παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Το γλυκόσκυλο!
Το γλυκόσκυλο είναι ένα ειδικό μοντέλο λυκόσκυλου που προτιμάει τα γλυκά αντί για τα φρίσκις με συκώτι, λαχανικά και άλλες τέτοιες αηδίες. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα προφιτερόλ, τα σου και τα εκλαίρ, και ποτέ δε λέει όχι σε μια μπίτερ τσικουλάτα, ειδικά αν συνοδεύεται από ένα καλό λικέρ.

Άριστος ψυχολόγος, παθολόγος και ωτορινοραλυγγολόγος, το γερμανικό γλυκόσκυλο διατηρεί άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους, ειδικά τους ζαχαροπλάστες ή τις κοπελιές που ο μπαμπάς τους ήταν ζαχαροπλάστης. Απαιτεί όμως και αυτό με τη σειρά του αφοσίωση, τρυφερότητα, στοργή και προδέρμ, ενώ θα σας κρατήσει μούτρα αν στα γενέθλιά του δεν του αγοράσετε μια περιποιημένη μπλακ φόρεστ.

Όπως και τα ξαδερφάκια του τα λυκόσκυλα, το γλυκόσκυλο είναι άριστος κυνηγός. Μπορεί να ξετρυπώσει τις σοκολάτες και τα εκλαίρ όπου και να τα κρύψετε. Μαρτυρίες για τη χρήση του, πλάι στους ανθρώπους, στο κυνήγι της πάστα φλόρα και του εκμέκ καταΐφι υπάρχουν από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Αίγυπτο, τα γλυκόσκυλα λατρεύονταν και ηταν σεβαστά. Όταν κάποιο απ' αυτά ψοφούσε, οι ιδιοκτήτες του ξύριζαν τα αρφρύδια τους σε ένδειξη πένθους. Ύστερα οι γάτες λάδωσαν τους γραφείς του Φαραώ και πήραν αυτές το πάνω χέρι, και τα γλυκόσκυλα διασχίζοντας την Ερυθρά Θάλασσα βρήκαν μια νεά πατρίδα στην Ινδία, όπου πέρασαν ζωή και πανακόττα, όντας αγαπημένα ζώα της Γλυκάλι, θεάς της ζαχαροπλαστικής. Μετά ήρθαν οι Άγγλοι και μετέφεραν τα γλυκόσκυλα σε όλο το δυτικό κόσμο.

Σήμερα τα γλυκόσκυλα, εκτός από ιδανικά κατοικίδια, χάρη στο αλάνθαστο ένστικτό τους, χρησιμοποιούνται και σε πολλές δύσκολες αποστολές, όπως ο καθορισμός της σωστής αναλογίας ζάχαρης-αλευριού για να πετύχει το παντεσπάνι, η δοκιμή μαρμελάδας για να δούμε αν έδεσε ή όχι, καθώς και στα χέρια της αστυνομίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των ναρκογλυκών.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...