παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Καρμικό Καλοκαίρι Vol 1

Το καλοκαίρι του 2013, και πιο συγκεκριμένα το τρίμηνο από το ξεκίνημα του Ιουνίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, είναι μία περίοδος που φαίνεται να μεταφέρει το πλανητικό ενδιαφέρον εκ νέου στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι), αφού με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο στις 26 Ιουνίου θα υπάρξουν εξελίξεις στη ζωή των παραπάνω ζωδίων που βρίσκονται κάτω από την επήρεια των ανατροπών και εκλάμψεων που προσφέρει ο Ουρανός από τον Κριό και των πιέσεων που εφαρμόζει ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Έτσι οι εκπρόσωποι των παραπάνω ζωδίων θα πρέπει να αναρωτηθούν αν τα τελευταία τρία περίπου χρόνια ακολούθησαν μονοπάτια εξέλιξης ή περιορισμού, αν επέλεξαν τον εύκολο ή το δύσκολο δρόμο, αν μπόρεσαν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται που μπορεί να τους προσφέρει ασφάλεια πατώντας πάνω σε νέα δεδομένα. Η πρώτη ανασκόπηση της περασμένης τριετίας έφτασε και αυτό μπορεί να σημαίνει πως εκπρόσωποι των παραπάνω ζωδίων θα αποφασίσουν να συνεχίσουν με πιο γρήγορο βήμα μία πορεία που ξεκίνησαν εκείνη την εποχή, να αλλάξουν προορισμό, να επιστρέψουν σε μία εποχή που πέρασαν πολύ γρήγορα και δεν επέλεξαν να ζήσουν μέχρι την τελευταία της στιγμή αφού έχει πολλά ακόμα να τους προσφέρει. Γνώμονας στις παραπάνω αποφάσεις είναι η απαίτηση για ένα περιβάλλον διαβίωσης που δεν ξεχνά τη σημασία της προσφοράς, τη ζεστασιά της ερωτικής σχέσης, την ευχαρίστηση του να εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον που σου θυμίζει παλιές καλές οικογενειακές εποχές.

Ταυτόχρονα, με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο ενεργοποιείται το μεγάλο τρίγωνο στα υδάτινα ζώδια, με το Δία στον Καρκίνο, τον Κρόνο στο Σκορπιό και τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς που θα μπορούσε να φέρει μεγάλες ευκαιρίες στην προσωπική και επαγγελματική ζωή των παραπάνω ζωδίων. Αυτό όμως το σκηνικό, που ενεργοποιείται κυρίως τον Ιούλιο και μέχρι τα μέσα Αυγούστου, είναι ευεργετικό για όσους/ες είναι διατεθειμένοι/ες και προετοιμασμένοι/ες να ζήσουν διαφορετικά από ότι υπολόγιζαν μέχρι σήμερα. Η ένωση και η σύνδεση θα παίξουν σημαντικό ρόλο, αφού ο Δίας στον Καρκίνο ευνοεί περιβάλλοντα που πρυτανεύει η οικογενειακή ατμόσφαιρα, εκεί που ενεργοποιούνται δεσμοί που δεν πιέζουν ανθρώπους μεταξύ τους, αλλά οδηγούνται με βάση τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων, βάσει ενώσεων που προκύπτουν εντελώς φυσικά, φέροντας στο νου την εποχή που η έννοια της προσωπικής ασφάλειας ήταν συνυφασμένη με την ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα.

Θέλοντας να συγκεκριμενοποιήσουμε λίγο ακόμα την παραπάνω όψη του μεγάλου τριγώνου, οι εκπρόσωποι των υδάτινων ζωδίων (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς) μπορεί να βρεθούν αυτό το καλοκαίρι σε διλήμματα που δεν μπορούν να επιλύσουν αν βασιστούν μόνο στο μυαλό τους και την επιχειρηματολογία του πνεύματος. Θα πρέπει να αφήσουν το ένστικτο να μιλήσει, να επιτρέψουν στη συναισθηματική τους νοημοσύνη να αναλάβει δράση και να δώσει το βήμα στην ψυχή τους να ορίσει νόρμες, γνώμες και απόψεις που φαίνεται να κουβαλούν μία σοφία που δε μετριέται με την κλίμακα του IQ. Οι υδάτινοι εκπρόσωποι που σέβονται τη φύση τους δε θα επιτρέψουν στις μνήμες και τις εικόνες του παρελθόντος να κάνουν την επανεμφάνιση τους και να χαράξουν νέες πορείες πάνω σε παλιά ίχνη. Οι υδάτινοι εκπρόσωποι που σέβονται τον εαυτό τους θα σβήσουν από το μυαλό τους οτιδήποτε παλιό έχει παραμείνει σαν σκελετός σε στοιχειωμένη ντουλάπα και θα χτίσουν σχέσεις και καριέρες πάνω σε γνώσεις που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία 6-9 χρόνια, έχουν αφομοιωθεί και μετατραπεί σε εμπειρίες και μαθήματα ζωής.

Οι εκπρόσωποι των υδάτινων ζωδίων έχουν τα τελευταία 9 περίπου χρόνια περάσει από τη διαδικασία του Κρόνου στον Καρκίνο (2003-2005), την παρουσία του Κρόνου απέναντι από τους Ιχθείς (2007-2009) και ζούνε την εμπειρία του Κρόνου στο Σκορπιό τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και μέχρι τα τέλη του 2014. Ταυτόχρονα, έχουν περάσει μέσα από εκλείψεις και επισκέψεις του Βόρειου Δεσμού από πάνω ή απέναντι τους, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους τη δύναμη του πεπρωμένου και της συμπαντικής αποστολής. Από εδώ και πέρα λοιπόν, με το Δία στον Καρκίνο και μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2014 θα πρέπει να αποδείξουν αν κατανόησαν το είδος της οικογένειας (σε προσωπικό, φιλικό ή επαγγελματικό επίπεδο) που επιθυμούν να διαμορφώσουν στη ζωή τους για να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Και όταν η ψυχική ένωση περνά μέσα από εμπόδια και τάσεις θανάτου/αναγέννησης (Κρόνος στο Σκορπιό), όταν το όνειρο για καλύτερες κοινωνίες και πιο ανθρωπιστικά προσανατολισμένους πολιτισμούς γίνεται όραμα για γραφικούς, όταν το τραύμα της κοινωνίας υπερβαίνει αυτό της ανθρώπινης μονάδας (Ποσειδώνας σε σύνοδο με το Χείρωνα στους Ιχθείς), τότε η απάντηση του Δία στον Καρκίνο δεν μπορεί παρά να είναι η συγχώρεση των λαθών και επιπολαιοτήτων που έχουν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και η επιστροφή σε ρίζες που στηρίζουν γερά τα θεμέλια της οικογένειας όπως ορίστηκε από προγόνους μας σε αντίστοιχες εποχές κρίσης.

Και επειδή όλο το παραπάνω σκηνικό που θα στήσουν ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας μπορεί να μοιάζει με γλυκανάλατη αισθηματική ταινία για κάποιους/ες, με επιστροφή σε ένα παρελθόν που δεν έχει υπόσταση στην αδηφάγο προσωποκεντρική κοινωνία μας, υπάρχει ακόμα ένα φαινόμενο που ξεκινά να αποκτά σάρκα και οστά το δεύτερο μισό του Αυγούστου και επεκτείνεται μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται σύνοδος του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό και μπορεί να φέρει τεράστιες δομικές και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή κυρίως Ταύρων/Σκορπιών μέσα από σημαντικές αποφάσεις στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αλλά θα επηρεάσει έντονα Λέοντες/Υδροχόους (σε επαγγελματικό και οικογενειακό τομέα) και Καρκίνους/Ιχθείς, καθώς προκαλεί για να ανοιχτούν πόρτες που μπορεί να δείχνουν σκοτάδι με στόχο να οδηγήσουν στο άπλετο φως. Αυτό που διδάσκει η συγκεκριμένη σύνοδος είναι πως η εξιλέωση έρχεται μέσα από την αναμέτρηση με τον εαυτό μας που κρύβεται κάτω από τόνους ανασφάλειας και πίσω από απύθμενη οργή, και προσπαθεί να κριτικάρει, να στηλιτεύσει ότι παρατηρεί γύρω σου, αντί να εστιάσει σε αυτόν τον ίδιο.

Η σύνοδος του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό θα προσπαθήσει να διδάξει την υψηλή τέχνη της απομάκρυνσης, της αποστασιοποίησης και ικανότητας να κλείνουν κεφάλαια ζωής που δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο καθώς μένουν ορθάνοιχτα σε ζωές που διψούν για νέες εμπειρίες. Από την άλλη όμως πλευρά, η αντίθεση του Κρόνου με το Νότιο Δεσμό από τον Ταύρο μπορεί να φωνάζει πως νιώθετε πιο ελεύθεροι/ες όταν καταφέρνετε να θυσιάσετε την ασφάλεια που μπορεί να σας προσφέρει μία χρηματική επαγγελματική εξάρτηση, όταν απομακρύνεστε από μία ερωτική σχέση που της έχει απομείνει πλέον μόνο η σωματική επαφή, όταν τολμάτε να διαχωρίζετε τη διαβίωση σας από τα υλικά αγαθά που υπάρχουν στη ζωή σας. Η αντίθεση Κρόνου/Νότιου Δεσμού θα μπορούσε να είναι και το πεπρωμένο της απώλειας, η καρμική επιταγή που έχει να ξεχρεώσει ο καθένας μας και αποτελεί τη διάθεση να τολμήσουμε το παρακάτω βήμα χωρίς να κρατιόμαστε από το χέρι από άτομα και συνήθειες που μέχρι σήμερα ήταν οι γκουβερνάντες μας. Η σύνοδος του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό αντίστοιχα θα μπορούσε να είναι το δώρο ζωής που έρχεται μία φορά κάθε αρκετά χρόνια και δίνει ένα κλειδί που εφαρμόζει σε μία μοναδική πόρτα που είναι φτιαγμένη για τον καθένα από εμάς. Το ζητούμενο είναι ποιος/α έχει το κουράγιο να παίξει με τις πιθανότητες και να βρει την κλειδαριά που ανοίγει μία πόρτα με θέα, όταν υπάρχουν τόσες πόρτες που θα μπορούσαν να ανοίξουν σε ευκαιριακά πλούτη και πολυτέλειες.

Το καλοκαίρι του 2013 είναι ευεργετικό για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς αφού θα βρουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε νερά που ταιριάζουν με τις επιταγές της ψυχικής και όχι επιδερμικής τους ανάγκης για ασφάλεια. Το καλοκαίρι του 2013 κλείνει κάπως έντονα για Ταύρους/Σκορπιούς, Λέοντες/Υδροχόους αφού καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα παραμείνουν στο έδαφος που τους είναι οικείο ή θα πετάξουν με αερόστατο για τη χώρα που γνωρίζουν πως μπορεί να γίνει το Ελ Ντοράντο τους. Το καλοκαίρι του 2013 μπορεί να αλλάξει αρκετές ζωές, αλλά το θέμα είναι πόσες ψυχές θα αλλάξει.

 

Το καλοκαίρι του 2013 με πιο απτά στοιχεία

Και επειδή το παραπάνω κείμενο μπορεί να φάνηκε ιδιαίτερα γενικό, να αποτελεί μία λογοτεχνική απόπειρα να εκφραστούν κάποιες αστρολογικές τάσεις που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες, αν θέλαμε να συγκεκριμενοποιήσουμε περισσότερο το καλοκαίρι του 2013 θα μπορούσαμε να πούμε τα παρακάτω:

  • Η ταυτόχρονη είσοδος του Δία στον Καρκίνο με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο ίδιο ζώδιο στις 26 Ιουνίου, δηλώνει πως Καρκίνοι, Αιγόκεροι (κυρίως) και Κριοί, Ζυγοί (δευτερευόντως) καλούνται μέχρι τα μέσα Ιουλίου να κάνουν προσεκτική ανασκόπηση μίας ζωής που βιάζεται να περάσει στο επόμενο στάδιο όσον αφορά τον προσωπικό ή επαγγελματικό τομέα. Το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου με 19 Ιουλίου (όσο διαρκέσει ο ανάδρομος Ερμής) μπορεί να αποτελέσει μία τεράστια ευκαιρία σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν στο χρόνο, σε όσους επιτρέψουν στο ένστικτο και τη διαίσθηση να αναλάβει δράση, σε όσους επιστρέψουν εκεί που έχουν αφήσει ανοικτές πληγές και ορθάνοιχτες εκκρεμότητες για διόρθωση και επανεκκίνηση ή συγχώρεση. Το παραπάνω χρονικό διάστημα μπορεί να αποτελέσει για όσους θεωρήσουν πως ανοίγεται μπροστά τους μία τεράστια ευκαιρία, μία πόρτα που οδηγεί στη Γη της Επαγγελίας, αφού τα δεδομένα είναι εξαιρετικά πιθανό να αλλάξουν προς το τέλος Ιουλίου

  • Η πορεία του Άρη από τους Διδύμους το χρονικό διάστημα 1 Ιουνίου με 13 Ιουλίου 2013 θα ενεργοποιήσει τις εκλείψεις στον άξονα Διδύμων/Τοξότη των τελευταίων δύο ετών και θα ζητήσει από Διδύμους/Τοξότες (κυρίως) αλλά και Παρθένους/Ιχθείς να ανανεώσουν τους όρκους που έδωσαν. Η πρόκληση για πορεία προς τα μπροστά και εξέλιξη μπορεί να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ή να αποκτήσει εμπόδια που χρειάζονται τσαγανό για να ξεπεραστούν. Οι ευκαιρίες για επιστροφή σε ένα παρελθοντικό πατρόν συμπεριφοράς και δράσης θα υπάρξουν, τα θέλγητρα θα μεγαλώσουν, με αποτέλεσμα οι υποσχέσεις να δοκιμαστούν. Από την άλλη πλευρά, η ευκαιρία να κλείσει ένας κύκλος θα δοθεί μέσα από μία απόδραση ή εκτόξευση προς τα μπροστά, κάτι που μπορεί να τρομάξει αλλά και να ιντριγκάρει αρκετούς που δεν αντέχουν το βάλτωμα και τη συνήθεια.

  • Η ενεργοποίηση του άξονα των σταθερών ζωδίων (Ταύροι/Σκορπιοί, Λέοντες/Υδροχόοι) γίνεται ακόμα εντονότερη με τις δύο Πανσελήνους στον Υδροχόο (στις 22 Ιουλίου και την 21η Αυγούστου) που θα κάνει τα παραπάνω ζώδια νευρικά και αδύναμα μπροστά σε όσους/ες καταφέρνουν να παίξουν με τα νεύρα τους. Η παρουσία του Κρόνου στο Σκορπιό, αλλά και η σύνοδος Κρόνου/Βόρειου Δεσμού εντείνεται την παραπάνω εποχή και ο συμβιβασμός ή η διάσπαση καθορισμένων δεσμών και ορίων αποκτά χαρακτήρα προσωπικού στοιχήματος για μία ζωή που έχει όνειρα και προοπτικές. Η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι δε θα είναι και το πιο εύκολο για τα παραπάνω ζώδια αφού καλούνται να βάλουν νερό στο κρασί τους και να πατήσουν τον εγωισμό τους αν θέλουν να παραμείνουν σε σχέσεις και συνεργασίες που δοκιμάζονται. Από την άλλη όμως πλευρά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μίας απόδρασης με στόχο να αρχίζουν οι εκπρόσωποι των παραπάνω ζωδίων να σκάβουν το έδαφος πάνω στο οποίο θα χτίσουν το νέο τους παλάτι. Όταν όμως αναφέρομαι στην έννοια της ανασκαφής, δεν εννοώ κάτι επιφανειακό, αλλά κάτι που κουβαλά τεράστια αφοσίωση, μεγάλα αποθέματα υπομονής και βλέψεις για ένα οικοδόμημα που θα ικανοποιεί κάθε μεγάλη φιλοδοξία τους.

  • Το κλείσιμο του καλοκαιριού, εκτός από την εισαγωγή στην ιδιαίτερα καρμική εποχή της συνόδου Κρόνου/Βόρειου Δεσμού που επισημάνθηκε και σχολιάστηκε παραπάνω, εμπεριέχει και έντονες συγκινήσεις για τους εκπροσώπους του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριούς/Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους. Με την είσοδο της Αφροδίτης στο Ζυγό στις 17 Αυγούστου, το ερωτικό κλίμα αναζητά τρόπους να επανέλθει, ίσως διστακτικά και ντροπαλά στην αρχή, αλλά σίγουρα με διάθεση να ομορφύνει ένα κλίμα που δυναμιτίστηκε έντονα και συνεχίζει να κάθεται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Τώρα που ο θόρυβος καταλαγιάζει, τώρα που οι μάχες σώμα με σώμα φαίνεται να αναζητούν κοινό τόπο συνεννόησης, τώρα που οι ημέρες μικραίνουν και οι ανάγκες της ψυχής για ασφάλεια μεγαλώνουν, είναι μάλλον ώρα να δοθούν εξηγήσεις και να δοκιμάσουν να ανθίσουν σχέσεις με ουσία και περιεχόμενο. Η έννοια της σύνδεσης περνά μέσα από την καρδιά αλλά και το μυαλό και όσοι/ες νιώθουν μόνοι/ες ίσως να τρέξουν να εμπιστευτούν κάποιο άτομο που φαίνεται ικανό να ηρεμήσει την καρδιά τους που πέρασε πολλά το καλοκαίρι του 2013. Όσοι/ες δεν είναι μόνοι/ες, αφού πέρασαν από τις φουρτούνες, βλέπουν πλέον πως η στεριά που αναζητούν μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από όσο φαντάζονταν. Ξέρεις τι γίνεται; το πόσο κοντά είναι η στεριά έχει να κάνει και με τις αντοχές για διαρκές κολύμπι. Και οι αντοχές φαίνεται να μειώθηκαν αυτό το καλοκαίρι που βάλθηκε να αλλάξει πολλά σε ζωές που είχαν εφησυχάσει…

 

πηγη :  http://www.signingstars.gr/index.php?param=art&id=2003

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...