παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ελλάδα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις βουλευτών στις τοποθετήσεις Δρούτσα

in.gr

 

Νέος γύρος αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δ.Δρούτσα για θεσμοθέτηση δύο θητειών στη Βουλή. Οι βολές αυτή τη φορά ήλθαν από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό για λαϊκισμό ώστε να μεταφερθεί το πρόβλημα της χώρας σε άλλο επίπεδο.

Συμπλήρωσε δε ότι δεν σεβάστηκε ούτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι εικοσιπέντε χρόνια βουλευτής.

Ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της επιτροπής να κληθεί ο κ. Δρούτσας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις εκτιμώντας παράλληλα ότι το θέμα θα πρέπει να το αντιμετωπίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για λαϊκισμό.

Σε άλλο μήκος κύματος ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι δηλώσεις του κ. Δρούτσα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για το διαχωρισμό των εξουσιών προσθέτοντας ότι το πιο σημαντικό είναι ότι στο πλαίσιο αυτής της κρίσης υπάρχει κίνδυνος η κοινοβουλευτική δημοκρατία να είναι η παράπλευρη ζημιά της κρίσης.

Πάντως, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κράτησε αποστάσεις υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Δρούτσα, οι οποίες δεν δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το Κοινοβούλιο.

Αποστάσεις κράτησε και ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Ντίνος Βρεττός, λέγοντας ότι ο υπουργός έχει την ευθύνη όσων είπε.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε μια προσπάθεια να κλείσει το θέμα, είπε ότι ο ΥΠΕΞ εξέφρασε προσωπικές απόψεις.

Ο κ. Δρούτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ συμπλήρωσε ακόμα ότι θα πρέπει να σταματήσει να δίνεται η εικόνα ότι οι βουλευτές είναι «καθεστώς» και τάχθηκε υπέρ ενιαίου μισθολογίου και, αν χρειάζεται, να σταματήσει και η χορήγηση αυτοκινήτου στα μέλη του Κοινοβουλίου.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...