παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ποιος πλανήτης φταίει φέτος;

Πριν 10 χρόνια ήταν ο Ουρανός που ο αστρολόγος της  έλεγε με έναν επιδέξιο τρόπο ότι φταίει που κάνει μία όψη με ένα παράξενο όνομα. Πριν 8 χρόνια διάβασε ότι για το μαρτύριο της φταίει που οι εκλείψεις την επηρεάζουν. Πριν 6 χρόνια ο Κρόνος ήταν επάνω της και δεν μπόρεσε να πάρει ανάσα. Πριν 4 Χρόνια ο Ουρανός – Πλούτωνας πείραζε κάποιο σημείο στο χάρτη της και έτσι δεν είδε φως. Πριν 3 χρόνια ο Δίας αν και πέρασε από το ζώδιο της δεν είδα τίποτα γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δεν είδε πουθενά! Τέλος φέτος όλοι οι πλανήτες σχηματίζουν ένα τετράγωνο με κάτι που πάλι δεν ψιλοκατάλαβε και μάλλον δεν θα δει φως για πολύ καιρό! Μήπως να ανατινάξει το ηλιακό σύστημα να ηρεμήσει…….

 

 Δεν είναι αρκετά σπάνιο όταν αγαπητοί μου φίλοι το παρελθόν μοιάζει πολύ ζοφερό και βέβαια το ίδιο ζοφερό είναι και το μέλλον. Δεν είναι σπάνιο να έχουμε ακούσει ανθρώπους που είτε πριν 10 χρόνια είτε πριν 20 χρόνια είτε τώρα δεν είδαν και πολύ άσπρο φως. Πάντα βέβαια κάποιος πλανήτης θα έχει μία δυσάρεστη όψη με κάτι στο χάρτη μας άρα και με κάτι πάντα θα έχουμε την εύκολη δικαιολογία στη συνεδρία με κάποιον αστρολόγο αλλά και σαν αστρολόγοι να πούμε ότι «Αυτός φταίει για τις δυσκολίες σου, αλλά μην ανησυχείς σε 2 χρόνια θα περάσει από εκεί και θα ηρεμήσεις». Μετά από 2 χρόνια όμως ξανά υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να έχει φύγει ο πλανήτης που αναφερόμασταν στο παρελθόν όμως τώρα φταίει κάποιος άλλος όπου θα μας φάει άλλα 2 χρόνια. Έτσι φασούλι – φασούλι γεμίζεις μία ολόκληρη ζωή και αστρολογικά μπορείς να είσαι ήρεμος ενώ ο άλλος ξοδεύει τη ζωή του άδικα.

Έτσι λοιπόν οι αστρολόγοι καλούμαστε να βρούμε νέους τρόπους και να μην κρυβόμαστε πίσω από μία όψη (η σύνολο όψεων). Δεν γίνεται αστρολογικά μία ολόκληρη ζωή να είναι μέσα στη δυστυχία μόνο και μόνο επειδή κάθε φορά κάποιος πλανήτης κάνει μία δυσάρεστη όψη με κάτι.  Πρέπει να υπάρχει κάτι παραπέρα μία άλλη εξήγηση που μας δίνει δυνατότητες επεξήγησης του πεπρωμένου ενός ανθρώπου.

 

 Μήπως φταίει η γενέθλια υπόσχεση;

 Το πιο εύκολο πράγματα που μπορεί να σας απαντήσει ένας αστρολόγος ιδιαίτερα αν είναι και λίγο παραδοσιακός είναι ότι ο χάρτης σας προφανώς έχει κακή τύχη και έτσι δεν πρόκειται να δείτε φως. Αν τώρα είναι λίγο πιο εσωτεριστής και πιστεύει στην μοντέρνα αντίληψη της ελεύθερης βούλησης τότε θα σας πει ότι απλά υπάρχει ελπίδα και πως πρέπει να σκέφτεστε θετικά. Αν τη θεωρία του ντετερμινισμού (ότι όλα είναι προκαθορισμένα εκ γενετής τι θα συμβεί) είναι απάνθρωπη και βέβαια μη βάσιμη καθότι έχω δει άπειρους «κακούς» χάρτες να ζουν μετά από δυσκολίες μία υπέροχη ζωή, η 2η αντίληψη του να τα βλέπουμε όλα θετικά είναι εγκληματική. Η πρόταση «Να θελήσεις κάτι και το σύμπαν θα συνωμοτήσει υπέρ σου» και πως «Σκέψου θετικά και θα σου έρθει» αποτελούν τις μεγαλύτερες σαπουνόφουσκες που έχει εφεύρει η Pop Ψυχολογία και η NewAge αντίληψη από τη δημιουργία του σύμπαντος κόσμου.

 Στη 1η περίπτωση έχουμε δει άπειρους ανθρώπους που απλά το σύμπαν μάλλον «συνωμοτεί εναντίον τους» και στη 2η το να σκέφτεσαι θετικά είναι ακόμη πιο δυσάρεστο καθότι έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που πιστεύουν ότι θα τους έρθουν θετικά πράγματα στη ζωή τους και πως το κακό δεν τους αγγίζει έχουν 2πλάσιο ποσοστό σφάλματος στη ζωή τους και μεγαλύτερη πιθανότητα κάποια στιγμή να αναπτύξουν κατάθλιψη. Η αντίληψη ότι όλα είναι και θα γίνουν θετικά δημιουργεί μία ψευδαίσθηση στον άνθρωπο για τη ζωή. Δεν μπορεί αγαπητοί μου φίλοι στη ζωή να είναι όλα θετικά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στη ζωή μας να δούμε και κάποια αρνητικά πράγματα. Η αντίληψη ότι όλα θα έρθουν θετικά στην πρώτη ατυχία που θα μας τύχει θα μας τσακίσει το ψυχολογικό σύστημα ακόμη περισσότερο.

 Υπάρχει όμως λύση;

 

Όλα είναι μέσα στο μυαλό…..

Δεν είναι λίγες οι φορές που τελικά το μυαλό μας είναι αυτό που μας κάνει δυστυχισμένους. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν έχουν μάθει κάποιοι να είναι ευτυχισμένοι ενώ μπορεί να έχουν και γονιδιακές επιρροές που τους είναι πολύ δύσκολο να είναι ευτυχισμένοι λόγω απουσίας συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών. 

Τις περισσότερες φορές  απλά κάποιοι άνθρωποι είναι πιο αχάριστοι από ότι θα έπρεπε με τη ζωή τους και ναι όσο και αν δεν σ ’αρέσει μπορεί να είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους αχάριστους που δεν μπορεί να εκτιμήσεις την ευτυχία σου παρά μόνο αν έρθει κάποιο σοκαριστικό γεγονός στη ζωή σου και σε ταρακουνήσει.

  Επίσης γεγονότα σε συγκεκριμένες ηλικίες ο ανθρώπινος νους τα θυμάται με μεγαλύτερες λεπτομέρειες και έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο. Στην έρευνα των Rubinet.al 2008, τα έντονα γεγονότα από 10 μέχρι 15 χρονών και από 32 μέχρι 50 χρονών είναι και οι περίοδοι που θυμόμαστε πιο έντονα. Έτσι αν κάποιος άνθρωπος από 10 – 15 χρονών έχει περάσει ιδιαίτερα άσχημα είναι πολύ πιθανών να νομίζει η ζωή του ότι είχε ένα γενικότερο άσχημο χρώμα μόνο και μόνο επειδή δυστυχώς ο εγκέφαλος μας θυμάται καλύτερα συγκεκριμένες ηλικίες.

 Επίσης η τωρινή μας φάση επηρεάζει πολύ έντονα τις ίδιες τις μνήμες μας. Το “κάθε πέρσι και καλύτερα” είναι μία τυπική γνωστική στρέβλωση όπου νομίζουμε ότι επειδή δυσκολευόμαστε αυτή τη στιγμή δεν έχει ξανά υπάρξει αυτό το πράγμα (η δύναμη του παρόντος) και άρα στο παρελθόν είμασταν καλύτερα ενώ η ίδια η αρνητική μας αντίληψη για πράγματα στο τώρα αν είμαστε σε μία δύσκολη φάση θα μας κάνει να δώσουμε ένα περεταίρω αρνητικό χρώμα στο παρελθόν μας άρα και θα πούμε ότι «μια ζωή ήμουν μέσα στα βάσανα, και δεν είδα λίγο ήλιο ποτέ απλά τώρα είμαι ακόμη χειρότερα»

 Όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα υπάρχει τέλος και μία άλλη πολύ σημαντική πληροφορία:

 

Ο κατακερματισμένος χάρτης:

 Τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιούμε σωστά τον χάρτη μας αγαπητοί μου φίλοι. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να γίνουμε ο βασανιστής του ίδιου μας του εαυτού και τελικά να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες δυσκολίες και βάσανα. Όταν βλέπουμε για παράδειγμα οτι επιλέγουμε τον λάθος σύντροφο για μία ζωή επαναλαμβανόμενοι ακόμη και στο ζώδιο κάποιες φορές κάτι μάλλον δεν πάει καλά. Όταν μία ολόκληρη ζωή ζούμε στην ανέχεια ενώ αυτό μας ενοχλεί, όταν έχουμε προβλήματα στις φιλίες μας και γενικότερα στις επαφές μας, όταν επαγγελματικά πάμε και κάνουμε όλο λάθη τότε κάτι δεν πάει καλά με εμάς τους ίδιους και δεν φταίνε οι πλανήτες στο τώρα. Εδώ μπορεί να βοηθήσει και η αστρολογία δυναμικά γιατί έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να συμβαίνει στον αστρολογικό χάρτη της γέννησης ή αν ένα τραυματικό γεγονός που μπορεί να έγινε σε κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής μας, μας άλλαξε ριζικά και βέβαια επηρεάζει και την ισορροπία μας. Ένας βιασμός για παράδειγμα μπορεί να στιγματίσει τη ζωή μιας γυναίκας.  Το γεγονός  θα την αλλάξει ριζικά και μπορεί να αρχίζει να έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις μία ολόκληρη ζωή κάτι που θα την πάει πίσω γενικότερα.  

Έτσι είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να δούμε γιατί ο χάρτης του ατόμου δεν μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και τελικά το άτομο μένει πίσω χωρίς δυνατότητες εξέλιξης.  Όταν ανακαλύψουμε τους λόγους για τους οποίους υπάρχει το πρόβλημα θα βρούμε έναν ολόκληρο μηχανισμό που λειτουργεί ενάντια στο ίδιο το άτομο και που τελικά το πηγαίνει όλο και περισσότερο πίσω την ζωή του. Αυτός ο μηχανισμός με οποιαδήποτε διέλευση , πρόοδο, τόξο και από οποιαδήποτε άλλη τεχνική και αν δούμε κάτι θα τα χρησιμοποιήσει τελικά ενάντια στο ίδιο το άτομο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ποτέ την πολυπόθητη βελτίωση που θα ήθελε.

 Έτσι λοιπόν επειδή έχουμε μάθει να χειριζόμαστε λάθος το εργαλείο που είναι η ίδια μας η ζωή, μένουμε δυστυχισμένοι και με έντονη πικρία.  Είναι σαν να μην μάθει  ποτέ κανείς να χρησιμοποιεί ένα μαχαίρι για να κόψει ψωμί και μονίμως πληγώνει τον ίδιο του τον εαυτό!

 Η Αστρολογία όμως μπορεί να μας βοηθήσουμε να καταλάβουμε αυτά τα σφάλματα αρκεί να μπορέσουμε να δούμε πως χειριζόμαστε τη ζωή μας εδώ και χρόνια γιατί είναι αλήθεια ότι η αστρολογία είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο απελευθέρωσης πολλών εμποδίων που βάζουμε οι ίδιοι στη ζωή μας. Αρκεί να μην βιαστούμε οι αστρολόγοι να χρεώσουμε μία συνεχόμενη αποτυχία στις «κακές διελεύσεις» και να μην βιαστούμε σαν πελάτες σε ένα αστρολόγο να βρούμε την εύκολη δικαιολογία. Συνήθως το πρόβλημα και η ρίζα του κακού είναι πολύ βαθιά και απλά οι διελεύσεις πολλές φορές και τα σχήματα πρόβλεψης κεντρίζουν ένα θέμα. Ο Καρπός όμως αν δεν είναι καλός σημαίνει ότι και το δένδρο είναι «άρρωστο» και πρέπει να δράσουμε σε βάθος και σταδιακά!

Πόσοι από εμάς μπορούμε να το δεχτούμε αυτό και να δουλέψουμε πάνω του;

 

 

Πηγη:  http://astroconfess.com/2013/05/25/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CE%B9-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1/

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...