παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Υδροχόος. Το ερωτικό προφίλ του ζωδίου

http://www.myhoroscope.gr/forum/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-69/%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8C%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-10906/

 

 

  1. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο που αρέσκεται στην ανεξαρτησία. Παρόλα αυτά του αρέσει να βρίσκεται σε μία μόνιμη σχέση, αρκεί να υπάρχει μέσα σε αυτήν επαρκής χώρος για να κινείται και να εκφράζεται ελεύθερα. Ο Υδροχόος συμπεριφέρεται συνήθως έξω από συμβατικούς κανόνες συμπεριφοράς κι έτσι δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς τι θα κάνει. Αποφεύγει γενικά να γίνεται συναισθηματικός και δεν εμπιστεύεται εύκολα τους ανθρώπους. Έτσι θα περάσει αρκετός καιρός για να ανοιχτεί σε κάποιο έτερον ήμισυ.

    Γενικά είναι τίμιος και άμεσος στην επικοινωνία του. Όμως η τάση του να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα,η φαινομενική του αποστασιοποίηση και το γεγονός ότι επικοινωνεί γενικά με πολλούς ανθρώπους, δυσκολεύει τις προσωπικές του σχέσεις.
    Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη ζωή του με το σύντροφο του, που κάνουν το σύντροφο του πολλές φορές να αισθάνεται ανασφάλεια και να νιώθει ότι είναι παραμελημένος. Έτσι δημιουργούνται πολλές φορές ζητήματα και προκύπτουν διαφωνίες που δυσκολεύουν την ζωή με το σύντροφο του.

    Σεξουαλικά οι Υδροχόοι εξιδανικεύουν τον έρωτα. Κάποιες φορές σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούν να ξεχωρίσουν αν νιώθουν πραγματικά κάτι για το σύντροφο τους, ή προς την εξιδανικευμένη σχέση που έχουν δημιουργήσει στο νου τους. Όταν καταφέρνουν να βγάλουν τα πραγματικά τους αισθήματα στην επιφάνεια, αυτά κάποιες φορές είναι τόσο καταπιεσμένα και αδιαμόρφωτα, που μπορεί να τους οδηγήσουν σε παρεκλίνουσα ερωτική συμπεριφορά. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης θέλουν να έχουν αυτοί τον έλεγχο και αρέσκονται να εισάγουν νέες παραλλαγές, να πειραματίζονται, κάτι που μπορεί να μην αρέσει σε έναν πιό συντηρητικό τύπο συντρόφου.

    Σα σύντροφοι οι Υδροχόοι είναι ειλικρινείς και σέβονται τις ιδιαιτερότητες των συντρόφων τους. Απαιτούν όμως κι οι ίδιοι σεβασμό στις δικές τους ιδιοτροπίες. Στις ιδιοτροπίες αυτές δίνουν καμιά φορά τόσο μεγάλη σημασία, ώστε δείχνουν ότι τις βάζουν και πιο πάνω από τη σχέση. Η μεγάλη σημασία που δίνουν σε λεπτομέρειες μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση στους συντρόφους τους, που δεν κατανοούν τελικά πώς νιώθει ο Υδροχόος τους απέναντί τους. Αυτό συμβαίνει γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν κατανοεί ότι οι Υδροχόοι απαιτούν πάνω από όλα σεβασμό της ατομικότητας τους. Μόνο τότε μπορούν να δεσμευτούν και να συμμετέχουν σε μία σχέση.

    Οι Υδροχόοι είναι πολύ προοδευτικοί στο θέμα της ισότητας των φύλων. Είναι ανοιχτοί σα ζευγάρια και καλούν πολλούς φίλους να συμμετάσχουν στην καθημερινότητα τους. Δείχνουν μία εικόνα προοδευτική που φαινομενικά έρχεται σε κάποια αντίθεση με αυτά που ζητούν από το σύντροφο τους. Ζητούν από αυτόν πίστη και ειλικρίνεια, οι ίδιοι όμως διατηρούν το δικαίωμα να έχουν απρόβλεπτες αντιδράσεις. Οι απαιτήσεις αυτές δείχνουν γενικά μία αλλοπρόσαλλη εικόνα. Στο βάθος όμως συγκλίνουν στο γεγονός ότι σχετίζονται με ένα γενικότερο αίτημα τελικά του Υδροχόου για αυθεντικότητα και ειλικρίνεια.

    Στις σχέσεις του ο Υδροχόος προσπαθεί πάντα να κάνει το καλύτερο. Αν υπάρχουν προβλήματα με τον συντρόφο του, θα προσπαθήσει να τα δει λογικά και να βρει μία λύση. Όταν όμως δει ότι τα πράγματα δεν προχωράνε, κάποια στιγμή παραιτείται. Η αποτυχία του δημιουργεί θλίψη, προσπαθεί όμως να μην προσκολλάται και συνεχίζει τη ζωή του κοιτάζοντας μπροστά. Σημαντικό σημείο για αυτόν είναι η συμπεριφορά του μέσα στο γάμο να είναι αξιοπρεπής. Όταν διαπιστώνει ότι οι συγκρούσεις είναι τέτοιες που οδηγούν τους συντρόφους να χάνουν την αξιοπρέπεια τους, προτιμά να χωρίζει.

    Σα ζώδιο δε δείχνει γενικά και μεγάλη υπομονή μέσα στις σχέσεις. Όταν έχει φανταστεί μία σχέση σαν ιδανική και βλέπει ότι η πραγματικότητα τον απογοητεύει, πολύ συχνά παραιτείται εύκολα. Δεν έχει όμως την ικανότητα να κάνει εύκολα συμβιβασμούς κι ούτε του αρέσουν οι εκπτώσεις στα ιδανικά του. Έτσι πολλές φορές οδηγείται στην αδιαλλαξία και αδυνατεί να βρει τη μέση λύση που θα δώσει ανάσα σε μία τεταμένη σχέση. Επιπλέον εκφράζει σπάνια τα συναισθήματα του κι όταν κανείς τον καλεί να το πράξει αισθάνεται άβολα και αμήχανα καθώς στην πραγματικότητα δεν ξέρει κι ο ίδιος πώς αισθάνεται αλλά μάλλον πώς θα έπρεπε να αισθάνεται.

    Ο Υδροχόος είναι συχνά τόσο αλτρουιστής σε μία σχέση που μπορεί να γίνεται υπερβολικός. Βάζει τα πρέπει του πάνω από τις επιθυμίες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συμπεριφορά του να παρουσιάζεται άκαμπτη και ψυχρή. Στην προσπάθεια του να διατηρεί πάντα τον έλεγχο της κατάστασης, εμφανίζει νευρώσεις που δημιουργούνται από τα καταπιεσμένα του συναισθήματα. Με την πάροδο του χρόνου οι άνθρωποι που θέλουν από τη ζωή τους περισσότερο συναίσθημα αδυνατούν να συμβιώσουν με τους Υδροχόους.Θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουν να αφήνουν χώρο στον Υδροχόο να βιώνει την ατομικότητα και ελευθερία του μέσα στην σχέση και να στέκονται στο πλευρό τους στηρίζοντας τα ανθρωπιστικά του οράματα, ώστε να μπορέσει να εκφρασει την συναισθηματική του πλευρά με μεγαλύτερη ευκολία.


    ¶ντρας Υδροχόος

    Ο άντρας Υδροχόος πετυχαίνει στη ζωή του όταν έχει δίπλα του μία γυναίκα που τον στηρίζει στις ιδέες του και συμπαρίσταται στις προσπάθειες του να βελτιώσει τον κόσμο. Όταν η σύντροφος του όμως δε συμμερίζεται τις απόψεις του, τότε μελαγχολεί και αισθάνεται αποτυχημένος. Σαν άντρας τείνει να δίνει μεγαλύτερη σημασία στα σχέδια του, παρά στις πραγματικές ανάγκες της σχέσης του κι αυτό τον κάνει να εμφανίζεται ψυχρός κι απόμακρος προς τη σύντροφο του. Με τον τρόπο αυτό όμως την απομακρύνει από τη σχέση και καταλήγει στο χωρισμό ή στη μοναξιά μίας συμβατικής σχέσης.

    Ο Υδροχόος προσελκύει κοντά του τις γυναίκες χάρη στην ευγενική του συμπεριφορά, το τακτ του και τους υψηλούς στόχους που βάζει στη ζωή. Διηγούμενος το τι έχει σκοπό να κάνει στη ζωή του, γοητεύει τις γυναίκες, που μαγεύονται από τα όνειρα που ξετυλίγονται μπροστά τους μέσα από τις διηγήσεις του. Πολλές φορές παρασύρεται όμως από τη δική του αυταρέσκεια και αποφεύγει να σταματήσει εκεί που πρέπει με αποτέλεσμα να διηγείται καταστάσεις που φτάνουν σε υπερβολές. Η συμπεριφορά τους αυτή γοητεύει τις γυναίκες που θέλουν να βλέπουν στον άντρα ένα μικρό παιδί, που απαιτεί προστασία και στοργή, αλλά διατηρεί ταυτόχρονα μέσα του ειλικρίνεια και φρεσκάδα.

    Για να προσελκύσει μία γυναίκα έναν Υδροχόο, θα πρέπει να τον αφήνει να της μιλά για τα σχέδια του και για τις απόψεις του για τη ζωή. Αν αυτός αισθανθεί ότι το θεωρεί ανόητο ή γελοίο, θα χάσει μεγάλο μέρος από την αυτοεκτίμηση του. Αν πάλι αισθανθεί ότι αυτή τον στηρίζει και τον ακούει, θα της είναι ευγνώμων και θα προσπαθήσει να κάνει το παν για αυτήν. Η γυναίκα αυτή θα πρέπει επίσης να παίρνει η ίδια την πρωτοβουλία για την ερωτική επαφή, καθώς ο Υδροχόος παρασύρεται πολλές φορές από τα λόγια του και δεν ξέρει πότε ακριβώς πρέπει να σταματήσει.

    Ο Υδροχόος αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στο να εκφράζει τη συναισθηματική του φύση. Είναι ιδιαίτερα αλλοτριωμένος και με μεγάλες αποστάσεις από τη «θηλυκή» πλευρά της ζωής, με την έννοια του συναισθηματισμού. Ιδιαίτερα περήφανος, δεν αποκαλύπτει στη σύντροφο του τα συναισθήματα του, γιατί τα θεωρεί αδυναμία, ειδικά όταν αυτά έχουν να κάνουν με την έκφραση πόνου ή αποτυχίας. Αρνείται να συζητήσει για το πώς αισθάνεται και προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία τα συναισθηματικά ξεσπάσματα, που τα θεωρεί ιδιαίτερα υποτιμητικά για τον εαυτό του. Αντί αυτού καλύπτει τα πραγματικά του αισθήματα με διάφορες δικαιολογίες και θεωρίες, που δεν έχουν όμως καμία σχέση με την πραγματικότητα.

    Η σύντροφος ενός Υδροχόου θα πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το ένστικτο της για να τον καταλαβαίνει. Καθώς ο ίδιος δεν αποκαλύπτει τα συναισθήματα του – στην πραγματικότητα δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη τους – εμφανίζεται να επιχειρηματολογεί λογικά προς την αντίθετη τελείως κατεύθυνση, δημιουργώντας σύγχυση για τα κίνητρα της συμπεριφοράς του. Είναι προτιμότερο σε αυτές τις περιπτώσεις να αγνοεί κανείς τελείως τη λεκτική του επικοινωνία και να επικεντρώνεται σε άλλα σημεία της συμπεριφοράς, όπως η γλώσσα του σώματος του, η νευρικότητα ή και το ένστικτο.

    Στο βάθος του εαυτού του ο Υδροχόος παραμένει συναισθηματικά παιδί, καθώς σε όλη του τη ζωή προσπαθεί να αρνηθεί την ύπαρξη των συναισθημάτων του. Η στάση αυτή τον εμποδίζει να γνωρίσει τον εαυτό του και να εξελιχθεί συναισθηματικά. Σε αντιστάθμισμα αναπτύσσει διάφορες θεωρίες, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τον έλεγχο της προσωπικότητας του.

    Αν βρει δίπλα του μία γυναίκα ώριμη συναισθηματικά, που δεν απαιτεί από εκείνον επιβεβαίωση αλλά χαίρεται τον ευγενή χαρακτήρα του και την αφοπλιστική του ειλικρίνεια, τότε ο Υδροχόος μπορεί να σταθεί δίπλα της περισσότερο χαλαρωμένος και χωρίς να αισθάνεται να απειλείται ότι θα χάσει τον έλεγχο του εαυτού του. Αν όμως η γυναίκα που έχει δίπλα του έχει ανάγκη από συνεχή εκδήλωση συναισθημάτων τότε ίσως θα αντιμετωπίσει δύσκολες στιγμές με αυτό το σύντροφο, που θεωρεί την εκδήλωση συναισθήματος απειλή για τον έλεγχο του εαυτού του.


    Γυναίκα Υδροχόος

    Η γυναίκα Υδροχόος είναι μία γυναίκα προοδευτική και ανήσυχη, που δεν μπορεί να αποδεχτεί τα στερεότυπα που επιβάλλει η κοινωνία σε μία γυναίκα. Χρειάζεται στόχους και δράση έξω από το σπίτι κι όταν δεν τους έχει μελαγχολεί και καταλήγει στην αδιαφορία και την τεμπελιά. Χρειάζεται δίπλα της έναν άντρα προοδευτικό, που να μην απαιτεί από αυτήν να παίξει το ρόλο μίας παραδοσιακής συζύγου, αλλά να μοιράζεται μαζί της τα ενδιαφέροντα της και να συμμετέχει μαζί της σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων της.

    Η γυναίκα αυτή είναι συνήθως πολύ ανεξάρτητη και απεχθάνεται την πίεση και την επίμονη συμπεριφορά ενός υποψήφιου εραστή. Προτιμά να έχει δίπλα της φίλους και συναγωνιστές κι όχι ανθρώπους που θα τη γεμίζουν ανούσια δώρα και όμορφα λόγια, που θα την κάνουν να αισθάνεται ψεύτικη. Οι σχέσεις αυτού του είδους πληγώνουν συνήθως τη γυναίκα Υδροχόο, καθώς της δίνουν την αίσθηση ότι ο άντρας προσπαθεί να την κάνει κτήμα του και κατα επέκταση υποτελή του για μία ολόκληρη ζωή.

    Αν ένας άντρας θέλει να προσελκύσει μία γυναίκα Υδροχόο, θα πρέπει να μείνει φίλος της για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ανταλλάσσοντας ιδέες μαζί της και βοηθώντας την στους προσωπικούς και κοινωνικούς της αγώνες. Η συμπαράσταση του και το γεγονός ότι θα βρίσκεται πάντα εκεί είναι πολύ σημαντική βοήθεια για τη γυναίκα Υδροχόο, που σε μία δύσκολη στιγμή, που θα έχει ανάγκη από αγάπη και συναίσθημα θα προτιμήσει να το αναζητήσει στην αγκαλιά ενός φίλου της, που εμπιστεύεται.

    Εκτός από την ανεξάρτητη γυναίκα Υδροχόο, στην καθημερινότητα μπορεί να συναντήσει κανείς και τη γυναίκα εκείνη που αφοσιώνεται με αυταπάρνηση στον άντρα της και την προσωπική της ζωή. Βάζει τη ζωή του συντρόφου της πιο πάνω από τη δική της και οι στόχοι του γίνονται και δικοί της προσωπικοί στόχοι. Η γυναίκα αυτή περνάει τα περισσότερα χρόνια της ζωής της, αρνούμενη τη δική της ζωή και υπάρχει η περίπτωση σε ωριμότερη ηλικία να νιώσει οτι έχει απωλέσει τη ζωή της μέσα από τα χέρια της.

    Από την άλλη η ανεξάρτητη Υδροχόος δραστηριοποιείται συνήθως σε θέματα κοινωνικά και ομαδικής δράσης. Ασχολείται με την ψυχολογία, την κοινωνική εργασία, τα κινήματα και την πολιτική και οτιδήποτε γενικά έχει να κάνει με την επίτευξη υψηλών και ευγενών ανθρωπιστικά στόχων. Ασχολείται τόσο πολύ με την επίτευξη των στόχων της που ξεχνά την ύπαρξη του συντρόφου της και παραμελεί τη συναισθηματική επικοινωνία μαζί του. Πολλές φορές αισθάνεται αμήχανα για τα συναισθήματα της και φορά ένα προσωπείο ψυχρότητας, για να μην αποκαλύψει το πώς αισθάνεται.

    Για τη γυναίκα αυτή η ίδια της η θηλυκότητα εμφανίζεται μπροστά της πολλές φορές σαν εχθρός της. Στα δικά της μάτια αποτελεί μία ανεξήγητη ανάγκη και μία εξάρτηση που μπορεί να τη δεσμεύσει δίπλα σε κάποιον που θα την καταπιέζει και θα την φυλακίσει για μία ολόκληρη ζωή. Για το λόγο αυτό αρνείται πολλές φορές τη γυναικεία της φύση και απέχει ακόμα και από την ερωτική της ικανοποίηση, για να μη δώσει σε κάποιον άντρα τον έλεγχο του εαυτού της. Προτιμά σχέσεις περιστασιακές ή αποκλίνουσες, μέσα στις οποίες αισθάνεται ελεύθερη και πρωτότυπη και δεν αισθάνεται να απειλείται από ισόβια δεσμά.

    Η γυναίκα αυτή έχει ανάγκη από ένα άντρα δίπλα της που να μετουσιώνει το μοτίβο του ήρωα. Ενός άντρα που θα είναι υπέροχα δυνατός και απόμακρος και δε θα προβάλλει απαιτήσεις για να ικανοποιεί απαιτήσεις ή συναισθηματικές του ανάγκες. Ο ιδανικός άντρας δίπλα της που δεν έχει ανάγκη από την ίδια, της επιτρέπει να αισθάνεται κι η ίδια περισσότερο ελεύθερη, παρά αν έπρεπε να τον κανακέψει και να τον προστατέψει ή να τον ενισχύσει. Η γυναίκα Υδροχόος αναζητά δίπλα της τον ιδανικό έρωτα, γιατί στην πραγματικότητα φοβάται κι η ίδια να ερωτευτεί. Φοβάται να νιώσει τα πραγματικά της συναισθήματα και να νιώσει ότι είναι αυτή που είναι.

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 239 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...