παρακαλώ περιμένετε...

Ερωτηση: Με τη δουλεια τι κανουμε?

  • manini @ 16.05.2013 08:53
    Παρόλα αυτά κοίτα να δεις που στο robotico σου mood τρυπώνει η επιθυμία!..Πιο υγιές από αυτό δεν υπάρχει. Δεν φαντάζομαι κανένα νορμάλ άνθρωπο που να επιθυμεί να εργάζεται έτσι για πάντα.
    Αλλά γιατί βάζεις τα 30χρόνια πρόγραμμα από τώρα? Οκ μπορεί να μην μπορείς να κάνεις τις αλλαγές τώρα...αλλά μπορείς όμως να το σχεδιάσεις!
     
    Καλημέρα!
  • nohope @ 16.05.2013 11:59
    http://www.youtube.com/watch?v=RMXQJGMa1w4

    ή μήπως από ella??? ιδού η απορία...

    κράτα αυτά που αγαπάς (μουσικές, ταινίες, γούστα) κοντά και θα σου έρθει η έμπνευση ...

    και όπως λέει και μια από τις αγαπημένες μου (προσ)ευχές σε ελεύθερη απόδοση...

    να έχεις τη δύναμη να αντέξεις όσα δεν μπορείς να αλλάξεις, να αλλάξεις όσα δεν μπορείς να αντέξεις και τη σοφία να ξέρεις τη διαφορά...
  • Stardome* @ 16.05.2013 13:04
    gracemarks, καλημέρα! 
    Οι γραφές σου, οι μουσικάρες σου και οι ταινίες σου είναι μαζί σου πάντα, μια παύση μπήκε απλώς.... Ως τότε να δούμε τι γίνεται με τη περίπτωση του χάρτη σου μις Ρομπότο...
     
    Ναι, είσαι σε ακόμη σε επιστροφή Κρόνου και υπό αυτή την έννοια σε διαλαύνει αυτή την εποχή. Όμως είναι και κάτι περισσότερο απ' αυτό. Ο γενέθλιος Κρόνος σου βρίσκεται στον 12ο οίκο σου. Και ο 12ος οίκος μας είναι μεταξύ άλλων η περιοχή του χάρτη μας που όταν ενεργοποιείται αναμοχλεύονται ασυνείδητες φοβίες. ΟΚ, ναι, το γυρίζω πολύ στη ψυχανάλυση πάλι το ζήτημα αλλά δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.... Άρα ας μιλήσουμε για το Κρόνο στο 12ο.
     
    Ο Κρόνος συμβολίζει μεταξύ άλλων το κομμάτι εκείνο της προσωπικότητα που ζητά να παγιωθεί στον υλικό κόσμο, που ψάχνει να βρει τις κατευθύνσεις και τα πλαίσια για να παγιωθεί στο άμεσο κοινωνικό περιβάλλον (κοινωνία) σαν μια αυτόνομη προσωπικότητα. Και το έθεσες πολύ ωραία όπως το έγραψες. Χρήμα και εξουσία. Και επειδή το χρήμα μπορείς αν θες να το δεις και πιο χαλαρά, ας μείνουμε στην εξουσία και τη φήμη.
     
    Η εξουσία θεωρείται η σκοτεινή πλευρά του Κρόνου (εδώ θα με ρωτήσεις πιθανόν "μα καλά υπάρχει και φωτεινή πλευρά σ' αυτό το πλανήτη;". Κι όμως υπάρχει...). Ο Κρόνος, ως το κομμάτι εκείνο της ύπαρξης μας που κατανοεί πως μέσα στον υλικό κόσμο όλα πεθαίνουν, τελειώνουν κάποια στιγμή, συμβολίζει το φόβο του θανάτου. Τι είναι λοιπόν η εξουσία από την πλευρά του Κρόνου: η αντιμετώπιση του αυτού του φόβου. Η ανάγκη να επιβληθώ στο περιβάλλον μου και στους ανθρώπους γύρω μου, η επιθυμία να αφήσω ανεξίτηλο το σημάδι μου, να νιώσω ότι ο θάνατος δε μπορεί να με αγγίξει. Πρακτικά μεταφέρω το φόβο του θανάτου (που υπάρχει μόνο σαν μια ασυνείδητη φοβία στη καθημερινότητα μου) στην κοινωνική μου ζωή και τον κάνω φόβο αποτυχίας, φόβο απόρριψης, φόβο μοναχικότητας. Και ο Κρόνος έχει άμεση σχέση με το κοινωνικό σύνολο και την κοινωνία μας γιατί οι Άλλοι είναι που επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη μας με τις γνώμες και τις απόψεις τους, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Πρακτικά απαντάμε στο φόβο με φόβο δηλαδή. Αντικαθιστούμε τον ένα φόβο με έναν άλλο. Καταλαβαίνεις φυσικά (καθότι έχεις περάσει ώρες εδώ μέσα παρακολουθώντας παλαιότερα συζητήσεις) ότι ένας Κρόνος στο 12ο είναι έντονα συντονισμένος με αυτή την εσωτερική πραγματικότητα. Όμως άλλο να είμαι συντονισμένος μ' αυτή τη πραγματικότητα και άλλο να την ζω. Πρέπει να γνωρίσεις το φόβο σου στη ζωή εκεί έξω και να τον αντιμετωπίσεις για να προβείς σε ποιο ειλικρινείς επιλογές. Αυτό συμβαίνει ακριβώς έτσι; Οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι καθημερινά, η εικόνα της ζωής που βλέπεις μέσα από τις επαγγελματικές σου ασχολίες είναι η προσωποποίηση αυτής της σκοτεινής πλευράς του Κρόνου που πρέπει να το γνωρίσεις όχι στη θεωρία, αλλά στη πράξη.
     
    Οπότε το συμπέρασμα μου: είναι υπέροχο που τόσο γρήγορα κατάλαβες τι σημαίνει να φοβάσαι πως ΝΑ ΜΗΝ καταλήξεις. Και μην είσαι αρνητική σ' αυτό που ζεις αυτή τη στιγμή γιατί είναι ίσως το πιο πολύτιμο Κρόνιο μάθημα που πρέπει να πάρεις αυτή την εποχή που ο Κρόνος επιστρέφει στη γενέθλια θέση του (στο Σκορπιό έτσι, ένα από τα ζώδια της εξουσίας και της μεγαλομανίας). Το στοίχημα πιο είναι; Να κάνεις τη μετάβαση προς την φωτεινή, ή αν θες πιο σωστά, την ουσιαστική πλευρά του Κρόνου. Το δώρο του Κρόνου είναι η αίσθηση αυτάρκειας, ασφάλειας και αυτοεκτίμησης που αντλούμε, όχι επειδή κατέχουμε εξουσία ή κοσμικές θέσεις ή τα μέσα (χρηματικά ή άλλου είδους) για να ελέγχουμε τους γύρω μας, αλλά επειδή έχουμε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους φόβους μας (οι περισσότεροι φόβοι μας άλλωστε συνδέονται με την επίγνωση της θνητότητας μας, δηλαδή με το Κρόνο μας) και δεν έχουμε αφομοιωθεί απ' αυτούς. Είναι αναγνώριση ότι πάντα θα υπάρχουν εκεί γιατί είναι μέρος του εαυτού μας αλλά δεν θα καθορίζουν τις επιλογές μας. Όλα τελικά καταλήγουν στην επιλογή.
     
    Οπότε πρακτικά είσαι στο τέλος ενός μεγάλου κύκλου και όταν ο Κρόνος περάσει πάνω από τον ωροσκόπο σου, με βάση αυτά που έμαθες ότι δε σου κάνουν πια, θα κάνεις το επόμενο βήμα. Περιττό φυσικά να αναφέρω ότι ίσως αυτή η τετραετία (που ο Κρόνος βρίσκεται στον 12ο σου και θα περάσει από τον 1ο σου) θα είναι από τις πιο καθοριστικές της υπόλοιπης ζωής σου από τη στιγμή που είσαι Αιγόκερως και ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του ζωδίου σου. (Επίσης την ίδια περίοδό σταματά η έντονη επιρροή του Ποσειδώνα πάνω στον Άρη σου, που είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου σου και έχει αποπροσανατολίσει εδώ και περίπου μια διετία τον δυναμισμό και τη θέληση σου).
     
    Ελπίζω να έδωσα λοιπόν μια διαφορετική προοπτική. Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα περάσεις τα επόμενα 30 χρόνια κάνοντας τα ίδια πράγματα - δεν είσαι εσύ αυτό.
     
    Χαίρομαι πάντα να βλέπω παλιούς κι αγαπημένους γνωστούς στο site. Να περνάς πάντα όμορφα.
  • gracemarks @ 16.05.2013 15:21
    Πω πω ολο αυτο για μενα?????
     
     
    ευχαριστω Stardome! Να εισαι καλα για τον χρονο σου - μου λειψατε εχω να πω!
     
     
    "Περι φοβου ο λογος" ενα τραγουδι των active member τα λεει αρκετα καλα...κι εγω ειχα το μεριδιο μου τα τελυταια χρονια, δεν εχω παραπονο...
     
    Χαιρομαι που δινεις αυτην την διασταση..δεν το ειχα σκεφτει..
     
     
    Παλιοτερα, ηταν "δεν μπορω να παιξω με αυτους τους ορους του παιχνιδιου και μονο θυμωνω."
     
    Τωρα ειναι καπως, σαν "οκ μπορω, αλλα αληθεια θελω να παιξω με αυτους του ορους?"
     
    Ας ελπισουμε οτι θα γινει σε καποια φαση "θετω εγω τους ορους μου και το παιχνιδι και ολα και οπως παει"
     
     
    Οπως ειπες κι εσυ, ολοι θελουμε να αφησουμε το προσωπικο μας στιγμα σε αυτον τον κοσμο.
     
     
    Απλως, μακαρι να ηταν και λιγακι πιο ευκολο....
    Μια ωθηση, κατι?
     
    υ.γ. ευχαριστω για τις (κλασσικες) μουσικαρες!
     
     
     
  • AriesLeo @ 16.05.2013 17:30
    Εγώ εύχομαι καλώς να επανέλθεις grace!
  • moisture666 @ 16.05.2013 18:15
    διελευση απο 12ο?!!
    θα περασεις σκουρα αλλα καθε εμποδιο για καλο!
     
    οταν αλλαζει ζωδιο απο προοδο ο ηλιος μας τοτε ειναι η καταλληλοτερη εποχη για αλλαγες.
    τι σου λεω...ε??!!!
     
     
    καλες επιτυχιες!!!

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...