παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ(10ος ΟΙΚΟΣ)

ΠΗΓΗ: JUPITER(ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑΝΗΣ)

 

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ(10ος ΟΙΚΟΣ)

Ο 10ος οίκος ή Μεσουράνημα(MC) είναι ο τομέας του γενέθλιου χάρτη που δείχνει το κοινωνικό φαίνεσθαι, ποιες κοινωνικές συμπεριφορές θέλεις να αναλάβεις, τελικά πως θέλεις να αναγνωριστείς από την κοινωνία όταν θα έχεις εκπληρώσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου. Γι’ αυτό το λόγο το Μεσουράνημα θεωρείται σημαντικός δείκτης της καριέρας και των ενεργειών που εκπέμπεις στο επάγγελμα που ακολουθείς. Κάθε Μεσουράνημα έρχεται με έναν διαφορετικό σετ ταλέντων. Από πού πηγάζουν όμως αυτά; Πως αναπτύχθηκαν; Για τη Ψυχολογική Αστρολογία ο συγκεκριμένος οίκος δείχνει επίσης και τη σχέση  με τη μητέρα σου, ποια στοιχεία σου μετέδωσε ενώ μεγάλωνες και μέσω αυτών θα ανακαλύψεις ποια επαγγέλματα ταιριάζουν στο χαρακτήρα σου. 

 

 

ΚΡΙΟΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ)

 

Μια μητέρα δυναμική, αρχηγική, πρωτοπόρος δεν μπορεί παρά να σε κάνει καριερίστρια. Θα ήθελες να είσαι μια εκδοχή της επιτυχημένης μάνατζερ όπως η Σιγκούρνι Γουιβερ στο «Εργαζόμενο κορίτσι». Επαγγέλματα που προσφέρουν αυτονομία (διευθυντικές θέσεις), εξουσία(στρατός, σώματα ασφαλείας αλλά και πολιτική) και ανεξαρτησία(προσωπική επιχείρηση) σε μαγνητίζουν από μίλια μακριά. Όμως ο Κριός σημαίνει μάχη, κι αν η σχέση σας είχε καβγάδες, θα ελκύεσαι από επαγγέλματα στα οποία υπάρχει ανταγωνισμός και μπορείς να επιβληθείς(ατομικά αθλήματα, διαφήμιση). Η κοινωνική υπεροχή είναι μείζον θέμα για εσένα και δεν αποκλείεται να δεθείς με κάποιον που εκφράζει άρεια χαρακτηριστικά, ώστε να γεύεσαι την εξουσία μέσα από εκείνον. Εξουσιάζεις εκείνον που ασκεί εξουσία και αισθάνεσαι ακόμα πιο ισχυρή.

 

ΤΑΥΡΟΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΛΕΩΝ)

Σε αγκάλιασε μια μητέρα- επιτομή της θηλυκότητας και σου μετέδωσε την αγάπη για το savoir vivre, τη χάρη και τον πλούτο. Καμία έκπληξη λοιπόν αν απασχολείσαι σε χώρους ομορφιάς(ινστιτούτα αισθητικής, spa, θεραπευτικό μασάζ) ώστε να συνδυάζεις την αρμονία του σώματος με τις ευχάριστες αναμνήσεις που σε χαρακτήρισαν σε νεαρή ηλικία. Βέβαια, η μητέρα σου πιθανόν να είχε εμμονή με τις κτήσεις της(χρήματα, σπίτι, κοσμήματα) και οτιδήποτε γήινο, ελκυστικό και ακριβό σου δημιουργεί ασφάλεια(η αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, η διακόσμηση, η βιομηχανία της μόδας σε συναρπάζουν). Τελικά, αυτό που αναζητάς στην εργασία είναι η χάρη και η ασφάλεια της μητέρας, άρα ακόμη και πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας σου ταιριάζουν γάντι, αφού προσφέρουν ασφάλεια(και πιθανόν ομορφιά) στο περιβάλλον.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ)

Πως θυμάσαι την μητέρα σου; Σου έκανε συνεχώς ερωτήσεις όπως: «τέλειωσες τα μαθήματα σου;», «διάβασες κανένα εξωσχολικό βιβλίο;», «τελείωσε το ντοκιμαντέρ για την Αναγέννηση στην ΕΤ1; Άρα, για ύπνο τώρα!». Τότε, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε τηλεοπτικό σταθμό, γραμματέας σε εταιρία τηλεπικοινωνιών ή υπηρεσιών Internet ή ιδιοκτήτρια(ή πωλήτρια) σε βιβλιοπωλείο φαντάζουν ενδιαφέρουσες προοπτικές. Αν πάλι η μητέρα  σου διάβαζε ό,τι έπεφτε στα χέρια της(βιβλία, περιοδικά, έντυπα των Μαρτύρων του Ιαχωβά), τότε η συγγραφή και η διδασκαλία δεν μπορούν παρά να φαντάζουν κορυφαίες επιλογές. Τέλος, αν η επικοινωνία με τη  μητέρα σου περιοριζόταν σε δύο τηλέφωνα την  ημέρα επειδή έλειπε στις δουλειές της, αυτό δεν μπορεί παρά να σε προτρέψει να διαβάζεις, να ενημερώνεσαι, να συναναστρέφεσαι με κόσμο, οπότε θα σου ταίριαζε μια δουλειά ως ιατρικός επισκέπτης, σύμβουλος επιχειρήσεων ή και δημοσιογράφος. Ναι, γραφείο σου είναι  οι δρόμοι της πόλης.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΖΥΓΟΣ)

Ο απόλυτος ψυχολογικός δεσμός με τη μητέρα είναι αδύνατο να σε άφησε ανεπηρέαστη  στην επιλογή επαγγέλματος. Ήσουν το κοριτσάκι που περπατούσε στο δρόμο κρατώντας τη φούστα της μαμάς και μοιραία θα θέλεις να προσφέρεις ασφάλεια, να γίνεις μια μητέρα για εκείνους που εργάζονται μαζί σου ή να εργάζεσαι σε χώρους που εκφράζεις τα μητρικά σου ένστικτα(νοσοκομεία, οικοτροφεία, ορφανοτροφεία). Οποιοσδήποτε φιλανθρωπικός οργανισμός φαντάζει μια ιδανική λύση για να προσφέρεις απλόχερα τη συμπάθεια που τρέφεις για τα παιδιά και άτομα που χρειάζονται φροντίδα. Αν η μητέρα σου λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας  για να μην πληγωθείς, αυτόματα επιθυμείς την αναβίωση αυτού του αισθήματος ασφάλειας στο επάγγελμα σου, αλλά και να βιώσεις μέσω της δημοσιότητας τη μητρική αποδοχή(συγγραφέας, σκηνοθέτης, τηλεοπτική περσόνα). Φυσικά, η απόκτηση οικογένειας αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία να αποσυρθείς από τον επαγγελματικό στίβο και να αφοσιωθείς στα παιδιά σου. Αυτή, άλλωστε, είναι η δημόσια εικόνα που πάντα ονειρευόσουν.

 

 

 

 

ΛΕΩΝ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ)

Εξωστρεφής, γενναιόδωρη στα αισθήματα ή δημιουργική και επίκεντρο της προσοχής  στο άμεσο περιβάλλον της. Αυτή είναι η μητέρα σου! Μια λαμπερή και δημοφιλής γυναίκα σαν κι αυτή δεν μπορεί παρά να επιθυμεί να βαδίσεις στα χνάρια της ακολουθώντας μια καριέρα που σχετίζεται με φώτα(ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης, ενασχόληση με τη σοουμπίζ) και την επαφή με τον κόσμο  ώστε να εισπράττεις θαυμασμό, αγάπη και σεβασμό. Η καριέρα για εσένα ισοδυναμεί με ατομική φιλοδοξία, ανάγκη για διάκριση και προβολή(η πολιτική, η ιατρική, η μόδα είναι τομείς όπου μπορείς να διαπρέψεις). Ίσως πάλι η επιδίωξη σου είναι να βρεθείς στο πλάι ενός λαμπερού, σημαντικού άντρα με στόχο να αναδειχθείς μέσω αυτού. Και επειδή δεν θέλεις να σπάσεις την αλυσίδα, θέλεις μετά από εσένα να λάμψουν και τα παιδιά σου(που τόσο πολύ θέλεις  να αποκτήσεις).

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΤΟΞΟΤΗΣ)

Μήπως η μητέρα σου έμοιαζε με Αγγλίδα γκουβερνάντα των αρχών του προηγούμενου αιώνα; Η Παρθένος στο Μεσουράνημα συμβολίζει μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, εμμονική με τη λεπτομέρεια και τη σωστή διατύπωση του λόγου, μανιακή στη πειθαρχία στο σπίτι. Προφανώς μια μητέρα control freak δεν μπορεί να αποτελεί την επιτομή της μητρικής στοργής γι’ αυτό και η λογική και η πνευματικότητα, που θεωρείς επαγγελματικά προσόντα, βρίσκουν διέξοδο στην ενασχόληση με τη συγγραφή και τη διδασκαλία. Καθώς η πειθαρχία και η παροχή υπηρεσίας είναι σημαντικά προτερήματα μπορεί να σε κάνουν νοσηλεύτρια ή πωλήτρια με τη μεγαλύτερη διάθεση εξυπηρέτησης σε κατάστημα. Η Παρθένος συμβολίζει και το σώμα και αισθάνεσαι υπέροχα να ασχολείσαι με τον αθλητισμό, τη γυμναστική, τη διαιτολογία, τη διατροφή ή τη φαρμακευτική. Σε γενικές γραμμές, η επιτυχής καριέρα συνδέεται με σκληρή δουλειά, πειθαρχία και κριτική σε κάθε επαγγελματικό σου βήμα.

 

ΖΥΓΟΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ)

Η comme il faut κοινωνική συμπεριφορά της μητέρας σου είναι που σε ώθησε να εμπλακείς σε ένα επάγγελμα που απονέμει δικαιοσύνη και ισονομία(διπλωματία, δικηγορία ή διεθνείς σχέσης); Ή μήπως μιλάμε για μια μητέρα που είχε προσεγμένη εμφάνιση και αυτό ήταν το έναυσμα να ασχοληθείς με τη μόδα, τη διακόσμηση ή την τέχνη; Κοινός παρανομαστής όλων παραμένει το γεγονός ότι η μητέρα ζούσε μέσα από τις διαπροσωπικές της σχέσεις. Συνεπώς ίσως να είσαι η επαγγελματίας που δεν δουλεύει χωρίς συνέταιρο πλάι της. Από την άλλη, το δώρο του σύμπαντος προς εσένα είναι η έμφυτη κοινωνικότητα σου, πως προσεγγίζεις τους ανθρώπους, πως τους παρασύρεις στους ρυθμούς των λόγων σου. Δημόσιες σχέσεις, μάνατζερ της σοουμπίζ, ακόμη και ψυχαναλυτής ανήκουν στα φαβορί για την επαγγελματική σου επιτυχία.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΥΔΡΟΧΟΟΣ)

Θυμάσαι το τραγούδι της δεκαετίας του ’80 «I always feel like somebodys watching me»; Αυτή η «somebody» μήπως είναι η μητέρα σου; Μια γυναίκα της οποίας ο δυναμισμός μετριέται σε μονάδες πυρηνικής ενέργειας, μια φιγούρα εξουσίας που νιώθεις πως έχει πάντα καρφωμένα τα μάτια της σε εσένα, ακόμη κι όταν βρίσκεσαι μακριά της. Ίσως γι’ αυτό πρέπει να βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες σου(ναι, δύσκολα θα εμπιστευτείς κάποιον). Ελκύεσαι επομένως από επαγγέλματα εξουσίας και κοινωνικής επιρροής(πολιτική, διαχείριση οικονομικών, εκδόσεις), αλλά και οι μεταμορφώσεις της ύλης δεν σε αφήνουν αδιάφορη(ερευνήτρια φυσικών επιστημών, μηχανικός). Η ψυχολογία και η μεταφυσική, επίσης, ως μέσα ελέγχου της ψυχής, σου ασκούν ακαταμάχητη γοητεία. Ίσως πάλι ένα επάγγελμα χαμηλών τόνων και προσφοράς(νοσηλεύτρια, δημόσιος υπάλληλος) να είναι η αντίδραση σου στο μητρικό πρότυπο.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΙΧΘΥΕΣ)

Αν είσαι μια γυναίκα που είχε πάντα όνειρο να κυνηγήσει μια καριέρα στον κόσμο της γνώσης και της εκπαίδευσης(δικηγόρος, ακαδημαϊκός, πολιτικός), μπορείς να κατηγορήσεις τη μαμά σου. Τι χαρακτήρας ήταν αλήθεια; Διάβαζε πολύ; Καθηγήτρια ή βαθιά θρησκευόμενη; Το ζήτημα είναι ότι σου έμαθε πως η ζωή έχει νόημα και πρέπει να κυνηγάς τους στόχους σου. Γι’ αυτό θέλεις να ηγείσαι, ανοίγεις νέους δρόμους σκέψης και δράσης. Από την άλλη πλευρά, ίσως να ήταν εξωστρεφής, πολυάσχολη και κοινωνική(μη παραδοσιακό μητρικό πρότυπο). Άρα ένα επάγγελμα που συνδυάσει ταξίδια και γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς(ξεναγός, αεροσυνοδός, αθλήτρια, μεταφράστρια)είναι τομείς που σε ενδιαφέρουν. Τέλος, επειδή έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, θα προτιμούσες να είσαι ελεύθερη επαγγελματίας(πιθανότατα να νιώθεις πως οι φιγούρες εξουσίας είναι εμπόδια στην άνοδο σου) ώστε να έχεις χώρο να δράσεις σύμφωνα με τα πιστεύω σου(μάνατζμεντ, οργάνωση επιχειρήσεων, διαχείριση ανθρώπινων πόρων).

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΡΙΟΣ)

Μήπως είχες μια μητέρα αυστηρή και περιοριστική; Το «πρέπει» ακουγόταν από τα χείλη της περισσότερες φορές την ημέρα από όσες φορές είπε ο Μπους τη λέξη «τρομοκράτης» στα 8 χρόνια προεδρίας του; Η καταπίεση ίσως σε οδήγησε να επιλέξεις ένα συμβουλευτικό επάγγελμα(εκπαιδευτικός, κοινωνική λειτουργός). Όμως με Μεσουράνημα σε ζώδιο της Γης σου αρέσει να οικοδομείς, να βλέπεις αποτελέσματα απτά- για μηχανικός το σκέφτηκες; Πάντως οι φιλοδοξίες σου δεν έχουν όρια(στα όνειρα σου ρεμβάζεις έξω από το παράθυρο του Μεγάρου Μαξίμου;) και ο ρόλος της αρχηγού είναι ο μόνος που σου ταιριάζει(μάνατζερ, χρηματιστής, πολιτικός). Αγάπη και αφοσίωση λάμβανες μάλλον με το σταγονόμετρο, οπότε αυτό που ζητάς είναι μια σοβαρή δημόσια εικόνα και να ανταποδώσεις στην κοινωνία την πειθαρχία, τη λογική και τη σύνεση που η μητέρα σου δίδαξε(στρατιωτική καριέρα, αθλήτρια, ακόμη και μαθηματικός).

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΤΑΥΡΟΣ)

Πόσο μητέρα  ήταν η μητέρα σου; Μήπως έλειπε όλη την ώρα στη δουλειά(που ως παιδί φανταζόσουν ότι είναι πιο συναρπαστική και από επεισόδιο της «Κάντι- Κάντι»); Μήπως διδάχτηκες να προσφέρεις ειλικρινά τον εαυτό σου στην κοινωνία; Με αυτό το Μεσουράνημα, ρουτίνα και εργασία είναι ασύμβατες έννοιες και η δουλειά 8ώρου μοιάζει  με καταναγκαστικό έργο στα γκούλαγκ(γεννημένη ελεύθερη επαγγελματίας). Η έρευνα πάνω σε τεχνολογίες αιχμής(μοριακή βιολογία, πείραμα CERN, νανοϋλικά) είναι τομείς  που εξιτάρουν το ενδιαφέρον σου. Μπορεί βέβαια η μητέρα σου να περιορίστηκε  ώστε να εκπληρώσει το ρόλο της και άφησε την επαγγελματική της εξέλιξη στην άκρη. Τότε θα αποφασίσεις να κυνηγήσεις υπεράνω όλων το εργασιακό σου όνειρο και μετά θα σε απασχολήσει το θέμα γάμος και παιδιά. Εκτός κι αν θες να αγκαλιάσεις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες προσπαθώντας να δώσεις διέξοδο στον έμφυτο ουμανισμό σου(πολιτικός, κοινωνιολόγος, μέλος MKO).

 

ΙΧΘΥΕΣ(ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΔΙΔΥΜΟΙ)

Με μια μητέρα που προσφέρει απεριόριστη αγάπη, φροντίδα και αφοσίωση θα έπρεπε να νιώθεις ευλογημένη. Μήπως όμως αναγνωρίζεις πως θυσιάστηκε για εσένα και παραμέρισε  κάθε επαγγελματική της φιλοδοξία για να σε αναθρέψει. Σε αυτή την περίπτωση έχεις ανάγκη να βρίσκεσαι σε ένα επάγγελμα που προσφέρει όραμα στην κοινωνία, σε μια δουλειά που χαρίζει ανιδιοτελώς  στην ανθρωπότητα(τέχνες, φιλανθρωπία, ΜΚΟ, απ’ που πληρώνεσαι τα ελάχιστα  για να προσφέρεις τα μέγιστα). Αν πάλι η μητέρα σου ήταν η καλή Σαμαρείτισσα, δηλαδή η επιτομή της καλοσύνης και της συγχώρεσης, τότε ίσως να αισθάνεσαι άβολα επειδή δεν θα φτάσεις μάλλον ποτέ τα υψηλά ιδανικά της. Μήπως μια εργασία φροντίδας περιθωριακών ομάδων ή ανθρώπων που υποφέρουν(στήριξη ανιάτων, γέρων ή εθισμένων) να σε βοηθήσει να τα πλησιάσεις;

 

 

 

ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΣΕ:

ΚΡΙΟ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Δύναμη, δράση, φιλοδοξία, θάρρος, φυσικές αντοχές, τόλμη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Στρατιωτικός, αστυνομικός, χειρούργος, επιχειρηματίας, αθλήτρια σε ατομικά αθλήματα ή extreme sports

 

ΤΑΥΡΟΣ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Υπομονή, σταθερότητα, απλότητα, αγάπη για τη φύση  και τη τέχνη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Αρχιτέκτονας, τοπογράφος, γεωπόνος, γεωλόγος, σχεδιάστρια μόδας, τραπεζικός, καλλιτέχνης, μεσίτης, σεφ

 

ΔΙΔΥΜΟΥΣ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Επικοινωνία, προσαρμοστικότητα, πειραματισμός, ευγλωττία, πειθώ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Έμπορος, γραμματέας, δημοσιογράφος, συγγραφέας, καθηγήτρια, ερευνητής, απασχόληση με τα media

 

ΚΑΡΚΙΝΟ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Ευαισθησία, κατανόηση, προστασία, μνήμη, μητρικά ένστικτα, ασφάλεια

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Κοινωνική λειτουργός, μετρ, αρχαιολόγος, ιστορικός, ψυχολόγος, νηπιαγωγός, δασκάλα, μαία, γυναικολόγος

 

ΛΕΟΝΤΑ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Γενναιοδωρία, εκτίμηση του ωραίου, ενθουσιασμός, υποκριτική

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Ενασχόληση με θέατρο/ κινηματογράφο/ μουσική, αθλήτρια, πολιτικός, ενασχόληση με την τέχνη και το media

 

ΠΑΡΘΕΝΟ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Υπηρεσία, πληροφόρηση, λογική, σεβασμός σχέσης ψυχής- σώματος

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Δημοσιογράφος, βιβλιοθηκάριος, φαρμακοποιός, προγραμματίστρια Η/Υ, μαθηματικός, διαιτολόγος, γυμνάστρια

 

ΖΥΓΟ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Κοινωνικότητα, απόδοση δικαιοσύνης- αρμονίας, γοητεία, στρατηγική

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Καλλιτέχνης, δικηγόρος, διπλωμάτης, εργασία στο χώρο της μόδας, αισθητικός, αρχιτέκτονας, γραφίστρια

 

ΣΚΟΡΠΙΟ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Αυτοέλεγχος, εχεμύθεια, διορατικότητα, ισχυρογνωμοσύνη, επιβίωση

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Πολιτικός, ψυχολόγος, ασφαλίστρια, χρηματιστής, τραπεζικός, εγκληματολόγος, γιατρός, ερευνήτρια

 

ΤΟΞΟΤΗ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Αισιοδοξία, ειλικρίνεια, πίστη, εξερεύνηση, ανεξαρτησία, υψηλοί στόχοι

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Δικαστικό σώμα, καθηγήτρια, γιατρός, τουριστικά επαγγέλματα, μεταφράστρια, ελεύθερη επαγγελματίας

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Υπευθυνότητα, σεβασμός στην ιεραρχία, φιλοδοξία, οργανωτικότητα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Μηχανικός, μαθηματικός, αστυνομικός, στρατιωτικός, manager, αθλητής, φροντίδα ηλικιωμένων, πολιτικός

 

ΥΔΡΟΧΟΟ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Ανθρωπισμός, ανεξαρτησία, επαναστατικότητα, ομαδικότητα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Θετικές και κοινωνικές επιστήμες, αστρολόγος, ερευνήτρια, πολιτικός, ενασχόληση με MKO

 

ΙΧΘΥΣ

ΤΑΛΕΝΤΑ: Κατανόηση του άλλου, θυσία, φαντασία, ιδεαλισμός, πνευματικότητα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: Καλλιτέχνης, συγγραφέας, ποιήτρια, μουσικός, απασχόληση στα media, ψυχίατρος, κοινωνική λειτουργός.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...