παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Αιγόκερως - Στιβαρός και Ερωτικός

http://www.myhoroscope.gr/forum/ερωτική-αστρολογία-150/αιγόκερως-στιβαρός-και-ερωτικός-11936/

 

 

  1. Αιγόκερως … και η ερωτική του συμπεριφορά... Η δημόσια εικόνα ενός Αιγόκερω είναι η στερεότυπη. Σοβαρός, πειθαρχημένος, αυστηρός με τον εαυτό του και με τους άλλους.
    Από τον Βίκτωρα Γεράρδο

    Όποιος έχει γνωρίσει ... καλά γυναίκες ή άνδρες Αιγόκερους θα σας «υπογράψει» ότι το γενικό κοινωνικό τους προφίλ δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με την ερωτική τους συμπεριφορά. Εννοώ ότι η δημόσια εικόνα ενός Αιγόκερω είναι η στερεότυπη: Σοβαρός, πειθαρχημένος, αυστηρός με τον εαυτό του και με τους άλλους, αρκετά συχνά ιδιαίτερα φιλόδοξος. Η προσήλωση στην πειθαρχία και ο σεβασμός στην ιεραρχία τον καθιστούν ιδεώδη δημόσιο υπάλληλο, ακριβοδίκαιο δικαστικό, μαχόμενο δικηγόρο, στρατιωτικό καριέρας ή απλά έναν υπεύθυνο πολίτη. Ο κυβερνήτης του ο Κρόνος χαρακτηρίζεται από μια ακραία συνέπεια, η οποία πολλές φορές μας γίνεται ανυπόφορη, διότι στην λογική αυτού του πλανήτη ισχύει το γνωστό «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς». Εάν λοιπόν κάποια/ος - για παράδειγμα - έχει κάνει τα προηγούμενα (της έλευσης του Κρόνου) χρόνια ερωτικές ατασθαλίες, που δεν έγιναν αντιληπτές από το περιβάλλον της/του, όταν το ατομικό του πεπρωμένο διασταυρωθεί με αυτό του Κρόνου θα έρθει η ώρα του «λογαριασμού». Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι πάρα πολλοί δεσμοί διαλύονται όταν ο Κρόνος επηρεάζει τον έναν ή και τους δύο ερωτικούς παρτενέρ. Διότι ή τα ψέματα βγαίνουν στην επιφάνεια ή ο άλλος έπαψε να κλείνει τα μάτια και γίνεται αυστηρός και επικριτικός, με αποτέλεσμα τη κρίση του δεσμού ή του γάμου ή και τον οριστικό χωρισμό.

    Με βάση τα παραπάνω θα περίμενε κανείς ότι συζώντας με έναν Αιγόκερω θα συζεί με έναν αυστηρό καθηγητή που θα του κουνάει το δάκτυλο μπροστά στα μούτρα του, επικρίνοντας κάθε πραγματική ή ανύπαρκτη επιπολαιότητα. Και όμως φίλες και φίλοι, εδώ ο/η Αιγόκερως θα σας εκπλήξει, διότι κόντρα στην ατσαλάκωτη δημόσια εικόνα του στην προσωπική του ζωή το πάθος πρωταγωνιστεί! Πάμε να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει όταν η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Άρης βρίσκονται στο συμπαθές αυτό ζώδιο.


    Η Σελήνη
    Όταν βρίσκεται σε αρμονικές όψείς με τους πλανήτες, είναι η Σελήνη της προσφοράς. Τα δίνει όλα για τα αγαπημένα της πρόσωπα, πόσο μάλλον στο... πρόσωπο! Επειδή παράλληλα είναι και πο¬λύ σχολαστική - με αποτέλεσμα μερικές φορές να κουράζει με την συμπερι¬φορά της - είναι η ιδανική νοικοκυρά. Φανταστείτε λοιπόν μια φίλη σας που την θεωρείτε κατ' εξοχήν συντηρητικό άτομο, να βρίσκεται σε ερωτικές περιπτύξείς με τον άντρα της στην κουζίνα του σπιτιού της!

    Ε, εντάξει δεν είναι ανάγκη να χάσετε και πάσαν ιδέαν γι' αυτήν, απλά ο αστρολόγος χαριτολογεί, για να κάνει σαφή την αντίφαση που χαρακτηρίζει την αιγοκερίσια Σελήνη. Όχι ακριβώς «Λογι¬κή και Ευαισθησία» αλλά Παθιασμένη Λογική.

    Όσον αφορά δε τις πρακτικές ικανότητες, αρκεί να σας πω ότι εάν ο διαχειριστής της πολυκατοικίας σας έχει Σελήνη στον Αιγόκερω, αφενός θα κάνει άψογη διαχείριση και αφετέρου παμψηφεί θα είναι... ισόβιος. Τούτου δοθέντος καταλαβαίνουμε ότι και σε μια σχέση πρώτου βαθμού η ασφάλεια που περιέχει η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σημαντική. Στις αρνητικές εκδοχές κάνει τον άνθρωπο στενόμυαλο, υπολογι¬στή και ψυχρό, αλλά αυτά αφορούν τις εξαιρέσεις του κανόνα.


    Η Αφροδίτη
    Εδώ τα πράγματα αποκτούν μια γκρίζα απόχρωση, με την έννοια του ότι η ερωτική ευχαρίστηση υποχω¬ρεί μπροστά στο αίσθημα ασφάλειας. Έχουμε λοιπόν μια προσωπικότητα που θα προτιμήσει τη σιγουριά της ρουτίνας από το ρίσκο που απρόοπτου. Σιγουριά και ασφάλεια ωστόσο, που την προσφέρει αφειδώς και η ίδια στο/η σύντροφό της. Όποια λοιπόν αναζη¬τά μια ερωτική ζωή χωρίς πάνω και κάτω, χωρίς αναστατώσεις, χωρίς παθιασμένες συγκρούσεις και εξίσου παθιασμένες συμφιλιώσεις, για όποια ή όποι¬ον, με δύο λόγια, ο Έρωτας φιλτράρεται μέσα από την κατανόηση, και έτσι αντί να «τρώγει τα σωθικά», γίνεται βάλσαμο στις πληγές, θα βρει το ιδανικό ταίρι της στην αιγοκερίσια Αφροδίτη.

    Ίσως κάποιες/οι που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και ξέρετε το ωροσκόπιο του παθιασμένου συντρόφου σας να κουνάτε τώρα με αμφιβολία το κεφάλι σας. «Μα αφού ο τάδε έχει Αφροδίτη στον Αιγόκερω και είναι εκρηκτικός χαρακτήρας» θα σκέφτεστε. Στην περίπτωση αυτή, εάν το ψάξετε λίγο καλύτερα θα διαπιστώσετε ότι η Αφροδίτη μπορεί μεν να βρίσκεται στον Αιγόκερω αλλά κάνει όψη με τον Ουρανό ή τον Πλούτωνα (για παράδειγμα) και έτσι η φύση του αργού πλανήτη εγκιβωτίζεται στη φύση του γρήγορου και αλλοιώνει τη συμπεριφορά του, δηλαδή ο αργός Ουρανός ή Πλούτωνας επηρεάζει καθοριστικά την γρήγορη Αφροδίτη. Σε κάθε περίπτωση όμως ο συντηρητισμός που περιέγραψα προηγουμένως θα εκδηλωθεί, μόνο που ο τρόπος εκδήλωσής του δεν θα προσδιορίζει τόσο έντονα την καθημερινή του συμπεριφορά. Η σπάνια και πιο αρνητική εκδοχή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω είναι η περίπτωση που η ανασφάλεια κάνει τον άνθρωπο κλειστό, μονόχνοτο, αντικοινωνικό ή απλά απόλυτα ιδιοτελή.


    Ο Άρης
    Διαβάστε ξανά νια την Αφροδίτη στον Αιγόκερω και μετά φανταστείτε περίπου τις αντίθετες ιδιότητες, για να πάρετε μια γεύση του τι ακριβώς σημαίνει ο Άρης στον Αιγόκερω. Εδώ τα πιθανά προβλήματα πηγάζουν από την υπερβολική αυτοπεποίθηση, μιας και ο Άρης αυτός θεωρείται από τους πιο ισχυρούς του ζωδιακού, γεγονός που ο άνθρωπος το αισθάνεται από μικρή ηλικία και έτσι έχουμε την περίπτωση που περιγράφουν οι γνωστοί στίχοι «όλοι σε φώναζαν αρχηγό / και ήξερες μονάχα να διατάζει / και έτρεχα ξοπίσω σου κι εγώ / για να με κοιτάξεις».

    Ο ηγετικός ρόλος του Άρη στον Αιγόκερω αναπόφευκτα κάνει τον άνθρωπο φιλόδοξο και αυτή η φιλοδοξία τον οδηγεί σε αυτό που ο ίδιος θέτει στον εαυτό του σαν στόχο. Υπάρχει δηλαδή ένας έντονος βολονταρισμός, μια πολύ υπομονετική ματιά στο τι θεωρεί ο ίδιος επιτυχία στη ζωή και γι' αυτό παρατηρείται συχνά το φαινόμενο κάποιος με Άρη στον Αιγόκερω αντί να γίνεται π.χ. επιτυχημένος πολιτικός να γίνεται ηγετικό στέλεχος μιας μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Αυτός ο Άρης χαρακτηρίζεται από το πείσμα και το πάθος. Έτσι λοιπόν ως εραστής είναι συναρπαστικός, αλλά όχι εύκολα ως σύντροφος. Όποια λοιπόν αναζητεί την συναισθηματική γαλήνη καλό θα ήταν να κάνει μεταβολή, εάν διαπιστώσει ότι ο τύπος που π.χ. γνώρισε πρόσφατα έχει Άρη στον Αιγόκερω.

    Εξυπακούεται ότι τις απόλυτες διατυπώσεις, όπως η παραπάνω παράγραφος, πρέπει να τις βάζετε σε εισαγωγικά διότι συνήθως κάθε άνθρωπος αλλού έχει την Σελήνη, αλλού την Αφροδίτη, αλλού τον Άρη οπότε κανείς δεν έχει μια μονοκόμματη συμπεριφορά. Απλά τονίζω τις ιδιότητες κάθε πλανήτη και κάθε ζωδίου ξεχωριστά, για να γίνονται σαφείς οι ομοιότητες και οι διαφορές τους. Στα θετικά του Άρη στον Αιγόκερω θα προσμετρήσουμε τη γενναιοδωρία (που επεκτείνεται και στο κρεβάτι...), την υπευθυνότητα, την αξιοπρέπεια. Στα αρνητικά την συναισθηματική ακαμψία που μπορεί να τον κάνει να διαλύσει μια σχέση εάν ζηλέψει έντονα, την υπερβολική υπερηφάνεια που μπορεί να μετεξελιχθεί σε αλαζονεία ή σε εκζήτηση, τον υπέρμετρο συγκεντρωτισμό που μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό... ή μεγάλο δικτάτορα. Όμως και σε αυτές τις περιπτώσει πρέπει να συντρέχουν και άλλοι αστρολογικοί παράγοντες, δηλαδή οι όψεις που δέχεται ή δεν δέχεται ο Άρης.


    Συνοψίζοντας...
    Θέλω να πιστεύω όχι έγινε φανερή η διάκριση του κοινωνικού ρόλου οποιουδήποτε έχει τον Ήλιο του ή βασικούς πλανήτες (Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη) στον Αιγόκερω και στην πιο ιδιωτική συ¬μπεριφορά. Έτσι θα σας λυθεί η απορία γιατί κάποιος που εμφανίζεται -προς τα έξω- σαν κομπιούτερ, στη σχέση ή στο γάμο του εκδηλώνει συναισθηματική σφοδρότητα. Σφοδρότητα έγραψα; Να μια λέξη κλειδί για να κατανοήσουμε τη φύση του Αιγόκερω μιας και πολλές φορές αυτό που εκλαμβάνεται ως ψυχρή συμπεριφορά πηγάζει από μια πληγωμένη υπερευαισθησία. Όταν λοιπόν ο τρόπος πρόσληψης ενός συμβάντος είναι έντονος, είναι σφοδρός, αντίστοιχη θα είναι και η αντίδραση μόνο που θα εκδηλωθεί Κρόνια, δηλαδή αυστηρά και απόλυτα μιας και ο κυβερνήτης του Αιγόκερω, ο Κρόνος, χαρακτηρίζεται από αυτές τις ιδιότητες. Εν πάση περιπτώσει όσες/οι σχετίζεστε με Αιγόκερους, εάν θέλετε μια ισορροπημένη σχέση μαζί τους, μη ξεχνάτε ποτέ τις λέξεις Υπευθυνότητα, Συνέπεια, Ακρίβεια... και δεν θα το μετανιώσετε.


    Η Συναστρία του Αιγόκερω με τα άλλα Ζώδια
    Το κεφάλαιο αυτό είναι από μόνο του τεράστιο και ο χώρος δεν επαρκεί για αναλυτική αναφορά, θα προσπαθήσω, αναφέροντας μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, να δείξω έναν προσανατολισμό, τον οποίο φυσικά κανείς δεν σας απαγορεύει να αγνοήσετε... Ξεκινάω λέγοντας πως όλοι οι πλανήτες παίζουν το ρόλο τους σε μια συναστρία αλλά εγώ θα αναφερθώ στους τέσσερις που έχουμε εξετάσει δηλαδή Ήλιος -το ζώδιό μας-, Σελήνη, Αφροδίτη, Άρης. Όταν λοιπόν σε μια συναστρία, στον συνδυασμό δηλαδή δύο ωροσκοπίων, στο εάν ταιριάζουν ή όχι ερωτικά, έχουμε τους παραπάνω πλανήτες σε φιλικά μεταξύ τους ζώδια – όπως μιας και εξετάζουμε τον Αιγόκερω, σε ζώδια της Γης (Ταύρος, Παρθένος), - είναι μια καλή αφετηρία για την έναρξη μιας σχέσης. Αυτό λέει η Παραδοσιακή Αστρολογία και σε μεγάλο βαθμό είναι έτσι. Ωστόσο έχοντας μελετήσει επισταμένως μερικές χιλιάδες ωροσκόπια ο υπογράφων αυτό το κείμενο θα διαφοροποιηθεί εν μέρει. Γιατί; Διότι έχω διαπιστώσει ότι η απολύτως αρμονική συναστρία ταιριάζει περισσότερο σε φίλους παρά σε εραστές. Για να το πω διαφορετικά, με κάποιον που γνωρίζεις σήμερα και ενθουσιάζεσαι για το πόσο κοινά χαρακτηριστικά και κοινά ενδιαφέροντα έχετε, μεθαύριο θα ανακαλύψεις ότι γι' αυτούς τους λόγους τον ξέρεις πια σαν την παλάμη σου, δεν έχει να σου φανερώσει καμιά έκπληξη και έτσι ο έρωτας μετατρέπεται σε μια απλή συμβίωση. Και είναι κακό αυτό θα με ρωτήσει κάποιος/α; To γεγονός όμως παραμένει ότι πολλές φορές οι ιδιαίτερα καλές συναστρίες καταλήγουν σε ανάλογα δυσάρεστα διαζύγια. Τούτου δοθέντος ισχυρίζομαι ότι ο συνδυασμός αρμονικών και δυσαρμονικών όψεων σε μια συναστρία την κάνει περισσότερο ανθεκτική στη φθορά του χρόνου.
    Και να γίνω πιο συγκεκριμένος θα αναφέρω ένα παράδειγμα.

    Ήλιος στον Αιγόκερω Ήλιος στον Καρκίνο


    Αντίθεση
    (δυσαρμονική όψη)
    Σελήνη στον Αιγόκερω Τρίγωνο Σελήνη στην Παρθένο
    (αρμονική όψη)
    Αφροδίτη στον Αιγόκερω Εξάγωνο Αφροδίτη στους Ιχθείς
    (αρμονική όψη)
    Άρη στον Αιγόκερω Τετράγωνο Άρη στον Ζυγό
    (δυσαρμονική όψη)

    Εδώ μιλάμε για πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες που όμως μοιράζονται με τον ίδιο τρόπο την καθημερινότητά τους, οπότε μπορούν να συνυπάρχουνε χωρίς καβγάδες στον ίδιο χώρο, έχουνε παράλληλα κοινά γούστα ή ο ένας συμπληρώσει τα κενά του άλλου και οι συγκρούσεις που προκύπτουν από δυο συγκρουόμενους εγωισμούς συνήθως καταλήγουν να... επιλύονται επιτυχώς στο κρεβάτι! Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε οι πιθανοί συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί και ο χώρος όπως είπαμε περιορισμένος σταματάω εδώ.

  1. Αιγόκερως - Το ερωτικό προφίλ του ζωδίου

    Οι Αιγόκεροι χαρακτηρίζονται για το πείσμα τους και την επιμονή τους για να πετύχουν τους στόχους τους. Σκεφτείτε το πολύ καλά πριν ξεκινήσετε μια σχέση μαζί τους, γιατί δεν εγκαταλείπουν εύκολα τον αγώνα τους. Είναι από τους ανθρώπους που τα πρέπει μετράνε πολύ στην ζωή τους, και επιδεικνύουν μια αξεπέραστη υπευθυνότητα στην δουλειά τους και όχι μόνο. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους. Ο δυναμισμός τους στην καθημερινή τους ζωή είναι ανυπέρβλητος, και ενδεχόμενα γίνονται ιδιαίτερα απαιτητικοί απέναντι στους άλλους. Απαιτούν αυτά που κι αυτοί θα δίνανε στην ίδια περίπτωση, και δεν σηκώνουν δικαιολογίες. Ξέρουν να περιμένουν και να επιμένουν. Όμως είναι άτομα που μπορείτε να βασιστείτε πάνω τους. Είναι αξιόπιστοι και πρακτικοί στις δουλειές τους. Ο ορθολογισμός χαρακτηρίζει τις σκέψεις και την φιλοσοφία τους, και ποτέ δεν πετούν στα σύννεφα.


    Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

    Ο άνδρας Αιγόκερως διαθέτει έναν αξεπέραστο δυναμισμό, αλλά και μια σοβαρότητα , που αργά ή γρήγορα τον φέρνει κοντά στην επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αιγόκεροι είναι στατιστικά οι πιο πλούσιοι στον πλανήτη. Ο Αιγόκερως βασικά, ενδιαφέρεται για το κοινωνικό του στάτους και την δύναμη που μπορεί να αποκτήσει. Το χρήμα είναι ένα μέσον για να το πετύχει, και ξέρει καλά πως να το αποκτήσει. Οι περισσότερες γυναίκες τους παντρεύονται γιατί αισθάνονται ασφάλεια πλάι τους. Ο Αιγόκερως σίγουρα δα παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις στην σύντροφό του. Και ερωτικά είναι πληθωρικοί. Το σεξ γιʼαυτούς αποτελεί επίσης ένα στόχο που τού αρέσει να απολαμβάνει, όπως και τόσα άλλα πράγματα στην ζωή του. Όμως στερείται τρυφερότητας και ρομαντισμού, καθώς ενδιαφέρεται περισσότερο για πιο πρακτικά πράγματα στην ζωή του. Ένας αξιόπιστος σύζυγος, που σπάνια θα τον βλέπετε.


    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

    Η γυναίκα Αιγόκερως ξεχωρίζει για τον δυναμισμό της, και της αρέσει να εμπλέκεται σε δουλειές και δραστηριότητες που θεωρούνται κατεξοχήν αντρικές. Θέλει πάσει θυσία να αποκτήσει κοινωνικό κύρος και να εκπληρώσει τους στόχους της. Αν δεν το πετύχει αυτό στην αισθηματική της ζωή, θα ασχοληθεί με πάθος στο να προωθήσει την επαγγελματική της καριέρα. Είναι πολύ προσγειωμένη και γήινη από την φύση της, και σέβεται τα λόγια και τις υποσχέσεις της. Ο σύντροφός της μπορεί να της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, εφόσον είναι εντάξει απέναντί της. Αλλά σε περίπτωση αντιπαράθεσης, γίνεται ο πιο σκληρός ανταγωνιστής. Στον έρωτα έχει πάθος και δύναμη, και η ερωτική της ζωή δεν είναι μια απλή υπόθεση. Την παίρνει πολύ σοβαρά, όπως και οτιδήποτε σʼαυτήν την ζωή. Είναι πολύ προσεκτική στις επιλογές των συντρόφων της, γιατί δεν της αρέσει να αποτυγχάνει, ούτε να απορρίπτεται. Στο ερωτικό παιγνίδι είναι πολύ πρακτική και παίζει χωρίς περιστροφές. Είναι πολύ ευθύς στις συμπεριφορές της και το δείχνει ανεπιφύλακτα.


    ΟΙ ΕΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΖΩΝΕΣ

    Τα ευαίσθητα σημεία των Αιγόκερων, είναι βασικά η επιδερμίδα τους, και ιδιαίτερα στην περιοχή κοντά στα γόνατα. Επίσης ερωτικά μασάζ κατά μήκος της σπονδυλικής τους στήλης, τους είναι ιδιαίτερα αρεστά. Η αδυναμία τού άντρα Αιγόκερω είναι να αισθάνεται το χάδι από τις θηλές της γυναίκας κατά μήκος τού σώματός του.


    ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΤΕ

    Οι Αιγόκεροι είναι εργασιομανείς, και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τις δουλειές τους και τις καθημερινές τους ασχολίες. Πλησιάστε τους με μια συζήτηση γύρω από την επαγγελματική τους ζωή. Σίγουρα θα κερδίσετε το ενδιαφέρον τους με την πρώτη. Δείξτε και σεις το απαραίτητο ενδιαφέρον, και αποδείξτε τους ότι είστε το ίδιο σοβαροί και συνεπείς στην επαγγελματική σας ζωή. Φροντίστε να είστε απόλυτα ειλικρινείς, και κάντε τους μια φιλοφρόνηση που είναι όμως πραγματική. Τους αρέσουν τα σοβαρά και αξιόπιστα άτομα. Ένα πράγμα που δεν συγχωρούν είναι η αργοπορία στα ραντεβού. Μην το κάνετε. Ασχοληθείτε με χρήσιμες δραστηριότητες, και αποδείξτε τους ότι και εσείς είστε άτομα που ενδιαφέρονται για πρακτικά αποτελέσματα, και αφήστε κατά μέρος τις αμπελοφιλοσοφίες.

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...