παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ποιο χάκινγκ;

 

πηγή capital.gr, το αντιγράφω από εδω, γιατί τα σχόλια ήταν του τύπου

"Μπες στο ΔΝΤ και διέγραψε το χρέος" :)

 

 

Με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 2.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο 18χρονος «κράκερ», ο οποίος κατατάσσεται στους 10 καλύτερους στον κόσμο σύμφωνα με πηγές της Ιντερπόλ.

 

Ο νεαρός που γενικά αρνείται τις κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος από την 24η τακτική ανακρίτρια στην οποία απολογήθηκε για τα αδικήματα της «κατοχής εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή»

  και «πλαστογραφίας» τα οποία αφορούν μόνο στα ευρήματα στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο και όχι για τη βασική δικογραφία η οποία αφορά σε καταγγελίες ότι κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «nsplitter» και φέρεται να είχε χτυπήσει σε ηλικία 16 ετών ιστοσελίδες της Ιντερπόλ, Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και αμερικανικών κυβερνητικών ιστοσελίδων.

 

«Ποιο χάκινγκ;»

 

Ο νεαρός φέρεται να ρωτήθηκε πέραν των άλλων για τις διαδικτυακές επιθέσεις και εμφανίζεται να απάντησε «ποιό χάκινγκ;». Όσον αφορά τα ευρήματα για τη μεν αυτοσχέδια «βόμβα» είπε ότι την είχε φτιάξει για το Πάσχα αλλά δεν τη χρησιμοποίησε, για τη αντιασφυξιογόνο μάσκα πως έφτιαχνε γκράφιτι για αυτό την είχε, ενώ για το πλήθος των καρτών που βρέθηκαν πως αυτές είναι μαγνητικές και όχι πιστωτικές και τις είχε γιατί ήταν αντιπρόσωπος εταιρειών στο Ίντερνετ.

 

Ο νεαρός που φέρεται να κατείχε θέση αρκετά ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων χάκερ και από το FBI συνελήφθη στο σπίτι του στον Α. ∆ηµήτριο και η σε βάρος του δίωξη αφορά αρχικά τα ευρήματα της αστυνομίας και όχι τις καταγγελίες περί «χάκινγκ».

 

Η βασική δικογραφία

 

Η βασική πάντως δικογραφία για το νεαρό που περιγράφεται ως «ιδιοφυΐα» δεν έχει φτάσει ακόμα στα δικαστήρια, ενώ οι διωκτικές αρχές διακινούν πληροφορίες πως  οι αμερικανικές αρχές θα ζητήσουν την έκδοση του 18χρονου Έλληνα, ενώ σύντομα αναµένεται στην Αθήνα το πρώτο επιτελείο του FBI κατευθείαν από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να τον γνωρίσει από κοντά.

 

Σε αυτή τη δικογραφία θα περιλαμβάνονται το «σπάσιµο» της ιστοσελίδας της Ιντερπόλ το Φεβρουάριο του 2008 –όταν ήταν 15 χρονών– το οποίο ήταν το πρώτο χτύπηµα του nsplitter που τον έκανε γνωστό στην κοινωνία των «cracker», όπως αποκαλούνται οι χάκερ που προκαλούν «καταστροφές».

 

Οι επιθέσεις του στην ιστοσελίδα της NSA, του FBI και του αμερικανικού Πενταγώνου από τον Φεβρουάριο του 2009 και ύστερα μετέτρεψαν τον 18χρονο σε αστέρι της κοινωνίας των χάκερ και εχθρό για τις αμερικανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...