παρακαλώ περιμένετε...

ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΛΟΥΤΩΝΑ

  • Stardome* @ 13.05.2014 09:33
    zoeangeli, για αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι τίποτα από μόνο του δεν είναι καταστροφικό. Ναι, ακόμη και όταν μιλάμε για τον Πλούτωνα, μια διέλευση από μόνη της δεν αρκεί για να φέρει οποιαδήποτε καταστροφή. Οπότε παρακαλώ ηρεμία.
     
    Από εκεί και πέρα, μια διέλευση ενεργοποιεί πάντα μια ενέργεια, μια ροπή, που ενυπάρχει μέσα μας. Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο σας ήταν εκεί από τη στιγμή της γέννησης σας, είναι μια περιοχή του ωροσκοπίου σας (και κατ' επέκταση μια περιοχή της ζωής και της προσωπικότητας σας) που έχετε τη τάση να βιώνετε γεγονότα μεγάλης ψυχικής έντασης. Γιατί τελικά αυτό συμβολίζει ο οίκος που συναντούμε τον Πλούτωνα στο χάρτη μας: είναι η περιοχή που έχουμε τη τάση να προσλαμβάνουμε και να εμπλεκόμαστε σε γεγονότα και καταστάσεις που φέρουν μεγάλο ψυχολογικό φορτίο. Και όπου υπάρχει φορτίο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να υπάρχει και μια εκτόνωση...
     
    Ο Howard Sasportas (ένα σημαντικός αστρολόγος του προηγούμενου αιώνα) ξεκινά πάντα την ανάλυση του για τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο, μιλώντας για συμπλέγματα, τραύματα ή άλυτα συναισθηματικά θέματα που έχουν την πηγή τους στη παιδική ηλικία και ελλοχεύουν κάτω από επίπεδο της συνειδητής αντίληψης του ατόμου. Τώρα, η παιδική ηλικία είναι μια πολύ σημαντική, ευαίσθητη περίοδος που, όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και πιο μακρινή για τη συνείδηση, γίνεται ανάμνηση. Όμως οι συναισθηματικές εντυπώσεις και τα προβλήματα εκείνης της περιόδου δεν ξεχνιούνται. Αντίθετα, αναδύονται με τη μορφή κυκλοθυμιών, ωμών συναισθηματικών αντιδράσεων, επιθετικότητας, βίας. Και όπως είναι φυσικό, πολύ άνθρωποι είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να αποκοπούν στην ενήλικη ζωή τους από αυτά τα συναισθήματα ή θα προσπαθούν να τα ελέγχουν (αναπτύσσοντας τεράστια δυναμική αυτοελέγχου και μυστικοπάθειας). Όμως υπάρχει κάτι που μας υπερβαίνει με τον Πλούτωνα και έτσι και εδώ ο έλεγχος δεν είναι πάντα επιτυχής. Έτσι συχνά πυκνά έχουμε ανθρώπους με αυτή τη θέση που αλλάζουν ανά περιόδους ριζικά τη ζωή που έχουν δημιουργήσει, προχωρούν από σχέσεις που έχουν οικοδομήσει ή αλλάζουν περιβάλλοντα κατοικίας. Με άλλα λόγια ξεκόβουν τους δεσμούς με τη ζωή που ζουν, όσο επίπονη κι αν είναι αυτή η διαδικασία γιατί υπάρχει πάντα ένα ένστικτο που τους ωθεί να ξεκινούν πάντα από την αρχή. Παράλληλα δεν αποκλείεται αυτοί οι άνθρωποι να έχουν γίνει δέκτες ψυχολογικής ή άλλου είδους βίας σε μικρή ηλικία και εκδηλώνουν ενδιαφέρον σε άτομο του άλλου φύλου που είναι βίαια, ξαναζώντας συνεχώς μια τέτοια σχέση μέχρι να ξεπεράσουν το όποιο συναίσθημα ανεπάρκειας έχουν βιώσει. Υπενθυμίζω ότι η πηγή αυτών των συναισθημάτων μπορεί να βρίσκεται σε φάση της παιδικής ηλικίας που το μυαλό μας να μην έχει καμία ανάμνηση των ακριβών γεγονότων.
     
    Η αίσθηση μου είναι ότι με τον Ουρανό στον 10ο οίκο σας, υπάρχει η ανάγκη ή ώθηση να πάτε κόντρα και να αντιδράσετε σε αυτό που το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον σας περιμένει από εσάς. Ίσως αυτή η επανάσταση σας να έχει επίκεντρο τη καριέρα σας ή τις επιλογές σχέσεων και οικογένειας που έχετε κάνει. Με άλλα λόγια υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια αλλαγή. Αυτή η αλλαγή όμως ενεργοποιεί ξανά όποια είναι αυτά τα τραύματα και τα συναισθήματα που κρύβονται μέσα σας. Με άλλα λόγια, βλέπετε την αλλαγή να έρχεται και την ονομάζετε "καταστροφή" ή "όλεθρο" ή δεν ξέρω κι εγώ πως... Όμως είναι απλά μια αλλαγή ζωής που πρέπει να γίνει. Ίσως αυτό να είναι και το νόημα. Να πάψετε να φοβάστε την αλλαγή. Να γίνεται φορέας αλλαγής. Γνωρίζω ότι ως Ταύρος έχετε μεγάλο θέμα με την ασφάλεια και τη σταθερότητα, αλλά μερικές φορές η ζωή πρέπει να προχωρά και αυτό είναι υγιές. Οπότε, καμία καταστροφή δεν πρόκειται να έρθει εκτός κι αν εσείς παραιτηθείτε και αφήσετε τον εαυτό σας έρμαιο στις διαθέσεις της τύχης ή άλλων προσώπων. Στο μέτρο του δυνατού πρέπει να μάθετε να παλεύετε με τις αλλαγές, αυτό άλλωστε ζητά και ο Πλούτωνας στο 4ο οίκο σας. Να παλεύετε μέχρι θανάτου αν χρειαστεί για να εξασφαλίσετε ότι τίποτα δε θα γίνεται για εσάς χωρίς εσάς..
     
    Ελπίζω να σας έδωσα μια προοπτική στη διέλευση αυτή. Να τονίσω ότι η ερμηνεία μόνο μιας διέλευσης δεν αρκεί για να περιγράψει όλα όσα συμβαίνουν, αλλά αφού η ερώτηση σας ήταν συγκεκριμένη, απάντησα συγκεκριμένα...
     
  • zoeangeli @ 13.05.2014 20:19
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
     
     
     

έχουν γενέθλια 235 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...