παρακαλώ περιμένετε...

πλούτωνας σε Yod

  • Stardome* @ 01.03.2013 14:42
    andreas_zepos καλησπέρα! Πάει καιρός από την τελευταία φορά που σε είδαμε στα μέρη μας!
     
    Όπως σίγουρα θα σου έχουν πει κι άλλοι εκλεκτοί φίλοι στο παρελθόν, ο πλανήτης που είναι στη κορυφή ενός Yod είναι αυτός που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από τους άλλους δύο πλανήτες. Και αυτό γιατί οι πλανήτες βάσης του yod σχηματίζουν όψη εξαγώνου και λειτουργούν καλά μεταξύ τους.
     
    Άρα όταν έχουμε ένα συνδυασμό Άρη - Ποσειδώνα φυσικά και μιλάμε για δύο πλανήτες που δεν γνωρίζουν τι πάει να πει η λέξη όριο. Από τη μια Άρης είναι η δύναμη της διεκδίκησης και της θέλησης και είναι αυτό το κομμάτι του εαυτού μας που δεν θέλει να ακούει "Όχι!". Όταν ο Άρης εκφράζεται γνήσια θα πάει και θα κάνει αυτό ακριβώς που του λένε ότι δεν πρέπει ή δεν μπορεί να κάνει!
    Από την άλλη ο Ποσειδώνας είναι μια ιδεαλιστική δύναμη στο χαρακτήρα μας. Δεν δέχεται ότι υπάρχουν φυσικά όρια, ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να εκφράζεται, να ονειρεύεται, να ζει, να αγαπά με τον τρόπο που θέλει. Οπότε όταν του λένε "Όχι, αυτό δε γίνεται!" μπορεί είτε να μας οδηγήσει σε μια απογοήτευση ή σε μια διάθεση να υπερβούμε τα όρια και να αποδείξουμε ότι και το αδύνατο γίνεται.
     
    Φυσικά όταν αυτοί συνεργάζονται καλά, καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ένα κομμάτι στη προσωπικότητα του ατόμου που αντιδρά στο Όχι και τα όρια που επιβάλλουν οι άλλοι (σύντροφοι, γονείς, η κοινωνία). Στη περίπτωση σου όμως ο Κρόνος υπάρχει εκεί και είναι μέρος αυτής της τριάδας και πρέπει να χωρέσει κάπως στην εξίσωση.
     
    Γι' αυτό λέμε συχνά ότι το yod λειτουργεί με περιόδους. Υπάρχουν ίσως περίοδοι που ο Κρόνος δεν υπάρχει για εσένα ή δεν θες να υπάρχει και μετά, από την υπερπροσπάθεια να μην περιορίζεσαι, φτάνεις στα δεδομένα όρια σου (σωματικά ή ψυχολογικά). Τότε ο Κρόνος διεκδικεί το χώρο που έχει στερηθεί και ίσως σε οδηγεί να αποκλείεσαι από το κόσμο, να απομονώνεσαι ή να προσπαθείς με ένταση να φέρεις σε μια ισορροπία τα πάντα στη ζωή σου.
     
    Φυσικά και οι αντιθέσεις στη κορυφή ενός yod είναι η πιο σημαντικές όψεις για το σχηματισμό. Κι αυτό γιατί ο πλανήτης που πιέζεται από το σχηματισμό, ο Κρόνος εν προκειμένω, είναι που καλείται να βρει μέσα στο χαρακτήρα του ατόμου μια νέα θέση ισορροπίας αλλά επίσης, βρίσκεται και στο μεσοδιάστημα των δύο πλανητών βάσης, άρα τους επηρεάζει άμεσα. Για την επόμενη 2ετια που θα σε επηρεάζει αυτή η όψη, το στοίχημα των ορθών ορίων (Κρόνος), χωρίς όμως να ξεχνάς ότι σαν χαρακτήρας αποζητάς πάντα ένα μεγάλο ποσοστό ελευθερίας και αυτονομίας (Άρης και Ποσειδώνας), είναι πάλι το στοίχημα. Ο Πλούτωνας βέβαια δεν είναι για να παίζεις μαζί του. Σε φέρνει μάλλον αντιμέτωπο (μέσα από την αντίθεση με τον Κρόνο) με ευθύνες και απώλειες που πρέπει να διαχειριστείς και μάλιστα σε περιορισμένο διάστημα.
     
    Δεν ξέρω αν σε έχω καλύψει. Δεκτές οποιεσδήποτε απορίες.
  • andreas_zepos @ 02.03.2013 01:33
    α) δε μιλάμε για εξυπηρέτηση.. μιλάμε για ΤΑΧΙΣΤΗ ανταπόκριση!!!!! ευχαριστώ πολύ-πολύ!!
     
    βου) σκάω μύτη σπάνια ως Ζέππος, και περισσότερο ως pouck... τα δυικά μου.. διβάζω προβλέψεις κλπ.. χωρίς να πολυσχολιάζω τελευταία...
     
    γου) το διάβασα μιία στα γρήγορα, και σε αρκετά μεγάλο βαθμό, καλύπτομαι.. μετά τη δεύτερη ανάγνωση και την ΑΠΟΣΤΑΞΗ, θα έρθουν και οι απορίες!!!...
  • georgia238 @ 02.03.2013 14:02
    μπράβο πρώτη φορά κατάλαβα πώς λειτουργεί ακριβώς το yod σε ένα χάρτη. έχω δύο στο χάρτη μου με κορυφή πλούτωνα τρία αν υπολογίσεις και τον ωροσκόπο με κορυφή πάλι πλούτωνα. δεν γράφετε κανένα άρθρο σχετικά με αυτο τον σχηματισμό?

έχουν γενέθλια 207 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...