παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Παρθένος

 

Στοιχείο: Γη

Κυβερνήτης πλανήτης: Ερμής

Κύριο χαρακτηριστικό: Τελειότητα

Γένος: θηλυκό

Γενικά χαρακτηριστικά

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στον αστερισμό της παρθένου είναι άτομα που έχουν τέλεια σχέση με την τάξη αλλά και με το μέτρο. θέλουν να είναι τέλεια όλα όσα κάνουν  είτε πρόκειται για τον χώρο της δουλειάς είτε των σπουδών είτε γενικότερα με ό,τι καταπιάνονται. Ποτέ ένας Παρθένος δεν θα κάνει κάτι πρόχειρο. Ακόμα κι αν είναι το πιο απλό και αδιάφορο πράγμα, θα βάλει όλη του την μεθοδικότητα, την τέχνη, το κέφι, την γνώση – ανάλογα πάντα με την περίσταση- και θα κερδίσει στα σημεία και στις λεπτομέρειες.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα άτομα αυτού του ζωδίου και λίγο συντηρητικά. Οι αρχές τους είναι απαραβίαστες, έχουν τους δικούς τους κανόνες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να «παρανομήσουν». Τα πιστεύω τους είναι πολύ ισχυρά και πολλές φορές, όταν νιώθουν ότι πιθανόν κάποιος να προσπαθήσει να τους μεταπείσει ή να διαταράξει τις ισορροπίες τους, τότε γίνονται απόμακροι.

Οι παρθένοι, ενώ από την μια είναι οργανωτικοί, ικανοί και τετράγωνα μυαλά, στα αισθηματικά τους είναι λίγο στην,,,, μέση. Νιώθουν πολλές φορές αδύναμοι, ακάλυπτοι και φοβούνται ότι έχουν κάνει κάποιο λάθος και θα υποστούν τις συνέπειες. Ο σύντροφος για τους άντρες και τις γυναίκες Παρθένους είναι όπως το δεκανίκι. Η παρουσία του, η αίσθηση ότι είναι διπλά τους, τους κάνει να νιώθουν δυνατοί και ικανοί.

Ο θυμός είναι κάτι που δεν το νιώθουν συχνά. Οι Παρθένοι δεν τσακώνονται εύκολα, αλλά προτιμούν να κόψουν κάθε επαφή και να απομακρυνθούν. Πολύ δύσκολα επανασυνδέουν  σχέσεις ή φιλίες. Η τελεία είναι οριστική κάθε φορά που την βάζουν. Δεν ξεχνούν κάποιον που είπε ή έκανε κάτι εναντίων τους και ποτέ δεν  συγχωρούν -  αλλά ούτε κι εκδικούνται. Τιμωρούν με σιωπή, αδιαφορία και εξαφάνιση….

Στην σχέση ή τον γάμο οι παρθένοι είναι ίσως οι πιστότεροι σύντροφοι του ζωδιακού. Υπομονετικοί, συναισθηματικοί, ήρεμοι και κυρίως περιποιητικοί με τον σύντροφο τους. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και οι τελειότεροι σύντροφοι, αν η ανασφάλεια τους για την κάθε τους κίνηση και αν η γκρίνια τους και η τάση κρίνουν τις ατέλειες των άλλων δεν τους έκαναν τόσο κουραστικούς, πολλές φορές και «δύσχρηστους» - όσον αφορά την προσωπικότητα τους- από τον σύντροφο, τα παιδιά ή τους συγγενείς.

Η υπερβολή είναι ένα αρνητικό στοιχείο που δύσκολα μπορούν και καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν. Υποφέρουν εξαιτίας της και υποφέρουν και οι άλλοι. Ευπαθείς, γιατί πάντα είναι επιρρεπείς σε ιώσεις και πονοκεφάλους. Ζόρικοι, γιατί μεγαλοποιούν τα πράγματα και έναν απλό πυρετό τον αναγάγουν σε μέγα θέμα….

Τα ζώδια που ταιριάζουν με τον Παρθένο

Οι Παρθένοι είναι συναισθηματικοί, ερωτικοί και αγαπούν με αγνότητα και χωρίς δεύτερες σκέψεις ή πισωγυρίσματα. Σε μια μόνιμη σχέση και σε έναν γάμο θα ήταν ίσως ιδανικοί σύζυγοι, αν μπορούσαν να χαλιναγωγήσουν την ανασφάλεια τους, την τάση τους να τελειοποιήσουν κάθε τι με το οποίο καταπιάνονται και το επιπλέον άγχος τους που, όταν αρχίσουν να το μεταφέρουν στον σύντροφό τους, γίνεται αφόρητο. Ταιριάζουν με Τοξότες, αλλά πιο ιδανικοί σύντροφοι γι’ αυτούς θεωρούνται οι  ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι.

Παρθένος - Ταύρος

Πρόκειται για μια επιτυχημένη σχέση. Ο Ταύρος έχει ανάγκη να νιώθει την αγάπη, την φροντίδα, την περιποίηση και την ασφάλεια που προσφέρει ο Παρθένος. Όμως, μπορεί να κοντράρονται για την τελειότητα και  ο Παρθένος με την έντονη τάση κριτικής μπορεί να…… στείλει αδιάβαστο τον Ταύρο. Από την άλλη ο ταύρος είναι απόλυτος. Και ένας παρθένος κάτι τέτοια δεν τα αφήνει….. άνευ μικροσκοπίου και μίνι δικαστηρίου.  Αν, παρ’ όλα αυτά, καταφέρουν να συνυπάρξουν με την τάση για το τέλειο ο ένας και με την τάση για το απόλυτο και το αδιαπραγμάτευτο ο  άλλος, τότε όλα μπορούν να πάνε καλά. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε δυο ζώδια και μάλιστα του ίδιου στοιχείου, την γη.

Παρθένος - Παρθένος

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει (Όμοιος τον όμοιο αγαπά κι όμοιος τον όμοιο θέλει). Με άλλα λόγια, μοιάζουν, γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο, έχουν τα ίδια μειονεκτήματα, αναλόγως τι θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν. Την τελειότητα, την οργάνωση και την αγάπη; Ή την άνεση τους να κρίνουν και να επικρίνουν και μάλιστα με εξαιρετική δεινότητα; Αν συμβεί αυτό, το μέτρο θα χαθεί και οι σκηνές ανάμεσα τους  θα θυμίζουν έντονα κάτι από hard rock………

Παρθένος – Αιγόκερως

Γ ιδανική σχέση για να προχωρήσουν σε γάμο και οικογένεια. Οι δυο λογικές γίνονται μια και αποκτούν κοινή συνισταμένη. Η αφοσίωση και οι φροντίδες του Παρθένου και η θετική σκέψη και η καλή διάθεση του Αιγόκερου μπορούν να δημιουργήσουν τι ς κατάλληλες συνθήκες για μια ήρεμη και επιτυχημένη συμβίωση. Αγαπούν την οικογένεια και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν πολύ καλοί γονείς. Η αυστηρότητα τους δεν είναι εμπόδιο για να δημιουργήσουν μια όμορφη οικογένεια
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 239 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...