παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η αγάπη

Ζώντας μέσα στα ερωτηματικά του ο άνθρωπος θα μάθει πολλές αλήθειες σχετικά με την αγάπη.κι ανάμεσά τους οτι η αγάπη δεν είναι ένα πράγμα μόνο. Δεν είναι ένα εμπόρευμα που μπορούμε να το παζαρέψουμε, να το αγοράσουμε ή να το πουλήσουμε, ούτε μπορεί να επιβληθεί απο κάποιον πάνω σε έναν άλλο. Μπορούμε να την προσφέρουμε εθελοντικά.Αν κάποιος διαλέξει να μοιραστεί την αγάπη με όλους τους άλλους ανθρώπους το ίδιο , είναι ελεύθερος να το κάνει. Αν διαλέξει να φυλάξει την αγάπη του για τους λίγους μοναδικούς , μπορεί και αυτό να το κάνει. Η αγάπη του είναι δική του να την προσφέρει όπως θέλει.

Υπάρχουν άνθρωποι προσιτοί για αγορωπολησία , σωματική και πνευματική , στο όνομα της αγάπης. Αλλα απλα ξεγελά τον ευατό του αυτός που πιστεύει οτι η αγάπη μπορεί πραγματικά να αγοραστεί.Μπορεί να αγοράσει το σώμα κάποιου άλλου, το χρόνο του, τα εγκόσμια υπάρχοντα του, αλλα δεν θα μπορέσει ποτέ να αγοράσει την αγάπη του. Μπορεί κάποιος να διαλέξει την προσποίηση της αγάπης, για να την πληρωθεί.Αλλά εδώ έχουμε μια πράξη ηθοποιίας που μπορεί να ξεχωρίσει την απάτη. Όμως κι αυτό το παιχνίδι της προσποίησης της αγάπης δεν είναι καθόλου εύκολο.Το κόσμος είναι μεγάλο και δεν αξίζει όσο και αν την πληρωθείς. Η αγάπη δεν μπορεί να αιχμαλωτιστεί , ούτε να δεθεί σε εναν πάσαλο. Η αγάπη πάντα γλιστρά μέσα απο τις αλυσίδες. Αν η αγάπη θέλει να ακολουθήσει μια άλλη πορεία τίποτα δεν την σταματά. κι όλες οι φυλακές όλοι οι δεσμοφύλακες όλες οι αλυσίδες και τα δεσμά του κόσμου , δεν είναι αρκετά για να την κρατήσουν φυλακισμένη, ούτε ενα δευτερόλεπτο.Άν κάποιο ανθρώπινο πλάσμα πάψει να θέλει να ωριμάζει μέσα στην αγάπη με ενα άλλο πλάσμα , ο άλλος μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους για να τον κρατήσει.

Μπορεί να φτάσει ως τη χυδαιότητα και τις απειλές. Μπορεί να γίνει γενναιόδωρος και να του προσφέρει δώρα. Μπορεί να γίνει θύμα και να νιώθει ο άλλος ενοχή. Μπορεί να προκαλέσει κάποιες τεχνητές καταστάσεις για να τον παραπλανήσει να μείνει η μπορεί να αλλάξει και τον ίδιο του τον εαυτό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του άλλου. Αλλα οτι και απο ολα αυτά κάνει η αγάπη του άλλου έχει φύγει και το μόνο που θα δεχτεί για όλες αυτές τις ενέργειες του θα είναι ενα άδειο σώμα , κένο αγάπης..Ετσι το τίμημα για τις προσπάθειες του θα είναι σε ολη την υπόλοιπη ζωή του να κρατιέται απελπισμένα και να προσφέρει την αγάπη του σε ενα δίχως ζωή δίχως αγάπη ανθρώπινο σχήμα.Αυτό , αν και φαίνεται εξοργιστικό ,αποτελεί κοινή πρακτική , που συχνά την εφαρμόζουμε αποζητώντας σιγουριά , φήμη , ή περιουσία. Η δυναμική αυτή γίνεται ακόμη πιο χοντροκομμένη όταν κάποιος νομίζει πως μια τέτοια απονεκρωμένη σχέση στερεί όλες τις πιθανότητες απο το άλλο πρόσωπο να συνεχίσει την ωρίμανσή του μέσα στην αγάπη. Η αγάπη έχει πάντα ανοικτή την αγκαλιά της. Με ανοικτή την αγκαλιά επιτρέπεις την αγάπη να έρθει και να φύγει όποτε θέλει. ελεύθερα. γιατί έτσι και αλλιώς θα το κάνει αυτό. Αν κλείσεις την αγκαλιά σου γύρω απο την αγάπη θα ανακαλύψεις οτι σου εμεινε να αγκαλιάζεις μόνο τον εαυτό σου.

 

Leo buscalia Η αγάπη 

Το βρήκα όμορφο το κείμενο και το ανέβασα :)

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 250 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...