παρακαλώ περιμένετε...

Απλή ερώτηση - Ανάδρομος πλανήτης

 • Stardome* @ 15.04.2013 15:40
  motaba, δεν ξέρω αν καταλαβαίνω απόλυτα τη λογική που θέτεις το ερώτημα αλλά θα κάνω μια προσπάθεια να απαντήσω. Και μετά μου λες αν πέτυχα.
   
  Πρώτα απ' όλα κοιτάμε την αστρολογική εφημερίδα (ephemeris) για τη χρονιά της γέννησης μας. Εκεί θα βρούμε την ακριβή ημερομηνία που ο πλανήτης γυρίζει σε ορθή πορεία. Με την πρόοδο μια μέρα αντιστοιχεί σε ένα χρόνο, μπορώ να βρω λοιπόν ακριβώς την ηλικία στο προοδευμένο χάρτη μου που θα πάψει η ανάδρομη πορεία!
   
  Προσοχή όμως στο εξής σημείο: όταν σταματά ένας πλανήτης την ανάδρομη πορεία του θεωρείται για να διάστημα στάσιμος. Αυτό το διάστημα είναι για τον Ερμή ή την Αφροδίτη πολύ μικρό (της τάξης των 2 έως 4 ημερών, που μεταφράζονται φυσικά σε 2 έως 4 χρόνια στο προοδευμένο χάρτη) αλλά πολύ μεγαλύτερο για τους πλανήτες από τον Άρη και πέρα. Η ερμηνεία ενός στάσιμου πλανήτη σε προοδευμένο χάρτη είναι πολύ διαφορετική από την ορθή πορεία του. Μιλάμε για μεταβατικά διαστήματα και κύκλους που μπορούν να εκτείνονται μέχρι και μια δεκαετία, ίσως και περισσότερο, ανάλογα με τη φύση του πλανήτη.
   
  Γενικά η ακριβής ημερομηνία που σταματά η ανάδρομη πορεία στο προοδεύμενο χάρτη δεν είναι από μόνη της σημαντική. Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε προοδευμένο χάρτη μας ενδιαφέρουν οι χρονιές που γίνονται οι μεταβάσεις αυτές και κοιτάμε για σημαντικές διελεύσεις που υποστηρίζουν ή καθυστερούν αυτές τις εσωτερικές αλλαγές.
   
  Για οποιαδήποτε απορία επανέρχεσαι με ποστ.
 • motaba @ 15.04.2013 20:37
  Αυτό ήταν το ερώτημα ναι...
   
  Πρώτα να ευχαριστήσω το μέλος Ariete79 που προσφέρθηκε και το βρήκε μέσω software.
   
  Έπειτα ακολουθώντας τις οδηγίες βρήκα κι εγώ από την σχετική αστρολογική εφημερίδα την ημέρα (φαντάζομαι είναι η D ) που γυρνάει στάσιμος και μετά ορθόδρομος..
   
  Το ερώτημα μου γεννηθηκε διαβάζοντας το άρθρο {Περί Σχέσεων2} του Journey..
   
  Όπου αναφέρει:
   
  "Όταν θέλουμε να διαπιστώσουμε αν σε ένα προοδευμένο χάρτη υπάρχουν
  ενδείξεις για το τέλος μίας σχέσης θα πρέπει να εξετάσουμε μία σειρά
  παραγόντων.
  Οι διελεύσεις μπορεί να μας δώσουν σχετικές ενδείξεις υπογραμμίζοντας τα
  ήδη προαναγγελλόμενα στο χάρτη χωρίς να είναι απαραίτητη όμως η
  επίδρασή τους όταν ήδη οι ενδείξεις είναι ισχυρές.
  Αν η προοδευμένη Αφροδίτη είναι ανάδρομη { Retrogate } ή στάσιμη { Stasionary } μπορεί να αποτελεί από μόνη της μία ισχυρή ένδειξη χωρίς κάποιες όψεις."
   
  Ευχαριστώ όλους!!
   
   
  Αα... η απάντηση.... Αφροδίτη ανάδρομη στο προοδευμένο μέχρι το 2027
   
  Φιλικά
   
  motaba

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

γιορτάζουν οι: Κωνσταντίνος, Κωσταντίνα, Ελένη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • loading...
 • loading...