παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η ερμηνεία ενός άδειου οίκου

Ένας άδειος οίκος είναι αυτός  που δεν καταλαμβάνεται από κανέναν πλανήτη κατά τη στιγμή της γέννησης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο συγκεκριμένος τομέας της ζωής που εκπροσωπείται από τον οίκο είναι ασήμαντος. Η απουσία πλανητών δείχνει μια περιοχή που δεν απαιτεί την προσοχή μας μέχρι κάποιου σημείου της ζωής, τότε που κάποιοι διελαύνοντες πλανήτες θα «επισκεφτούν» τον οίκο. Οι άδειοι οίκοι αφορούν επίσης ένα εύκολο ή λανθάνον κάρμα, γεγονός που υποδηλώνει ότι το άτομο δεν πρόκειται να πάρει κάποιο ιδιαίτερο καρμικό μάθημα σ΄αυτή την περιοχή της ζωής του. Η παρουσία πολλών άδειων οίκων σε ένα γενέθλιο χάρτη δείχνουν ότι το άτομο έχει την ανάγκη να επικεντρωθεί μόνο σε ένα ή δύο συγκεκριμένους τομείς της ζωής του.

 

Ένας άδειος οίκος μπορεί να δείχνει ότι:

  • τα θέματα του οίκου δεν ενδιαφέρουν το άτομο.

  • το άτομο μπορεί να μην έχει σαφή κατεύθυνση σχετικά στα ζητήματα του οίκου.

  • τα θέματα του οίκου είναι αποδεκτά από το άτομο, που είναι ευχαριστημένο ως έχουν.

  • το άτομο αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται να «δουλέψει» τα θέματα του οίκου.

  • τα θέματα του οίκου, τα οποία αποδέχεται το άτομο, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο τα διαχειρίζεται, μπορεί να μην είναι αποδεκτά από όσους συνδέονται μαζί του.

  • το άτομο δεν νιώθει την ανάγκη να αποδείξει κάτι στα θέματα του οίκου.

  • το άτομο είναι ικανοποιημένο και ευχαριστημένο, και καλύπτει τις ανάγκες του με τον τρόπου που δηλώνει το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του οίκου.

  • το άτομο τα πάει ήδη καλά με τα θέματα του οίκου, και έχει ήδη ενσωματώσει όλο τον «πλούτο» του οίκου αυτού.

 

«Μύθοι» γύρω από τους άδειους οίκους

Συχνά, λέγεται ότι αν κάποιος έχει έναν άδειο 5ο οίκο, δεν θα αποκτήσει ή δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά ή, στην περίπτωση ενός κενού 7ου οίκου, δεν θα παντρευτεί. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

 

 Ο άδειος 2ος
Όταν ο 2ος οίκος είναι άδειος, τότε μπορούμε να ανατρέξουμε στον 8ο, ιδιαίτερα αν κάποιος πλανήτης βρίσκεται κοντά στην ακμή του. Επίσης, μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών από τη θέση της Αφροδίτης σε ζώδιο και οίκο η από τη θέση (σε οίκο, κυρίως) του Δία και του Κρόνου. Ο πρώτος, όπου και αν βρίσκεται παρέχει υλικά πλεονεκτήματα, ενώ αντίθετα ο δεύτερος σηματοδοτεί ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.
Ένα άτομο με το Δία στον Ταύρο σε γωνιακό οίκο είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχει στην κατοχή του ένα γερό …κομπόδεμα. 
Βέβαια, η παραδοσιακή αστρολογική θεώρηση σε ανάλογες περιπτώσεις κάνει χρήση του κυβερνήτη πλανήτη του οίκου, που δεν είναι άλλος από τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η ακμή του οίκου. 
Για παράδειγμα αν ο 2ος οίκος ξεκινά από τον Κριό, τότε ο Άρης-ο κυβερνήτης του ζωδίου-είναι και ο κυβερνήτης του οίκου.
Θεωρητικά, η θέση, όσο και οι όψεις του Άρη μπορούν να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες ανάλογα με το που βρίσκεται.
Για παράδειγμα αν είναι στον 4ο οίκο, τότε συνδέει τις «οικογενειακές διαφορές» με οικονομικά θέματα.

 

 Ο άδειος 3ος
Μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για όλα τα θέματα του οίκου και από πλανήτες που βρίσκονται απέναντι στον 9ο οίκο.Όσον αφορά τον τρόπο σκέψης, τις αισθήσεις και τη νευρική ισορροπία, η θέση και οι όψεις του Ερμή λειτουργούν πάντα συμπληρωματικά με τον 3ο οίκο, γι αυτό είναι σκόπιμο να τον συνυπολογίζουμε στην ερμηνεία, ακόμη και όταν ο οίκος δεν είναι κενός. Φυσικά, ο εκάστοτε κυβερνήτης του 3ου οίκου, ανάλογα με τη θέση και τις όψεις του μπορεί επίσης να μας δώσει ένα μέτρο των δυνατοτήτων του ατόμου και μια εικόνα για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση σε κάποια από τα θέματα του οίκου.

 

 

Τι μπορεί να σημαίνει ένας άδειος 5ος οίκος:

1. Το άτομο μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη επιθυμία να αποκτήσει παιδιά.

2. Το άτομο μπορεί να είναι το ίδιο πάρα πολύ παιδί, έτσι ώστε υποσυνείδητα έχει επιλέξει να μην αποκτήσει δικά του παιδιά.

3. Το αν ένα άτομο με άδειο 5ο οίκο θα αποκτήσει ή όχι παιδιά,  είναι θέμα επιλογής. Και αν δεν μπορεί να αποκτήσει, οφείλεται συχνά στο ότι δεν αισθάνεται ικανό να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα.

 

 Ο άδειος 6ος

Όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες περιπτώσεις, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για τα θέματα του οίκου εξετάζοντας τον απέναντι οίκο, δηλαδή το 12ο η ανατρέχοντας στη θέση και τις όψεις του κυβερνήτη πλανήτη του οίκου. Όσον αφορά τα θέματα υγείας, η θέση του Άρη η του Κρόνου, μπορούν επίσης να υποδείξουν πολύ ουσιαστικές ευαισθησίες. Αλλά και ο ωροσκόπος του ατόμου σχετίζεται άμεσα με τη φυσική του κατάσταση. Είναι γνωστό ότι κάθε ζώδιο έχει τις ευαισθησίες του (ο Κριός το κεφάλι, ο Ζυγός τη μέση κλπ) και αυτή η παράμετρος θα πρέπει να συνυπολογίζεται ως δείκτης υγείας σε κάθε περίπτωση.

 

Τι μπορεί να σημαίνει ένας άδειος 7ος οίκος:

1. Το άτομο είναι χαλαρό, προσαρμοστικό και ευέλικτο απέναντι στους κανόνες που βάζει ο σύντροφός του, στα πλαίσια μιας μόνιμης σχέσης.

2. Το άτομο μπορεί να συνάπτει ή να μην συνάπτει σχέσεις. Η δέσμευση είναι μια επιλογή που μπορεί να την κάνει ή όχι. Δεν υπάρχει καμιά βαθιά και ισχυρή επιθυμία, πάντως, να κάνει σχέση.

3. Πολλά άτομα με άδειο 7ο οίκο δημιουργούν σοβαρές και μόνιμες σχέσεις. Αλλά, ακόμα και όταν ενδιαφέρονται για σχέση, μπορεί να μην επιδιώκουν ενεργά να την αποκτήσουν. Το πιθανότερο είναι, πως δεν κάνουν καμία αξιοσημείωτη προσπάθεια να την προχωρήσουν σε ένα σοβαρότερο επίπεδο, απλά και μόνο επειδή είναι ικανοποιημένο με το σημείο στο οποίο βρίσκεται η σχέση τους. Το ίδιο ισχύει και για το «διαζύγιο». Το βέβαιο είναι, πως ένα άτομο με άδειο 7 οίκο δεν ενδιαφέρεται ούτε και για το διαζύγιο, αφότου παντρευτεί.

 

 

Ο άδειος οίκος 8ος

 Ο κυβερνήτης πλανήτης του οίκου, μπορεί να μας δώσει μια εικόνα για το που έχει «μεταφερθεί» η ενέργεια του. Όταν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται στον 1ο η σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου, τότε η επιρροή των θεμάτων του 8ου στο άτομο είναι άμεση, είτε ως πλεονέκτημα, είτε ως ...συμφορά.

Στο ψυχολογικό κομμάτι ο 8ος οίκος «συγγενεύει» με το 12ο και είναι θεμιτό να τους ερμηνεύουμε συμπληρωματικά. Απλά ο 8ος παρέχει στο άτομο μεγαλύτερη δυνατότητα γνώσης και παρέμβασης, ενώ ο 12ος περιγράφει κυρίως καταστάσεις που εξελίσσονται ασυνείδητα. Από τους πλανήτες είναι ο Πλούτωνας που κατέχει κάποια «κοινά κλειδιά» με τον οίκο, τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Άτομα με μεγάλη οικονομική ισχύ (γνωστής η ...αμφιβόλου προελεύσεως) χαρακτηρίζονται συχνά από έναν ιδιαίτερα δυναμικό Πλούτωνα.  Όσον αφορά το θέμα του «τέλους της ζωής» ο 8ος λειτουργεί συμπληρωματικά με τον 4ο οίκο.

 

 

 Ο άδειος 9ος

 Η θέση και οι όψεις του κυβερνήτη του οίκου, το ζώδιο που τον φιλοξενεί αλλά και το περιεχόμενο του 3ου οίκου είναι οι συνηθέστερες εναλλακτικές προσεγγίσεις, όταν ο 9ος οίκος είναι άδειος. Οι πλανήτες που μπορούν να αναπληρώσουν τις λειτουργίες του 9ου οίκου είναι ο Δίας και ο Κρόνος (στο κομμάτι των ηθικών αξιών και της διδασκαλίας) αλλά πολύ περισσότερο η Δήμητρα, που όταν είναι τονισμένη υποστηρίζει με κάθε τρόπο οτιδήποτε σχετίζεται με τα ΜΜΕ και, πιθανότατα, και τα ταξίδια.  

 

 

Ο άδειος 10ος

Ίσως η θέση του Μεσουρανήματος και μόνον σε ζώδιο αρκεί για να χαρακτηρίσει κάποιες από τις βασικές κατευθύνσεις στη ζωή του ατόμου. Από εκεί και ύστερα, η πρώτη εντύπωση που σχηματίζεται είναι ότι ένας άδειος 10ος οίκος περιορίζει τις πιθανότητες διάκρισης του ατόμου στην κοινωνία. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι... Και όχι μόνον επειδή μπορεί να συμπληρώνει το κενό ένας πολύ ενεργός 4ος οίκος... Αν ο κυβερνήτης πλανήτης του οίκου βρίσκεται για παράδειγμα στον 1ο, τότε η επιτυχία είναι μάλλον εξασφαλισμένη. Για το είδος του επαγγέλματος που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος, οι πληροφορίες έρχονται δυνητικά από ...όλο το ωροσκόπιο, με προτεραιότητα στους γωνιακούς οίκους. Ο 2ος (ο τρόπος που βγάζουμε τα προς το ζην) και ο 6ος οίκος δίνουν συχνά ανάλογες πληροφορίες αλλά και οι υπόλοιποι οίκοι δεν είναι ...άμοιροι ευθυνών.

Συχνά, ένας «φορτωμένος» 3ος συμβάλλει σε επαγγέλματα του είδους του (επικοινωνία, εκπαίδευση, συγγραφή κλπ) ενώ ένας πλούσιος 8ος μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε θέσεις με οικονομικές υπευθυνότητες (τραπεζικές εργασίες, φοροτεχνικά κλπ) Όσον αφορά τις σχέσεις με τους εξουσιαστές η τους εκάστοτε ισχυρούς (ξεκινώντας από τον πατέρα), μπορούμε πάντα να αντλούμε πληροφορίες από τη θέση και τις όψεις του Ήλιου η του Κρόνου. Και εκ του αντιστρόφου, από τον Άρη η τον Ουρανό. Όσο πιο ενεργοί είναι αυτοί οι δύο ...κύριοι στο ωροσκόπιο, τόσο περισσότερο το άτομο θέλει να πρωτοτυπεί, να διαφοροποιείται και να μην ανέχεται κανέναν πάνω από το κεφάλι του.

 

 

 Ο άδειος 11ος

Στην περίπτωση που ο οίκος, δεν φιλοξενεί κάποιον πλανήτη μπορούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για την κοινωνικότητα του ατόμου από τον 7ο η τον 3ο οίκο. Φυσικά ο 5ος οίκος, το ζώδιο που φιλοξενεί τον 11ο και ο κυβερνήτης πλανήτης του παρέχουν παραδοσιακά τις δικές τους βοήθειες στην ερμηνεία. Επίσης η ενεργή Δήμητρα (σε γωνιακό οίκο η σε όψεις με τα Φώτα) είναι ένας πολύ ενισχυτικός παράγοντας της κοινωνικότητας.

 

 

 Ο άδειος 12ος

 Ο κυβερνήτης του οίκου, το ζώδιο που τον φιλοξενεί αλλά και οι πλανήτες στον 6ο οίκο (αν υπάρχουν) μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για κάποια από τα θέματα του 12ου, όταν αυτός είναι άδειος. Ακόμη ένας ισχυρός η «κτυπημένος» Ποσειδώνας στο ωροσκόπιο ενδέχεται να εκδηλώσει τάσεις που παραπέμπουν στη θεματολογία η το «στυλ» του οίκου, όπως είναι για παράδειγμα ο ιδιαίτερος ψυχισμός, η διαίσθηση, οι καλλιτεχνικές τάσεις η τα μεταφυσικά ενδιαφέροντα.

 

Πώς διαβάζεται ένας άδειος οίκος

1. Το ζώδιο της ακμής του οίκου: Το ζώδιο αυτό μας αποκαλύπτει ποιες είναι οι ανάγκες, και οι επιθυμίες του ατόμου και ποια η δράση του πάνω στα θέματα του οίκου. Τα θέματα ενός άδειου οίκου εξελίσσονται κάποιο τρόπο με «φυσικότητα» και ως εκ τούτου, το άτομο δεν δίνει μεγάλη προσοχή σε αυτά.

2. Ποιος οίκος περιέχει τον κυβερνήτη-πλανήτη ενός άδειου οίκου; Αν έχουμε τον 2ο οίκο στον Καρκίνο και δεδομένου ότι η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο, το θέμα μας εδώ θα είναι κυρίως το σπίτι και η συναισθηματική ανησυχία για το παρελθόν. Βρίσκουμε σε ποιον οίκο κατοικεί η Σελήνη, και αν π.χ. κατοικεί στον 11ο αυτό σημαίνει ότι ο 11ος κι ο 2ος οίκος συνδέονται. Ο 2ος οίκος είναι σχετικός με τις αξίες και τα χρήματα και ο 11ος με τους φίλους και τους οργανισμούς. Έτσι, αν έχουμε τον κυβερνήτη του 2ου (χρήματα) στον 11ο (φιλίες), θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι φίλοι μας μας βοηθούν σε ό,τι έχει να κάνει με χρήματα όταν προσφεύγουμε σ΄αυτούς με έναν συναισθηματικό τρόπο.

 

Άδειος οίκος στη Συναστρία

Η συναστρία μεταξύ δύο ανθρώπων μπορεί να ενεργοποιήσει τον άδειο οίκο του ενός συντρόφου. Έτσι, αν για παράδειγμα ένα πρόσωπο A έχει την Αφροδίτη του στο Λέοντα στον 3ο οίκο και ένα πρόσωπο B έχει Λέοντα στην ακμή του 7ου, ο Α ουσιαστικά «ρίχνει» την Αφροδίτη του στον άδειο οίκο του Β. Και τι μπορεί να προκαλέσει αυτό;

Θα μπορούσε να ενεργοποιήσει, για παράδειγμα, ένα συναίσθημα σοβαρής αγάπης για το πρόσωπο Α, όταν το πρόσωπο αυτό μιλά για καθημερινά πράγματα ή με έναν καθημερινό τρόπο, μέσω e-mail, τηλεφωνημάτων ή επιστολών ή κατά τη διάρκεια σύντομων ταξιδιών που θα μπορούσαν να κάνουν μαζί. Το πρόσωπο Β μπορεί να ενδιαφέρεται ασυνήθιστα να δεσμευτεί πολλαπλώς με το πρόσωπο Α, περισσότερο από ό, τι κανονικά θα συνέβαινε.

 

 http://asteriskos.wordpress.com/

 http://www.astrology.gr/Genethlia-astrologia/item/34-oikoi-meros-2o

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 250 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...