παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Μια φορά κι ένα καιρό...

...ήτανε ένας τυπάς, που είχε μακρυά μαύρα, σγουρά μαλλιά, πράσινα μάτια και δεν ξέρω αν ήταν αναρχικός, μοναχός, Σφακιανός, αν πενθούσε ή όλα μαζί, αλλά φορούσε πάντα μαύρα ρούχα.

 

Τον έλεγαν Κρόνο, άκου τώρα όνομα που του έδωσαν οι δικοί του! Ένα όνομα ενός φαντασμένου κακομοίρη που έφαγε όλα του τα νεογέννητα παιδιά, εκτός από ένα. "Πού τους ήρθε τώρα να με πουν έτσι;", σκέφτονταν. "Μήπως οι γονέοι ήθελαν να κάνουν ένα παιδί γιάπη, έναν εξουσιαστή, ένα Αρσενικό με κεφαλαίο Α;". Τέλος πάντων, ο Κρόνος δεν γούσταρε, ούτε το όνομά του, αλλά ούτε και τους γονείς του. Βασικά, με δυσκολία γούσταρε τον οποιονδήποτε, σου΄βαζε τεστάκια κι αν περνούσες, καλώς. Λίγοι τα περνούσαν.

 

Κάποια στιγμή γνώρισε την ονειροπόλα και αθώα Αφροδίτη, η οποία έμενε μόνη της, στο 12ο σπίτι ενός χωριού 12 σπιτιών. Στο τελευταίο. Μετά ήταν το λιβάδι. Το σπίτι της ήταν πολύ παλιό, φτιαγμένο από πέτρες και είχε πολλές σκορπιοφωλιές -εννοείται πως τσιμπούσαν τ'άτιμα! Μία μέρα που η Αφροδίτη είχε πάει απ'το καφενείο να πάρει την αλληλογραφία της, γνώρισε τον Κρόνο, της άρεσε πολύ και σκέφτηκε να του ζητήσει να έρθει στο σπίτι της να διώξει τα σκορπίδια. Α, ναι, ξέχασα να πω ότι ο Κρόνος, εκτός από αναρχικός, κοσμοκαλόγερος, Σφακιανός και πενθών, ήταν και γητευτής σκορπιών. Γούσταρε και ο Κρόνος, είπε ναι και την επόμενη κιόλας πήγε.

 

Για να μην τα πολυλογώ, έκατσε κάποια χρόνια, δύο νομίζω. Έρωτες, πάθη, χωρισμοί, τσακωμοί, παιδιά, έμπνευση, διαύγεια, καύλα κι επανάσταση, όλα τα έζησαν μαζί. Η Αφροδίτη πήγαινε στο λιβάδι και μάζευε φράουλες και βατόμουρα και άλλα ξινούλικα μικρά και ο Κρόνος γοήτευε τα σκορπίδια, τα οποία τελικά ποτέ δεν έδιωχνε, για να μην φύγει ο ίδιος.

 

Τελικά, τα τεστάκια του Κρόνου αποδείχθηκαν πολύ σκληρά για την Αφροδίτη.

Όταν τελικά χώρισαν, η Αφροδίτη σταμάτησε να φτιάχνει μουρόπιττες και δεν ξαναπήγε στο αθώο λιβάδι. Τα σκορπίδια τα κράτησε και μάλιστα τ' αγάπησε.

Και ο Κρόνος, ακόμα και σήμερα, δυσκολεύεται να παραδεχθεί ότι τελικά μάλλον είναι αυτό που τον προόριζαν οι γονείς του. Γνώρισε κι άλλες "Αφροδίτες" και συνεχίζει να φοράει μαύρα ρούχα.  

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...