παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Οι αστρολογικές προβλέψεις του Οκτωβρίου με ένα χαμόγελο!
ΚΡΙΟΣ
Μπορεί ο Σεπτέμβρης να σου 'βαλε τα δυο πόδια σε μια γόβα λόγω Πανσελήνου στο έβγα του, μπορεί ο Κρόνος -αυτός που δεν τον καλούν στα ντεφιλέ γιατί φημίζεται ως κακίστρα- να σου δυσκόλεψε λιγάκι τις κινήσεις, μια και καθιέρωσε τις βάτες «μπορεί όλα ν' αλλάξουνε, μπορεί», που λέει κι ο Βοσκόπουλος, αλλά το θέμα είναι τι μπορείς εσύ να κάνεις με τον αχταρμά και τον παστουρμά που δεν λέει να πήξει. Κι εκεί που φτάνεις στο αδιέξοδο του Υπουργείου Οικονομικών, να σου ο Οκτώβρης (κάτι σε Ζάππειο νούμερο πενήντα οκτώ) με τις πολλές υποσχέσεις και τις καλύτερες μέρες, που 'χεις να τις δεις από τον Οκτώβρη του 2009, τότε που ήσουν ένα ευτυχισμένο, χαρούμενο, λυγερό και αμούστακο κοριτσάκι, Μπάμπη μου. Ο μήνας αυτός λοιπόν έχει έναν Ερμή και ένα Άρη που βολοδέρνουν ενίοτε και στον Τοξότη, με τον οποίο ανέκαθεν τα πηγαίνατε πολύ καλά, (καθότι και τα δύο ζώδια της φωτιάς και μουρλά συγχρόνως). Άσε δε το καλύτερο! Μια Νέα Σελήνη που προκύπτει στις 15 Οκτώβρη (Λουκιανού, Σαβίνου και Βάρσου-, καμία σχέση με μαρέγκες και Κηφισιά- μεγάλη η χάρη τους) είναι -λέει- πολύ ευνοϊκή με τον αστερισμό σου και δεν αποκλείεται να σου συμβούν πολλά καλά και κουλά συγχρόνως. Τα καλούλια όμως δεν είναι μόνο στο τέρμα, αλλά και στη διαδρομή, αφού τόσον ο Άρης όσον και η Αφροδίτη κάνουνε διάφορες αλλαξοκωλιές και στάσεις που -αν μη τι άλλο- θα φέρουν μια άλλη nuance στις προσδοκίες σου, αν αυτές δεν άπτονται των συμφερόντων της Τρόικα ή της μαντάμ Μέρκελ και των εσόδων της. Εφόσον δεν αποτελείς κίνδυνο για τα μεγάλα συμφέροντα, το αστεράκι σου ή το τζίνι (αν κατάγεσαι από Βαγδάτη μεριά) θα πραγματοποιήσει επιτέλους όσες επιθυμίες είχες ανομολόγητες: να βρεις γκόμενο-α (διαλέγεις και παίρνεις) άντε και μια καλή δουλειά!
 
ΤΑΥΡΟΣ
Αν και -απ' ότι φαίνεται- έχεις ένα τάδε delay στην εκμάθηση, εν τούτοις δεν παίρνω όρκο ότι το επιμορφωτικό οφείλεται στο IQ που δεν είναι δα και τάπερ σε έξτρα large. Από δε τις 5 του μήνα που σκάει φάτσα-κάρτα ο Κρόνος αρχίζω ν' αναρωτιέμαι αν όλα αυτά (και συ ξέρεις ποια) έχουν μια βάση και ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης, βρε Ταυρί μου. Από την άλλη πλευρά κάτι φαίνεται ν' αλλάζει προς το καλύτερο, αλλά μην το πεις ούτε του παπά γιατί του φεύγουνε λόγια στην αποκάτω και θα γίνουμε -πάλι- ζεργκούνι. Ο Σεπτέμβρης αλλά και οι προηγηθέντες μήνες σε έφεραν στο κατώφλι της νευρικής κατάπτωσης και του υπογλωσσίου, τώρα όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει. Το σίγουρο είναι ότι ο Οκτώβρης είναι πιο 'ξηγημένος, πιο κύριος και πιο gentleman. Επιπλέον, είναι ένας μήνας που –με την Αφροδίτη στην Παρθένο καλέ-θα βοηθήσει έτσι ώστε τα καταρρέοντα αισθηματικά σου να πάρουν μια ανοδική πορεία -σχεδόν αλλόκοτη- και θα δεις και τα πιο τρελά σου όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Το τρελό είναι ότι -συγχρόνως- στα επαγγελματικά θα αρχίσουν να σκάνε μούρη ορισμένες ευκαιρίες που μπορεί –λόγω Κρόνου-και να μην είναι τόσο ευκαιρίες αλλά παγίδες που ντύθηκαν μασκαράδες, οπότε τι να το κάνεις; Για καλό και για κακό (κυρίως για το δεύτερο) κάνε υπομονή γύρω στις 29 του μηνού, οπότε και σκάει μύτη μια βλαμμένη Πανσέληνος μέσα στο ζώδιο σου (δεν είχε τίποτε καλύτερο να κάνει;), και μην δίνεις σημασία σ' αυτούς που έρχονται να σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πρόσεξε οτιδήποτε έχει να κάνει με έγγραφα, μεταφορικά μέσα και ταξίδια. Αν είναι να φύγεις μετανάστης, μην φύγεις γιατί δεν κάνει και μην ρωτάς γιατί! Αυτά...
 
ΔΙΔΥΜΟΙ
 Το ανσάμπλ «σχέσεις και συνεργασίες» θα φορεθεί πολύ από τα Διδυμάκια αυτό τον καθ’ όλα επαναστατικό Οκτώβρη. Ίσως τώρα να νομίζεις ότι θα σου συμβούν τα χιλιάδες καλά. Κατά βάθος (1,50) δεν έχεις και άδικο, αλλά πού να το βρεις... Τα βασικά αξεσουάρ της κολεξιόν Άρης - Αφροδίτη δεν μπορείς να πεις ότι σου ταιριάζουν γάντι αφού, να, βρε παιδί μου, εδώ μου σουρώνει στο καβάλο. Το σεξ και τα παρελκόμενα λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις -και αυτό είναι και καλό και κουλό συγχρόνως. Από τις 5 του μηνού και εντεύθεν κάποια ταμπού που σε στενεύουν στη μέση πέφτουν και σπάνε τη μούρη τους, οπότε να σου μια φτου ξελεφτερία και ευκαιρία (πάλι ρίμα έκανα) να δοκιμάσεις νέες στάσεις και ποζισιόν ώστε να 'χεις να πορεύεσαι ο δισυπόστατος. Άσε δε το καλύτερο. Εκεί στα μέσα του μηνός (στις 15 σου λέω να μην σώσω) προκύπτει και μια Νέα Σελήνη ακριβώς σε τρίγωνο με το δικό σου ζώδιο - Σούτσου και Ζυγαριάς γωνία. Εκεί λοιπόν είναι που σε ξαναπιάνουν τα υπαρξιακά του τύπου: να τη βάλω τη μεσόφουστα ή δεν μου πάει; Να χωρίσω τον Τόλη και να τα φτιάξω με την Αμαλία; Θα μ' αγαπάει η Αμαλία όπως μ' αγάπησε ο Τόλης; Θα ζηλέψει ο Τόλης; Ν' αλλάξω επάγγελμα ή να παραμείνω μοδίστρα; Να ντυθώ καλά ή να ντυθώ κακά; Να τραβήξω φύλλο ή να μείνω στο τριάντα ένα; Όλα αυτά θα τριγυρίζουν στις κοιλάδες του εγκεφάλου σου και δεν θα σ' αφήνουν στην ησυχία σου. Το καλύτερο φάρμακο για την περίπτωση του είναι να προσέξεις τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια και να ψιλοκουλάρεις περιμένοντας να περάσει η οξεία Αρήτιδα στον Τοξότη μέχρι τις 17 Νιόμβρη… βοήθειά σου…
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η ζωή με τον Κρόνο σίγουρα δεν είναι εύκολη. Από την ώρα που ο συγκεκριμένος πλανήτης πήγε και εγκαταστάθηκε στο Ζυγό -θα 'ναι καμιά διετία, Πόπη μου- οι καλύτερες μέρες έγιναν μια θολή ανάμνηση να ζούμε να τις θυμόμαστε. Ήπιες και ξανά-ήπιες από το πικρό ποτήρι της αχαριστίας, έκλαψες και ξανά-έκλαψες για τις χαμένες ευκαιρίες και, γενικώς, είδες τη ζωή του Ιώβ σε σίριαλ και βρήκες τις χιλιάδες ομοιότητες με την περίπτωση σου. Ο Οκτώβρης τώρα δεν είναι και ο από μηχανής θεός ούτε όμως και η καντήφλα αυτοπροσώπως, αφού ο συγκεκριμένος Κρόνος την κάνει από το Ζυγό και πάει να δει τον μπατζανάκη του που είναι Σκορπιός! Κάπως έτσι λοιπόν, ο μην τούτος σε βρίσκει αίφνης σε εξαιρετική φόρμα ως προς τα επαγγελματικά και τα αισθηματικά, όπου τελευταία επικρατούσε το σύρσιμο και το ντάουν του ελέφαντα. Φρόντισε μόνο να μην ξοδεύεις τον ιδρώτα σου για μαλακίες, αλλά να τον καταθέτεις σε φλασκί -κατά προτίμηση- εκεί που πράγματι χρειάζεται. Βγάλε -με τρόπο- κάποιες περιττές ευθύνες και βάρη που σου φόρτωσαν οι καλοθελητές τελευταία και τα οποία (βάρη) σου χάρισαν μια πανέμορφη μετατόπιση σπονδύλου αγκαζέ με μια μανιοκαταθλιπτική διάθεση. Προσπάθησε να δεις τη ζωή με μια άλλη ματιά - πιο πρόστυχη και ευχάριστη συγχρόνως Ρίξε κάνα κοντινό ταξιδάκι παρείτσα με τίποτις φίλους και ανανέωσε την ατζέντα των γνωριμιών και των κατακτήσεων. Η μπογιά σου φαίνεται ότι περνάει ακόμη και εκεί κατά τις 3 του μηνός που η Αφροδίτη μπαίνει στην Παρθένα και κάνει θόρυβο για να την προσέξουμε, ετοιμάσου για νέες περιπέτειες. Α, μην ξεχάσεις τα λάστιχα από το περίπτερο, και βοήθεια σου!
 
ΛΕΩΝ
Ο Οκτώβρης εισέρχεται ακάθεκτος στη ζωή σου και σε βρίσκει παραχωμένο στα παπλώματα να γεννάς τσίμπλες στο μάτι, κάτι που το έχεις δει σαν σπορ τελευταία. Στα διαλείμματα ωστόσο του ροχαλητού και μόλις μισανοίξει ο φοβερός μάτης σου, αρχίζεις να επανεξετάζεις τις τρομερές αποφάσεις που πήρες τελευταίως στα αισθηματικά, τα επαγγελματικά και τα πίσω-κολλητά που σ' έφεραν σ' αυτή τη θέση (τελευταίο τραπέζι δεξιά στο βάθος, πριν τις τουαλέτες). Όλα αυτά είναι κλασικά συμπτώματα της Κρονίτιδος που θα σε κτυπήσει στον αυχένα -εκεί που έχεις κακό λυκόπιασμα- στις 5 του μηνού και που σου κάνει τα νεύρα τραμπάλα, ενώ συγχρόνως(!) για τα επόμενα δυο (και κάτι ψιλά) χρόνια, θα σε οδηγεί στο συμπέρασμα να μην επιτρέψεις σε κανέναν να σε πληγώσει και να σ' εκμεταλλευτεί, ούτε καν ο Κούλης! Το γιατρικό για την περίπτωση σου λέγεται Άρης (καμιά σχέση με την ομάδα, καλέ!) και θα το βρεις στο διάβα σου κάπου γύρω στις 7 Οκτωβρίου, όπου ο τελευταίος (Άρης) μπαίνει στον Τοξότη, ένα ζώδιο που έχει μαζί σου άριστες διπλωματικές σχέσεις (πώς λέμε Ελλάδα-Κύπρος =douze points? Έτσι!). Τότε είναι που θα πετάξεις τις κουβέρτες, θα βάλεις τις τσίμπλες στην κούνια τους, θα ρίξεις λίγο νερό να ξεβρομίσεις και από πάνω το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις πυρκαγιά! Θα λουστείς την Opium μέχρι τελευταίας ρανίδος και θα επισκεφθείς το γραμματοκιβώτιο όπου θα διαπιστώσεις το εξής κουλό: οι προσκλήσεις έχουν πήξει και κρέμονται απέξω, βρε κουτό, κι εσύ νόμιζες ότι σε ξέχασαν οι πάντες (included τον Κούλη!). Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα λοιπόν, που λέει και η Πόλυ Πάνου, για να προχωρήσεις σε γενναίες εκκαθαρίσεις και να δώσεις τις απαντήσεις σου: «Όχι, ναι, ίσως, θα δούμε, πάρε με ξανά ή Ουστ!».
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Για θέματα καρδιάς (όχι αυτά που ασχολείται ο Κρεμαστινός, τα άλλα) θα χρειαστεί να περιμένεις στο κινητό σου μέχρι τις 3 του μηνού, ημερομηνία-σταθμός (του Μονάχου) στη ζωή σου, οπότε η Αφροδίτη δίνει με το τακούνι στην πόρτα και μπαίνει στο ζώδιό σου με πρόστυχες διαθέσεις. Η συγκεκριμένη αστρολογική βίζιτα θα φέρει -εκτός των άλλων- χαρές, πανηγύρια, κέφι, αναζωογόνηση και μια διαφορετική allure στις ερωτικοαισθηματικοσεξουαλικές σου αναζητήσεις. Για ένα ολόκληρο μήνα θα 'χεις μαζί σου το αγαπημένο σου τζίνι που δεν θα σου χαλάει το χατίρι για τίποτε. Άντρα θέλω, τώρα τόνε θέλω; Πάρε τον! Χάρισμα σου στα μούτρα τα δικά σου, θα λέει το αερικό από τη Βαγδάτη. Άσε το άλλο:. Που θα βγαίνεις στη λαϊκή με το τσιτάκι Μπάμπη μου και θα πέφτουνε σαν μύγες τα ζωντανά στο πέρασμα σου - ούτε φλιτ να ήσουνα. Ο μόνος κίνδυνος που ελλοχεύει αυτή την περίοδο είναι η περιπνευμονία (λόγω τσιτακίου) και το μπουζούριασμα από το έτερον ήμισυ από τη στιγμή της αντιλήψεως της μετάπτωσης του κερατοειδούς. Πέραν τούτων των υπέροχων -επαγγελματικά και οικονομικά- θα φας μια ανάκαμψη που θα 'ναι όλη δική σου από τη στιγμή (5/10) που ο δυναμικός και ντελικανλής Κρόνος μπει κι αυτός στο Σκορπιό (μα τι έχουν πάθει όλοι οι πλανήτες με το Σκορπιό; Ήμαρτον). Γενικώς, αυτό τον υπέροχο μήνα θα δεις να διορθώνονται αίφνης ότι λάθη, μαλακίες και κουτουράδες είχες κάνει στο παρελθόν, την ίδια ώρα που θ' ανοίγονται πόρτες και θα σου σκάει χαμόγελα η τύχη και η ευτυχία που είναι αδελφές. Αυτά, και μην ξεχνάς κι εμάς που δεν είμαστε ούτε κωλόφαρδοι ούτε Παρθένοι. (Δώσε και σε μένα, μπάρμπα).
 
 ΖΥΓΟΣ
Ο Οκτώβρης σε βρίσκει να προσπαθείς να βάλεις σε μια τάξη τις υποθέσεις σου και την προσωπική σου ζωή, που το τελευταίο διάστημα φέρνει προς αχούρι μεριά. Και πώς να μην φέρνει δηλαδή, αφού κάτι ο Κρόνος, κάτι οι εκλείψεις, κάτι ο ακατανόμαστος, ο ανεπρόκοπος, ήρθε κι έπιασε το δυάρι φύκια. Εδώ και τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα, να περάσεις στο ξεσκαρτάρισμα. Τα άστρα υπόσχονται να σε βοηθήσουν στο σκούπισμα και το σφουγγάρισμα παλαιών λογαριασμών, ενώ συγχρόνως θα σε σπρώξουν να κάνεις και μια ανασκόπηση των μαλακίων των προηγουμένων ετών και να δεις τόσο τα λάθη σου όσο και τις σωστές ενέργειές σου (όσο και να σου φαίνεται παράξενο, έκανες και τέτοιες). Στη συνέχεια, εκεί κατά τις 15 με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό, θα αναγκαστείς εκ των πραγμάτων να πάρεις και κάποιες αποφάσεις σχετικά με το σεξ (ίσως και να το κόψεις για πάντα;), για το γάμο -αν σου βρίσκεται κανένας πρόχειρος- αλλά και για τα χρήματα των τρίτων, αφού εσύ και τα χρήματα σου -ουδείς λόγος- συναινετικό διαζύγιο εδώ και χρόνια. Σ' αυτό το τελευταίο όμως είναι το ζουμί. Μήπως περιμένεις καμιά κληρονομιά και δεν το ξέρεις; Μήπως έχεις τίποτε εξ αδιαιρέτου και δεν το έχεις αντιληφθεί; Μήπως τα τίναξε η θεία Μελπομένη που 'φυγε μετανάστρια στο Αμέρικα το '55 και σου 'ρθει τίποτις τυχερό από το New Jersey; Κύριος οίδε! Κατά τ' άλλα, μετά τις 7 του μήνα, που ο Άρης πάει να δει τον μπατζανάκη του που είναι Τοξότης, θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή στις κοτσάνες που θ' ακούσεις από κάποιους βλαμμένους συγγενείς, να προσέχεις όταν οδηγείς το καρούλι σου και να αφήσεις μετεξεταστέους όσους σου κάνουν τα νεύρα ντέφι για να περνάνε αυτοί καλά! Νισάφι πια! Σαγιονάρα! Τζούς!
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όλα καλά κι όλα ωραία, οπότε τι να πει κανείς για τον Σκορπιό της αλληνής. Κι εσύ ως Σκορπιός πρέπει να το καταλαβαίνεις αυτό. Τώρα ειδικά, που τα άστρα αποφάσισαν να σου δώσουν να καταλάβεις το τι εστί Άρης, Κρόνος, Ερμής και Ήλιος σε συσκευασία του ενός. Το συγκεκριμένο πακέτο αναμένεται να το φας δίχως αναισθητικό που έλεγε και ο Τράγκας. Αφού –λέει-την ώρα που πας να αγοράσεις το συγκεκριμένο αναισθητικό από το φαρμακείο, συμβαίνουν δύο τινά: Πρώτον, εξαφανίζεται το φαρμακείο στα άδυτα της τρόικας μαζί με τις βενζοδιαζεπύνες, τα ταβόρ και τις ξυλοκαΐνες. Δεύτερον, εξαφανίζεται το φαρμακείο στα τάρταρα του ΕΟΠΥY, οπότε τι είχαμε τι χάσαμε πσολέο σε ξεχάσαμε –που έλεγε και η Σαρρή, (προτού σταυρωθεί). Τώρα κατά τα άλλα μετά τις 5 του Οκτώβρη θα σε πιάσει μια κατάσταση προς το αλλούτερο μεριά, κάτι σαν να θέλει κάποιος να σου κάνει κουλό, κάτι που έχει να κάνει με την υγεία σου, το ψυχολογικό και το «έλα να μάθεις στην πλατεία Βάθη τι ζωή περνώ» που έλεγε και η Μπέλλου που έχει φτάσει Αυστραλία μεριά για δύο εμφανίσεις. Στη συνέχεια του show του Οκτώβρη υπάρχουν και δυο-τρία πραγματάκια που έχουν να κάνουν με τα εσώψυχα σου που τώρα τελευταία σου τη βγαίνουν με κόκκινο. Πέρα από αυτά τα esoterique κατά τα γαλλικά, υφίστανται και κάποιες καταστάσεις που αναμένουν το πράσινο φως για να δώσεις ένα τέλος, μια αρχή, ένα μέσο τέλος πάντως. Το θέμα στην παρούσα περίπτωση είναι να ξέρεις τι κάνεις γιατί ο Άρης ειδικά μέχρι τις 7 είναι πιθανό να σου αλλάξει τα πετρέλαια στο αυτοκίνητο ή ό ,τι τέλος πάντων οδηγείς. Φρόντισε να 'χεις την καούκα σε καλή κατάσταση και μην πατάς γκάζι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αλκοτέστ Κούλα μου!
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Τελικά άλλοι έχουν τ' όνομα κι άλλοι έχουν τη χάρη. Ο Οκτώβρης είθισται να 'ναι ο μήνας των Ζυγών. Απ' ότι δείχνουν όμως τα πράγματα (και ακριβέστερα τα άστρα) μάλλον εσύ θα 'σαι ο πρωταγωνιστής του έργου τούτο το μήνα. Ειδικότερα, από τις 7 του Οκτώβρη και ένθεν ο Άρης κάνει γιούρια στον αστερισμό σου, με αποτέλεσμα να το δεις και πολύ Χάι το επεισόδιο και να το παίζεις the star of the stars! Στις 8 του μήνα όπου ο Άρης και ο Ποσειδώνας θα κάνουν διάφορες προστυχιές μέσα στο ζώδιο σου, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Το τι μανίκι έχει να πέσει δεν λέγεται και φυσικά δεν γράφεται, γιατί αρκετά με τους εισαγγελείς και τα περί Τύπου. Παράλληλα, το σεξ-απίλ σου θα χτυπήσει ταβάνι, ενώ θα μαρτυρήσουν κρεβάτια, πολυθρόνες, μοκέτες και ενίοτε ψυγεία(!) και ντουλάπες... Θα περπατάς στο δρόμο και θα μοιράζεις χαμόγελα και αυτόγραφα. Θα σε σταματούν και θα σε ρωτούν «συγνώμη, κύριε, ποιος είστε;» και δεν θα 'ναι αναγκαστικά η Στανίση. Εν ολίγοις θα το παίζεις ντίβα και συχνά-πυκνά θα λες: Α όλα κι όλα, ήρθε η ώρα να του τα ψάλλω του Ομπάμα. Μετά τις δέκα του μηνός ωστόσο, η κατάσταση αρχίζει να ψιλοκουλάρει (απ' το cool, κι όχι από το κουλό, να εξηγιόμαστε). Αν μέχρι τότε δεν σε έχουν κλείσει σε κανένα Δαφνί, θα περάσεις όμορφα. Κάνε υπομονή! Μετά τις 17 του Νοέμβρη (!) δεν θα υπάρχει πιο ήρεμο και τρυφερό διάστημα - κάτι σαν το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» ένα πράγμα. Φυσικά, δεν θα σέρνεσαι από την ανία αλλά θα προετοιμάζεσαι για τον τελευταίο μήνα που θα 'ναι ακόμη πιο glamorous από όλους τους άλλους (άντε πάλι! -θα σβήσεις και τα κεράκια!).
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Φαίνεται ότι ήγγικεν ο καιρός ν' αναλάβεις τις ευθύνες σου. Το να τα φορτώνεις όλα τα στραβά στον Ελ Νίνιο, στην τριανδρία (ξέρεις εσύ ποια τριανδρία) και τη διπλανή επειδή κάνει θόρυβο με τη χαλάουα, δεν λέει... Εντάξει, μέχρις ενός σημείου μπορεί να φταίνε κι αυτοί, αλλά, όπως και να το κάνουμε, έχεις κι εσύ τις ευθύνες του για το ψιλομπάχαλο. Με την Πανσέληνο στα τέλη του Σεπτέμβρη έπεσες σε διάφορες παγίδες που 'ταν σκεπασμένες με κλαδιά, δοκίμασες τα δόντια της τρόικας (ναι, έχει γενική η τρόικα –εδώ έχει και θράσος). Φύσηξες και ξαναφύσηξες στη σφυρίχτρα του αλκοτέστ και γενικώς πέρασες μια σκληρή περίοδο όπου όλα όσα δοκίμασες (ακόμη και αυτή με τα φτερά) αποδείχθηκαν άκαρπα. Ο Οκτώβρης όμως είναι ένας άλλος μήνας (άντε καλέ, ναι;). ΝΑΙ! Είναι ένας μήνας πρώτα απ' όλα που σου ανήκει δικαιωματικά, γιατί πρώτον και καλύτερον φεύγει ο Κρόνος από το Ζυγό! (ματς-μουτς, και του χρόνου διπλός, στο σπίτι σου, καλός πολίτης κουλουπού). Πέρα όμως από τα καλά ξεκουμπίδια ο μην αυτός φέρνει και πολλές καλές επιτυχίες στα οικονομικά -που μέχρι τώρα θύμιζαν τη Γέφυρα των Στεναγμών-, αλλά και στα αισθηματικά όπου βασίλευε η σιωπή της Σαχάρας. Ανασκουμπώσου λοιπόν, πέτα από πάνω σου το down της αρκούδας, φόρεσε το φαρδύτερό σου χαμόγελο (XL) και αποφάσισε επιτέλους να δεις τη ζωή με άλλο μάτι (μπλε ρουά με ρίγες κατά προτίμηση). Μην δίνεις σημασία αν κάποιοι καλοθελητές θελήσουν να σου την ψιλοσπάσουν (ποιά;) και εκεί κατά τις 15 Οκτώβρη με τη Νέα Σελήνη (ναι! Πάλι στο Ζυγό κι αυτή!!) φόρεσε τη ρόμπα της αναισθησίας και παίξ' το σκληρόπετσος, για να περάσεις καλά.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η περίοδος των ισχνών μοσχαριών φαίνεται να βαίνει προς το τέλος της αν και –με τον Κρόνο στο Σκορπιό- κάποιες καντηφλιές εντείνονται στο χώρο της δουλειάς, όπου το κλίμα είναι τόσο ηλεκτρισμένο που η ΔΕΗ τον έστησε τελικά τον υποσταθμό. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα (κυρίως τα συναδελφικά) έχουν γίνει πολύ τις μόδας, και ούτε ψύλλος στον κόρφο σου από τους αγαπητούς συνεργάτες και την κυρία Πόπη την προϊσταμένη που έχουν ανοίξει τη γλωσσάρα της και δεν σε ξεπλένει ο Ποδονίφτης. Για καλό και για κακό απομάκρυνε ψαλιδάκια, κοπίδια, κούτσι-τρίτσι (συρραπτικά κατά τα ιταλικά) και οτιδήποτε κόβει και ράβει πάνω από το γραφείο σου μέχρι νεοτέρας. Όσο καιρό θα 'ναι ο Κρόνος στο Σκορπιό (και θα 'ναι αρκετό γιατί έτσι του γουστάρει) χώσε εκεί μια λευκή σημαία να ανεμίζει στους τέσσερις ανέμους και ένα έμπλαστρο «λέοντος» στο στόμα που θα σε εμποδίζει να ξαμολάς κοτσάνες αριστερά και δεξιά. Αν έχεις αποφασίσει ν' αλλάξεις δουλειά, να μην το αποφασίσεις γιατί η Πανσέληνος που προκύπτει στον Ταύρο στις 29 Οκτώβρη λέει τσουκ σε οτιδήποτε καινούργιο και σου συνιστά να κάτσεις στον κώλο σου μέχρι νεοτέρας. Στα αισθηματικά τώρα, αν δεν είσαι τελείως ανέραστος και στόκος, όλο και κάτι τυχερό θα σου πέσει στο δρόμο σου και θα σπάσει τα μούτρα του (το συγκεκριμένο τυχερό). Τέλος, στα οικονομικά, θα χρειαστεί να κάνεις ακόμη λιγουλάκι υπομονή (κάτι σαν τον Ιώβ ένα πράγμα) μέχρι που να σκάσει μύτη ο Δεκέμβριος που 'ναι πιο μάγκας στις κονόμες και θα πάρεις και το δώρο (λέμε και κανένα ανέκδοτο να περάσει ο ώρα!).
 
ΙΧΘΕΙΣ
Τόσο μαρίδα και τόσο κωλόφαρδος, καταντά πλέον πρόκληση. Και αυτό το μήνα λοιπόν δεν θα πρέπει να έχεις παράπονο αφού τα πράγματα δείχνουν ότι ούτε ο Πάνω Κόσμος (τα άστρα) ούτε όμως και ο Κάτω (τα Τάρταρα) θα τα βάλουν μαζί σου (εκτός αν είσαι τίποτα μπακαλιάρος με εισοδήματα από ακίνητα, οπότε πάω πάσο). Το μόνο κουλό ίσως είναι μια τάδε Πανσέληνος που προκύπτει ως τρικαλινό τυρί στις 29 του μηνός στον Ταύρο (γιατί έτσι την είδε) και φέρει μια άλφα και βήτα κατάσταση στο αλισβερίσι με αδέλφια, ξαδέλφια και τη μπατζανάκαινα. Όχι δηλαδή ότι θα συμβεί και τίποτις σπουδαίο, αλλά δυο-τρεις σφαλιάρες θα τις ανταλλάξεις με τον Τάσο, έτσι για το καλό του χρόνου. Στα αισθηματικά, με την Αφροδίτη φάτσα-κάρτα η φαρδοκωλίαση συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να σε ζηλεύουν θανάσιμα τα υπόλοιπα έντεκα ζώδια, που το μόνο που ξέρουν από πήδημα τελευταία, είναι της γριάς το πήδημα, μια σπηλιά στη Λέσβο -λέει. Εκεί γύρω στις 23 του μηνού που ο Κυβερνήτης σου ο Ποσειδώνας τα βρίσκει με τον Ήλιο (τι ανωμαλία, Θεέ μου, πια αυτή - δυο άντρες μαζί), οπότε μπορείς να περιμένεις πολλά καλά και ουρανοκατέβατα πράγματα (όπως λ.χ. ένα πιάνο με ουρά στο κεφάλι), καμιά αυξησούλα, τους κουμπάρους από το Κάναντα ή τη θεία Μέλπω από την Κάτω Κερασίτσα. Πέραν όλων αυτών των καταπληκτικών θα σου προκύψει και ένα χρήμα που δεν το περιμένεις με έναν τρόπο εντυπωσιακό (εφορία, λαχεία, βίζιτα από την Τρόικα αυτοπροσώπως). Την ίδια ώρα η σχέση σου με τον άνθρωπο σου, αυτό τον άγνωστο, θα περάσει από μια φάση καλυτέρευσης και αναζωογόνησης και το βρωμόξυλο θα δώσει τη θέση του σε φιλάκια και χαδάκια. Σκέφτεσαι τίποτις καλύτερο;
Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 231 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...