παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ψυχαναλυοντας τους ιχθυς!!!!!!
Ιχθύες: Το «φαινόμενο Ιχθύς» -και το αποκαλώ έτσι γιατί για μένα είναι μοναδικό- ζει στην κοσμάρα του κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα όσοι έχουν νταραβεριστεί με Ψαράκια. Στην άτακτη, συνήθως ή και στην τακτική αταξία του, αυτό το παιδί ψάχνει συνέχεια κάτι να βρει -δεν ξέρει και το ίδιο τι- εκτός από την… ησυχία του. Αυτήν τη διεκδικεί, την επιβάλλει κι όταν δεν του κάθεται και αναγκάζεται να βγει από τα νερά του… εξαφανίζεται. Και τι γίνεται όταν πάλι εμφανίζεται; Έχει δουλέψει πρώτα η διαίσθησή του.
Αυτός ο «διαισθητηκάκιας» του αστρολογικού στερεώματος επιμένει πρώτα να διαισθάνεται τα πράγματα κι ύστερα να «σκάει μύτη». Ακόμα και λάθος να του βγαίνει, πολλές φορές, αυτό που διαισθάνθηκε ο Ψάρακλας, θα εξακολουθήσει και τις επόμενες φορές, πρώτα να πιάσει ψιλή κουβέντα με τη διαίσθησή του και ύστερα να πράξει, να ψάξει, να δει, να πάει ή να 'ρθει.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, αναγνωστόπουλα και αποδεκτοί όλοι με τα χαρίσματα και τα ελαττώματά τους. Εξάλλου εγώ σέβομαι απόλυτα το «ύφασμα» από το οποίο είναι φτιαγμένος ο καθένας… ακόμη και τα… λέπια του Ψαριού.
Όπως και να 'χουν τα πράγματα, εσύ Ιχθυόπουλο κολυμπάς στα νερά τα δικά σου, αν και συχνά βγαίνεις και απ’ αυτά για να παίξεις κυνηγητό με τα όνειρα και τις φαντασίες σου. Έχεις ευαίσθητους νευρώνες, σ’ έχω καταλάβει εγώ, αλλά βρε Ψαρόπαιδό μου, όταν ο εγκέφαλός σου επεξεργάζεται στο φουλ την ησυχία, τη μοναξιά και την εξιδανίκευση των πάντων με σκοπό την απόλυτη αρμονία και τις παραμυθένιες σχέσεις… ε, να μη σου επισημάνω και γω ότι συχνά θα απογοητεύεσαι; Ο έρωτας που ψάχνεις -έτσι, όπως τον έχεις πλάσει στο μυαλό σου- χωρίς ελαττώματα, χωρίς λάθη και χωρίς ψεγάδια, ούτε στα παιδικά παραμύθια δεν υπάρχει πια. Αν και είσαι αγαπησιάρης, στοργικός, πιστός και ξέρεις καλά να «ψήνεις στη φωτιά» μια σχέση όταν ερωτεύεσαι, εκείνη η φαντασία σου είναι στο τέλος που στα χαλάει όλα και σε δυσκολεύει τόσο πολύ. Τη μια σε πάει στα ουράνια και την άλλη σε ρίχνει στα Τάρταρα. Τότε είναι που δεν έχεις μαντίλι να κλάψεις και γω σε συμπονάω, όμως όχι και ο/η σύντροφός σου γιατί του 'χεις βγάλεις την ψυχή από την πολυπλοκότητά σου.
Είσαι ευαίσθητος, ευάλωτος, ευεπηρέαστος και πολλά ευ… κι αν μου πεις ότι σε όλα αυτά εμπεριέχεται η δεκτικότητα -συμφωνώ ότι είναι χάρισμα μεγάλο- σε σένα λειτουργεί αντίστροφα και αν με ρωτάς στο εξηγώ: με το να δέχεσαι διάφορα γεγονότα ή ιδέες που σε ιντριγκάρουν, κινδυνεύεις να παραπατάς διαρκώς, γιατί μπορείς εύκολα να μπαίνεις ή να εξαϋλώνεσαι ή και να υιοθετείς τρόπο ζωής που δε σου ταιριάζει, δεν είναι δικός σου. Εδώ θα σου επισημάνω πως επειδή μεγάλο ποσοστό Ιχθύων είναι καλλιτέχνες, οι περισσότεροι είναι χαμένοι μέσα στο λαβύρινθο της τέχνης και χάνουν τα υπόλοιπα κομμάτια της ζωής τους και τελικά γίνεται αυτό που λέει και η ρήση: «αλλού μας είπες πως θα πας κι αλλού πήγες καρδιά μου».
Τα εξωτερικά σου χαρακτηριστικά δεν μπορώ να σου πω ότι μοιάζουν με κανενός άλλου, αφού και μεταξύ εσάς των Ψαριών, δύσκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος ομοιότητες… έστω και εκφραστικές. Εγώ, μετά από έρευνα -προσωπικού ενδιαφέροντος- πολλών χρόνων έχω καταλήξει ότι έχεις συμμετρική μυτούλα ή και μυτάρα… πάντα ελληνική όμως!
Το βλέμμα σου, ιδιαίτερα του Ψαροκόριτσου, απόκοσμο και αφηρημένο, κάτι σαν θάλασσα δίχως άκρη, μπορεί να μοιάζει και με κοιμισμένο, όταν βαριέσαι και σε πιάνει χοντρή σπαρίλα. Με αυτό το ίδιο βλέμμα, βέβαια, μαγνητίζεις τους άλλους για να σε προσέξουν και να καταλάβουν ότι έχεις ανάγκη από στοργή και προδέρμ. Να νιώσουν ότι έχεις ανάγκη την προστασία τους.
Κάποιος που δε σε γνωρίζει καλά, αγαπημένο, φανατικό αναγνωστόπουλο Ψαρόπουλο, ενθουσιάζεται -στην αρχή- από αυτήν την ξέφρενη αγάπη που δείχνεις σε όλους, για όλα και όχι μόνο. Αν ο Υδροχόος αγαπάει τον κόσμο όλο, εσύ το προχωράς το θέμα στο σύμπαν, στους πλανήτες και στους γαλαξίες. Κλαις -μέσα κι έξω σου- με το παραμικρό. Λυπάσαι για ό,τι κακό συμβαίνει στην ανθρωπότητα και μπερδεύεσαι και βραχυκυκλώνεσαι… Ε, δεν το λες και καλό αυτό!
Έχεις τρυφερή καρδιά, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό αλλά… η αφέλεια είναι η ξαδέλφη της καλοσύνης σήμερα κι ας έχεις ένσταση σ’ αυτό. Πρέπει να μάθεις να λες όχι!!! Πρέπει να θέλεις να μάθεις τι παίζει γύρω σου και ποιοι είναι αυτοί που σε προσεγγίζουν και τι θέλουν από εσένα. Και προπάντων, μην ανοίγεσαι Ψαράκι μου σε ανθρώπους που ούτε καν θα έπρεπε να βρίσκονται στη ζωή σου. Ανοίξου βέβαια -δε λέω- γιατί είναι αναγκαίο φάρμακο… είναι ανάσα, ανοίξου όμως σ’ αυτόν που σε ακούει, σε νιώθει και έχει κάτι να σου πει. Άλλο είναι η Χαλκιδική και άλλο είναι η Χαλκίδα… κατάλαβες; Στις λεπτομέρειες παίζονται οι δυνατές σχέσεις που ψάχνεις. Αν λίγο, ελάχιστο από τη διαίσθησή σου γινόταν υποψία -βρες καμιά Αιγοκερίνα για να στο μάθει αυτό το σπορ, το κατέχει και με το παραπάνω- θα διόρθωνες πολλά από όσα σε βασανίζουν βρε!
Ένα άλλο χούι σου -για να μην το πω ελάττωμα- είναι η απειθαρχία σου. Μέσα σου κρύβεται ένα μικρό παιδί. Ακατάστατο, απείθαρχο, άτακτο, αναποφάσιστο που συχνά δεν ξέρει τι θέλει ή από πού να αρχίσει να το ψάχνει. Τα θεματάκια της τάξης και της αποφασιστικότητας είναι μειονεκτήματα -σχεδόν πάντα- πόσο μάλλον αν ζεις με άλλους ή έχεις κάνει ήδη οικογένεια. Ανήκουν κι αυτά στα αθλήματα της ζωής που θέλουν πυγμή, διαφορετικά… «τι έχεις Γιάννη, ό,τι είχα πάντα». Ένας πολυαγαπημένος φίλος -αξιόλογος Ιχθύς, που τώρα πια δεν είναι κοντά μας- είχε ο ίδιος αναγάγει σε παρατσούκλι, που τον βάφτισε η παρέα, το στιλ και τη συμπεριφορά του. Τον λέγαμε ο «σκούντα τον να ξυπνήσει». Για να μην μπερδευτούμε, σου εξηγώ -όπως μπορώ καλύτερα- αγαπημένο Ιχθυόπουλο πώς λειτουργείς όταν βυθίζεσαι σε μια κατάσταση ψυχολογικής ύπνωσης: κυριεύεσαι από εκείνο το γνωστό συναίσθημα, που μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους -που έχεις βγει από το σώμα σου, απ’ ότι συμβαίνει στην καθημερινότητά σου εννοώ καλέ- και παρατηρείς τον εαυτό σου να προχωράει στη ζωή μηχανικά σαν τον τελευταίο τροχό της άμαξας… Και μάλιστα ξελασκαρισμένος. Δε σου λέω ότι αυτό σου συμβαίνει διαρκώς… αλίμονο!
Σου συμβαίνει τότε όταν σε παρασύρει το ρεύμα των καταστάσεων προς τα εκεί που δε θέλεις να πας. Βέβαια την τελευταία στιγμή κάποιο κλαρί θα βρεις ν’ αρπαχτείς -φίλο, σύντροφο και λοιπούς- για να βγεις σε κάποια όχθη. Κι αν πάλι με ρωτάς τι και πώς να κάνεις, θα σου απαντήσω ότι εσύ σώζεσαι μόνο όταν δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου -που όσο κι αν δεν το τηρείς- τουλάχιστον να προσπαθείς διαρκώς για την τήρησή του. Ευτυχώς που τα περισσότερα Ψαρόπουλα, έχετε ωράριο στα επαγγελματικά σας και είναι η μόνη έννοια ασφάλειας που δε σας προκαλεί αλλεργικό σοκ και δε σας αφήνει να ρουτινιάσετε. Για να σταματήσεις, λοιπόν, να χορεύεις στο ρυθμό του Δερβίση και να ψάχνεσαι πού, πώς, πότε και γιατί να πάρεις αυτήν ή την άλλη απόφαση, βάλε στη ζωή σου κάποια όρια και υπάκουε στους κανόνες αυτούς, προσπαθώντας να βλέπεις όλες τις πλευρές που έχει το καθετί, θετικές και αρνητικές. Αν πάλι ούτε αυτό σου βγαίνει, ύψωσε τις αντένες σου προς νέες γνωριμίες -παρατηρώντας αρκετά τον καθένα- ή καλλιέργησε τις αληθινές σου φιλίες, γιατί συχνά κάνεις μεγάλα κενά και οι απουσίες σου δε σε συμφέρουν. Είσαι ένα ζώδιο που χρειάζεται όσο κανένα άλλο τις ανθρώπινες σχέσεις… άσε που στα δύσκολα μόνο οι δικοί σου άνθρωποι μπορούν να σε σταματήσουν ή να σε συνεφέρουν, αν χρειαστεί.
Γνωρίζω, αγαπημένο μου Ψαράκι, ότι σε ξεβολεύω με όσα σου βάζω στο κεφάλι σήμερα, βγάζοντάς σε από το ρομαντισμό και την αγάπη που σε πλημμυρίζει για όλα, όμως είσαι άνθρωπος… άρα αλλάζεις. Πρέπει να αλλάζεις, γιατί μαζί με την κάθε εποχή αλλάζει και η πραγματικότητα… με καταλαβαίνεις, το νιώθω! Μη μου πεις ότι και συ δεν έχεις νιώσει, τα τελευταία χρόνια, πόσα κομματάκια της ζωής σου άλλαξαν; Μη φοβάσαι λοιπόν και μη διστάζεις να αντικρίσεις από δω και πέρα το μαγικό, τον υπέροχο, τον εχθρικό και ψεύτη κόσμο που ζεις κι εσύ μαζί. Διεκδίκησε, τόλμα, διαφώνησε κι ας τσακωθείς ή και ας απομακρυνθείς. Ας χάσεις και κάποιους από δίπλα σου. Μερικές φορές δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, γιατί και οι άλλοι αλλάζουν και πιο πολύ… εσύ. Μόνο μην κάνεις πάλι το λάθος και δεχτείς χωρίς όρους πίσω, κάποιον που σε πλήγωσε. Είπαμε, η διαίσθησή σου δε θα σε σώζει πάντα, πρέπει να μπαίνεις και στο παιχνίδι της καθημερινότητάς σου. Κι επειδή πολύ σου μπήκα για τη διαίσθησή σου, πρέπει να πω κι αυτό, ότι όπως οι άλλοι χρησιμοποιούν το μυαλό τους, εσύ χρησιμοποιείς τις κεραίες σου. Έτσι, για να αποδώσουμε του στραβού το δίκιο, αν κοιτάξουμε τι είδους μυαλά κυκλοφορούν σήμερα στην πιάτσα, δεν είναι κακό που μια ομάδα ανθρώπων -στην οποία ανήκεις και συ- χρησιμοποιούν τα διαισθητικά τους εφόδια για να προχωρήσουν.
Αισιοδοξία κάργα λοιπόν αγαπημένο Ψαρόπουλο. Τόλμη, γοητεία, σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αντίσταση σε όσα δε σου πηγαίνουν ούτε σου ταιριάζουν. Απλά μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου χαλάει αυτές σου τις αισθήσεις, όταν καταφέρνεις να τις ενεργοποιείς, γιατί αν το κάνεις, σίγουρα χρειάζεσαι… ψυχανάλυση από… ειδικότερους!
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...