παρακαλώ περιμένετε...

Prg Chiron conjuct Prg Ascendant

  • Stardome* @ 26.06.2014 12:38
    pisces1112, ο προοδευμένος ωροσκόπος είναι μια απεικόνιση των ενεργειών στις οποίες είμαστε συντονισμένοι ψυχολογικά/εσωτερικά σε κάθε περίοδο. Η έννοια του προοδευμένου χάρτη άλλωστε είναι αυτή, σε τι είδους εμπειρίες και ενέργειες είμαστε εσωτερικά συντονισμένοι. Όταν αυτές οι εσωτερικές τάσεις συνδυαστούν με τις κατάλληλες εξωτερικές συνθήκες (όπως περιγράφονται από διελεύσεις ή/και εκλείψεις), τότε έχουμε γεγονότα. Όμως, περιμένοντας, τη κατάλληλη εξωτερική συνθήκη, μπορεί να περάσουν και μήνες ή χρόνια...
     
    Έτσι με τις προοδευμένες όψεις συχνά κινούμαστε ψηλαφιστά και στο σκοτάδι προσπαθώντας να τις ερμηνεύσουμε. Στη προκειμένη περίπτωση ο Χείρωνας έρχεται στο προσκήνιο της αντίληψης σου και ο Χείρωνας εμφανίζεται σχεδόν πάντα με ένα συναίσθημα απώλειας, μια αίσθηση ότι κάτι δεν πάει θεμελιωδώς καλά στη ζωή μας αλλά δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς τι. Ο Χείρωνας μας αναγκάζει έτσι να αποσυρθούμε με κάποιο τρόπο από την έντονη κοινωνική ζωή και την εμπλοκή με τους άλλους και μας στρέφει εντός μας με σκοπό να αναπτύξουμε μια δική μας φιλοσοφία ζωής με επίκεντρο τις αδυναμίες μας. Χείρωνας σημαίνει υπαρξιακός πόνος, σημαίνει επέκταση της συνείδησης μας ότι δε μπορούμε και δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι και ικανοποιημένοι. Ο λόγος; Υπάρχει πάντα η φθορά και ο θάνατος, οι μεγάλοι εχθροί που δεν μπορούμε να υπερβούμε.
     
    Και φτάνουμε στο προκείμενο... Με κάποιο τρόπο, ακόμη και αν δεν συντελέσουν οι εξωτερικές συνθήκες, όταν βιώνουμε μια προοδευμένη διέλευση Χείρωνα ερχόμαστε σ' αυτό το διάστημα των 2-3 ετών που θα παραμείνει στενή, με τη φθορά στη ζωή μας. Ίσως η φθορά σχετίζεται με κάποια ασθένεια κοντινών μας προσώπων ή μια δική μας ασθένεια, που μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να κινούμαστε με αφέλεια. Μπορεί πάλι η ασθένεια να είναι καθαρά εσωτερική/ψυχολογική, με τη μορφή θλίψη, σκοτεινών σκέψεων και συναισθημάτων. Όμως σε κάθε περίπτωση ο Χείρωνας μας καλεί να αναπτύξουμε μια φιλοσοφία ζωής, να εντάξουμε στη ζωή μας ένα κομμάτι πίστης και πνευματικότητας. Είναι με άλλα λόγια ένας δάσκαλος που μας διδάσκει πώς όσο πεπερασμένη κι αν είναι η ύπαρξη μας, στη διάρκεια της μπορούμε να αναπτύξουμε ένα τρόπο ζωής και βίου που μπορεί να εμπνεύσει και να βοηθήσει και εμάς και τους γύρω μας.
     
    Στην ιδανική περίπτωση που συντονιστούμε σε αυτή την πραγματικότητα, πράγματι θα εμφανιστεί στη ζωή μας ένα πρόσωπο που θα έχει χαρακτήρα δασκάλου για εμάς και θα μας ανοίξει τα μάτια στην πνευματική διάσταση της προσωπικότητας μας ή θα καλεστούμε εμείς να γίνουμε δάσκαλοι και υποστηρικτές στο ταξίδι κάποιου άλλου, ο οποίος, με πολλούς τρόπους θα μας θυμίζει τον εαυτό μας και μέσω αυτού, θα καταφέρουμε να λύσουμε και δικά μας θέματα. Ναι, αυτό θα μπορούσε να γίνει και μέσα σε μια ερωτική σχέση αλλά θα μπορούσε να πάρει και τη μορφή μαθητείας μέσα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον ή μέσα στην οικογένεια μας.
     
    Ελπίζω να σου έδωσα μια διάσταση για το θέμα του Χείρωνα. Καλή συνέχεια!
  • manini @ 26.06.2014 13:08
    Οι προοδευμένοι πλανήτες θεωρούνται ή επεξηγούνται σαν διελεύσεις; Μπερδεύτηκα με την προοδευμένη διέλευση Χείρωνα.
  • Stardome* @ 26.06.2014 13:29
    manini, αναφέρω από τη προηγούμενη απάντηση: " Η έννοια του προοδευμένου χάρτη άλλωστε είναι αυτή, σε τι είδους εμπειρίες και ενέργειες είμαστε εσωτερικά συντονισμένοι".Οι πρόοδοι δείχνουν σε τι είμαστε συντονισμένοι εσωτερικά, είναι εσωτερικές αλλαγές που ζητούν να εκφραστούν. Οι διελεύσεις δείχνουν εξωτερικές επιρροές που μας επιβάλλονται και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές.
  • manini @ 26.06.2014 14:32
    τυφλαμάρα, σόρρυ...όλα για σ τα διάβασα.
  • pisces1112 @ 27.06.2014 01:11
    omg..!! Stardome χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!!

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...