παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ (διορθωμένο)

Φεγγαρολουσμένοι ή Σεληνιασμένοι;

 

moon-in-capricorn.jpg 

 

Κάτι θλιβεροί τύποι, μου λένε, τώρα με ονειρεύονται με ένα μαστίγιο στο χέρι.

-Anne Robinson, παρουσιάστρια του Αδύναμου Κρίκου (26 Σεπτεμβρίου)

Σελήνη στον Αιγόκερω/ Ήλιος στον Ζυγό.

 

Η Σελήνη στον Αιγόκερω μπορεί να γίνει τόσο ψυχρή και αναίσθητη όσο το αληθινό φεγγάρι. Είναι η Σελήνη της μεγαλοφυΐας και της τρέλας, της μελαγχολίας και του εγωισμού. Προσθέτει μιαν αντιπαθητική, αντικοινωνική και πεινασμένη για δύναμη πλευρά ακόμη και στα πιο χαλαρά ζώδια. Στα ερωτικά, αυτά τα άτομα είναι συχνά άσπλαχνα και δεν συγχωρούν, σε σημείο να κόβουν κάθε συναισθηματικό δεσμό αν ο άλλος δεν συμπεριφερθεί όπως του είπαν και/ ή περίμεναν. Είναι η πανίσχυρη Σελήνη – ραδιούργα, αδίστακτη και αποφασισμένη. Αν σε θέλει, θα έρθει να σε πάρει.

Τα άτομα με Σελήνη στον Αιγόκερω μπορεί να είναι φιλόδοξα εις βάρος οποιασδήποτε προσωπικής ζωής. Συχνά δυσκολεύονται τρομερά να σχετισθούν, να εμπιστευτούν και να ανοιχθούν σε οποιονδήποτε πιθανό σύντροφο. Είναι είτε τυπικοί και απόμακροι είτε συναισθηματικά ανάπηροι που εξαρτώνται τόσο πολύ από τον άλλον που η σχέση γίνεται αποπνικτική. Μπορούν να κρατήσουν κακία περισσότερο από έναν Σκορπιό και τους παίρνει περισσότερο να εκτιμήσουν, να μετρήσουν και να βρουν ένα σύντροφο απʼ όσο στον πιο δυσκίνητο Παρθένο. Για τους περισσότερους αστρολόγους, ο Σκορπιός και ο Αιγόκερως είναι οι δύο πιο δύσκολες θέσεις για τη Σελήνη. Η Παρθένος έρχεται τρίτη.

Υπερβολικό άγχος, άρνηση να καταλάβει ή να συνυπάρξει με οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη και καταπιεσμένα συναισθήματα σε σημείο αποξένωσης μπορούν επίσης να επηρεάσουν αυτά τα άτομα. Η Σελήνη στον Αιγόκερω μπορεί να υποφέρει από τρομερή μοναξιά μέσα της γιατί δεν έχει ιδέα πώς να αναπτύξει αληθινά στενές σχέσεις. Όπως ο Ήλιος στον Αιγόκερω, τα άτομα με τη Σελήνη εδώ συνήθως έχουν πολλές διαλυμένες σχέσεις στα νιάτα τους και ανακαλύπτουν την ευτυχία μετά τη μέση ηλικία.

Παραδόξως, πολύ συχνά η έλλειψη προσωπικής ευτυχίας τους φέρνει επιτυχία μέσα από κοινωνικό έργο και αξιόλογες καριέρες μεγάλου κύρους. Η φιλοδοξία, η υπευθυνότητα και ο άριστος προγραμματισμός της Σελήνης στον Αιγόκερω δίνει μερικούς από τους πιο επιτυχημένους και ισχυρούς επιχειρηματίες και πολιτικούς. Ο Υδροχόος Thomas Edison, ο Καρκίνος John Glenn, ο Σκορπιός Robert Kennedy και ο Υδροχόος Abraham Lincoln είναι μερικά παραδείγματα.

Ο Ταύρος με Σελήνη στον Αιγόκερω συγχωνεύει δύο κακόκεφους χαρακτήρες σε ένα υπέροχο πακέτο. Πάλι μελαγχολούν λίγο, αλλά είναι πιο χαλαροί, τρυφεροί και σταθεροί. Καλοί για μακροπρόθεσμα σχέδια αν τα βγάλεις πέρα με το στάδιο ωρίμανσης.

 Ο συνδυασμός Παρθένου με Σελήνη στον Αιγόκερω είναι ντροπαλός, νευρικός και απόμακρος. Επίσης, ενδιαφέρεται για τον άλλον, είναι αποφασιστικός και το μυαλό του κόβει τόσο στις μπίζνες που μπορεί να γίνει ζάμπλουτος. Κερδίζει την αγάπη σου και οπωσδήποτε αξίζει μια δεύτερη ματιά.

Ο Δίδυμος με Σελήνη στον Αιγόκερω  είναι γεννημένος αριστοτέχνης της απατεωνιάς. Αυτός ο νευρόσπαστος εκμεταλλευτής ξέρει ακριβώς τι θέλει και χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να το αποκτήσει. Και τα δύο φύλα σπάνια νοικοκυρεύονται γιατί ο έρωτας είναι το τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους.

Ο Ζυγός με Σελήνη στον Αιγόκερω έχει ένα κατεβατό από αίσχη και εγκαταλειμμένους εραστές στο ιστορικό του. Δύσκολα εφηβικά χρόνια – σνομπ ενήλικη ζωή. Μην του θυμίσεις τίποτε από το οδυνηρό παρελθόν του και μην περιμένεις καμία κατανόηση για το δικό σου.

Ο Υδροχόος με Σελήνη στον Αιγόκερω έχει μεγάλα όνειρα και εσωτερική δύναμη να τα κυνηγήσει. Θα σου εξηγήσει προσεκτικά το ρόλο σου μέσα στο σχέδιό του. Εφόσον το ακολουθήσεις κατά γράμμα, θαʼ σαι μια χαρά.

Ο Καρκίνος με Σελήνη στον Αιγόκερω μας δίνει έναν γήινο σπιτόγατο που θέλει μια παραδοσιακή σχέση και έναν καλοαναθρεμμένο σύντροφο με σωστούς τρόπους. Είναι σέξι και έχει βαθιά συναισθήματα. Όπως με όλες τις θέσεις του Αιγόκερου, όσο μεγαλύτερο τον πετύχεις τόσο καλύτερα θα περάσετε.

Το δίδυμο Σκορπιού με Σελήνη στον Αιγόκερω είναι πωρωμένο με την ισχύ και το στάτους. Και τα δύο φύλα μπορούν να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο για να φτάσουν το στόχο τους. Αλλά είναι τόσο φιλάργυροι, αυταρχικοί και αδίστακτοι που, αν ποτέ γλυκάνουν, θα είναι μετά την ηλικία των 40.

Ο Ιχθύς με Σελήνη στον Αιγόκερω ζει τη ζωή ανάποδα. Ερωτεύεται – τουλάχιστον μια φορά – τον τύπο που εκμεταλλεύεται/ κακομεταχειρίζεται.

Ο γάμος ή μια μακροχρόνια σχέση είναι απρόβλεπτος με τον Κριό με Σελήνη στον Αιγόκερω. Μπορεί να επιτευχθεί, αλλά θα χρειαστείς την άψογη αίσθηση της κατάλληλης στιγμής που διαθέτει και αυτός. Είναι πανέξυπνος και διψάει για αναγνώριση και επιτυχία. Χρησιμοποιεί τους άλλους, αλλά το κάνει με τόσο φιλικό τρόπο που δεν φαίνεται να τους πειράζει πολύ.

Ο Λέων με Σελήνη στον Αιγόκερω έχει τη λεπτότητα ενός στρατιωτικού τανκ και περίπου το ίδιο συναίσθημα. Τρομερά σχολαστικός, απαιτεί να είσαι το ίδιο φιλόδοξη, συν κομψή, τρυφερή και ανεξάρτητη.

Ο Τοξότης με Σελήνη στον Αιγόκερω είναι κυνικός και επικριτικός. Τηρεί την παράδοση με την έννοια ότι εσύ κρατάς τη φωτιά αναμμένη στο σπίτι ενώ εκείνος αλωνίζει ελεύθερος. Τρομερά έξυπνος, αλλά θα ισοπεδώσει την ύπαρξή σου.

 185150.jpg

 

 (Έρωτας μετʼ εμποδίων, Hazel Dixon-Cooper, εκδ.Intro Books)

 

 

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...