παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η εξωκρόνια συλλογική γενιά των 90s!!! Τι μπορεί να μάθει και να διδάξει???
Με αφορμή μια πρόσφατη συζήτηση με μια συνομίληκη φίλη που ήταν το επιστέγασμα πολλών άλλων συζητήσεων με φίλους και γνωστούς (όλοι γεννημένοι από το 1980 και μετά) μπήκα σε σκέψεις γιατί διαπίστωσα μια κοινή συνιστώσα σε σκέψεις αιτήματα και συμπεριφορές.Προσωπικά έχω και Δία και Κρόνο σε συλλογικά ζώδια και νομίζω το ίδιο και  όσοι είναι από 1980 και μετά.

Δεν ακούω κανέναν να μιλάει με σιγουριά (δουλίτσα, σπιτάκι, η πάρτυ μου μόνο και πώς να εξασφαλιστώ) και με τη λογική ότι φάμε ότι πιούμε και οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούνε…….  ;)

Το μόνο που θεωρούν δεδομένο είναι πως τίποτα δεν θα είναι σίγουρο και βλέπω και στις ακόμα πιο μικρές γενιές μια απίστευτη ωριμότητα και  διαφορετικές αναζητήσεις στη ζωή τους. Να τολμήσω να πω ότι σκέφτομαστε όλοι πλέον τον εαυτό μας (παρά την μοναξιά και την απομάκρυνση) περισσότερο σαν τμήμα μιας κοινωνίας που μας επηρεάζει παρά σαν απομονωμένα νησιά?Δεν ξέρω αν είναι η δικός μου κοινωνικός κύκλος ή αν υπάρχουν ανάλογες διαπιστώσεις και από άλλους?Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η συζήτηση και με μεγαλύτερους ανθρώπους που γνωρίζαν ότι παρεδιδαν στις νεότερες γενιές  μια χρεοκοπημένη ζωή και παρόλα αυτά θρασύτατα δήλωναν : «εμείς καλά περάσαμε εσείς να δούμε τι θα κάνετε που ούτε σύνταξη δεν θα μπορέσετε να πάρετε. Να την ξεχάσετε»Από γονείς προς τα παιδιά τους η συγκεκριμένη ατάκα. Η εγωιστική γενιά των baby boomers που έφαγε διπλά και το μέλλον των παιδιών.Στα παιδιά όμως ακόμα δεν διακρίνω οργή. Βλέπω μια ήσυχη διαπίστωση πως έτσι είναι τα πράγματα  και τη διάθεση να αντιμετωπίσουν με διαφορετικές αξίες τη ζωή. Συνομίληκοι μεγαλύτεροι και μικρότεροι μεγαλώσαμε με γεμάτα τα συλλογικά ζώδια. Θα φέρουμε άραγε κάποια αλλαγή? Θα μάθουμε να σκεφτόμαστε σαν κομμάτι ενός όλου και θα μπορέσουμε να διορθώσουμε ενδεχομένως αυτή την στρεβλή φαγοποτική λογική που μας κληροδότησαν? Θα δώσουμε άραγε μια καλύτερη κληρονομιά στις επόμενες γενιές αντί να τους πούμε τα κάναμε και εμείς θάλασσα είναι δική σας ευθύνη να τα διορθώσετε (όπως μου είπε και εμένα η δασκάλα του δημοτικού και το φέρω βαρέως από τότε, το έχω κάνει σκοπό μου να πορευτώ διορθώνοντας τα κακώς κείμενα όπως μπορώ)?Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας. J J J
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...