παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Βρετανία: Σε καταδίκη πρώην βουλευτής για οικονομικό σκάνδαλο
kathimerini.gr
 
Βρετανία: Σε καταδίκη πρώην βουλευτής για οικονομικό σκάνδαλο

Ένα πρώην μέλος της βουλής των λόρδων καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για απάτη όσον αφορά τα έξοδα που παρουσίαζε ως βουλευτικά• έγινε, έτσι, ο πέμπτος κοινοβουλευτικός που οδηγείται στη φυλακή για το σκάνδαλο του 2009 στη δίνη του οποίου είχαν παρασυρθεί μέλη και των δύο σωμάτων της βρετανικής εθνοσυνέλευσης.

Ο Τζον Τέιλορ, ή Λόρδος Τέιλορ του Γουόργουικ, ο πρώτος μαύρος που αναδείχθηκε στη βουλή των λόρδων όντας στέλεχος του Συντηρητικού κόμματος, υπέβαλε σειρά αιτήσεων προκειμένου να του καλυφθούν έξοδα ύψους 11.277 λιρών για μετακινήσεις και ενοίκια--όταν στην πραγματικότητα ζούσε στο Λονδίνο.

«Η υποβολή ψευδών διεκδικήσεων πρόδωσε την εμπιστοσύνη» των πολιτών, ανέφερε ο δικαστής, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association.

«Οι ευγενείς απλώς διαβεβαιώνουν ότι οι αιτήσεις τους είναι ακριβείς. Δεν απαιτείται να υποβάλλουν αποδεικτικά στοιχεία. Θεωρείται ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποκτήσει τίτλους ευγενείας είναι τίμιοι».

Ο 58χρονος Τέιλορ, δικηγόρος και πρώην παρουσιαστής, είχε πει στην υπηρεσία εξόδων της βουλής των λόρδων ότι η κύρια κατοικία του βρισκόταν στην πόλη της Οξφόρδης.

Στη διάρκεια της δίκης του επέμεινε ότι εφάρμοσε τη συμβουλή που του είχαν δώσει άλλοι ευγενείς, οι οποίοι, όπως είπε, τον κάλεσαν να αναφέρει ότι ζούσε σε κύρια κατοικία εκτός πρωτεύουσας ώστε να κερδίζει χρήματα «αντί μισθού».

Το κτήριο στην Οξφόρδη ήταν η κατοικία ενός ανιψιού του Τέιλορ.

Τέσσερις πρώην βουλευτές των Εργατικών έχουν φυλακιστεί μετά τις έρευνες για το σκάνδαλο των δαπανών, ενώ ο πρώην συντηρητικός λόρδος Χάνινγκφιλντ αναμένει την ανακοίνωση της ποινής του για ψευδείς ισχυρισμούς περί των δαπανών του.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...