παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ο Ερμής και η αίσθηση του χιούμορ

Τα ζώδια που συνδέονται άμεσα με το γέλιο και την άνεση έκφρασής του είναι με διαφορά ο Τοξότης και οι Δίδυμοι. Άτομα με πολύ τονισμένα αυτά τα δύο ζώδια στον χάρτη τους, κυρίως αν αφορούν στοιχεία της προσωπικότητας (π.χ. Ήλιος, Σελήνη, ωροσκόπος, κυβερνήτης του ωροσκόπου) διαθέτουν μεγαλύτερη άνεση στο χιούμορ και σπιρτόζικο πνεύμα. Βασικό ρόλο παίζουν, επίσης, σε ένα ωροσκόπιο ο Ερμής και ο Δίας. Στον Ερμή και στους Διδύμους, έχουμε περισσότερο ένα γέλιο εφηβικό, πειραχτικό, λίγο σκανταλιάρικο, ενώ στον Τοξότη και τον  Δία θα απολαύσουμε την αίσθηση του χιούμορ, με την ανάγκη να χαρούμε και να διασκεδάσουμε γενναιόψυχα.

Οι οίκοι που σχετίζονται με το γέλιο και το χιούμορ είναι ο 3ος και ο 9ος. Ένας Ερμής τοποθετημένος σε γωνιακό οίκο (1, 4, 7, 10) και κυρίως σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα έχει πολλές πιθανότητες να εκδηλώσει στοιχεία ευφορίας. Κι αυτό βέβαια, εφ’ όσον δεν περιορίζεται από δύσκολες όψεις που τον κάνουν να παραμένει σοβαρός και λιγότερο εκφραστικός.

Οι όψεις που σχηματίζουν οι πλανήτες και κυρίως ο Ερμής, παίζουν ένα σημαντικό ρόλο:

Σε θετική όψη με τον Ήλιο και τη Σελήνη, προσδίδει μία προσωπική πινελιά στο γέλιο και την ικανότητα του ενδιαφερομένου να απολαμβάνει τη χαρά στη ζωή του. Η πινελιά θα εξαρτηθεί από το ζώδιο της Σελήνης ή του Ήλιου (συνήθως με την Σελήνη θα περιέχει εσωτερική αίσθηση του χιούμορ και ευαισθησία, ενώ με τον Ήλιο θα είναι πιο πομπώδες και θεατρικό).

Σε όψη με την Αφροδίτη, θα θέλει να βιώνει τη χαρά της ζωής σαν απόλαυση. Χαιρόμαστε την καθημερινότητα, μας ευχαριστεί η αρμονία και σίγουρα εδώ υπάρχει μία καλή στήριξη για ευεξία και ευθυμία. Από απλά, απτά πράγματα που μας συμβαίνουν, ζούμε τη ζωή!

Σε όψη με τον Άρη ίσως το γέλιο είναι έντονο, αλλά και προκύπτει μέσα από καυστικές παρατηρήσεις ή σχόλια. Επειδή μπορεί η γλώσσα να προτρέχει του νου, προσοχή θα χρειαστεί στα ανέκδοτα που λέμε και στον τρόπο που «πειράζουμε τους άλλους» καθώς δεν θα είναι πάντα ο ενδεδειγμένος. Μπορούμε να γίνουμε όμως θαυμάσιοι συγγραφείς και σατυρικοί σχολιαστές.

Σε όψη με τον Δία φυσικά έχουμε την διάχυση του χαμόγελου, την αισιοδοξία στο μεγαλείο της και την υπερβολή κάποιες φορές. Καλοκάγαθη διάθεση μας χαρακτηρίζει, με κάποια
αφέλεια πιθανώς, η έλλειψη σοβαρότητας σε δύσκολες όψεις. Ωστόσο, το χαμόγελο εδώ έχει την ικανότητα αναμετάδοσης και προσφέρουμε γύρω μας αφθονία χαράς. Συχνά έχουμε την ικανότητα του κωμικού συγγραφέα.

Σε όψη με τον Κρόνο ο Ερμής περιορίζεται σε πολύ σοβαρές εκτιμήσεις της αίσθησης του χιούμορ και δεν γελά πολύ συχνά. Μπορεί μάλιστα, αν η υπερβολή στο σύνολο του χάρτη το στηρίζει, να έχουμε ένα σκληρό γέλιο, λίγο παγωμένο, ή αυστηρά κριτικό απέναντι στους άλλους. Θα ήταν καλό να αποφεύγουμε τέτοιο χαμόγελο, ειδικά όταν είμαστε θυμωμένοι. Θα δημιουργεί αποστάσεις στις σχέσεις.

Σε όψη με τον Ουρανό, συνήθως το γέλιο ακούγεται εκρηκτικά, έντονα και ξαφνικά, μέσα από απότομες
εναλλαγές διάθεσης. Μπορεί να διηγούμαστε αστείες ιστορίες με ευρηματικά επεισόδια και απρόοπτα που δημιουργούν το γέλιο. Κάτι τέτοιο άλλωστε, μας
εντυπωσιάζει.

Σε όψη με τον Ποσειδώνα, θα έχουμε το γέλιο ως τρόπο φυγής και χαλάρωσης. Θα προκύψει μέσα από συγκίνηση, ευαισθησία και ρομαντική διάθεση, άρα εδώ προκαλείται από λεπτότητα. Είναι δυνατόν όμως με δύσκολες όψεις, να είναι ένα χαμόγελο παραπλανητικό, θεατρικό, ίσως και ψεύτικό.

Σε όψη με τον Πλούτωνα, υπάρχει η τάση για ένα σαρκαστικό γέλιο ή για μαύρο χιούμορ. Εδώ το γέλιο μπορεί όντως να λειτουργήσει ως απαραίτητη αποφόρτιση, ένταση και αναζωογόνηση από τα βάθη της ψυχής. Αλλά δεν θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσουμε την ικανότητά μας για να καυτηριάσουμε άλλους, καθώς θα δημιουργήσουμε εύκολα πίκρα και τραυματικές σχέσεις. Μπορεί όμως να γίνουμε διάσημοι σατυρικοί εκφραστές, ηθοποιοί γνωστοί για την ικανότητά μας στο να υπογραμμίζουμε με εύθυμο τρόπο τα
κακά της κοινωνίας! Επειδή όλοι δεν θα είμαστε καλλιτέχνες, εύστοχα αυτό μπορεί να γίνει στο κοντινό μας περιβάλλον.

 

Πηγη: Astrolife.gr

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...