παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Δεκανοί των ζωδίων

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΗ.

Παίρνοντας τα διπλά στοιχεία του Άρη, το άτομο δείχνει μία προσωπικότητα με θάρρος, έντονα παρορμητική, επίμονη, με αγάπη για τη δράση που ξεχωρίζει για τη μαχητικότητα του. Είναι ειλικρινής, με ευθύ και ανυπόμονο λόγο. Είναι υπερβολικά παράτολμος, φιλόδοξος, αλλά χωρίς την αίσθηση της υπομονής και του περιορισμού. Είναι το είδος του ανθρώπου που θα λέγαμε ότι είναι αυτάρκης και μοναδικός- δεν μπαίνει σε καλούπια! Είναι ένας φυσικός αρχηγός, με έντονη φυσική αντοχή και ρώμη! Έχει πάρα πολλές ιδέες τις οποίες και βιάζεται να υλοποιήσει. Το μειονέκτημα του είναι ο εγωισμός και η τάση του να επιβάλλει την άποψη του χωρίς να δέχεται συμβουλές.

 

ΣΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Παίρνοντας περισσότερα στοιχεία του Ήλιου, έχουμε έναν άνθρωπο λαμπερό και περισσότερο κυριαρχικό. Εδώ έχουμε δημιουργικές ικανότητες, με έντονη δραματοποίηση των καταστάσεων. Υπάρχει έντονος παρορμητισμός, λατρεύει την εξουσία και επιζητά το θαυμασμό. Είναι το άτομο που θα πάρει εύκολα πρωτοβουλία, είναι υπερβολικά φιλόδοξο, με έντονη επιρροή στους γύρω. Νοιάζεται για τους ανθρώπους που αγαπά, δείχνοντας υπερβολική τρυφερότητα. Το άτομο αντιδρά περισσότερο με αξιοπρέπεια, γενναιοψυχία και μεγαλοπρέπεια. Διατηρεί την ένταση και τη μαχητικότητα του Κριού, σε πιο σταθερά πλαίσια. Το μειονέκτημα του είναι η κυριαρχική του τάση επάνω στους άλλους.

 

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΔΙΑ

Με τα στοιχεία του Δία το άτομο είναι φιλοσοφημένο, είναι ένας συλλέκτης γνώσης και πληροφοριών. Δραστηριοποιείται σε χώρους εκπαίδευσης ή σε χώρους όπου υπάρχουν πνευματικές αναζητήσεις. Συχνά το ίδιο γίνεται πνευματικός δάσκαλος ή πνευματικός ηγέτης. Αναζητά την επέκταση της γνώσης έχοντας ιδεολογικές ανησυχίες, κυρίως σε φιλοσοφικά ή θρησκευτικά ερωτήματα. Ο παρορμητισμός τον οδηγεί σε μία πιο αισιόδοξη στάση  για την ζωή.  Αν βρει έναν ανώτερο σκοπό, θα πολεμήσει για τα ιδανικά και τα πιστεύω του. Αγαπά την ελευθερία και τα ταξίδια. Το μειονέκτημα του είναι  η γλώσσα του  που τσακίζει κόκκαλα….

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

Τα έντονα στοιχεία της Αφροδίτης προσδίδουν στο άτομο την ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια, αλλά και υλική. Ως ζώδιο της γης, το άτομο αναζητάει τη σταθερότητα ενώ δεν είναι δεκτικό στις αλλαγές. Στην πραγματικότητα όμως είναι πρακτικό, με έντονο ρεαλισμό και με πολλά αποθέματα υπομονής και συντηρητισμού, απόλυτα πιστό και σταθερό στις απόψεις του. Δεν αποθαρρύνεται μπροστά στις δυσκολίες και δεν εγκαταλείπει κάτι που έχει επιλέξει. Αυτό που κάνει το άτομο να ξεχωρίζει είναι η καλή και προσεγμένη εμφάνιση του καθώς και η ωραία του φωνή. Το μειονέκτημα του είναι ότι το άτομο εδώ δίνει την εντύπωση του οκνού, έχει αργούς και υπερβολικά νωχελικούς ρυθμούς

ΣΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΕΡΜΗ.

Με κυβερνήτη τον Ερμή, προσδίδει μία περισσότερο επικοινωνιακή τάση στο άτομο. Το άτομο εδώ είναι πιο ευέλικτο, περισσότερο διπλωματικό και αρκετά  λογικό. Είναι σταθερό, υπεύθυνο και εργατικό. Η μεγαλύτερη ανάγκη του είναι η γνώση και η μάθηση και όχι τα υλικά αποκτήματα, ως προτεραιότητα, παρόλο που εδώ υπάρχει έντονη η ικανότητα για απόκτηση υλικών αγαθών. Ο νους  εργάζεται με έναν πολύ ελεύθερο και μεθοδικό τρόπο και συνήθως υπάρχει πολύ καλή σχέση με το χρήμα. Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.

Με κυβερνήτη τον Κρόνο  το άτομο δίνει την εντύπωση του υπεύθυνου και του αξιόπιστου ανθρώπου. Το διακατέχει ένα αίσθημα υλικής ασφάλειας  και ανάπτυξης. Αν και ο Κρόνος το κάνει αρκετά αποφασιστικό, επίμονο και πεισματάρη, παρόλαυτα το άτομο είναι υπομονετικό, προσεκτικό και φιλόδοξο για την επίτευξη των στόχων του, κοινωνικών ή και υλικών. Είναι λίγο σφιχτό τόσο σε συναισθήματα όσο και σε υλικά. Συχνά προσκολλάται σε σχέσεις, ανθρώπους ή σε αντικείμενα. Είναι σκληρό με τον εαυτό του και συχνά αδιάλλακτο.  Θεωρεί ότι φέρει την ευθύνη για την φροντίδα αυτών που αγαπά. Το μειονέκτημα είναι η τσιγκουνιά και η αδιαλλαξία.

 

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΕΡΜΗ.

Με διπλά στοιχεία του Ερμή, προσδίδει την ανάγκη για επικοινωνία και γνώση. Είναι το άτομο της διπλανής πόρτας, αυτό που νοιάζεται πάντα για το γείτονα, την κοινότητα και τα αδέλφια του. Είναι το άτομο που χαίρεται να μιλά και να επικοινωνεί, ένα άτομο αρκετά περίεργο για τη γνώση τόσο σε πνευματικά θέματα όσο και σε πρακτικά. Οτιδήποτε είναι διανοητικής φύσης τον έλκει, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα και υπομονή για να ερευνήσει σε βάθος. Με έντονη την περιέργεια, δεν του ταιριάζει η ρουτίνα και ο περιορισμός. Το μειονέκτημα του είναι η συγκινητικότητα και η έλλειψη εστίασης σε κάτι συγκεκριμένο.

 

ΣΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

Η Αφροδίτη στο δεύτερο Δεκανό προσδίδει στο άτομο έντονη φιλικότητα, συναισθηματισμό και τρυφερότητα. Είναι διπλωμάτης και ιδιαίτερα ικανό στις ανθρώπινες σχέσεις. Υπάρχει δημιουργικό ταλέντο με καλή αισθητική και καλλιτεχνική αντίληψη. Έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ αλλά διακατέχεται από άστατη συναισθηματική ζωή, αγαπά πολύ και πολλούς ταυτόχρονα! Αγαπά όμως την ασφάλεια κυρίως την υλική, μιας και το συναίσθημα εκλογικεύεται και αναλύεται πρώτα με το μυαλό. Το μειονέκτημα του είναι η ανάγκη για εμπειρίες όπου θα σπάνε τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Παίρνοντας περισσότερο τα στοιχεία του Ουρανού, το άτομο επιδεικνύει ένα δυνατό μυαλό και πρωτοποριακό πνεύμα. Έχει έναν αντισυμβατικό μοντέλο που το κάνει να διαφοροποιείται από το μέσο όρο. Συχνά ο τρόπος σκέψης του φτάνει στα όρια της διάνοιας, ενώ απέχει παρασάγγας από την εποχή του. Είναι πεισματάρης, αγαπά την ελευθερία και την ανεξαρτησία, πολλές φορές είναι επαναστάτης στον τρόπο σκέψης και στις πράξεις του, αναζητά την πρόοδο μέσα από τη γνώση και την αλλαγή. Δραστηριοποιείται σε ομάδες ή σε επιστημονικές και τεχνολογικές έρευνες. Το μειονέκτημα του είναι ο εγωκεντρισμός και η ανατρεπτική θεώρηση του συντηρητισμού συχνά με επαναστατικό τρόπο.

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ.

Το διπλό στοιχείο της Σελήνης δίνει διαίσθηση και ψυχικές υποσυνείδητες ικανότητες. Ως άτομο έχει έντονο το συναισθηματισμό ο οποίος είναι  η δεύτερη φύση του. Το συναίσθημα εκφράζεται με έντονο παρορμητισμό, ενώ παράλληλα είναι δεμένο με την οικογένεια. Συχνά δεν μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του, πολλές φορές γιατί έχει εναλλαγές στη διάθεση του, με αποτέλεσμα να αναζητά συνεχώς ασφάλεια συναισθηματική. Διαθέτει αρκετή διαίσθηση, φαντασία, γλυκύτητα, τρυφερότητα  είναι πάντα αγαπητό στους γύρω. Πάντα έχει μία τάση νοσταλγίας και δένεται με το παρελθόν ή με πράγματα που μέσα από αυτά ένιωθε ασφάλεια. Το μειονέκτημα είναι η συσσώρευση αντικειμένων και χρημάτων για να νοιώθει ασφάλεια.

ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ.

Με τον Πλούτωνα το άτομο διαθέτει μεγάλη ψυχική δύναμη και τεράστια αποθέματα αντοχής. Ο συναισθηματικός κόσμος και το συγκινησιακό επίπεδο εκδηλώνεται μέσα από την κρυφή δύναμη του μυστικισμού. Διαθέτει έντονη διαίσθηση, πάθος, δύναμη, μπορούν να αναγεννηθεί και να προχωρήσει μετά από κάθε άσχημο γεγονός της ζωής του. Διαθέτει υπερβολική σεξουαλικότητα και έντονη αντίληψη κυρίως της ψυχολογίας των άλλων.  Ίσως να εκδηλώσει και κάποιες τάσεις  κυριαρχίας, ζήλιας και κτητικότητα. Ευνοούνται τα θέματα μελέτης, μεταφυσικής ή παραψυχολογίας. Το μειονέκτημα του είναι ότι πελαγώνει σε ένα κυκεώνα συναισθηματικό και καταφεύγει στο φαγητό.

 

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

Εδώ ο Ποσειδώνας δίνει την ικανότητα για ψυχικές και πνευματικές δυνατότητες. Ο συναισθηματισμός του Καρκίνου μετουσιώνεται σε τέχνη, ποίηση, διαισθητικές συλλήψεις. Το άτομο όντας διαισθητικό συλλαμβάνει αόρατες δονήσεις. Διαθέτει φαντασία, ρομαντισμό, συμπόνια και καλλιτεχνικά ταλέντα. Με το να αμφιταλαντεύεται πολλές φορές ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, μπορεί να πέσει εύκολα θύμα εξαπάτησης ή κοροϊδίας. Το μειονέκτημα του είναι ότι λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική. Ακόμα καλό είναι  να αποφύγει την τάση του να καταπιαστεί με ουσίες, τσιγάρα ή ποτά λόγω της ανασφάλειας ή συναισθηματικής θλίψης.

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Εδώ με διπλά τα στοιχεία του Ήλιου το άτομο διαθέτει μεγάλο εγωισμό και υπερηφάνεια. Θέλει να κυριαρχεί αλλά είναι βασιλικότερος του βασιλέως μια και θέλει τιμές, θαυμασμό και λάμψη.  Αγαπά τη διασκέδαση, το ωραίο και την προβολή. Είναι υπερβολικός στην αγάπη και στα θέλω, όταν αγαπά φτάνει στην υπερβολή. Διαθέτει λάμψη και ζωντάνια, μεγαλοπρέπεια και  γενναιοψυχία. Είναι πάρα πολύ δημιουργικό άτομο με ισχυρή θέληση και προσωπικότητα την οποία και επιβάλλει άνετα στους γύρω. Το μειονέκτημα του είναι ο εγωισμός, δεν αναγνωρίζει καμιά μορφή εξουσίας πέρα από την δική του, στην οποία  συχνά κάνει  κατάχρηση και την επιβάλλει στους άλλους.

ΣΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΔΙΑ.

Με το Δία το άτομο τείνει να ασχολείται περισσότερο με φιλοσοφικά θέματα και την επέκταση της γνώσης. Έχει τη δύναμη να υλοποιήσει τις ιδέες του και να κάνει πράξη τα όνειρα του. Είναι ακέραιος χαρακτήρας με έντονη αίσθηση του δικαίου, δεν αντέχει να βλέπει αδικίες στον κόσμο. Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα παλέψει στη ζωή του.  Η δημιουργικότητα και η λάμψη του Ήλιου εκφράζεται μέσα από μία αισιόδοξη διάθεση, την ανάγκη του για ελευθερία και αναζητήσεις. Τα μακρινά ταξίδια και οι επαφές με άλλους, του δίνει το έναυσμα για μελέτη και φιλοσοφική θεώρηση της ζωής. Αγαπά τη διδασκαλία και τα παιδιά. Το μειονέκτημα του είναι ο υπερβολικός του εγωισμός, που δεν του επιτρέπει να μοιραστεί τις ελπίδες του και τα οράματα για το κοινό καλό.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΗ.

Εδώ ο Άρης προσδίδει στο άτομο θάρρος, αποφασιστικότητα και πείσμα για την επίτευξη των στόχων του. Το εγώ του είναι υπερτροφικό, διαθέτει μεγάλες φιλοδοξίες, ενώ συχνά επιδιώκει και κατακτά υψηλά πόστα.  Οι αντιδράσεις του είναι περισσότερο παρορμητικές και βιαστικές, δε θα ζητήσει ποτέ βοήθεια λόγω της υπερηφάνειας του. Το άτομο τείνει να είναι υπερβολικά γενναιόδωρο με όσους αγαπά, χαίρεται τη ζωή του, αγαπά τη διασκέδαση, διαθέτει τόλμη και ξεχειλίζει από δημιουργικότητα. Είναι πληθωρική προσωπικότητα και ποτέ δεν είναι ικανοποιημένο με την κατάκτηση μιας κορυφής. Πάντα υπάρχει ένα νέο Έβερεστ για να κατακτήσει. Το μειονέκτημα του είναι οι εναλλαγές της συμπεριφοράς του, γιατί αντιδρά κάποιες φορές απότομα και επιθετικά.

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΕΡΜΗ.

Με διπλό Ερμή  η Παρθένος ως ζώδιο της λογικής και της ανάλυσης, πετυχαίνει σωστή κρίση και αξιολόγηση των καταστάσεων.  Το άτομο ασχολείται με πρακτικά ζητήματα, με καθαρότητα και αγάπη στη λεπτομέρεια. Διαθέτει  την ανάλογη υπομονή και την κριτική ικανότητα για να φέρει σε πέρας ότι αναλαμβάνει. Αγαπά την τάξη και την υγιεινή, είναι τελειομανής. Είναι ο άνθρωπος που θα ξεπεράσει τις δυνάμεις του για να αγγίξει την τελειότητα σε αυτό που κάνει. Διαθέτει ευφυΐα και πρακτική αντίληψη. Ανησυχεί για τα πάντα με αποτέλεσμα να προβάλλει το άγχος του στους άλλους ή να αποκτά ψυχοσωματικές ασθένειες και να γίνεται λίγο υποχόνδριο. Το μειονέκτημα του είναι ότι κινδυνεύει να γίνει υποχόνδριο και κουραστικό. Δύσκολα παραδέχεται τα λάθη του γι’ αυτό και δε δέχεται ποτέ βοήθεια από κανένα.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.

Λόγω της κύριας επιρροής του Κρόνου, το άτομο είναι υπερβολικά ρεαλιστικό ως προς την θέση του στον κόσμο, ως προς τις δυνατότητες του και τα θέλω του. Τείνει προς την τελειομανία, είναι εγωιστής, εργατικός, μεθοδικός και αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Δε φοβάται την σκληρή δουλειά προκειμένου να κατακτήσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του. Αντιμετωπίζει τη ζωή παρά πολύ σοβαρά. Διαθέτει ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα και σταθερότητα στην εργασία του, αλλά και υπερβολική αυστηρότητα. Το μειονέκτημα του είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης που μπορεί να το κρατήσει καθηλωμένο, συχνά όμως με την ωριμότητα αυτή η τάση υποχωρεί!

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

Με την Αφροδίτη η συναισθηματική φύση του ατόμου βρίσκει διέξοδο στον τομέα της υπηρεσίας.  Το άτομο είναι αρκετά ήρεμο, με τρυφερότητα, ζεστασιά και καλλιτεχνικά ταλέντα. Θέλει να νιώθει στη ζωή του υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Έχει την ανάγκη να γράφει, ενώ μπορεί να προσφέρει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να περιμένει αμοιβή γι’ αυτό που κάνει. Διαθέτει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ και χειρίζεται τέλεια τον προφορικό και γραπτό λόγο. Διαθέτει καλή φωνή και είναι ευχάριστο και φιλικό. Το μειονέκτημα του είναι όταν πληγώνεται, ασκεί κριτική με δόσεις εγωισμού και πείσματος.

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

Με τη διπλή ιδιότητα της Αφροδίτης παρόλο που ο Ήλιος βρίσκεται σε πτώση στο Ζυγό, το άτομο είναι ρομαντικό, ελκυστικό και με πολύ φινέτσα. Η επαφή με τους άλλους ανθρώπους και η συντροφικότητα είναι μείζονος σημασίας γι’ αυτό.  Διαθέτει χάρη, είναι δημιουργικό, αγαπά την τέχνη, τη διακόσμηση και τα πολιτιστικά. Έχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, διαθέτει ζεστασιά και τρυφερότητα.  Αναζητά  την αρμονία και να αγαπά το ωραίο και την αισθητική. Είναι πολύ κάλο στις δημόσιες σχέσεις γιατί διαθέτει μεγάλη διπλωματία. Το μειονέκτημα του είναι ότι είναι αναποφάσιστο και όταν αντιμετωπίζει  δυσκολίες διακατέχεται από ανασφάλεια. Επιζητά συνεχώς από τους άλλους να του δείχνουν το ενδιαφέρον τους με έμπρακτους τρόπους.

 

ΣΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Με τον Ουρανό στη θέση αυτή, το άτομο είναι λιγότερο αναποφάσιστο και κυβερνάται περισσότερο από την λογική παρά από το συναίσθημα.  Αναζητά προοδευτικές ιδέες και πειραματίζεται σε ομάδες που έχουν ως στόχο την προσωπική και την κοινωνική εξέλιξη. Ακόμα αναζητά στη ζωή του την απόλυτη ισορροπία, μεταξύ της ελευθερίας και της κοινωνικότητας. Η ανεξαρτησία του είναι πολύτιμη γι’ αυτό και  στις συναισθηματικές του σχέσεις μπορεί να φανεί πολλές φορές επαναστατικό και εκκεντρικό. Όταν όμως βρει σύντροφο με κοινά ενδιαφέροντα τότε μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλές πνευματικές οκτάβες.  Είναι συζητήσιμο και πάντα διαλλακτικό, προτιμά να επιλύει τις διαφορές του ειρηνικά.  Είναι συμπονετικό στον ανθρώπινο πόνο, αλλά και σκληρό στην αδικία. Το μειονέκτημα του είναι ότι δίνει την εντύπωση στους άλλους ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΕΡΜΗ.

Ο Ερμής εδώ μας δείχνει μία προσωπικότητα περισσότερο εκφραστική, γεμάτη περιέργεια. Εδώ το άτομο αναζητά περισσότερο την αρμονία και την ισορροπία κυρίως σε προσωπικό επίπεδο. Ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ενώ χάνει συχνά το ενδιαφέρον του. Το άτομο είναι περισσότερο εκφραστικό και η θέση αυτή μπορεί να προσφέρει μια διάνοια. Έχει την ικανότητα να μαγεύει το πλήθος. Αγαπά τους όμορφους χώρους και θέλει να περιβάλλεται από έργα τέχνης.  Σκέφτεται λογικά και η τάση για καλλιτεχνικά θέματα ή διανοητικά είναι αρκετά έντονη. Το μειονέκτημα του είναι ότι πιστεύει πως είναι ειδήμονας στα πάντα και φυσικά  είναι υπερβολικά σπάταλο.

 

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ.

Με έντονο το στοιχείο του Πλούτωνα το άτομο διαθέτει μία μαγνητική προσωπικότητα, έχει την ικανότητα της αποπλάνησης και της παραπλάνησης! Διαθέτει πείσμα και επιμονή για να φθάσει στο βάθος της έρευνας των πραγμάτων. Είναι ικανό για το μεγαλύτερο καλό ή για το μεγαλύτερο κακό, γιατί είναι απόλυτο σε ό,τι κάνει, το κάνει με πάθος. Είναι ένα άτομο γενναίο, μαχητικό και ευθύ, δε θα αποφύγει ποτέ μια μάχη. Έχει έντονη σεξουαλικότητα και αγαπά με πάθος. Ένα από τα πιο κύρια στοιχεία του είναι το δυνατό του ένστικτο και στον συναισθηματικό τομέα, διαθέτει πάθος, πίστη, ζήλια και κτητικότητα. Το μειονέκτημα του είναι ότι μπορεί να γίνει έρμαιο των συναισθημάτων του και του πάθους του.

ΣΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

Ο Ποσειδώνας μετατρέπει το έντονο πάθος και τη σεξουαλικότητα του Σκορπιού, μεταβάλλοντας τα σε ρομαντισμό, φαντασία και ευγένεια. Το άτομο διακατέχεται από έμπνευση, διόραση και πνευματική ή καλλιτεχνική δημιουργία. Επιδεικνύει και έντονο ενδιαφέρον για τον πνευματισμό, τις υπηρεσίες και την προσφορά. Έχει έντονες ψυχικές ικανότητες τις οποίες και πρέπει να διοχετεύσει σε σωστά κανάλια ώστε να αποτελέσουν τη βάση για να υπηρετήσει την ανθρωπότητα ως καθοδηγητής και δάσκαλος. Το μειονέκτημα του είναι ότι δυσκολεύεται  να ελέγξει τα πάθη και τα συναισθήματα του γι’ αυτό και μπορεί να καταλήξει αλκοολικός, ναρκομανής ή να βυθίζεται  στην αυτολύπηση.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ.

Με το στοιχείο της Σελήνης η οικογενειακή ζωή μπαίνει την πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του ατόμου. Τα άτομα που αγαπά είναι συχνά η κινητήριος δύναμη για να δημιουργήσει και να προχωρήσει στη ζωή του. Έτσι πάντα αναζητά  την υλική ασφάλεια και κατά συνέπεια την απόκτηση υλικών αγαθών με τα όποια συχνά συνδέεται με ένα είδος συναισθηματικής εξάρτησης. Τα στοιχεία του Σκορπιού ρετουσάρονται προσδίδοντας στο άτομο ένα πιο γλυκό συναίσθημα και ψυχισμό στο συγκινησιακό του πεδίο. Η φαντασία και η τρυφερότητα συνδέεται με το πάθος και τη μεταμόρφωση που αναζητάει ο ψυχικός του κόσμος. Το μειονέκτημα του είναι ότι χρησιμοποιεί την έντονη διαίσθηση, συχνά για να παραπλανεί. Λόγω της άσχημης θέσης της Σελήνης στον Σκορπιό, διαθέτει έντονη ζήλια, κτητικότητα, σκληρότητα και τάσεις κυριαρχίας,

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΔΙΑ.

Με έντονο το στοιχειό του Δία το άτομο είναι ένας πρωτοπόρος, ένας δάσκαλος και ένας φιλόσοφος. Διαθέτει μία προσωπικότητα ηγετική με αναπτυγμένες διοικητικές ικανότητες. Είναι πολύ δημιουργικό άτομο με αγάπη για τη γνώση και τη φιλοσοφική αναζήτηση. Αγαπά την επέκταση της συνειδητότητας και της γνώσης, κυρίως σε φιλοσοφικά ή θρησκευτικά θέματα. Διαθέτοντας μία αισιόδοξη διάθεση, και αγάπη  για ελευθερία και τη δράση. Λατρεύει τη διασκέδαση και τα μακρινά ταξίδια. Μπορεί να γίνει κουτσομπόλης, ενώ το συναρπάζει ο κίνδυνος. Αγαπά τη διδασκαλία και πάντα αναζητά τρόπους ώστε να μεταδώσει την γνώση του. Το μειονέκτημα του είναι ότι ρισκάρει πάρα πολύ σε ότι και να κάνει ακόμα και με τη ζωή του.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΑΡΗ.

Με το στοιχείο του Άρη, το άτομο  έχει περισσότερη μαχητικότητα, αγαπά τη δράση και την περιπέτεια. Είναι παρορμητικό, παράτολμο, το συναρπάζει ο κίνδυνος. Διαθέτει μια αισιόδοξη στάση ζωής  και αναζήτα τη φιλοσοφική γνώση σε πολλά θέματα. Συχνά έχει κλίση σε αθλητικές δραστηριότητες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται δύναμη και τόλμη, μιας και έχει υπερβολική ζωτική ενέργεια και αγαπά την αδρεναλίνη. Έχει γρήγορο τρόπο σκέψης, είναι δημιουργικό, διαθέτει έντονο σαρκασμό και δεν μπορεί να ασχολείται με απλά θέματα της καθημερινότητας.  Το μειονέκτημα του είναι οι επιφανειακές σχέσεις, αποφεύγει τις δεσμεύσεις για χάρη της πνευματικότητας και της αναζήτησης.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Ο Ήλιος προσδίδει στην προσωπικότητα του ατόμου μία λάμψη, είναι αυτό που θα κάνει το πάρτι επιτυχία, ο εύθυμος τύπος που νοιώθει χαρά για κάθε πράγμα ή άνθρωπο που βρίσκεται γύρω του. Τα πάντα στη ζωή αποτελούν γι’ αυτό μια πρόκληση. Αντιδρά με αξιοπρέπεια, μεγαλοσύνη, υπερηφάνεια και σταθερότητα, διατηρώντας και την επέκταση της γνώσης σε πιο ανώτερα φιλοσοφημένα επίπεδα. Έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και είναι πληθωρική προσωπικότητα. Αγαπά την ποσότητα στην ζωή του αυτό είναι και το μειονέκτημα του. Αντιδρά με αξιοπρέπεια, μεγαλοσύνη, υπερηφάνεια και σταθερότητα, διατηρώντας και την επέκταση της γνώσης σε πιο ανώτερα φιλοσοφημένα επίπεδα.

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.

Με έντονα τα στοιχεία του Κρόνου, το άτομο είναι συντηρητικό και διαθέτει ένα πνεύμα ώριμο. Πιστεύει στην οργάνωση και δρα με μεθοδικότητα, έχει την ικανότητα να βελτιώνει τις συνθήκες στο χώρο που δραστηριοποιείται προς όφελος όλων. Κινείται στα πλαίσια της πειθαρχίας και του αυτοέλεγχου, της υπομονής και της επιμονής για την επίτευξη των στόχων του. Έχει φιλοδοξίες, θέλει να πετύχει στη ζωή του πολλά, όχι μόνο κοινωνική αναγνώριση, αλλά και υλική ασφάλεια. Έχει την ικανότητα να κατανοεί και να μαθαίνει από τα λάθη του. Είναι πάντα σε επιφυλακή για τις ευκαιρίες που τυχόν θα παρουσιαστούν στη ζωή του. Το μειονέκτημα του είναι η υπερβολική σοβαρότητα, η αυστηρότητα και η απομόνωση την οποία και επιβάλλει στον εαυτό του

ΣΤΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

Με την Αφροδίτη εδώ το συναίσθημα και η τρυφερότητα παίζει πρωταρχικό ρόλο στην προσωπικότητα του ατόμου. Το άτομο είναι πιστό και αφοσιωμένο, έχει μια ξεχωριστή ικανότητα και κλίση στην τέχνη και τη μουσική. Θέλει να δημιουργήσει και αφήσει ένα όνομα ή ένα έργο πίσω του, γι’ αυτό και αφοσιώνεται απόλυτα σε αυτό που κάνει. Δε διαθέτει τόσο μεγάλη υπομονή  στον συναισθηματικό τομέα, στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Το μειονέκτημα του είναι ότι ανά πάσα στιγμή είναι σε θέση να γνωρίζει τις αδυναμίες του περιβάλλοντος του και με το τρόπο αυτό μπορεί να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει τις καταστάσεις προς όφελος του.

 

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΕΡΜΗ.

Με έντονο το στοιχείο του Ερμή,  το άτομο έχει αυξημένες διανοητικές ικανότητες, έντονη αίσθηση χιούμορ. Εργάζεται  ακούραστα, σταθερά με ιδιαίτερη προσήλωση στο στόχο του. Δίνει την εικόνα του σκεπτικιστή, γίνεται θαυμάσιος μαθηματικός και αναλυτής. Σκέφτεται όλες τις παραμέτρους και υπολογίζει με ακρίβεια τις κινήσεις του, όποια απόφαση και αν πάρει. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Είναι ιδιαιτέρως ευφυής, περισσότερο αισιόδοξος και επικοινωνιακός, διαθέτει έντονη φιλοδοξία και πειθαρχεία. Το μειονέκτημα του είναι ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει από την ανάγκη να αποδείξει την ικανότητα του στον εαυτό του και στους άλλους.

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Με το διπλό στοιχείο του Ουρανού, αν και είναι σε αδύνατη θέση ο Ήλιος, προσδίδει στο άτομο εξυπνάδα και πρωτοπορία. Έχει διορατικότητα, ανοιχτό μυαλό και βλέπει πολύ μπροστά από την εποχή του. Διαθέτει επιστημονικό μυαλό και είναι σε θέση να προσφέρει σε ομάδες ή συνολα ανθρώπων  με στόχο τη βελτίωση της ζωής τους. Είναι όμως και αρκετά ρεαλιστής και αντικομφορμιστής. Έχει  παντού φιλίες ενώ αισθάνεται τους πάντες φίλους ακόμα κι αν είναι στα πλαίσια της καλημέρας η γνωριμία. Το μειονέκτημα του είναι ότι νιώθει  την ανάγκη να κινείται στα πλαίσια της ελευθερίας κα μπορεί να φανεί εκκεντρικός στο περιβάλλον του, ξεροκέφαλος και επαναστάτης.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΕΡΜΗ.

Με τον Ερμή  το άτομο είναι πολύ περίεργο, απορροφά τις γνώσεις σαν σφουγγάρι και έχει την ικανότητα να τις μεταδίδει με ευχάριστο τρόπο. Είναι μια κινούμενη εγκυκλοπαίδεια. Έχει την ανάγκη για επικοινωνία και επέκταση της γνώσης. Ρωτά και θέλει να μαθαίνει τα πάντα, ενώ έχει έντονη αντισυμβατικότητα, στο στυλ και στον τρόπο έκφρασης. Διαθέτει ένα πρωτοποριακό πνεύμα και κινείται στα πλαίσια της αλλαγής και της ελευθερίας. Είναι διανοητικά δημιουργικό και θα μπορούσε να εξελίχθει σε έναν πολύ καλό συγγραφέα. Το μειονέκτημα του είναι ότι βαριέται εύκολα και φεύγει όταν χάσει το ενδιαφέρον του, αναζητά πάντα κάτι νέο όπου θα του κεντρίσει την περιέργεια και θα δώσει τροφή στις πνευματικές του αναζητήσεις.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

Με την Αφροδίτη εδώ το άτομο είναι πιο συνεργάσιμο, έχει ανάγκη τη συντροφικότητα, Έχει πλούσια και έντονα συναισθήματα τα οποία και εκφράζει με τρόπους ιδιαίτερους και σε ομάδες. Οργανώνεται και προωθεί τα ανθρωπιστικά ιδεώδη μέσα από την τέχνη και την πολιτική.  Διαθέτει γλυκύτητα, ζεστασιά και την ανάγκη της αρμονίας. Τα στοιχεία του Ουρανού, το ωθούν στο  να νιώθει ελευθερία στον συναισθηματικό του κόσμο, χωρίς περιορισμούς και κανόνες, αναζητά πάντα την αλλαγή. Το μειονέκτημα του είναι ότι χρειάζεται πάντα έναν σύντροφο που θα το βοηθήσει να εκπληρώσουν τον ρόλο του στη ζωή.

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΙΧΘΥ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

Με το διπλό στοιχείο του Ποσειδώνα το άτομο έχει μια  προσωπικότητα υπέρ-ευαίσθητη με έντονο το αίσθημα της αυτοθυσίας. Είναι γεμάτο συναισθήματα αγάπης και συμπόνιας για τους πιο αδύναμους τους οποίους περιθάλπει και συντρέχει  χωρίς ανταμοιβή.  Έχει μεγάλη διαισθητική ικανότητα και έμπνευση που μπορεί να εκδηλωθεί σε καλλιτεχνικά θέματα. Το μειονέκτημα του είναι ότι έχει  την τάση της ονειροπόλησης και της φαντασίας, μπορεί να πέσει εύκολα θύμα εξαπάτησης. Συνηθίζει να βλέπει τον κόσμο με ροζ γυαλιά και πάντα γι’ αυτόν είναι όμορφος. Η πραγματική ζωή συχνά το πονά και δεν μπορεί να διαχειριστεί τα έντονα συναισθήματα.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ.

Με το στοιχείο της Σελήνης η ονειροπόληση είναι το φόρτε αυτού του ανθρώπου. Το συναίσθημα και ο ρομαντισμός του Ποσειδώνα συνδέεται με την ευαισθησία της Σελήνης. Αυτό προσδίδει στο άτομο αρκετή υπερευαισθησία, ιδεαλισμό, στοργή και συμπόνια στα άτομα που του περιβάλλουν. Υπάρχει αγάπη για την παράδοση της οικογένειας και για το παρελθόν, όπου συχνά το δέσιμο με τα πάτρια εδάφη είναι αρκετά ισχυρό, ενώ αγαπά το καλό παραδοσιακό φαγητό. Συχνά έχει την ικανότητα να δραματοποιεί τα όνειρα του μέσα από τα ΜΜΕ και να βάζει και άλλους ανθρώπους στον δικό του κόσμο. Μειονέκτημα του ότι είναι υπερευαίσθητο και δεν  μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα και τον πόνο έτσι μπορεί να προσκολληθεί σε καταστάσεις και άτομα.

ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ.

Με το στοιχείο του Πλούτωνα, ο συναισθηματικός και ψυχικός κόσμος του ατόμου τείνει προς τη μεταφυσική και την έρευνα. Συχνά μπορεί να έχει διαισθητικές συλλήψεις και είναι το  μοναδικό άτομο από όλο το ζωδιακό  που αν αποφασίσει να λειτουργήσει με ενσυνείδητο τρόπο μπορεί να φτάσει σε ανώτερα επίπεδα συνειδήσεις και εξέλιξης.  Διαθέτει έντονο μαγνητισμό  και είναι άκρως ερωτικό…. Η μουσική και η τέχνη είναι ένα από τα δυνατά του χαρτιά όπου σε συνδυασμό με την προσωπικότητα μαγνητίζει τα πλήθη. Το μειονέκτημα του είναι ότι αποτελεί συχνά ένα μυστήριο για τους άλλους τους οποίους και αφήνει πάντα έξω από τον κόσμο του. Έτσι νιώθει ότι δεν βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος.


πηγη : http://astrolife.gr/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/dekanoi/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82.html

 

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...