παρακαλώ περιμένετε...

ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ...; ΞΑΝΑ!HELP PLEASE!

  • spirit83 @ 18.04.2013 22:17
    σεληνιασμενο..!
  • Stardome* @ 22.04.2013 13:27
    eve06, η φράση "η επιφανειακότητα των Διδύμων" σε σχέση με τη Σελήνη (και γενικώς δηλαδή...) θεωρώ πως είναι άδικη και μάλλον επιφανειακή σαν ερμηνεία.
     
    Η Σελήνη είναι ένα σύμβολο των συναισθηματικών μας αναγκών, των ενστίκτων μας, όλων εκείνων των επιθυμιών με τις οποίες συνδέουμε τη ανάγκη για επιβίωση, για αγάπη, για τροφή (ψυχική και όχι μόνο κυριολεκτική). Έτσι όπως συχνά προσπαθούν πολλοί να ερμηνεύσουν τη Σελήνη, δημιουργείτε η εντύπωση αν έχεις Σελήνη σε κάποιο ζώδιο του Αέρα είσαι "αναίσθητος", "εκλογικεύεις/φιμώνεις/καταπιέζεις τα συναισθήματα σου" και διάφορα άλλα μαργαριτάρια που κατά καιρούς ακούγονται. Άρα να ξεκαθαρίσουμε ότι αρχικά πως όταν μιλάμε για Σελήνη, όπου και να βρίσκεται σε ζώδιο ή οίκο, συμβολίζει τον εσωτερικό συναισθηματικό και ψυχικό κόσμο του ατόμου και δεν μπορούμε έτσι απλά αυτό το βασικό συστατικό κάθε ανθρώπου να το κατακρίνουμε.
     
    Σε σχέση τώρα με τη θέση και τις όψεις της Σελήνης που δίνεις, και μόνο το γεγονός ότι η Σελήνη συνδέεται με 5 πλανήτες δείχνει το εύρος και την έκταση των εσωτερικών διεργασιών που συμβαίνουν σ' αυτό το πρόσωπο. Το γεγονός ότι η Σελήνη συμμετέχει στην αντίθεση Ποσειδώνα - Άρη, δείχνει το συναισθηματικό ρόλερ κόστερ στο οποίο εμπλέκεται στις σχέσεις του και στη συμπεριφορά του: από τη μια πλευρά ίσως επιλέγει να αντιδρά επιθετικά (Άρης) στις συναισθηματικές ανάγκες των άλλων ή και τις δικές του ή να ρέπει ασυνείδητα (Ποσειδώνας) σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα σχέσεων που περιέχουν μεγάλη έξαψη, ένταση και επιθετικότητα (αυτό θα μπορούσε να επεκτείνεται σε όλες τις σχέσεις του). Αν πάλι κατά περιόδους "καταλαμβάνεται" από τον Ποσειδώνα μπορεί να έχει ροπή σε μελαγχολίες, επιθετικές συμπεριφορές ή ακόμη και αυτοκαταστροφικές συνήθειες για το σώμα του (η Σελήνη κυβερνά και το σώμα). Φυσικά το τρίγωνο με Πλούτωνα δίνει συναισθηματική αντοχή και αυτοέλεγχο, οπότε να είναι ένα άτομο που καταλήγει να πατάει φρένο και να αντιστέκεται στις παραπάνω ροπές κυριολεκτικά ένα βήμα πριν φτάσει στο γκρεμό. Τέλος, το γεγονός ότι εκτός από το ζώδιο των Διδύμων στο οποίο βρίσκεται, η Σελήνη επιπλέον κάνει και τετράγωνο με τον Ερμή, είναι μια σαφής ένδειξη του πόσο επηρεάζουν οι εσωτερικές συναισθηματικές διεργασίες το τρόπο σκέψης και πόσο παρεμβάλλονται στη λογική. Λογικό δεν είναι λοιπόν αν κάποιος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις σκέψεις του να προσπαθήσει να βρει ένα τρόπο να ερμηνεύσει γιατί του συμβαίνει αυτό; Και τέλος μια Σελήνη στον 8ο οίκο, συγνώμη, αλλά θα πρέπει να σε εμπιστευτεί πρώτα για να σου κοινωνήσει αυτή την εσωτερική πραγματικότητα. Και αυτό γίνεται σε βάθος χρόνου, αν γίνει ποτέ σε απόλυτο βαθμό...
     
    Όσο για την "εκλογίκευση του συναισθήματος", νομίζω ότι ο πιο σωστός όρος είναι ερμηνεία/επεξεργασία του συναισθήματος. Όσοι έχουν Σελήνη στους Διδύμους (αλλά και στα άλλα ζώδια του Αέρα) επιχειρούν να ρίξουν φως στις διαθέσεις και τις ανάγκες τους και αυτή είναι μια λειτουργία τόσο φυσική γι' αυτούς όσους έχουν Σελήνη στα ζώδια του Νερού να βουτάνε στις συναισθηματικές διαθέσεις τους χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση και χωρίς καμία λογική. Το ερώτημα είναι αν μπορούν οι μεν να αποδεχτούν τους δε και ο ένας κερδίσει από τον άλλο μέσα από αυτό το ιδιαίτερο διάλογο. Πάντως η διάθεση ερμηνείας και επεξεργασίας του συναισθήματος δείχνει ακριβώς το αντίθετο από επιφανειακούς ανθρώπους. Δείχνει ανθρώπους που κατανοούν τη δύναμη και την ορμή των συναισθημάτων και προσπαθούν να την εντάξουν στη ζωή τους. Ας τους δίνουμε λίγο περισσότερο credit. Το αξίζουν θεωρώ.
  • eve06 @ 22.04.2013 17:30
    ευχαριστω πολυ Stardome*!!!πραγματικα καπως ετσι τα σκεφτομουνα κ εγω με τον τροπο που τα βιωνω απο μερους μου...ειδικα το γεγονος οτι τα νευρα του ή γενικοτερα μια συναισθηματικη κατασταση επηρεαζουν τη λογικη του...φυσικα οταν του το λεω δεν το δεχεται κ εκει αρχιζουν τα δραματα..εχω κ εγω σεληνη αερινη, στον ζυγο (στον 2ο οικο) που τετραγωνιζεται απο τον ποσειδωνα αλλα ευτυχως κανει κ ενα τριγωνο με τον κρονο..νιωθω οτι κυριως εχω να κανω με μια "κριαρισια" σεληνη επι της ουσιας κ η δικια μου η ζυγισια σεληνη δεν μπορει να το ανεχτει πολλες φορες αυτο...αποτομους τροπους,ασχημα λογια (λογω και ερμη τετραγωνο αρη) κτλ κτλ...τι να πω..ευχαριστω κ παλι!
  • eve06 @ 22.04.2013 17:35
    **εξαγωνο κανει η σεληνη μου με τον κρονο μου,οχι τριγωνο

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...