παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ψυχαναλυοντας τους διδυμους!!!!!!!!!!!!!
Χαίρε αγαπημένο αναγνωστόπουλο, Διδυμόπουλο, οπαδέ του λόγου και της… βιασύνης. Οι αστρολόγοι σε αποκαλούν σύντροφο… εγώ «θεατράλε» εντός εισαγωγικών, έτσι; Έχεις πολυμήχανο μυαλό και όταν πάρεις φόρα κατρακυλάς χωρίς φρένα στην κατηφόρα. Κι εκεί, πάνω στη βιασύνη σου δεν ξεχωρίζεις ποιος είναι ο «δράκος» και ποιος ο Άι Γιώργης...

Δίδυμοι:
Εγώ σε καταλαβαίνω γιατί ανήκεις στα ζώδια του αέρα και πολύ συχνά είσαι ή «όπου φυσάει ο άνεμος» ή «εδώ να πάω ή από εκεί;» Προχωράς βέβαια και μαθαίνεις, αλλά θεωρείς ασήμαντο το να σταθείς λιγάκι να καταλάβεις καλύτερα ποιος, πώς και τι είναι ο άλλος και ποιο είναι το παιχνίδι που θέλεις να παίξεις μαζί του ή θέλει εκείνος από εσένα. Σου φτάνει να παίζεις… τα υπόλοιπα τ’ αφήνεις για… όποτε έρθουν. Είπαμε, έχεις βάλει φωτιά στα φρένα και σου έχει μείνει το γκάζι. Γκάζωνε λοιπόν κι όποτε βλέπεις τα σκούρα δίνε το τιμόνι σ’ όποιον σου λάχει να 'ναι συνοδηγός σου.
Έτσι κι αλλιώς είσαι βετεράνος στο να ελίσσεσαι. Είσαι το παιδί λάστιχο του ζωδιακού στερεώματος. Δείχνεις τάχα ότι συμβιβάζεσαι και ταυτόχρονα σκέφτεσαι πώς θα κάνεις το δικό σου. Αυτό που βλέπεις και θέλεις εσύ και όπως το θέλεις. Είσαι απίθανα καταφερτζής… αυτό πρέπει να το παραδέχονται όλοι όσοι σε γνωρίζουν. Είναι κι άλλα παιδιά έξυπνα εκτός από σένα, αλλά εσύ κατέχεις κάποια πρωτεία. Όπως για παράδειγμα όταν θέλεις να πείσεις κάποιον και βαριέσαι να διαθέσεις χρόνο για επιχειρήματα, ξεκινάς το ποίημά σου καλύτερα από τον καθένα. Λες, λες, λες μέχρι να χωνέψει ο άλλος το παραμύθι που σκαρφίστηκες εκείνη τη στιγμή. Πολύ μπλα-μπλα και πουλ μουρ ρε παιδιά, που λέει και μια φίλη μου. Είναι γεγονός ότι την κάνετε λαχείο να πουλάτε μούρη, δεν έχετε μεγαλύτερη αγαπημένη απασχόληση! Και μετά περιμένετε το χειροκρότημα. Ψοφάτε για παλαμάκια και ξέρετε πώς να τα εισπράττετε. Έχετε μεγάλο ταλέντο στην επικοινωνία… είστε άριστοι. Στην πραγματοποίηση των όσων λέτε όμως, σκοντάφτετε συνήθως ή κοιτάζετε αλλού σφυρίζοντας και στο τέλος βρίσκετε έναν τρόπο να ζητάτε και τα ρέστα. Κάνετε τις λαμογιές δηλαδή, Διδυμόπουλά μου, ιδιαίτερα εσείς τα αγόρια, γιατί εσείς τα Διδυμοκόριτσα προσέχετε κάπως τις κακοτοπιές.
Έτσι είναι φιλαράκι Δίδυμε, είσαι ο πιο παιχνιδιάρης απ’ όλους, είπαμε, κι αν έχεις ακροατήριο δε βάζεις γλώσσα μέσα σου, είσαι ικανός να κάνεις μέχρι και τον ακροβάτη για να τους πείσεις όλους ότι κι αυτό το μπορείς. Ότι είσαι το παιδί θαύμα. Ότι παίζεις και το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι καλύτερα κι από τον ίδιο. Ότι είσαι ή τελοσπάντων θέλεις να σε παρομοιάζουν με Γκουρού της ελευθερίας και της προόδου… Εδώ ακριβώς όμως κρατήσου σε θερμοκρασία δωματίου και πίστεψε ότι σου έχει φάει ο Υδροχόος αυτήν τη θέση. Δεν στο λέω για να τον δεις ανταγωνιστικά, όχι! Ταιριάζεις μαζί του, απλώς βάζω τα πράγματα στην... αστρολογική τους θέση. Κατά τα άλλα, στα βασικά χαρακτηριστικά σου αγαπημένο αναγνωστόπουλο Διδυμόπουλο ανήκει και το μυαλό σου που είναι σαν το καλειδοσκόπιο. Σκέφτεσαι, βλέπεις, κινείσαι σαν αέρας… είσαι αέρας!
Είσαι απελευθερωμένος και δε σηκώνεις με τίποτα στο πετσί σου δεσμεύσεις ή μακροχρόνιους στόχους και άλλα στατικά τέτοια. Αγαπάς τα άγνωστα μονοπάτια -σ’ εξιτάρουν τρελά γι’ αυτό και απατάς εύκολα με κάτι καινούριο- το πνεύμα σου είναι... ακατάκτητο και η ψυχή σου πάντα ελεύθερη.
Εν ολίγοις με το χαρακτήρα που 'χεις αν δεν παντρευτείς, κάνεις παιδάκια, οικογένεια και νοικοκυρευτείς, «αέρα πατέρα», με το συμπάθιο, είναι η ζωή σου. Εσύ την προτιμάς έτσι, θα μου πεις και γω δε διαφωνώ, απλά σου τα λέω αν δεν τα ξέρεις ή δεν τα έχεις εμπεδώσει.
Εξωτερικά είσαι συνήθως κομψός με οβάλ, θα έλεγα, κανονικό πρόσωπο. Τα μάτια σου είναι λαμπερά και η μύτη σου λεπτή, όπως και τα χείλη σου. Βέβαια αν σε προσέξει κάποιος καλύτερα φαίνεται στην έκφρασή σου η αναποφασιστικότητά σου.
Τα Διδυμόπουλα έχουν κι αυτά λεπτά χαρακτηριστικά, λυγερή κορμοστασιά και ιδιαίτερη κοινωνικότητα. Γενικά όλα τα Διδυμάκια έχετε ωραίες ιδέες, χιούμορ, εγκαρδιότητα, ποικίλα ενδιαφέροντα και… ευμετάβλητες διαθέσεις. Δύσκολα σας φέρνει βόλτα κάποιος όταν τραβάτε ζόρι για προσωπικά σας θέματα, τον έχετε μια στο ζεστό και μια στο κρύο, δίχως να τον αφήνετε να καταλάβει πώς νιώθετε και τι ζητάτε. Σκέτος μπελάς είστε τότε για τον άλλον και ιδιαίτερα το κορίτσι Δίδυμος, το οποίο είναι και μια υπέροχη ηθοποιός. Και άντε τότε να βγάλεις άκρη από τα λεγόμενα και τις διαθέσεις της. Συγνώμη κορίτσια, αλλά δε διαθέτει κανένα άλλο ζώδιο μεγαλύτερο ταλέντο στην ηθοποιία! Μη χαίρεστε όμως κι εσείς τα αγοράκια… απλώς είστε δεύτεροι. Εκείνες απλώς έχουν τον πρώτο ρόλο.
Κατά τα άλλα, Διδυμάκια μου, είστε περίεργοι, θέλετε να τα ξέρετε όλα και αργείτε -αλλά πολύ- να πάρετε αποφάσεις για το οτιδήποτε. Μπορεί να είστε πολυπράγμονες αλλά δε σας ενδιαφέρει να μπείτε βαθιά μέσα στα πράγματα γι’ αυτό και όλους τους «ψήνετε» ότι γνωρίζετε πολλά, ενώ στην ουσία οι γνώσεις σας συνήθως είναι επιδερμικές. Βέβαια έχετε το ταλέντο να βλέπετε τα πράγματα και από τις δυο όψεις παρά το ότι πολλές φορές οι σκέψεις και τα συμπεράσματά σας περιέχουν επιπολαιότητα. Τα κάνετε όλα στο φτερό με δυο λόγια, λες κι η επιβίωση δεν είναι παρά ένα παιχνιδάκι… κι από πάνω όταν δε σας έρχονται όπως ακριβώς τα θέλετε, θυμώνετε και μάλιστα πολύ εύκολα. Εδώ πρέπει να πω ότι συγχωρείστε γι’ αυτό, επειδή είστε ίσως το μοναδικό ζώδιο που συγχωρεί τους άλλους τόσο εύκολα.
Στα ερωτικά σας, μπήκαμε στο καυτό σας θέμα, είστε απρόβλεπτοι και καθόλου σταθεροί, ενώ πολύ άνετα -ιδιαίτερα τ’ αγόρια- απατάτε τον άλλον, έτσι επειδή νιώσατε, έστω, μια φευγαλέα μοναξιά και θέλετε να επιβεβαιωθείτε. Είστε ικανοί να διαλύσετε ακόμα και την οικογένειά σας προκειμένου να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας ή την περιέργειά σας, που την έχετε και μεγάλη… σκανταλιάρικα παιδιά.
Είστε ή του ύψους ή του βάθους. Χαρές ή δράματα είναι η ζωή σας κι έτσι προτιμάτε να ζείτε διαρκώς. Όταν ερωτευτείτε, τις πρώτες ημέρες είστε «νέος έρωτας στην πόλη, το 'μαθε η κοινωνία όλη».
Περισσότερο εσύ Διδυμοαγόρι, όταν φας την καψούρα αρχίζεις τους ενθουσιασμούς, τις χαρές, το ενδιαφέρον, τις υποσχέσεις… και δε συμμαζεύεσαι. «Σε θέλω, σε πάω, σε γουστάρω, εσένα έψαχνα» της λες και μετά από λίγο καιρό… το χάος. Εσύ τα είπες, εσύ τα ξέχασες.
Ενώ γουστάρεις να φλερτάρεις όταν δέσει το βύσσινο, παθαίνεις έναν ντουβρουτζά και γίνεσαι αβίωτος. Και κείνη τα πίνει και τα σπάει στην υγειά του αχάριστου και κλαίει κι οδύρεται για την αφεντιά σου… και συ, αλλού βρέχει Διδυμόπουλό μου ζημιάρικο. Κι επειδή από αυτήν εδώ τη στήλη λέμε μόνο την αλήθεια, πρέπει να πω σε όσους νταραβερίζονται μαζί σου, ότι οι δραματικοί ρόλοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα των Διδυμόπαιδων. Πιο πολύ και από τη χαρά τούς εξιτάρει το δράμα. Το/τη σύντροφό τους τους αγαπάνε όταν τους χάσουν. Τότε έρχεται η εκτίμηση μαζί με κάποιο δάκρυ… κι αν!
Είσαι τελικά πολύ μυστήριο τρένο αγαπημένο φανατικό αναγνωστόπουλο Διδυμόπουλο. Όταν σε εγκαταλείψει ο άλλος είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί. Βρίσκεις την τέλεια αφορμή για να ζήσεις το δράμα, ξεκινώντας ταυτόχρονα και με γοργό ρυθμό για νέα κόλπα που θα σου ανεβάσουν την αδρεναλίνη. Όταν όμως φεύγεις εσύ πρώτος -που έτσι γίνεται συνήθως- προσπαθείς πάλι να μπεις στον κόπο να υποστείς το δράμα.
Θα στο πω Διδυμόπουλο… δεν κρατιέμαι… εξάλλου γι’ αυτό ήρθες εδώ και ξάπλωσες στο ντιβάνι της ψυχανάλυσης. Ενώ είσαι χαρούμενο, γελαστό, έξυπνο άτομο, έχεις συναισθηματική ανασφάλεια βρε παιδάκι μου. Αυτός είναι και ο χειρότερος εφιάλτης σου μαζί με το φόβο των γηρατειών. Μα πες μου, σε παρακαλώ, με τον τρόπο ζωής σου -μια από δω, δυο από κει και τρεις πιο παρακάτω- δεν είναι λογικό επακόλουθο να νιώθεις έτσι, αφού δε στέκεσαι πουθενά; Γι’ αυτό Διδυμόπουλό μου φοβάσαι και τα γηρατειά, γιατί φέρνουν μοναξιά.
Ξέρω, δεν αλλάζεις -όπως όλοι μας εξάλλου- και θα παραμείνεις έφηβος μέχρι τα βαθιά γεράματα. Όσο εύκολα εντυπωσιάζεσαι άλλο τόσο εύκολα ξεχνάς… όπως τα παιδιά. Θα σου πω λοιπόν, αν με ρωτάς, ότι πρέπει πάντα να προσπαθείς -όσο μπορείς- να μη στέκεσαι στην επιφάνεια των καταστάσεων, αλλά να μπαίνεις στην ουσία. Σου βάζω δύσκολα, το ξέρω, όμως, αν θέλεις να νιώσεις στη ζωή σου αρχηγόπουλο κι όχι ανασφαλής βλέπε πιο μέσα το κάθε γεγονός και μάθε να κάνεις και κάτι απ’ όσα λες γιατί είσαι πιο πολύ λόγια παρά έργα. Με τη διπλωματία την οποία διαθέτεις σε υψηλό βαθμό, δε λύνονται τα δύσκολα… ούτε και με το να ξοδεύεις συνέχεια τα λεφτά σου για να βελτιώνεις μόνο τον τρόπο διαβίωσής σου. Ξέρω, είσαι νευρικός και εγωιστής και αν με είχες μπροστά σου θα μου πέταγες στα μούτρα την αντίθεση, τα επιχειρήματά σου και το… ποίημά σου. Ξέρεις, εκείνο το ποίημα που μας το παίζεις χωρίς να μας αφήνεις να καταλαβαίνουμε πότε μπλοφάρεις και πότε μιλάς σοβαρά.
Ξέρω όμως κι εγώ ότι οτιδήποτε συμβαίνει σ’ έναν Δίδυμο εμπεριέχει πάντα κάτι το θεαματικό. Θα σε κοιτάζω λοιπόν κατάματα κι εγώ δείχνοντάς σου ότι εντυπωσιάστηκα κι όταν κουραστώ θα σε ρωτήσω: «Τελείωσε η παράσταση; Να χειροκροτήσω ή έχει κι άλλο;»
Σε φιλώ σταυρωτά και να ξέρεις ότι θα είμαι πάντα θαυμάστριά σου… στα ταλέντα σου μόνο! Μην ξεχνιόμαστε, όπως κάνεις εσύ, και μπερδευτούμε…
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...