παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΟΨΕΙΣ....(???)

  • Stardome* @ 31.03.2011 13:37
    eve06, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση μια γενέθλια Αφροδίτη χωρίς γενέθλιες όψεις. Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε τι ερμηνεία έχει ένας πλανήτης χωρίς γενέθλιες όψεις και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να κατανοήσουμε ποια είναι η σημασία των όψεων των πλανητών. Μια όψη δηλώνει μια σχέση (εποικοδομητική ή συγκρουσιακή ανάλογα με το αν είναι αρμονική ή όχι αντίστοιχα) ανάμεσα σε δύο διαφορετικά ορμέμφυτα. Μέσα από αυτή τη σχέση γίνεται κατανοητό στους άλλους και σε εμάς, μέσω της συμπεριφοράς μας, η δυναμική που συμβολίζει ο κάθε πλανήτης. Έτσι για παράδειγμα, αν έχω μια όψη Ερμή - Αφροδίτης, αυτό σημαίνει πως η δυναμική της επικοινωνίας και η ανάγκη για αρμονία συνδυάζονται και μου προσδίδουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως ότι γοητεύω (Αφροδίτη) μέσω της ομιλίας μου (Ερμής) κι έτσι δημιουργώ μέσω της επικοινωνίας (Ερμής) αρμονία (Αφροδίτη) με το συνομιλητή μου.
    Τι σημαίνει λοιπόν μια Αφροδίτη χωρίς όψεις; Ότι η ανάγκη  για αρμονία, ο τρόπος που γοητεύω και η έκφραση των θέλω μου δεν έχουν κάποιο κανάλι για να βγουν στην επιφάνεια. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει στη ζωή μου προβλήματα επιθετικότητας (γιατί δεν μπορώ να βρω τρόπο να συμβιβάζομαι) ή απογοήτευσης (δεν ξέρω τι με κάνει χαρούμενο/η ή ευτυχισμένο/η) ή ακόμη και άγνοιας για το τι είδους άνθρωποι με ελκύουν στη ζωή μου (δεν έχω προτιμήσεις, όλοι μου φαίνονται ίδιοι). Αυτά τα φαινόμενα μάλλον θα παρουσιαστούν σε νεαρή ηλικία πάντως και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως κάποιος/α που έχει γεννηθεί με μια Αφροδίτη χωρίς όψεις είναι καταδικασμένος/η να μην καλλιεργήσει ένα γούστο ή να μην αποκτήσει προτιμήσεις.
    Και εδώ  ερχόμαστε στο δεύτερο σημαντικό κομμάτι που αφορά τους πλανήτες που δεν έχουν όψεις στο γενέθλιο χάρτη. Ακριβώς επειδή στερούνται γενέθλιων όψεων, όταν ενεργοποιούνται από διελεύσεις ή προοδευμένες όψεις εκφράζουν την ενέργεια τους με δραματική ένταση. Έτσι κάθε φορά που ένας αργός πλανήτης (από τον Δία και έξω δηλαδή) περνά από την Αφροδίτη σου θα έχεις συνήθως σημαντικές αλλαγές στο κοινωνικό σου κύκλο, στο στυλ και την εμφάνιση σου ή μέσα στις στενές διαπροσωπικές σου σχέσεις (φιλικές ή/και ερωτικές) και τις επαγγελματικές σου συνεργασίες.
    Ελπίζω να κάλυψα τις περισσότερες απορίες σου.
  • gracemarks @ 31.03.2011 13:50
    και τις δικες μου καλυψες!
     
    Αφρο στο σολο (εκτος απο μια μακρυνη οψη με χειρωνα)
     
    θα κατσω το βραδυ να δω διελευσεις και πρροδευμενες οψεις να δω πως βγηκανε ως τωρα..
     
    υ.γ. παντως να σημειωσω οτι παιζει ρολο και το ζωδιο και ο οικος...δηλαδη, εμενα που ειναι στην Υδρο και στον 3, ολη η ενεργεια της Αφρο,μπορει να κολλαει/μπλοκαρεται/η απεναντιας να βγαινει επιθετικη, αλλα παντα μα παντα εχει να κανει με θεματα που οριζονται απο τον Ουρανο (ελευθερια,αλλαγη,επανασταση) και θεματα του 3ου (επικοινωνια,γραψιμο,κτλ).
    Eve εσενα σου βγαινει σε ζυγιλα?
  • vikaki88 @ 31.03.2011 13:55
    stardome....pleaseeee
     
    εμένα ο δίας είναι χωρίς όψεις....στον 7ο οίκο
    αυτή τη περίοδο ο διελαύνων χείρωνας κάνει όψη τετραγώνου μαζί του....
    είναι ικανός να φέρει αλλαγές όπως αυτές των αργών πλανητών.....???
     
  • vikaki88 @ 31.03.2011 14:00
    και άλλη απορία.... 
    όταν ένας διελαύνων πλανήτης κάνει όψη μ ένα γενέθλιο ο τομέας που επηρεαζόμαστε είναι ο οίκος που βρίσκεται ο γενέθλιος ή ο διελάυνων ή υπάρχει συσχέτιση μεταξύ τους...??
     
    ευχαριστώ πολύ!!
  • Stardome* @ 31.03.2011 15:11
    vickaki, ο Δίας συμβολίζει την ικανότητα μας να αισθανόμαστε αισιόδοξοι και την δυνατότητα να έχουμε ένα σύστημα αξιών και ηθικής προκείμενου να πορευόμαστε στη ζωή μας. Συνεπώς ένας Δίας που δεν έχει όψεις δείχνει πως αυτές οι ποιότητες είναι αποκομμένες σε εσένα και δεν βρίσκουν κανάλι έκφρασης. Η θέση του Δία σε οίκο τώρα (που είναι πάντα πιο σημαντική σε σχέση με το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται), δηλώνει σε ποια σφαίρα της ζωής θα συναντήσουμε αυτή την ενέργεια. Στην περίπτωση σου είναι οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις (φιλικές, ερωτικές) που εκφράζουν τη σφαίρα επιρροής του Δία. Τι σημαίνει αυτό; Μια από τις παρακάτω πιθανότητες ή συνδυασμός αυτών:
     
    1. Δίνεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις πολύ μεγάλη αξία και τείνεις να  δραματοποιείς από την πρώτη στιγμή τις καταστάσεις που βιώνεις. 
    2. Ξεκινάς πάντα με πολύ υψηλές προσδοκίες όλες τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και ακριβώς γι' αυτό το λόγο απογοητεύεσαι από αυτές. Αυτό συνδέεται συνήθως και με έλλειψη υπομονής σ' αυτή τη σφαίρα της ζωής σου. Ενθουσιάζεσαι εύκολα, ξενερώνεις εύκολα. Καμία άμυνα στον ενθουσιασμό με απλά λόγια.
    3. Τείνεις να αφομοιώνεις τη στάση ζωής και τα πιστεύω των φιλών ή/και του εκάστοτε συντρόφου σου. Αυτό δημιουργεί πιθανόν μια σύγχυση γιατί δεν μπορείς ποτέ να νιώσεις αισιοδοξία αν δεν έχεις στενές σχέσεις. Η μοναξιά ισοδυναμεί με απογοήτευση και έλλειψη νοήματος.
     
    Ναι, ο Χείρωνας λειτουργεί περίπου σαν Κρόνος στις διελεύσεις του και νιώθουμε ανίσχυροι να αντιδράσουμε στη σφαίρα ζωής που μας επηρεάζει. Σε δύσκολη όψη με τον Δία σου στον 7ο οίκο σου λέει πως καμία προσωπική σου σχέση δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αρμονικά αν δεν μάθεις να συμβιβάζεσαι και να μην ντύνεις τους ανθρώπους που σχετίζεσαι με υπέρμετρες προσδοκίες. 
     
    Όταν ο Δίας σου δέχεται αρνητικές όψεις και πιέζεσαι στα ζητήματα του οίκου που βρίσκεται, προσπαθείς να υπερκαλύψεις αυτή την πίεση με το να αναλάβεις δράση στον οίκο του χάρτη σου που έχει ακμή ο Τοξότης ή/και οι Ιχθύες (ζώδια που κυβερνά ο Δίας). Έτσι για παράδειγμα αν έχεις Τοξότη στον 10ο οίκο σου, προσπαθείς να καλύψεις την πίεση και απογοήτευση που δέχεσαι στο τομέα των σχέσεων με το να καταθέτεις ενέργεια στο κομμάτι της καριέρας σου...
     
  • manini @ 31.03.2011 15:42
    και στις δικές μου απορίες...., αντίστοιχα ένας Δίας στον πρώτο, στον Λέων, με μοναδική όψη τρίγωνο με το μεσουράνημα. Νομίζω ότι ίσως κάπου εκεί κρύβεται αυτή η έλλειψη αυτοπέποιθεσης που είχα και ακόμα παλεύω να αποχτήσω σε όλους τους τομείς, εκτός από τον εργασιακό όπου εκεί πάντα λέω..ότι θα την βρω την άκρη... Πάντα μια αιώνια ερώτηση μέσα μου για το αν αξίζω, αν δεν αξίζω...μεγαλώνοντας..στρώνω...από τα παθήματα...
  • vikaki88 @ 31.03.2011 15:56
    wow....
     
    stardome euxaristw!!!!!
    auto me ton enthousiasmo k me tin ksenera to xw para polu....
    ksafnika ekei pou eimai enthousiasmeni meta apo ligo m exei fugei....
    niwthw oti oso megalwnoume oi opseis ginontai pio energitikes....
    ti allo na pw?????
    niwthw de tha vrw eukola ikanopoiisi apo tis sxeseis mou...
  • asinouliii @ 06.08.2020 18:07
    Καλησπέρα! Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε κι εμένα με τη σελήνη χωρίς όψεις; Είναι στον 7ο οίκο, στον Αιγόκερω αλλά η ακμή του οίκου είναι στον Τοξότη. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την έκφραση των συναισθημάτων; 

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...