παρακαλώ περιμένετε...

ANADROMOS ERMHS STON SKORPIO

  • sadprincess @ 18.01.2010 01:32
    den eimai sigourh padws o ermhs sto skorpio den einai kalh 8esh twra an einai kai anadromos ....
  • MissHavisham @ 18.01.2010 19:00
    Με τα λίγα που έχω αρχίσει να ψυχανεμίζομαι, εμένα δε μου φαίνεται ότι υπάρχουν κακές θέσεις, θέσεις δυσκολότερες από τις άλλες, ναι, αλλά κακές, όχι.

    Για το τι σημαίνει να έχεις ανάδρομους πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη σου, τσέκαρε τις εισαγωγικές παραγράφους για τους ανάδρομους πλανήτες από τα αστρομαθήματα.

    http://www.stardome.gr/library/c55,%CE%9F%CE%B9_%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9_%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF_%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7.html

    Δε θέλω να το παίξω αστρολόγος αλλά είχα πρόσφατα μια συζήτηση για τον Ερμή στο Σκορπιό και θα πω τι νομίζω με βάση από αυτά που διάβασα, από τα λίγα αστρολογικά που μπορώ να καταλάβω και από προσωπική επαφή με άνθρωπο που έχει Ερμή στο Σκορπιό. Εννοείται ότι οι διορθώσεις είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

    Λοιπόν, ο Ερμής είναι ο πλανήτης που όπως πολύ εύκολα θα διαβάσεις παντού, σχετίζεται με την επικοινωνία. Το σημείο που μπορεί να είναι λίγο tricky είναι πώς ορίζεται αυτή η «επικοινωνία». Όταν λέμε επικοινωνία δεν εννοούμε μόνο το χρόνο που θα καθυστερήσει το αεροπλάνο (αν και οι αρχαίοι Έλληνες προτού κάνουν κάποιο ταξίδι συνήθιζαν να προσφέρουν θυσίες στον Ερμή!) ή αν θα φτάσει η αλληλογραφία αλλά είναι κάτι πιο γενικευμένο.

    Μυθολογικά ο Ερμής (και η ρωμαϊκή βερσιόν του, ο Mercury) είναι από τους πιο πολύπλοκους θεούς. Έχει τύχει να τον μελετήσω πολύ από μυθολογικής άποψης αλλά για λόγους χώρου και χρόνου θα κάνω focus σε τέσσερα σημεία του:

    1. Είναι ο αγγελιοφόρος των θεών και το όνομά του ταυτίζεται με την ταχύτητα και τη μεταβλητότητα (δεν είναι τυχαίο που είναι κυβερνήτης των Διδύμων. Όσο για το γεγονός ότι κυβερνάει επίσης το ζώδιο της Παρθένου, προσωπικά αδυνατώ να το συνδυάσω, μόνο την αναλυτικότητα της σκέψης βρίσκω ως κοινό σημείο επαφής αλλά το όλο θέμα μου «κλωτσάει» στην ευελιξία της σκέψης που δε νομίζω ότι έχει ο Παρθένος, κάποιος που θα ξέρει καλύτερα, θα ήταν ευκταίο να μας το εξηγήσει).
    2. Ο ομηρικός ύμνος στον Ερμή χρησιμοποιεί ένα επίθετο που το συναντά κανείς πάλι χαρακτηριστικά στο πιο κοντινό θνητό του αντίστοιχο, τον ομηρικό Οδυσσέα: το επίθετο, «πολύτροπος». Και οι δυο φιγούρες είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της λογοτεχνίας και ειδικά για τη μορφή του Οδυσσέα έχουν γραφτεί ?όχι άδικα!- τόμοι. (Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι που παρακολουθούσαν τον πλανήτη περίπου μέχρι τον τέταρτο αιώνα πίστευαν λαθεμένα ότι επρόκειτο για δύο διαφορετικούς πλανήτες!)
    3. Το όνομα Ερμής, ταυτίζεται με τις έννοιες «ερμηνεία» και «ερμηνευτική» (hermeneutics), δηλαδή ο Ερμής ως διερμηνέας και ως μεσάζων μεταξύ του φανερού και του κρυφού νοήματος.
    4. Και ένα στοιχείο που δεν είναι γνωστό σε πάρα πολύ κόσμο, είναι ότι ο Ερμής είναι επίσης και ψυχοπομπός, που σημαίνει ότι συνόδευε τους νεκρούς στον κάτω κόσμο.

    Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί τώρα σε συνδυασμό με τον Σκορπιό (τσαγκαροδευτέρα, δύσκολα πράγματα!).

    Η λογική λέει ότι η ρευστή φύση του «πολύτροπου» Ερμή είναι ασύμβατη με τον σταθερό και δύσκαμπτο Σκορπιό. Ο Ερμής είναι μάλλον απρόσωπος πλανήτης που οι ενέργειές του κάθε φορά οριοθετούνται και χρωματίζονται από την επαφή με άλλους πλανήτες. (Σκέψου το και ως στοιχείο που αντιστοιχεί στον υδράργυρο (= υγρό ασήμι), είναι στερεό αλλά είναι και ρευστό, κακός αγωγός θερμότητας αλλά καλός αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Οι αλχημιστές θεωρούσαν τον υδράργυρο ως την πρώτη ύλη που σχηματίζονται όλα τα μέταλλα και τον χρησιμοποιούσαν στα πειράματά τους για την μεταστοιχείωση της βάσης των μετάλλων με στόχο να τα μετατρέψουν σε χρυσό.) Η ταχύτητα είναι συμβατή με τον εκρηκτικό Σκορπιό. Η ευελιξία όμως και η μεταβλητότητα έχουν περίεργη σχέση με το ζώδιο του Σκορπιού. Από τη μία ο Πλούτωνας που είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης από την άλλη αυτή η μεταμόρφωση άπτεται θεμάτων βάθους και θεμάτων που βρίσκονται έρριζα στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης από την άλλη ο Ερμής είναι πιο γήινος, πιο κοντά στο συνειδητό παρά στο ασυνείδητο.

    Οπότε αν δεν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις θα μπορούσε η εσωτερικότητα και η ευαισθησία του Σκορπιού με την εγγενή του περιέργεια για τους νόμους της μεταφυσικής που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων να πυροδοτηθεί με όμορφο τρόπο από τον ευέλικτο Ερμή. Ωστόσο η επικοινωνία του Ερμή με τον Σκορπιό κινείται σε τεντωμένο σκοινί καθώς ο Σκορπιός θα μπει σε βάθη απροσμέτρητα και μεταφυσικά καθώς σχετίζεται με θέματα ομαδικού υποσυνειδήτου αλλά ο Ερμής κινείται με πιο πολύ άνεση στην επιφάνεια. Ελλοχεύει ο κίνδυνος δηλαδή είτε να κάνει κανείς focus στο δέντρο χάνοντας το δάσος, είτε να δει το δάσος αλλά να μη δει το δέντρο.

    Ταπεινή μου άποψη είναι πως είναι μια ενδιαφέρουσα θέση ή αν μη τι άλλο challenging για τον χαρακτήρα του ανθρώπου και θα μπορούσε να είναι και πολύ καλή αν μπορούσες με κάποιο τρόπο (δεν πρέπει να είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου βέβαια) να ισορροπήσεις τις ενέργειες που δίνει ο Ερμής και ο Σκορπιός (αν με κάποιο τρόπο ενεργοποιηθούν οι μυθολογικές ιδιότητες του Ερμή στο 3 και στο 4). Kάπου είχα διαβάσει, μπορεί και στη Ντάκου, δε θυμάμαι τώρα, ότι τα άτομα με Ερμή στο Σκορπιό σκέφτονται συνέχεια και ψάχνουν να βρουν τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων αλλά πολλές φορές από τον ψυχαναγκασμό τους να βρουν κάτι νομίζουν ότι κάτι υπάρχει ακόμα κι όταν δεν υπάρχει! Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό? Με σωστή κατανομή συναισθήματος και σκέψης καθώς ο Ερμής μπορεί να σου προσφέρει τη διαύγεια της συναισθηματικής αποστασιοποίησης (όπως είπαμε και πριν ο υδράργυρος είναι κακός αγωγός της θερμότητας!) που είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση.

    Η προσωπική μου εμπειρία από άτομο με Ερμή στο Σκορπιό πάντως, είναι ότι ακόμα και το διδυμάκι μέσα μου δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με τη ρητορική του Ερμή στο Σκορπιό γιατί φαινομενικά τουλάχιστον (το τονίζω, φαινομενικά!) έχουν κάτι που μοιάζει με διαύγεια σκέψης και ένα είδος νοημοσύνης που είναι περισσότερο αποτέλεσμα του ενστίκτου παρά λογική και αυτά είναι στοιχεία που μπορούν άνετα να αποπροσανατολίσουν τον συνομιλητή και να τον κάνουν να σκέφτεται ότι έχει άδικο. Έστω στιγμιαία. Και η ρητορική τους μπορεί να έχει την ταχύτητα του Σκορπιού και η ταχύτητα είναι κάτι που δεν ευνοεί την αναλυτική σκέψη. Επιπλέον έχουν μια φυσική καχυποψία ότι υπάρχουν κρυμμένα πράγματα που ο συνομιλητής τους δε λέει (δεν ξέρω, ίσως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια!) και αυτά συνήθως είναι αρνητικά (για π.χ. ενώ προσπαθείς να ξεδιπλώσεις τη σκέψη σου με όσο πιο ειλικρινή τρόπο μπορείς, αυτοί σε κατηγορούν για ανειλικρίνεια ή ιδεοληψία).

    Προσωπικά, δε μου φαίνεται κακή η θέση του Ερμή σου αλλά μάλλον λίγο tricky, πιστεύω ότι άνετα, αβάδιστα κι αβίαστα μπορεί να σου στήνει και παγίδες. Για να την καταλάβεις όμως καλύτερα θα πρέπει να δεις και σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Ερμής στο Σκορπιό, τι χώρο δηλαδή επηρεάζει και τι interaction υπάρχει και με άλλους πλανήτες.

έχουν γενέθλια 245 μέλη.

γιορτάζουν οι: Πελαγία

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...