παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ήλιος χιαστί με Πλούτωνα σε γενέθλιο χάρτη

Η χιαστί είναι από τις πιο δύσκολες όψεις ανάμεσα στον Ήλιο και τον Πλούτωνα, καθώς ενυπάρχουν εδώ όλες οι αρνητικές τάσεις που συναντάμε και στις άλλες δύσκολες όψεις, με τη διαφορά ότι το άτομο υποφέρει επιπλέον από μια συνεχή αναταραχή και ένταση χωρίς να γνωρίζει το λόγο.

Όσοι λοιπόν έχετε όψη χιαστί ανάμεσα στον Ήλιο και τον Πλούτωνά σας στο γενέθλιο χάρτη σας, διακατέχεστε από μια έντονη ανάγκη, εμμονή θα τη χαρακτήριζα, να σκάψετε βαθιά ώστε να φτάσετε στην ουσία των πραγμάτων. Η ανάγκη σας να πετύχετε κάτι και η επιθυμία σας για το απόλυτο, δίνει στη ζωή σας μια αίσθηση αινιγματική ή ασυνήθιστη. Οι συχνές προσαρμογές στα νέα δεδομένα που προκύπτουν, είναι απαραίτητες για να εκπληρώσετε την αίσθηση του σκοπού, η οποία σε σας είναι αρκετά ισχυρή. Μπορεί να νιώθετε κατά καιρούς, ότι βρίσκετε σε ευάλωτη θέση, εντούτοις αυτό μπορεί να είναι πολύ δημιουργικό, αν καταφέρετε να παραμείνετε ευέλικτος και ανοιχτός.

Η χιαστί μεταξύ των δύο αυτών πλανητών σάς εμφυσά συχνά τεράστια φιλοδοξία και την επιθυμία να παραμείνετε «ζωντανός» και ακμαίος με κάθε κόστος. Υποφέρετε μερικές φορές από ανασφάλεια και αβεβαιότητα, και εξαιτίας αυτού γίνεστε έντονα αμυντικός απέναντι στους άλλους. Νιώθετε μια χαρακτηριστική, καταχθόνια και εντελώς πλουτώνια δίψα για εξουσία, γι΄αυτό σας αρέσει να χειραγωγείτε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας και το απολαμβάνει σε μεγάλο βαθμό. Δεν είστε το ιδανικό, προστατευτικό καταφύγιο για τους άλλους, αλλά τους περιποιείστε με απώτερο σκοπό να τους επιβληθείτε. Είστε αρκετά έμπειρος και ικανός να καθοδηγείτε μια συνομιλία, παρεμβάλλοντας φαινομενικά απλές παρατηρήσεις, ειδικά σε καταστάσεις και συνθήκες που ευνοούν τη δική σας υπεροχή. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να πιαστείτε στα ίδια σας τα δίχτυα, επειδή δεν έχετε πάντα σαφή επίγνωση του τι κάνετε και, για την ακρίβεια, προτιμάτε να μην το σκέφτεστε καν. Συχνά μισοκλείνετε τα μάτια μπροστά σ΄αυτό που συμβαίνει, με αποτέλεσμα να χάνετε έτσι τον γενικό έλεγχο.

Επιθυμείτε να αναπτύσσεστε μέσα από τις αντιπαραθέσεις, και η πραγματικότητα είναι πως βρίσκετε συχνά τον εαυτό σας σε πορεία σύγκρουσης. Αν πετύχετε μια εξισορρόπηση ανάμεσα στο «θέλω» και το «κάνω», θα μπορέσετε να αποφύγετε… τις μετωπικές και να απελευθερώσετε το τεράστιο δυναμικό που πάντα περιέχεται σε μια όψη χιαστί. Δεν είναι ασυνήθιστο, άνθρωποι σαν εσάς να αναλαμβάνουν σοβαρές μελέτες σε τομείς όπως αυτοί που αφορούν την κυβέρνηση, το ασυνείδητο και την εσωτερικότητα.

Έχετε έντονη θέληση, πείσμα, ισχυρογνωμοσύνη, ζήλο, και φανατισμό, αν και συνήθως κρύβετε την ένταση των συναισθημάτων σας καθώς και τα προσωπικά κίνητρα και τις επιθυμίες σας. Θέλετε πάντα να ξέρετε τι έχουν οι άλλοι στο μυαλό τους, αλλά εσείς σπάνια αποκαλύπτετε τα κίνητρά σας, τα σχέδια και τις δραστηριότητές σας. Σας αρέσει να δουλεύετε «στα παρασκήνια», όπου είστε ελεύθερος να κάνετε ό,τι θέλετε χωρίς κανείς να το γνωρίζει ή να ανακατεύεται στα πόδια σας. Έχετε την τάση να είστε κτητικός, ζηλιάρης, εμμονικός και ψυχαναγκαστικός και θέλετε να ασκείτε τη δύναμη και τον έλεγχό σας σε ανθρώπους και καταστάσεις. Έχετε τη φλογερή επιθυμία να σας παραδέχονται οι άλλοι για τις ικανότητές σας, την τεχνογνωσία και την πείρα σας και επιθυμείτε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να σας αναγνωρίζουν ως αυθεντία σε κάποιον τομέα. Λατρεύετε τους «ήρωες» που διαθέτουν ισχυρό μαγνητισμό και χάρισμα, και θέλετε να τους μοιάσετε και ν΄ακολουθήσετε τα βήματά τους. Η ισχυρή σας θέληση και το πείσμα σάς δημιουργούν δυσκολίες, επειδή δεν επιτρέπετε στους άλλους να σας διδάξουν τα μαθήματα που πρέπει να πάρετε. Αν αρνηθείτε να μετασχηματίσετε το «εγώ» σας, τότε τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν, καθώς το σύμπαν έχεις τους δικούς του νόμους.

Νομίζετε ότι το ξέρετε όλα και πιστεύετε ότι έχετε πάντα δίκιο. Οι άνθρωποι νιώθουν ότι απειλούνται από σας και κάποιοι θα προσπαθήσουν να προλάβουν να σας επιβληθούν, πριν τους επιβληθείτε. Σας φοβίζουν και σας γοητεύουν ταυτόχρονα θέματα όπως ο θάνατος και η μυστική, κρυμμένη πλευρά της ζωής. Σπάνια ικανοποιείστε με τα αποτελέσματα των δημιουργικών σας ταλέντων και μπορεί συχνά να ξαναρχίζετε από το μηδέν ή να καταστρέφετε τα έργα που μόλις ολοκληρώσατε. Μπορείτε να ελέγχετε τους άλλους με έναν πολύ λεπτό και υπόγειο τρόπο. Είστε σίγουρος, εμπιστεύεστε απόλυτα τις ικανότητές σας, και έχετε τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρετε να επιβιώσετε, οποιοδήποτε εμπόδιο κι αν φέρει η ζωή στο δρόμο σας. Σας χαρακτηρίζει τεράστια εσωτερική δύναμη και αντοχή. Συνήθως δεν σέβεστε και δεν εκτιμάτε τους ανθρώπους που είναι άβουλοι ή που αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τη ζωή και τα προβλήματά τους. Έχετε τη διαισθητική ικανότητα να αντιλαμβάνεστε τα πράγματα σε βάθος, πηγαίνοντας κατευθείαν στην καρδιά ενός θέματος.

Η πίεση που ασκείτε στους άλλους είναι εμφανής, γι΄αυτό αφήνετέ τους να παίρνουν και καμιά ανάσα, και σταματήστε να παριστάνετε τον οδηγό αλυσοδεμένων σκλάβων. Μείνετε έξω από τη ζωή τους και αφήστε τους να λειτουργήσουν με τον τρόπο που οι ίδιοι θεωρούν κατάλληλο. Εν ολίγοις, αναμορφώστε πρώτα τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε μετά να αλλάξετε και τον υπόλοιπο κόσμο. Χρησιμοποιήστε με σύνεση την εξουσία, γιατί αλλιώς θα σας επιστραφεί για να σας «στοιχειώσει». Το ρητό που θα πρέπει να θυμάστε πάντα είναι πως «ό,τι σπέρνεις, θερίζεις», έτσι «σπείρετε» με σύνεση και προσοχή.

Η όψη χιαστί ανάμεσα στον Ήλιο και τον Πλούτωνα βγάζει μια ιδιόμορφη πλουτώνια σεξουαλικότητα, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι εντελώς βιτσιόζικη. Επιζητείτε εμμονικά να είστε ο εαυτός τους με κάθε κόστος. Μπορεί να φέρεστε ανόητα ή επαναστατικά μερικές φορές, επειδή η όψη αυτή σας κάνει να αισθάνεστε ισχυρός. Σας αρέσει να μπερδεύετε τους άλλους και το κάνετε φορώντας μια βολική μάσκα που κρύβει τις σκοτεινότερες σκέψεις σας. Μερικές φορές σαμποτάρετε ο ίδιος τον εαυτό σας από φόβο μήπως υποστείτε την οργή ενός ζηλόφθονου πατέρα. Κι αυτό μπορεί να εκφραστεί με την επιλογή για παράδειγμα μιας εντελώς διαφορετικής επαγγελματικής πορείας ή τρόπου ζωής, έτσι ώστε να μην αποτελείτε απειλή για εκείνον.

Νιώθετε αναγκασμένος να εστιάζετε ξανά και ξανά σε λεπτομέρειες που όμως θα προτιμούσατε να αγνοείτε. Κάθε φορά που η ζωή επιβραδύνει τους ρυθμούς της ή γίνεται δυσάρεστη και άβολη, σας προτείνω να κάνετε δύο πράγματα: πρώτον να την απλοποιήσετε και δεύτερον να είστε υπομονετικοί. Αλλάζετε και ωριμάζετε με τρόπους ανεπαίσθητους, που δεν πέφτουν καν στην αντίληψή σας. Σας διευκολύνει η καθημερινή σας ρουτίνα αλλά προχωράτε σε αλλαγές, όταν αισθάνεστε κολλημένοι σε κάποιο επαναλαμβανόμενο και ανιαρό μοτίβο.

Ο Ήλιος χιαστί με τον Πλούτωνα δείχνει ότι αναλαμβάνετε καθήκοντα που οι άλλοι αποφεύγουν, ακόμα κι αν αυτά σας προκαλούν αγανάκτηση. Ανταποκρίνεστε με υπερβολικό ζήλο στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των άλλων, και συνήθως κάνετε περισσότερα από όσα πρέπει ή από όσα χρειάζεται. Είστε ενοχικοί και προσπαθείτε συνεχώς να αποδείξετε, ότι συμμετέχετε και σεις στα πράγματα στο βαθμό που σας αναλογεί.

Λειτουργείτε, όμως, πολλές φορές σαν να αυτοτιμωρείστε, κι αν δεν κρατήσετε κάποιο μέτρο, αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον οργανισμό σας. Επιπλέον, περιμένετε από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας να σας μιμηθούν, και η απαίτησή σας τους κάνει να δυσαρεστούνται και να αγανακτούν. Προσπαθήστε να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους που εκτελούν παρόμοια καθήκοντα, γιατί μπαίνετε αρκετά συχνά στον πειρασμό της σύγκρισης.

Επιζητώντας την έγκριση των γύρω σας, καταπονείστε και υποβάλλετε τον εαυτό σας σε σκληρές δοκιμασίες. Νιώθετε υποδεέστεροι σε σχέση με κάποιους άλλους ανθρώπους κι επιδιώκετε να κερδίσετε τον δικό τους θαυμασμό ειδικά, κάτι που σας γίνεται εμμονή. Σας απασχολεί ιδιαίτερα η δύναμη και η θέση που μπορεί να έχουν. Είναι ορθότερο όμως ν΄ασχολείστε με τον εαυτό σας, με τα δικά σας σχέδια και τους δικούς σας προσωπικούς στόχους, και να αναπτύξετε τις δυνατότητες που σας είναι απαραίτητες ώστε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τον ανταγωνισμό. Μπορεί να χρειάζεται να κάνετε θυσίες για να πραγματοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας, αλλά μη θυσιάζετε τις φιλοδοξίες σας για να ικανοποιήσετε τους στόχους κάποιου άλλου. Με λίγα λόγια, πρέπει να γίνετε λίγο εγωιστής… με την καλή έννοια. Αναγνωρίστε ρεαλιστικά ποια είναι τα περιθώρια και οι πιθανότητες που έχετε, και βάλτε ανάλογους στόχους. Ζητήστε τη συμβουλή κάποιου που σέβεστε, που εμπιστεύεστε και που υπολογίζετε τη γνώμη του.

Πρέπει να μάθετε να αγνοείτε τα επουσιώδη, και να επικεντρώνετε τις προσπάθειές σας σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις αντιπαραθέσεις με αντιπάλους και ανταγωνιστές, μέχρι να είστε πλήρως εκπαιδευμένοι, προετοιμασμένοι και σίγουροι, ότι μπορείτε να πετύχετε. Έχετε υπόψη πως και άλλοι έχουν τα δικά τους «θέλω», γι΄αυτό όσο λιγότερες συγκρούσεις προκαλείτε στις επαφές σας μαζί τους, τόσο το καλύτερο. Οι εντάσεις και τα προβλήματα που συνεπάγονται, θα εξαφανιστούν από το πλάνο όταν μάθετε να χαλαρώνετε.

http://asteriskos.wordpress.com/2012/06/20/%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%87/

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 223 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...