παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
Καλημέρα αδέρφια,
Όπως έγραψε και το μέλος Μοο καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού...
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θέλουμε να κάνουμε πράγματα που ξεφεύγουν από την ρουτίνα μας, που μας χαλαρώνουν (δες έρωτες), που μας διασκεδάζουν (δες βραδινή ζώη), που μας γεμίζουν (δες φίλοι). Καλό είναι μέσα σε όλα αυτά καλό είναι να τρέφουμε και το πνεύμα μας με καμιά σελίδα παραπάνω. Θα προτείνω μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία και καλώ όποιον θέλει να τους ρίξει ένα βλέφαρο. Δεν θα περάσετε άσχημα και να θυμάστε, κανείς δεν έχει νιώσει την απόλυτη ηρεμία αν δεν έχει κάτσει σε μια γωνία (τώρα λόγω καλοκαιριού μπορεί να είναι μπαλκονάκι με θεα, μια αμμουδιά, μια ξαπλώστρα ρε αδερφέ!) έχοντας βυθιστεί στην αγκαλιά ενός βιβλίου. Ζείστε λοιπόν την αγάπη, την περιπέτεια, τον έρωτα σε άλλες πόλεις, χώρες και εποχές, γνωρίστε καινούργιους χαρακτήρες, μάθετε απ' αυτούς αλλά και για αυτούς.
Σας προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα να διαβάσετε κάποιο απ' τα ακόλουθα (αν οχι όλα):

1. Νορβηγικό Δάσος, του Χαρούκι Μουρακάμι: Ένας άντρας σε αναμέτρηση με την ζώη, με τον έρωτα και την απόρριψη. Πάνω απ' όλα είναι οι προσδοκίες που αυθαίρετα θέτουμε στους άλλους και η απογοήτευση που τις ακολουθεί, στο τέλος όμως πάντα ύπαρχει η δυνατότητα να πάρουμε την επιλογή εκείνη που αλλάζει τα δεδομένα της ζωής μας.

2. Το κουρδιστό πουλί, του Χαρούκι Μουρακάμι (ΝΑΙ! έχω κόλλημα για όποιον δεν το κατάλαβε): Υπάρχει σε όλους μας και για όλους μας ένα κουρδιστό πουλί. Το έχουμε κουρδίσει έτσι ώστε να μας θυμίζει κάθε φορά την ρουτίνα μας, το χαρακτήρα μας, τη στατικότητα της ζωής μας. Τι γίνεται όταν αυτό απορυθμιστεί? Ο Ιάπωνας συγγραφέας πλάθει ένα σύμπαν χαρακτήρων, προερχόμενοι από διαφορετικές εποχές και καταστάσεις, όπου η πραγματικότητα και η παραίσθηση αγκαλιάζονται και παράγουν ένα μυστηριώδες, μοναδικό αποτέλεσμα. Και όλα αυτά ξεκινούν όταν χάνεται η γάτα του ήρωα του βιβλίου...Όσο κι αν σας ξενίσει η αρχή, μην το εγκαταλείψεται. Αξίζει να διαβάζουμε που και που για τον άλλο κόσμο που αγνοούμε πως υπάρχει μέσα μας.

3. Οι Στυλοβάτες της Γης, του Kenn Follet : Το βιβλίο που άλλαξε για πάντα το Ιστορικό Μυθιστόριμα. Σε ένα γοτθικό περιβάλλον, στην Αγγλία του 1200μ.Χ, αναπτύσσεται αυτή η ιστορία με φόντο την κατασκευή ένος Καθεδρικού ναού. Δολοπλοκίες, μάχες, έρωτες και μίση στον υπερθετικό βαθμό, σε ένα βιβλίο που δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις παρά το μέγεθός του.

4. Μπαουντολίνο, του Ουμπέρτο Έκο: Ο Μπαουντολίνο λεεί ψέματα και τα ψέματα του φτιάχνουν την Ιστορία. Ένα βιβλίο που παρά την μεσαιωνική ομορφία του έχει καλά κρυμμένες προεκτάσεις για την σύγχρονη πραγματικότητα. Δηλαδή μη μου πείτε πως δεν υπάρχουν κάποιοι που φτιάχνουν από ψέματα ιστορία και μας την επιβάλλουν για αληθινή???

Αυτά για την ώρα αδέρφια και είμαι ανοιχτός σε σχόλια με όποιον τα έχει διαβάσει ή θα τα διαβάσει στο μέλλον!
Καλημέρα για ακόμη μια φορά και υπομονή σε όσους ακόμη περιμένουν την άτιμη την άδεια!!!ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!!!
Φιλιά και πάντα με χαμόγελο!!!

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...