χάρτης για το γάμο εάν είχε πράγματι τελεστεί τότε; Ας δούμε πρώτα τον Ήλιο. Ένας Ήλιος στην Παρθένο σε ένα χάρτη γάμου πιθανότατα δείχνει ένα ζευγάρι το οποίο από κοινού, σαν μια οντότητα, χαρακτηρίζεται από μια ανάγκη να είναι χρήσιμο, να προσφέρει. Ίσως είναι το ζευγάρι εκείνο στο οποίο συγγενείς και φίλοι απευθύνονται όταν θέλουν κάποια πρακτική βοήθεια. Θα μπορούσε κάλλιστα να συμμετέχει ενεργά προκειμένου να στηθεί μια εκδήλωση στο σχολείο των παιδιών η στην κοινότητα που ζει. Βεβαίως και η Παρθένος έχει την αρνητική της πλευρά, τη ροπή προς την επίκριση, τον αρνητικό, την υπερβολική έγνοια. Για ένα οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι αυτά θα μπορούσαν να είναι κάτι εντελώς ξένο, εδώ όμως έχουμε και στους δυο ατομικούς χάρτες αλλά και στον σύνθετο (composite) έντονες "παρθενίσιες" επιρροές. Αυτό είναι ένα κοινό του ζευγαριού, κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε ότι ο ένας μπορεί να καταλάβει τις ανησυχίες του άλλου και την ανάγκη του για τελειότητα εφόσον αυτά είναι χαρακτηριστικά που πιθανότατα μοιράζονται. Και είναι βέβαια σημαντικό το ζευγάρι να έχει υπόψη του ότι ο ένας θα πρέπει να μπορεί να "συγκρατήσει" τον άλλο όταν "βυθίζεται" στον αρνητισμό και "χάνεται" στη λεπτομέρεια.

Εδώ λοιπόν έχουμε ένα ζευγάρι που θεωρούμε ότι μπορεί να "σηκώσει το βάρος" ενός Ήλιου στην Παρθένο ακριβώς γιατί οι σχετικές ενέργειες του είναι οικείες. Σε τέτοια σημεία είναι που οι προσωπικοί χάρτες μπαίνουν μέσα στη διαδικασία επιλογής. Αφενός όταν πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε εξίσου καλές ημερομηνίες με βάση αντικειμενικά κριτήρια / τους κανόνες επιλογής, επιλέγουμε αυτόν που θεωρούμε ότι μας "ταιριάζει" περισσότερο. Αφετέρου, όταν πρέπει να αποφασίσουμε τι θα τοποθετήσουμε που, και πάλι αφού έχουμε εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, καταφεύγουμε στους υπόλοιπους χάρτες (ατομικούς για κάθε έναν από τους συντρόφους και σύνθετο). Αυτό κατά κάποιο τρόπο μας φέρνει και στο επόμενο σημείο που θα σχολιάσουμε.

Στο χάρτη αυτό, προσπαθώντας να αποφύγουμε τις "κακοτοπιές", είδαμε τον Ήλιο να "πέφτει" στον 8ο οίκο. Ίσως φαίνεται "παράξενη" η επιλογή καθώς αυτός είναι ένας οίκος με "άσχημη φήμη". Ωστόσο ο 8ος είναι και ο οίκος εκείνος που σχετίζεται με την απόλυτη οικειότητα και εγγύτητα και ο γάμος είναι ο θεσμός που τις "απαιτεί" αλλά και τις "προκαλεί" στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Καθώς οι σύζυγοι περνούν κάθε μέρα τους μαζί, παρατηρούν κάθε έκφραση, κάθε κίνηση, κάθε ψεγάδι του συντρόφου τους και καταλήγουν να τον ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον (χωρίς ποτέ να τον γνωρίσουν απόλυτα). Το ζευγάρι με τον Ήλιο στον 8ο έρχεται τόσο κοντά ώστε να γίνει ένα και δοκιμάζεται για να μείνει ενωμένο. Είναι μια "διαδικασία" που ένα ζευγάρι μπορεί να μην αντέχει, που μπορεί να φοβίσει. Το ζευγάρι όμως του παραδείγματος μας έχει στο σύνθετό του χάρτη τον Ήλιο στον 8ο οίκο.

Οι άλλες επιλογές

Προτού δούμε τα άλλα επιμέρους, βασικά στοιχεία αυτού του χάρτη (Σελήνη, ωροσκόπο, Αφροδίτη, Άρη και Ερμή) ας ρίξουμε μια ματιά στις άλλες δύο επιλογές. Για λόγους "οικονομίας" δε θα "τρέξουμε" ξανά την checklist μας, δε θα δούμε δηλαδή ποιοι από τους κανόνες που θέσαμε πληρούνται και ποιοι όχι. Αυτή ίσως θα ήταν μια ενδιαφέρουσα άσκηση για όσους από τους Stardomers θα ήθελαν να ασχοληθούν (κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε στα σχόλια). Θα επικεντρωθούμε στον Ήλιο του γάμου ώστε να "επιβεβαιώσουμε", δίνοντας ένα ακόμα παράδειγμα, ότι έχουμε καταλάβει τη "φιλοσοφία" με την οποία ερμηνεύεται. Βέβαια δεν πρόκειται για κάτι που δεν ξέρουμε ήδη. Όπως σε κάθε ατομικό χάρτη ο Ήλιος δείχνει τον προορισμό, το σκοπό, έτσι και σε ένα χάρτη γάμου δείχνει τον κοινό (των συζύγων) σκοπό.

10 october.gifΚαι στους δύο άλλους χάρτες που προτάθηκαν (Επιλογή 2η: 10-Οκτώβρη, 14.50 και Επιλογή 1η: 15-Οκτώβρη, 14.35 - πρόκειται για δυο εξίσου καλές επιλογές με ένα πολύ "ελαφρύ προβάδισμα" στη 15η) ο Ήλιος είναι στο Ζυγό και τον 9ο οίκο. Με τον Ήλιο στο πιο προσανατολισμένο προς το γάμο ζώδιο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ζευγάρι πραγματικά θέλει να παντρευτεί και να κάνει το γάμο να πετύχει, να διατηρηθεί. Η ανάγκη για αρμονία τόσο μέσα στο γάμο όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον είναι αυξημένη (με τις συνέπειες που αυτό που πάντα μπορεί να έχει για τους Ζυγούς). Από τον 9ο οίκο, ο Ήλιος μπορεί να είναι ενδεικτικός μιας ροπής προς το φιλοσοφικό, προς ο, τι είναι "μακριά" - ξένες χώρες, διαφορετικές κουλτούρες κτλ. Δείχνει ένα ζευγάρι με "ανοιχτούς ορίζοντες", με όποια έκφραση κι αν μπορεί να πάρει αυτό.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι, σε όλες τις επιλογές που κάναμε, φροντίσαμε ο Ήλιος να είναι απαλλαγμένος από δυσαρμονικές όψεις, κυριότατα με τους κακεργέτες. Ας δούμε ιδίως τις ημερομηνίες του Οκτώβρη: ο Ήλιος έχει "περάσει" κι "αφήσει πίσω του" τις όψεις με Ουρανό και Πλούτωνα.

15 oct 2012.gifΤο ζευγάρι του παραδείγματος μας ήδη ζει και εργάζεται μακριά από τον τόπο που γεννήθηκε όπως φαίνεται όχι μόνο από τον Ήλιο στον 9ο αλλά και γενικά από τον "γεμάτο" αυτό οίκο στο χάρτη του γάμου (τελικά επιλέχθηκε η 15/10). Η "τάση" αυτή φαίνεται και από τον "γεμάτο" 9ο του σύνθετου αλλά υπάρχει και στους δύο ατομικούς χάρτες. Το ενδιαφέρον είναι ότι, πέρα από αυτά που προτάθηκαν και ελήφθησαν υπόψη, το ζευγάρι, άθελα του ή όχι, μέσα από καθυστερήσεις, κατέληξε ως εκ των πραγμάτων στο χάρτη που αποτυπώνει καλύτερα και την πραγματικότητα του. Πράγμα που θα καταλάβουμε καλύτερα μέσα από το επόμενο (και τελευταίο στη σειρά των επιλογών ημερομηνίας γάμου) άρθρο όπου και θα περιγράψουμε τις θέσεις και όψεις της Σελήνης αλλά και του Ερμή, της Αφροδίτης και του Άρη στους τρεις αυτούς χάρτες που προτάθηκαν. Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τα κοινά οικονομικά του ζευγαριού, την επικοινωνία, τη μεταξύ του φυσική έλξη με βάση αυτά; Και ποιο είναι το πρόσωπο που το ζευγάρι, σαν μια οντότητα, δείχνει στον κόσμο ανάλογα με τον ωροσκόπο του γάμου του; Αυτά στο επόμενο άρθρο!

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 270 μέλη.

γιορτάζουν οι: Κυριάκος, Κυριακή

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...