παρακαλώ περιμένετε...
ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Ημερομηνία Επιλογής Γάμου & Επιλεκτική Αστρολογία (Μέρος 1ο)

Η Επιλεκτική Αστρολογία βρίσκει κατά κόρον εφαρμογή στην επιλογή κατάλληλης ημερομηνίας επιλογής γάμου. Σ' αυτό το πρώτο άρθρο η Γαβριέλλα μας εξηγεί για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό πρέπει να αποφεύγουμε ανάδρομο Ερμή και Ανάδρομη Αφροδίτη στην ημερομηνία επιλογής μας και εξηγεί γιατί οι πρώτοι δύο μήνες του 2014 έχουν δυσκολίες ως ημερομηνίες γάμου. Και το καυτό θέμα μόλις τώρα αρχίζει να αναλύεται!

Στα δύο εισαγωγικά άρθρα (πάτησε ΕΔΩ για το Μέρος 1ο και ΕΔΩ για το Μέρος 2) που αφορούσαν την Επιλεκτική Αστρολογία εξηγήσαμε τις βασικές έννοιες που διέπουν το συγκεκριμένο κλάδο της Αστρολογίας και ποιες είναι οι σημαντικές διαφορές της από τη Γενέθλια Αστρολογία. Πλέον προχωράμε στο θέμα επιλογής ημερομηνίας γάμου και αναλύουμε σ' αυτό το άρθρο τους πρώτους σημαντικούς κανόνες της. Καλή μας αρχή!

 

Οι δύο δρόμοι επιλογής

 

Ο Robert Blaschke* γράφει ότι υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσει κανείς το θέμα της επιλογής ημερομηνίας γάμου : μπορεί να ξεκινήσει είτε προσπαθώντας να εντοπίσει ημερομηνίες με "καλές" πλανητικές θέσεις και όψεις, είτε απορρίπτοντας τις ημέρες εκείνες που "αντενδείκνυνται". Προσθέτει, ως Σκορπιός ο ίδιος, ότι πάντα διαλέγει το δεύτερο δρόμο.

Πιθανότατα επειδή κι εγώ έχω ωροσκόπο στο Σκορπιό (κι ας μην ξεχνάμε πως ο ωροσκόπος περιγράφει το πως προσεγγίζουμε τη ζωή και τις καταστάσεις της) πάντα έτεινα πρώτα προς την αφαιρετική μέθοδο. Κάπως έτσι, κάθε φορά που ξεκινώ να ψάχνω για ευνοϊκές ημερομηνίες γάμων, το πρώτο πράγμα που αυθόρμητα κάνω είναι να "βάζω ένα Χ" στις ημέρες εκείνες κατά τις οποίες ο Ερμής ή η Αφροδίτη είναι σε ανάδρομη πορεία.

Πριν όμως γράψω με μεγάλα, έντονα γράμματα, "Κανόνας 1ος: Ανάδρομοι εσωτερικοί πλανήτες", θα ήθελα να ανοίξω μια παρένθεση και να πω ότι δεν είναι όλοι οι κανόνες "ίσοι". Υπάρχουν συνθήκες που πρέπει οπωσδήποτε να πληρούνται για να θεωρηθεί μια υποψήφια για γάμο ημερομηνία ευνοϊκή, και άλλες που "δε χάθηκε κι ο κόσμος" αν δεν εξασφαλίζονται (όπως είπαμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προτίμησα να αφιερώνω λίγο περισσότερο χρόνο (και χώρο στο κείμενο) αναλύοντας τους κανόνες και σημειώνοντας τη βαρύτητα καθενός, και να μην παραθέσω απλά μια λίστα με τον ένα κάτω από τον άλλο.

 

Είναι λίγο πιο σύνθετο από αυτό που φαντάζεσαι...

Για να γίνουν τα παραπάνω λίγο πιο σαφή και να αρχίσουμε να μπαίνουμε σταδιακά περισσότερο στην ουσία των τεχνικών της Επιλεκτικής Αστρολογίας, θα χρησιμοποιήσω ένα πρώτο παράδειγμα. Παρατηρώ συχνά ότι, σε ο, τι αφορά τις ημερομηνίες γάμων, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ζώδιο της Σελήνης καθώς και στο να είναι σε "γέμιση" (μεταξύ Νέας Σελήνης και Πανσελήνου). Μάλιστα η διάδοση αυτού του κανόνα είναι τόσο έντονη που ακόμη και άτομα που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την αστρολογία την αναμασούν με χαρακτηριστική ευκολία. Ας το απομυθοποιήσουμε εξ αρχής μαζί αυτό το μύθο. Και για αυτό το σκοπό ας δούμε τον παρακάτω χάρτη ενός υποθετικού γάμου που έγινε στην Αθήνα, στις 11 το πρωί της 16ης Μαΐου αυτού του έτους.

epilektiki 1.gif

Είναι αυτός ένας "καλός" χάρτης γάμου; Έχει Σελήνη στο Λέοντα, μια από τις καλύτερες θέσεις για αυτό το σκοπό, και η Σελήνη είναι σε "γέμιση". Έχουμε πει πως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, οπότε, θα μπορούσε να είναι εντάξει; Όχι. Κατηγορηματικά!

Αυτός είναι ένας χάρτης που οπωσδήποτε θα απορρίπταμε. Κι αυτό γιατί, αφήνοντας οτιδήποτε άλλο στην άκρη, μεταξύ των Φώτων έχουμε μια συγκλίνουσα δυσαρμονική όψη (Σελήνη στο Λέοντα σε τετράγωνο με τον Ήλιο στον Ταύρο), η οποία μάλιστα είναι και η τελευταία όψη που σχηματίζει η Σελήνη πριν μπει σε τροχιά κενή πορείας (πριν αφήσει το ζώδιο του Λέοντα). Με απλά λόγια: θα θέλαμε μια Σελήνη σε "γέμιση" (για όλα τα νέα εγχειρήματα είναι προτιμητέα) αλλά δεν είναι αναγκαία. Και για να το πάμε και ένα βήμα παρακάτω, ακόμη κι αν είμαστε σε εισαγωγικό στάδιο ακόμη, η Σελήνη σε φάση γέμισης δεν είναι τόσο σημαντική όσο μια αρμονική σχέση μεταξύ των Φώτων. Η δε τελευταία όψη της Σελήνης πριν αφήσει το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, πρέπει να είναι αρμονική.

Συμπέρασμα πριν κλείσουμε την αυτή τη σύντομη παρένθεση: Δεν αρκεί να δεχτούμε ότι κάποιοι κανόνες θα πληρούνται και κάποιοι, ως εκ των πραγμάτων, όχι. Χρειάζεται και να γνωρίζουμε τι είναι απαραίτητο να έχουμε και τι θα μπορούσαμε να θυσιάσουμε. Όλοι οι κανόνες που συνοπτικά αναφέρθηκαν για τις ανάγκες του παραδείγματος θα αναλυθούν περαιτέρω στη συνέχεια των άρθρων μας αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εξ αρχής ότι η επιλογή μιας ημερομηνίας έχει πλήθος κανόνων και τεχνικών και δεν είναι μια διαδικασία που μπορούμε να "ξεπετάξουμε".

 

Βήμα 1ο: Απέρριψε ανάδρομη Αφροδίτη (και ανάδρομο Ερμή)!

 

Ας επιστρέψουμε στον σχετικό με τους ανάδρομους - και πρώτο που θα εξετάσουμε - κανόνα. Ανέφερα παραπάνω ότι προσωπικά θα απέρριπτα όλες τις ημερομηνίες με ανάδρομους την Αφροδίτη και τον Ερμή. Η διάρκεια της ανάδρομης πορείας των πλανητών αυτών είναι σχετικά σύντομη και όχι "συχνή" - η Αφροδίτη παραμένει ανάδρομη για 40 περίπου ημέρες ανά 1,5 χρόνο και ο Ερμής κατά μέσο όρο για 3 βδομάδες , 3 φορές μέσα στο έτος - δεν είναι, επομένως, πολύ δύσκολο να αποφευχθούν οι περίοδοι αυτοί. Το ζήτημα είναι, με βάση και τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, πόσο απαραίτητο είναι;

Η Αφροδίτη έχει μεγαλύτερη σημασία για τους χάρτες των γάμων αφού είναι και αυτή που τους κυβερνά γενικά. Η Marion March γράφει** πως δε θα συμβούλευε την τέλεση ενός γάμου κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης και στα διάφορα (πραγματικά) παραδείγματα χαρτών που παραθέτει δεν υπάρχει ούτε ένα στο οποίο να έχει κάνει αυτή την "υποχώρηση". Η April Elliott Kent*** είναι πολύ σαφής λέγοντας ότι γάμοι με την Αφροδίτη ανάδρομη δεν πρέπει να γίνονται, και ο Blaschke απλά διαγράφει αυτές τις ημερομηνίες από τις επιλογές του (είπαμε αυτός είναι Σκορπιός, δεν θα κάτσει να επιχειρηματολογήσει). Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τη σημασία των ανάδρομων πορειών - είναι περίοδοι επανεξέτασης κι επαναπροσδιορισμού. Στην περίπτωση της Αφροδίτης, των σχέσεων.

Όσον αφορά τον ανάδρομο Ερμή, η επιλεκτική αστρολογία ούτως ή άλλως συμβουλεύει να "μένουμε μακριά" του όταν υπογράφουμε συμβόλαια - και ο γάμος είναι και αυτός ένα συμβόλαιο. Κατά την ανάδρομη πορεία του Ερμή αυτό που συμβαίνει είναι ότι τείνουμε να μη δίνουμε τόση σημασία στις λεπτομέρειες, στα "μικρά γράμματα" με αποτέλεσμα συχνά εκ των υστέρων να διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμέναμε. Αυτός ακριβώς είναι και ο "κίνδυνος" για ένα γάμο που τελείται με τον Ερμή ανάδρομο. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, δεν έχει την ίδια σημασία με την Αφροδίτη. Έτσι, εδώ θα μπορούσαμε να αφήσουμε ένα μικρό "παράθυρο" και να δεχτούμε μια ημερομηνία κατά την οποία θα ήταν ανάδρομος, αν ήταν απολύτως απαραίτητο να τελεστεί τότε ο γάμος. Ο κανόνας δηλαδή θα έλεγε ότι θα πρέπει να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί ο ανάδρομος Ερμής. Προσωπικά δεν θα ήθελα να αναγκαστώ σε μια τέτοια επιλογή και νομίζω ότι, εφόσον μιλάμε για γάμο, θα υπάρχουν και περιθώρια για αλλαγή (δεν είναι ας πούμε ένα συμβόλαιο που οι συνεργάτες πιέζουν να γίνει δεκτό και να υπογραφεί άμεσα και δε δέχονται να περιμένουν). Αλλά αν γίνει, θα πρέπει να έχουμε υπόψη και τον "κίνδυνο" που αναφέρθηκε παραπάνω αλλά και έναν ακόμα: ότι τα πράγματα δε θα πάνε όπως τα θέλουμε...

Τί εννοώ; Έτυχε να βρεθώ σε δύο γάμους που τελέστηκαν και οι δύο την πρώτη ημέρα της (τότε) ανάδρομης πορείας του Ερμή. Ο ένας γίνονταν στη Θεσσαλονίκη με τους μισούς τουλάχιστον καλεσμένους να πρέπει να έρθουν από Αθήνα. Είχαν προηγηθεί κατολισθήσεις στα Τέμπη που ταλαιπώρησαν όσους διάλεξαν να ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητά τους και να κάνουν κάποιες ώρες παραπάνω πηγαίνοντας από τους παλιούς δρόμους. Κάποιοι άλλοι διάλεξαν να ταξιδέψουν αυθημερόν αεροπορικώς και έφτασαν τελικά στη Θεσσαλονίκη περίπου μια ώρα πριν το μυστήριο αφού λόγω πολύ αυξημένης ομίχλης το αεροπλάνο επιχείρησε να προσγειωθεί και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω τρεις φορές! Και καθώς κάποιοι έφευγαν για την εκκλησία, το ασανσέρ του ξενοδοχείου που το ζευγάρι είχε κλείσει για τους καλεσμένους χάλασε και περίμεναν κάποια ώρα να τους βγάλουν! Στη δεύτερη περίπτωση, αν και αρχές Δεκέμβρη και στην Αθήνα, χιόνισε, και περισσότεροι από τους μισούς καλεσμένους αποθαρρύνθηκαν ή δεν μπόρεσαν καν να φτάσουν στην εκκλησία και το κέντρο. Οι γάμοι έγιναν, τα ζευγάρια φάνηκε να το διασκεδάζουν, και παραμένουν μαζί - ελπίζω ευτυχισμένοι. Ας πούμε όμως ότι δεν πήγαν όλα όπως είχαν προγραμματιστεί!

 

Παράδειγμα για το τρέχον έτος και οι πρώτες διαγραφές ημερομηνιών...

Στο σημείο αυτό ας βάλουμε στην ανάλυση μας ένα "ρεαλιστικό" παράδειγμα το οποίο θα μας ακολουθεί και στη συνέχεια. Ας υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι θέλει να βρει μια ευνοϊκή ημερομηνία για γάμο στις αρχές του 2014, ας πούμε μέχρι το Πάσχα, και είναι αρκετά ευέλικτο, δέχεται να συζητήσει οποιαδήποτε ημέρα. Με βάση τα παραπάνω, το πρώτο που κάνουμε είναι να απορρίψουμε τυχόν ημερομηνίες μέσα στο διάστημα αυτό που η Αφροδίτη είναι ανάδρομη. Με μια απλή αναζήτηση στο Internet βρίσκουμε τα ακριβή διαστήματα της ανάδρομης πορείας των εσωτερικών πλανητών και διαπιστώνουμε ότι θα υποδεχτούμε το νέο έτος με την Αφροδίτη ήδη ανάδρομη από τα τέλη Δεκέμβρη και ως τις 31 Ιανουαρίου. Απορρίπτουμε επομένως κάθε ημερομηνία μέσα στον Ιανουάριο και, καθώς έχουμε μια σχετική "άνεση" σε χρόνο, μπορούμε να αποφύγουμε και τις 3 εβδομάδες που και ο Ερμής γυρνά ανάδρομος για πρώτη φορά μέσα στο 2014, δηλαδή το διάστημα μεταξύ 6 και 28 Φεβρουαρίου. Αφού επί της ουσίας αποκλείσαμε τους δύο πρώτους μήνες του έτους, ας δούμε πως θα συνεχίσουμε να "διαγράφουμε".

Ο επόμενος κανόνας που πρέπει οπωσδήποτε να πληρούται αναφέρθηκε ήδη. Για να θεωρηθεί μια ημερομηνία γάμου ευνοϊκή θα πρέπει η τελευταία όψη της Σελήνης προτού μπει σε τροχιά κενή πορείας να είναι αρμονική. Επομένως θα συνεχίσουμε απορρίπτοντας κάθε ημερομηνία κατά την οποία η τελευταία όψη της Σελήνης είναι δυσαρμονική. Για να το κάνουμε αυτό θα χρειαστούμε ένα αστρολογικό ημερολόγιο και θα αναλύσουμε περαιτέρω τη σημασία του την ερχόμενη Τετάρτη 30/10. Έως τότε, είναι απαραίτητο να κάνουμε - στα γρήγορα - κάποιες ακόμα σημειώσεις.

Η επιλεκτική αστρολογία, σαν παραδοσιακή μέθοδος, ενδιαφέρεται μόνο για τις λεγόμενες "Πτολεμαϊκές" όψεις (σύνοδος, εξάγωνο, τετράγωνο, τρίγωνο και αντίθεση). Επίσης ενδιαφέρεται μόνο για τις συγκλίνουσες όψεις. Όταν για παράδειγμα λέμε ότι σε ένα χάρτη γάμου θέλουμε τα Φώτα σε αρμονική μεταξύ τους σχέση εννοούμε ότι θέλουμε τη Σελήνη να πρόκειται να σχηματίσει εξάγωνο, τρίγωνο ή σύνοδο με τον Ήλιο. Οι ανοχές αυτές καθ' εαυτές δεν μετράνε. Ενώ δηλαδή σε ένα γενέθλιο χάρτη θα βλέπαμε μια ανοχή της τάξεως των 12 μοιρών ως πολύ μεγάλη για να θεωρήσουμε ότι τα Φώτα σχηματίζουν εξάγωνο λόγου χάρη, σε ένα χάρτη γάμου, εφόσον τα Φώτα συγκλίνουν, και ανεξαρτήτως ανοχής, θεωρούμε ότι έχουμε αρμονική σχέση. Είναι περιττό να πούμε ότι γάμοι δεν πρέπει να τελούνται ενώ η Σελήνη βρίσκεται σε τροχιά κενή πορείας (όπως δε θέλουμε τότε την έναρξη κανενός σημαντικού γεγονότος διότι "τίποτα δε θα βγει από αυτό") - εφόσον θέλουμε συγκλίνουσα όψη της Σελήνης τουλάχιστον με τον Ήλιο, αυτό εξυπακούεται.

 

Βιβλιογραφία

*Astrology: A Language of Life (Vol. IV - Relationship Analysis) by Robert P. Blaschke (2004)

** The Only Way to Learn About Horary & Electional Astrology by Marion D. March & Joan McEvers (1992)

*** Wedding Date Workshop (eBook) by April Elliott Kent (2011)

Έχεις απορίες ή θες να ρωτήσεις κάτι για το άρθρο που μόλις διάβασες; Γίνε μέλος του Stardome* και γράψε την ερώτηση σου σε ένα ποστ στις Φυλές των Ζωδίων πατώντας εδώ.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...