παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
wes anderson filmastrology

1397617245-WesAnderson_inside.jpg 

Στο παρακάτω link γίνεται μια πολύ καλή περιγραφή των στοιχείων που χαρακτηρίζουν τη φιλμογραφία του.

 http://www.tasteofcinema.com/2014/12-reasons-to-make-you-love-the-films-of-wes-anderson/

 

Όταν το διάβασα κ επειδή μου αρέσει πολύ πολύ πολύ,  μου έκαναν αρκετά στοιχεία κλικ κ νομίζω κούμπωνουν στο χάρτη του. 

Άψογες αρμονικές εικόνες ταιριασμένες. Προσεκτικά επιλεγμένη φωταγραφία δεμένη με την μουσική επένδυση. Μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια, στη συμμετρία και στο στήσιμο των πλάνων με μια γεωμετρική λογική. =Ταύρος, Στοιχεία από γήινο ζώδιο που το κυβερνάει η αφροδίτη. Όμορφο όμορφο όμορφο αλλά με σχέδιο κ οργάνωση.

Ο Δίας σε αδυναμία στην Παρθένο νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό, του ότι τίποτα δεν γίνεται μαγικά και ότι πέφτει πολύ δουλειά για αυτό το αποτέλεσμα.


Οι χαρακτήρες του σχεδόν πάντα είναι παγωμένοι εκφραστικά και αν τις βαριέσαι αυτές τις ταινίες θα μείνεις στα όμορφα καδραρισμένα πλάνα του. Όμως κουβαλάνε κ ένα ωμό συναίσθημα μέσα τους. Που είναι καθολικό, δεν "ακούγεται" με δακρύβερτους διαλόγους, αλλά είναι εκεί. Ακριβώς επειδή δεν εκφράζονται είναι σαν να "εκπέμπει" πιο δυνατά.

Οικογένειες αντισυμβατικές ως και μη λειτουργικές. Παιδιά ευφυέστατα που συμπεριφερόνται σαν ώριμοι ενήλικες. Αρκετές αναφορές  σε μια όχι τόσο χαρούμενη παιδική ηλικία, με τον έναν γονιό προβληματικό ή και απών. Σελήνη Σκορπιός(τα-ντα!!)

Ο Άρης Τοξότης νομίζω εμφανίζεται, στην περιπέτεια, στο ταξίδι και στην ιδιόρυθμη αισιοδοξία ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.
Οι πλανήτες σε αδυναμία κ πτώση, ειδικά η άφρο που κυβερνάει τον ήλιο του, είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι η αδυναμία κ η πτώση στις θεμ.δυνάμεις κάνει τα πιο ενδιαφέροντα τυπάκια.

 Wes Anderson  Owen Wilson Bill Murray 
wes anderson.png  21owen.png 21bill.png 

Η χαρά της συναστρίας και η black side του πόσει :)

 

Υπάρχει ένας κύκλος ηθοποιών/φίλων/συνεργατών με τους οποίους δουλεύει συνέχεια (ταύρος-σκορπιός σου λέει, αυτό ξέρει, αυτό προτιμά!)  Αν κάνει κανείς μια πρόχειρη έρευνα οι περισσότεροι είναι ζώδια γης-νερού.

Εδώ έβαλα 2 παραδείγματα του φίλου του, Owen Wilson από το πανεπιστήμιο(νομίζω) με τον οποίο έκαναν τα πρώτα βήματα κ γύρισαν την πρώτη του ταινία και τον Bill Murray που νομίζω παίζει σε όλες εκτός από την πρώτη.

Σελήνη στις ίδιες μοίρες, Ήλιος σύνοδος ποσειδώνα , άξονας ταύρου-σκορπιού με τον Wilson

Σύνοδος Δία Ήλιου, Άρης σύνοδος Ποσει με τον Murray 

Κτλ κτλ κτλ….

Προφανώς και δεν είναι απλά κάποιοι ηθοποιοί που επέλεξε σε κάποιο κάστινγ γιατί κούμπωσαν στο ρόλο, αλλά χαρακτήρες, φίλοι (γκάζι-φρένο) που κουμπώνουν ή ολοκληρώνουν στο πώς θέλει να κάνει σινεμά.

 

Συστήνω ανεπίφυλακτα! κρύο κρύο καιρός για ταινίες. Aυτά! :D 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...