παρακαλώ περιμένετε...

Αμοιβαια υποδοχη

  • Starface @ 01.09.2011 11:37
    Irenestar, η αμοιβαία υποδοχή αφορά μόνο το ζώδιο στο οποίο είναι κυβερνήτης κάποιος πλανήτης, και όχι αυτό που είναι σε έξαρση. Η αμοιβαία υποδοχή δεν είναι όψη, είναι απλά δυο πλανήτες ο καθένας στο ζώδιο κυριαρχίας του άλλου, ο ένας στο φυσικό περιβάλλον του άλλου. Αυτό τους δίνει επιπλέον δύναμη για να εκφραστούν και η θέση τους αυτή θεωρείται ευνοϊκή για την εκδήλωση των ιδιοτήτων και των δύο. Δηλαδή στο πρώτο παράδειγμα, ο Ερμής στον Κριό εκφράζεται πιο έντονα και παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου, και το ίδιο και ο Άρης στους Διδύμους. Δεν λειτουργούν αυτόνομα, αλλά μάλλον βοηθάει ο ένας τον άλλον "χαρίζοντας" του κάποια από τα χαρακτηριστικά του. Βέβαια, σε όλο αυτό το σκηνικό παίζει ρόλο και η όψη που σχηματίζουν αυτοί οι δύο πλανήτες αλλά και το αν βρίσκονται σε ζώδιο έξαρσης, κυριαρχίας, αδυναμίας ή πτώσης. 
  • Irenestar @ 01.09.2011 12:31
    ναι αλλα καπου νομιζω οτι ειχα διαβασει οτι παιζει η υποδοχη απο ζωδιο της εξαρσης και αυτη ονομαζεται μικτη υποδοχη... Δεν ξερω αν κανω λαθος αν ισχυει η οχι η αν εχετε ακουσει κατι αναλογο και εσεις?
  • astropet @ 01.09.2011 20:42
    Irenestar, από τη μεριά της μοντέρνας αστρολογίας η Starface έχει δίκιο. Κι αυτό γιατί στη μοντέρνα αστρολογία δεν δίνεται σημασία στις θεμελιώδεις δυνάμεις (essential dignities), παρά μόνο στην κυριαρχία. Αναφέρεται πότε πότε και η έξαρση, αλλά δεν της δίνεται η αξία που δινόταν παλιότερα.
    Από τη μεριά της παραδοσιακής αστρολογίας, όχι μόνο από έξαρση, αλλά και από τριπλότητα, όρια και πρόσωπο μπορείς να έχεις αμοιβαία υποδοχή, απλά οι πιο σημαντικές αμοιβαίες υποδοχές είναι από κυριαρχία και από έξαρση, άντε και κάπως η τριπλότητα. Αυτό που κάποιοι ονομάζουν μικτή αμοιβαία υποδοχή είναι όταν ένας πλανήτης είναι στο ζώδιο του άλλου και ο άλλος στο ζώδιο της έξαρσης (ή τριπλότητας) του άλλου. Π.χ Δίας στον Ζυγό, Αφροδίτη στον Καρκίνο.

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...