παρακαλώ περιμένετε...

Τι σημαίνει ο 12ος οίκος στο Σκορπιό χωρίς άλλους πλανήτες;

  • fldown @ 29.08.2008 17:03
    Στο γενέθλιο χάρτη ο οίκος που έχει ακμή στο σκορπιό συμβολίζει τη σφαίρα της ζωής στην οποία το άτομο επιμένει ή είναι προορισμένο να αποκτήσει βαθιά γνώση της και μάλιστα τα θέματα του οίκου που συναντάμε αυτό το ζώδιο τα αντιμετωπίζουμε με πάθος ή τα αντιπαλεύουμε με πάθος...
    Τώρα αν στραφούμε στο ζώδιο του Σκορπιού, με κυβερνήτη τον Πλούτωνα και με σύνθημα τις κρίσεις την μεταμόρφωση και ακολούθως στην ερμηνεία του 12ου οίκου σαν τον οίκο που σηματοδοτεί τη διάλυση του εγώ, τη θυσία,τις τάσεις φυγής, την προσευχή και την ένωση με το αιώνιο και το θείο, της υποσυνείδητες τάσεις που μπορούν να μας εκτοξεύσουν ή να μας καταστρέψουν καθώς δεν πηγάζουν από το συνειδητό μέρος της ύπαρξης αλλά και τι μας κάνει να νιώθουμε εξιλεωμένοι τότε στρέφουμε την προσοχή μας σε ψυχολογικά ζητήματα τις ύπαρξης αρχικά.
    Πρώτα από όλα από την ενέργεια του Σκορπιού τίποτα δεν μένει θαμμένο ή κρυφό οπότε το άτομο αισθάνεται μια πιεστική ανάγκη να φέρει στο φως της συνείδησης ότι είναι κρυφό ή ασθενές στο χαρακτήρα του. Όπως και με τον Σκορπιό στην ακμή του 8ου οίκου, έτσι και εδώ πολλές φορές το άτομο φοβάται τον εαυτό του και το πόσο εύκολα μπορεί ορισμένες φορές να παρασυρθεί από την ένταση τον βαθύτερων πόθων του αλλά και των συμπλεγμάτων του. Οπότε αν δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει συχνά τα καταπιέζει.
    Ο Howard Sasportas λέει για αυτή τη θέση ότι συνδέεται με την "αγωνία του θανάτου" (death anxiety). Η κάθε αλλαγή που φαίνεται στον ορίζοντα συχνά τους προξενεί τρόμο καθώς φαίνεται να γνωρίζουν πως αυτή σηματοδοτεί την διάλυση συγκεκριμένων στοιχείων του χαρακτήρα τους. Η ωρίμανση απαιτεί την θυσία των υφιστάμενων ψυχολογικών δομών και σε ένα βαθύτερο επίπεδο συνδέουν αυτή τη θυσία με τον ίδιο το θάνατο. Καθώς αναφερόμαστε στον 12ο οίκο (Οίκος των Ιχθύων) υπάρχουν πάντα δύο αντίθετες και αντικρουόμενες τάσεις. Ένα μέρος της ύπαρξης τους αποζητά την ανάπτυξη και την επέκταση του εγώ αλλά την ίδια στιγμή ένα άλλο μέρος προσπαθεί να εμποδίσει υποσυνείδητα οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να σηματοδοτήσει το "θάνατο" εκείνων όσων πρέπει να θυσιαστούν στο όνομα αυτής της ανάπτυξης (ωρίμανσης) του εγώ. Ο Sasportas καταλήγει πως μέχρι να ανακαλύψουν και να συνάψουν ειρήνη με αυτή το υπαρξιακό εμπόδιο θα ντύνουν με αυτή την "αγωνία του θανάτου" οτιδήποτε και οποιονδήποτε εμφανίζεται στη ζωή τους και "απειλεί" να τους μεταμορφώσει. Μέχρι να αναγνωρίζουν πως φοβούνται το θάνατο δεν μπορούν να ζήσουν στο έπακρο τη ζωή τους.
    Γενικά η θέση αυτή του Πλούτωνα δηλώνει πως υπάρχει συγκεντρωμένη και ισχυρή ενέργεια παγιδευμένη στα "αμπάρια" της ύπαρξης και το άτομο κάποια στιγμή στη ζωή του αποζητά να αποδεσμεύσει αυτή την ενέργεια είτε με την μορφή ψυχανάλυσης είτε εκφράζοντας τις πεποιθήσεις του ανατρέποντας την συμβατική συλλογική (κοινωνική) εικόνα που έχει κάποιος για την ανθρώπινη ύπαρξη είτε επιζητώντας να την εξηγήσει ψυχολογικά. Γι' αυτό και η θέση είναι χαρακτηριστική για ψυχολόγους, αναλυτές, κοινωνιολόγους ή ανθρώπους με σημαντική επιρροή σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού όπως συγγραφείς ή και δημοσιογράφους. Για παράδειγμα ο Roberto Assagioli ψυχολόγος και θεμελιωτής της τεχνικής της Ψυχοσύνθεσης είχε αυτή την θέση καθώς και ο Αμερικανός συγγραφέας O. Henry.
  • lahmacun @ 29.08.2008 17:49
    Φλ πολυ ωραιο το κειμενο σου. Θα μπορουσε να πει κανεις οτι εκει .. που εχουμε ακμη στον σκοπριο ειναι ο τομεας της ζωης που θα εχουμε και μεγαλες δυσκολιες αλλα και μεγαλη εμμονη και θεληση να τις υπερνικησουμε ?
  • imo1988 @ 29.08.2008 17:59
    ευχαριστούμε πάρα πολύ fldown, πολύ καλό κείμενο!
  • fldown @ 29.08.2008 18:16
    Προσωπική μου αίσθηση είναι πως η ακμή του Σκορπιού δεν αφορά τόσο τις δυσκολίες που παρουσιάζονται όσο το γεγονός της απομόνωσης αφενός και της συγκεντρωμένης ενέργειας που συνοδεύουν το ζώδιο. Πολλές φορές είναι ο τομέας της ζωής που θα καταπιέσουμε τα συμπλέγματά μας μόνο και μόνο κάποια στιγμή να ξεσπάσει η κρίση και να μεταμορφωθούμε. Από την μια μπορεί να υπάρχει η εμμονή να καταπιέσουμε τους πόθους μας (Σκορπιός) αλλά και η εμμονή να τους φέρουμε στο φως της συνείδησης ταυτόχρονα...Είναι αυτό που έλεγαν οι Αρχαίοι. Μέσα στην αρρώστια βρίσκεται συχνά και το φάρμακο...
  • astropeleki @ 29.08.2008 18:22
    Μέσα στην αρρώστια βρίσκεται συχνά και το φάρμακο...

    πιο μεσα δε γινοταν να πεσεις ταυρακα...ευγε!!
  • fldown @ 29.08.2008 18:24
    έχω έμφαση στο Σκορπιό και ξέρω astropeleki...όταν πάθεις θα μάθεις...Μοιραία...
  • astropeleki @ 29.08.2008 18:26
    συνηθως ετσι ειναι...παθαινεις και μαθαινεις...υπαρχουν βεβαια και φωτεινες εξαιρεσεις αμετανοητων πανιβλακων-we know better...οσα και να παθουν ...ΔΥΣΚΟΛΑ...ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ...
  • Psy @ 29.08.2008 18:51
    και ένας 12ος άδειος στον υδροχόο?
  • Psy @ 29.08.2008 18:53
    ένας ουρανός στον 12ο στον καρκίνο?
  • pinklips @ 29.08.2008 23:49
    ...kale moy fldown, ti shmainei emfash sto skorpio?
    ...na mn to ksexasw ...ti 8aumasia analysh ekanesssssssssssssssss!!!!!!!
  • zuzuna @ 30.08.2008 00:13
    ηρθα.που ειστε?
  • zuzuna @ 30.08.2008 00:15
    βρε fl τι ειναι αυτο που εγραψες?αυριο θα τελειωσω το διαβασμα.
  • zuzuna @ 30.08.2008 00:17
    ζου εισαι εδω?

έχουν γενέθλια 279 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ζωή, Ιορδάνης

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...