παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Two Princesses

Την ημερα που ο Γεωργιος ο Δ ανακηρυχθηκε Βασιλευς, η αγγλικη  επαρχια κυριευτηκε απο την πιο αγριευτικη σιγη της- και ειχε να δειξει πολλες μεσα σε εκεινα τα σκοτεινα μεσαιωνικα χρονια.

Οι πρακτικες του ηταν τοσο γνωστες για την βαναυσοτητα τους, που δεν ηταν δυσκολο για τον αγγλικο λαο να καταλαβει οτι θα ακολουθουσαν χρονια και χρονια φτωχειας και εξαθλιωσης.  Πιο τρομοκρατημενοι ωστοσο φαινοντουσαν οι φεουδαρχες παντος μεγεθους -και δικαιολογημενα αφου εβλεπαν την περιουσια τους να συρρικνωνεται προς οφελος του Βασιλεως και της μανιας του.

Η Λαιδη του Αμπινγτον,γνωστη τοσο για τον πλουτο της περιοχης της οσο και για τις φιλελευθερες ιδεες της, δεν εβλεπε με καλο ματι αυτες τις εξελιξεις.Εχοντας μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον ευμεριας,δεν μπορουσε να φανταστει με τιποτα τον εαυτο της μεσα σε τοση υποτελεια και φοβο.

30 προσκλησεις σταλθηκαν στους βαρωνους της ευρυτερης περιοχης αλλα μονο 4 εφτασαν στο καστρο του Αμπινγκτον. Αλλα ακομα κι απο αυτους, ουτε ενας δεν υποστηριξε ευθεως τα σχεδια της φιλοδοξης Λαιδης για ανατροπη, κατι που την βρηκε να απογοητευεται οικτρα απο την αδυναμια συνεενοησης. 

Το τελος της επομενης πενταετιας βρηκε την Αγγλια σε εξαθλιωτικη κατασταση. Ο πλουτος ολος συσσωρευμενος στον Γεωργιο πια, δεν ειχε φερει παρα μονο πεινα και εξαλιωση, ενω τα μεσα για να επιτευχθει αυτο ηταν βαναυσοτητες και αλλες ανελεητες πραξεις εκφοβισμου. Και ηταν καπου στην αρχη της Ανοιξης, που η Λαιδη εδωσε εντολη να κλεισει η θυρα του καστρου του Αμπινγκτον. Οριστικα.

"Αυτο το καστρο ειναι σε ευλογημενο απο τον Θεο σημειο." σκεφτηκε η Λαιδη. "Απο δω περνανε ολοι οι δρομοι που οδηγουν στο Λονδινο η στη Σκωτια. Πραγματικα στρατηγικη η θεση του. Κι εχουμε σιτηρα και ζωα για να μας βγαλουν-τουλαχιστον ως το χειμωνα. Με την ευχη του Θεου..."

 

Μην τα πολυλογω, πολυ γρηγορα ο στρατος του βασιλια Γεωργιου βρισκοταν γυρω απο το καστρο πολιορκωντας το με ολα τα μεσα.Ηξεραν πως αφηνοντας εστω και μια κουκιδα αυτονομιας σον χαρτη, ηταν σαν να αφηνες ελευθερες κατσαριδες να βοσκησουν πανω στο τραπεζι του δειπνου. 100 μερες του καλοκαιριου το καστρο πολιορκηθηκε τοσο δυνατα αλλα η αυτονομια και η αυταρκεια που ειχε, δεν μπορουσε να νικηθει με τιποτα....... 

 

 

..........

 

"Don't get it που λενε κιολας ρε φιλε, αληθεια don't get it". "Ποσο δυσκολο ειναι να ξεφυγεις απο ολο αυτο συστημα δηλαδη? ειπε κι επιασε το παγωτο απο το τραπεζι. Η ζεστη ηταν απαισια αλλα υπηρχαν και πολυ πιο ασχημα πραγματα μεσα στο καλοκαιρι του 2011 που λιγο κρινιαζε γι αυτην.

"Γιατι εισαι υποχρεωμενος να ζησεις σε αυτο?Μισο,περιμενε. Φαντασου το παρακατω και πες μου μετα,οκ? Αγοραζεις μια γη καπου στην Στερεα Ελλαδα. Σε καποιο απομακρυσμενο σημειο ωστε να ειναι φθηνη. Ποσο να κανουν 10 στρεμματα δηλαδη?Και παιρνεις ζωα και φυτευεις. Ποσο να κανουν ολα αυτα?Και μαζευεις αλλους 30 ανθρωπους και δημιουργειτε μια μικρη παραγωγικη μοναδα η παροχη υπηρεσιων. Τα κερδη ειναι οριακα για καποιο διαστημα και επανεπενδυονται σε κινησεις αναπτυξεης του ολου εγχειρηματος. Οι μισθοι ειναι χαμηλοι αλλα ολοι ξερουν αφενος για ποιο λογο και γιατι δουλευουν και αφετερου εχουν την υλικη τους και κοινωνικη αυτονομια κατι που στην αναλυση κοστους οφελους τους καθεται καλο στην τελικη. Αντι φορων, οι κατοικοι δινουν δωρεα σε αυτο το μορφωμα και περισσοτεοι ανθρωποι ακολουθουν παρεχοντας τις υπηρεσιες τους. Ενα μικρος κρατος εν κρατει που ξεκινα σαν μια μικρη επιχειρηση μεταξυ γνωστων. Τι δεν με πιστευεις? Bαby, i got the complete business plan με ισολογισμους 5ετιας. Και το ξερεις κι εσυ, τα figures το δειχνουν οτι ειναι βιωσιμο και οχι η τρελα στο κεφαλι μου."

 

 

........ 

 

Ο κοσμος συνηθιζει να εχει την αποψη οτι οι γυναικες οφειλουν να λειτουργουν μεσα σε συστηματα και σε πολυ συγκεκριμενες τροχιες. Μια απο αυτες τις συγκεκριμενες τροχιες ειναι η Οικογενεια μεσα στην οποια της αναγνωριζουν χωρις ενδοιασμους την επιθυμια της Ιδιοκτησιας και της Κυριαρχιας.

Πχ η Κρητικια μανα μπορει να παιρνει την ζωη στα χερια της και να δημιουργει ενα μικρο "στρατο" παραγωγης πλουτου με αυτον τον τροπο. Απο την αλλη, ωστοσο, για μια Αθηναια αναρχοαυτονομη, που ζει και δρα για χρονια μεσα σε αυτονομες ομαδες, δεν ειναι σπανια η κριτικη και τα αναλυτικα ψυχογραφηματα περι συμπλεγματων, επεκτατικοτητα, κτλ κτλ..

 

 

Δεν ξερω. Παντα μου αρεσε να σκεφτομαι πως θα γινοταν να φτιαξει καποιος την τελεια επιχειρηση η την τελεια δημοσια διοικηση η σε τελικη αναλυση την τελεια κοινωνια. Και ναι, η Πολιτεια του Πλατωνα, τοτε που τη διαβασα, δεν μ αφησε ακαθολου αδιαφορη. Και στην τελικη για καλο το λες αυτο νομιζω.

Αλλα ρε φιλε, ξερεις τι?

Μωρε να, τωρα τελευταια, εχω μια υποψια τοοοοση δα οτι ..απο καπου μου μπαζει ολο αυτο. 

Δηλαδη να...Αν δεν μπορεις/θες να τα καταφερεις στις συνομωσιες των 2, η στο "vatos lokos for ever" των 5, πως ακρινως θα μπορεσεις/θελησεις στην κοινωνικη δεσμεευση των πολλων???

Εκτος κι αμα στο μυαλο σου εχεις, οτι απο τα grande ποσειδωνια σεναρια σου  μπορεις να δραπετευσεις ανα πασα στιγμη αν δεν δουλεψει..

Οτι μπορεις να δραπετευσεις γιατι δεν επενδυσες παρα μονο σκεψη και δημιοργικοτηατα και πνευμα. Και οτι ανα πασα στιγμη μπορεις να παρεις τα κουβαδακια σου και να πας σε αλλη παραλια. 

 Ε,αμα ειναι να ναι ετσι, αστο,χεστο καλυτερα. Την ειπαμε μεταξυ μας την μαλακια και δεν μας πηρε γραμμη κανενας.

Ασε, οι 2 πριγκηπες τα λενε πολυ καλυτερα.

 

http://www.youtube.com/watch?v=wsdy_rct6uo 

 

:) 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...