παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Η καρμική σας Σελήνη & ο έρωτας

Η Σελήνη είναι μια ισχυρή συναισθηματική δύναμη που καθορίζει τον τρόπο που η ψυχή μας αντιδρά, ανταποκρίνεται και ωριμάζει, ενσωματώνοντας τις εμπειρίες και τα βιώματα του παρελθόντος, ενώ το ζώδιό της δείχνει πώς αντιδράμε ενστικτωδώς σε συναισθηματικό επίπεδο. Η Σελήνη αποτελεί μια συσσώρευση των συναισθηματικών εμπειριών του παρελθόντος μας, ενώ το ζώδιό της αντιπροσωπεύει τις προσκολλήσεις μας, τι είδους εμπειρίες έχουμε αποκομίσει από αυτές, τα καθιερωμένα μοτίβα μας αλλά και κατά πόσο μας στοιχειώνουν σκελετοί που έχουμε κρύψει στη ντουλάπα (μια άσχημα τοποθετημένη Σελήνη) ή αν εν γνώσει μας και με χαρά εκθέτουμε το «σκελετό» για να τον δουν όλοι (μια καλά τοποθετημένη Σελήνη). Η Σελήνη μας είναι «δύσκολη», όταν κάνει σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση με τον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα, τον Πλούτωνα, ή τον Χείρωνα.

Σελήνη στον Κριό: Η φροντίδα του εαυτού σας και των άλλων δεν είναι για σας μια εύκολη υπόθεση. Είστε κάπως μοναχικοί, νιώθοντας δυσάρεστα κατά περιόδους, χωρίς όμως να συνειδητοποιείτε, ότι έχετε συμβάλει εσείς οι ίδιοι στην απομόνωσή σας με το να είστε εγωκεντρικοί και απαιτητικοί, απορρίπτοντας ή ακόμα και περιφρονώντας τις ιδέες, τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων. Οτιδήποτε κάνετε, στέλνει στους άλλους το μήνυμα ότι είστε αυτάρκεις και ότι δεν έχετε ανάγκη να σας αγαπούν. Αν σε μια διαφωνία σας ο άλλος σας παρουσιάσει ένα ατράνταχτο επιχείρημα, δεν θα παραδεχτείτε ότι είστε λάθος, αλλά αντ ‘αυτού, θα ξεκινήσετε έναν καβγά για αντιπερισπασμό. Σας είναι δύσκολο να ζητήσετε συγνώμη και μερικοί από σας δεν το κάνουν ποτέ. Αντιστέκεστε στο ενδεχόμενο μιας σχέσης και φοβάστε να αφήσετε τους άλλους να σας πλησιάσουν. Ακόμα κι όταν είστε σε σχέση, είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν νιώθετε συναισθηματικά άνετα μέσα σ΄αυτή. Για την ακρίβεια, πουθενά δεν νιώθετε συναισθηματική άνεση. Αντί να απαρνιέστε και να αποφεύγετε τα συναισθήματα σας, προσπαθήστε να εκφραστείτε συναισθηματικά, ίσως μέσα από κάτι δημιουργικό, και μάθετε να αναγνωρίζετε τις ανάγκες των άλλων, μιας και είναι δύσκολο για εκείνους να ανοιχτούν πλήρως και ν΄αγαπήσουν κάποιον που δεν μπορεί να αγαπήσει τον εαυτό του.

Σελήνη στον Ταύρο: Είστε μάλλον συντηρητικός στις απόψεις και στη συμπεριφορά σας. Οι αλλαγές δεν σας αρέσουν και πολύ, έτσι συνήθως παραμένετε σε μια σχέση ανεξάρτητα από το πόσο είστε δυσαρεστημένοι μέσα σ΄αυτή. Προτιμάτε να θυσιάσετε τις δικές σας ανάγκες στο βωμό μιας δύσκολης συνύπαρξης, παρά να κάνετε μια νέα αρχή με ένα καινούργιο πρόσωπο. Η ασφάλεια για σας είναι πιο σημαντική από τον ενθουσιασμό. Τα έντονα συναισθήματα σας φοβίζουν, ενώ το άγνωστο και το μυστηριώδες όχι μόνο δεν σας έλκει, αλλά σας απωθεί. Αυτό συμβαίνει, γιατί σε αντίθεση με άλλους που καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται σε κάθε είδους ανατροπές, εσείς έχετε την τάση να καταρρέετε συναισθηματικά. Αν κατορθώσετε να γίνετε πιο ευέλικτος στη ζωή σας, θα διαπιστώσετε ότι η ικανότητα προσαρμογής είναι απολύτως βοηθητική και υποστηρικτική σε περιόδους αλλαγών. Μη βάζετε τις υλικές σας επιθυμίες πάνω από τις συναισθηματικές σας ανάγκες, γιατί εν καλύπτονται έτσι τα συναισθηματικά κενά. Εστιάζοντας στον υλικό κόσμο, φυλακίζετε την ψυχή σας και γεμίζετε με περιττό άγχος.

Σελήνη στους Διδύμους: Όπως συμβαίνει και με τη Σελήνη στον Κριό, ανθίσταστε στις σχέσεις, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο! Δείχνετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας εύκολα, αλλά μερικά από αυτά είναι απλώς λόγια (εκφράζετε δηλαδή αυτό που νομίζετε ότι λογικά πρέπει να αισθάνεστε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση), ή διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας με τρόπο που να τα διανοητικοποιείτε, αλλά χωρίς να τα νιώθετε. Δημιουργείτε σχέσεις χωρίς να το πολυσκεφτείτε, καθώς θέλετε να συνδέεστε με τους άλλους, και για την ακρίβεια με πολλούς άλλους, κι αυτό είναι το πρόβλημα. Γοητεύεστε εύκολα από εκείνους και η έμφυτη περιέργειά σας σας οδηγεί στην εξερεύνηση μιας μεγάλης ποικιλίας σχέσεων με πολλούς εραστές. Αυτή η… «από κανάρα σε κανάρα» προσέγγιση της ζωής όμως, σας εμποδίζει να δημιουργήσετε μια πραγματικά δυνατή και σταθερή σχέση με έναν άνθρωπο, και κάποια στιγμή, όταν μπορέσετε τελικά να βυθιστείτε στα αληθινά σας συναισθήματα, μπορεί να πάθετε κατάθλιψη ή να καταρρεύσετε, συνειδητοποιώντας ότι έχετε δοκιμάσει όλα τα είδη «αγάπης», εκτός από την αγάπη των ονείρων σας. Ή ακόμα χειρότερα, όταν ο σύντροφός σας σας εγκαταλείψει, επειδή δεν ήσασταν σε θέση να «δεθείτε» στενότερα μιας και συνήθως επιθυμούμε να συνδεόμαστε στενά στις προσωπικές μας σχέσεις. Για να σημειωθεί πρόοδος στις σχέσεις σας, αναγνωρίστε και αλλάξτε τεχνικές αποφυγής, όπως η εργασία, οι σπουδές σας, οι πνευματικές σας φιλίες που σας βοηθούν να παραμένετε επικεντρωμένος στο μυαλό και όχι στο σώμα σας. Ερμηνεύστε τα μηνύματα που λαμβάνετε μέσω των ονείρων σας! Έχετε πληγωθεί στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να ζείτε. Οι στενές μας σχέσεις μας δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία να εξελιχθούμε. Μην κλείνετε την πόρτα στην ισχυρή και μεταμορφωτική δύναμη της αγάπης.

Σελήνη στον Καρκίνο: Τα συναισθήματά σας είναι τόσο βαθιά, ώστε απορροφάτε τις διαθέσεις των άλλων, κάτι που μπορεί να σας δημιουργήσει συναισθηματική αστάθεια. Όταν νιώθετε εντελώς ξαφνικά εξαντλημένοι ή αισθάνεστε μέσα σας σπαρακτικά και κλαίτε αναπάντεχα και ανεξήγητα, συνήθως υπάρχει κοντά σας κάποιος δικός σας άνθρωπος που μέσα του υποφέρει. Η προηγούμενη ζωή σας προικοδοτεί την τρέχουσα με οικογενειακές και άλλες αξίες και πεποιθήσεις που διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο στη ζωή σας και μπορεί να δυσκολεύεστε να αναπτύξετε ένα καταδικό σας μοντέλο ζωής. Αντί να ανησυχείτε υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας, είναι πιο σημαντικό να κατανοήσετε τι σκέφτεστε εσείς για τον εαυτό σας. Σας είναι πολύ εύκολο να επιστρέφετε στο βαθιά ριζωμένο μέσα σας οικογενειακό μοντέλο και σε ένα σύνολο πεποιθήσεων του παρελθόντος, ειδικά όταν είστε υπό πίεση, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να εξιδανικεύετε τους γονείς σας, ιδιαίτερα τη μητέρα σας. Έχετε την ανάγκη να νιώθετε ασφαλείς στις σχέσεις σας και μπορεί να έλκεστε ενδόμυχα από έναν σύντροφο, που θα σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε τη σχέση των γονιών σας, ανεξάρτητα από το πόσο υπέροχη ή φρικτή μπορεί να ήταν. Η συνήθεια και η συνέχεια στα πράγματα είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς και αν ο σύντροφός σας ή η σχέση σας αλλάζει, γίνεστε συναισθηματικά κτητικός, προσκολλητικός, και χειραγωγός καθώς αισθάνεστε ευάλωτος. Αναπτύξτε την αυτοπεποίθησή σας, δημιουργήστε φιλίες με πολλούς και διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, αφουγκραστείτε και επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας. Θα αμειφθείτε γερά, σε περίπτωση που καταφέρετε τελικά να διακρίνετε, αν τα συναισθήματα που νιώθετε είναι δικά σας ή κάποιου άλλου.

Σελήνη στον Λέοντα: Η ανάγκη σας για θαυμασμό, επιβράβευση και χειροκρότημα σας ωθεί να αντιμετωπίζετε τη ζωή σαν μια θεατρική σκηνή όπου πρωταγωνιστείτε, πλημμυρίζοντας τους άλλους με δώρα και αναζητώντας τα φώτα της δημοσιότητας, ακόμα κι πρόκειται απλώς για μια κοινωνική συνάθροιση. Οι άλλοι έλκονται από σας, γιατί προβάλλετε μια υπερβολική δόση αυτοπεποίθησης και αίγλης, κι αν έλκετε αδύναμους συντρόφους, φταίει η μεγάλη σας αυτοπεποίθηση που δίνει την εντύπωση ότι θα καταφέρετε να διευθετήσετε τα πράγματα αλλά και να τους προστατεύσετε από τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πιο εξελιγμένη Σελήνη στο Λέοντα προσελκύει έναν εξίσου ανεξάρτητο σύντροφο, που ανταποδίδει τις φιλοφρονήσεις και τα πλούσια δώρα, και δεν φρικάρει όταν μοιράζεστε το λαμπερό σας φως με το «κοινό» σας. Το μεγαλύτερο εμπόδιο με τη Σελήνη στο Λέοντα είναι πως έχετε την τάση να στηρίζεστε στις επευφημίες και τις φιλοφρονήσεις των άλλων, αντί να αναπτύσσετε την εσωτερική σας ικανότητα να επιβραβεύετε οι ίδιοι τον εαυτό σας. Αυτό σας κάνει ευάλωτους στις αντιδράσεις των άλλων και προσπαθείτε διαρκώς –κομματάκι δύσκολο- να ευχαριστείτε τους πάντες. Αν τα αισθήματά σας πληγωθούν, είναι δύσκολο να κρύψετε τη συναισθηματική ανωριμότητά σας και επιτίθεστε γεμάτοι θυμό, προκειμένου να μην ξεσπάσετε σε κλάματα και υστερίες. Ο «βρυχηθμός» σας, ωστόσο, είναι καθαρά επιφανειακός και οι άλλοι μπορούν να σας διαβάσουν σαν ανοιχτό βιβλίο, όταν οι άμυνές σας ατονούν. Μάθετε να βασίζεστε περισσότερο στη δική σας γνώμη και όχι στη γνώμη των άλλων, συνειδητοποιώντας ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από σας. Επίσης, μάθετε να είστε ειλικρινείς και τίμιοι με τον εαυτό σας όσον αφορά το πραγματικό δυναμικό και τις δυνατότητές σας. Είστε μια δημιουργική ψυχή που έχει ανάγκη να εκφράζει τα εσωτερικά της συναισθήματα μέσω της τέχνης, ανεξάρτητα αν οι άλλοι θα εντυπωσιαστούν ή όχι.

Σελήνη στην Παρθένο: Καταπιέζετε τα συναισθήματά σας, κι αυτή είναι μια τόσο βαθιά ριζωμένη συνήθεια, που μπορεί να δυσκολεύεστε ακόμα και να το συνειδητοποιήσετε όταν συμβαίνει. Εκτιμάτε τη διάνοια και τον ορθολογισμό περισσότερο από τα μυστήρια της ζωής, και ενώ αισθάνεστε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά, γνωρίζετε ενδόμυχα ότι η θρησκεία, η πνευματικότητα και η φιλοσοφία είναι εξίσου σημαντικά, αν όχι σημαντικότερα. Ο φόβος για το άγνωστο σας οδηγεί σε κατακερμάτιση των πτυχών της ζωής σας, κάτι που σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα, και σας δίνει την εντύπωση πως ελέγχετε το «χάος». Αισθάνεστε καλύτερα όταν υπάρχει προβλεψιμότητα, τάξη και πειθαρχία, αλλά μπορεί να διστάζετε να παραδεχτείτε ότι κατά βάθος η ρουτίνα που τόσο προσεκτικά ακολουθείτε, είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος για να εξασφαλίζετε τον έλεγχο στα πράγματα. Τα υψηλά πρότυπα που ορίζετε στον εαυτό σας και στους άλλους μπορεί να γίνουν περιοριστικά και αυτοκαταστροφικά. Κι ενώ μπορεί να επιθυμείτε την αγάπη, ίσως να μην είστε καν σε θέση, όχι μόνο να την αισθανθείτε αλλά και να γνωρίζετε τι εστί. Νομίζετε ότι τη νιώθετε, αλλά δεν είστε και τόσο βέβαιοι. Εσείς οι ίδιοι μπαίνετε στο τριπάκι της αμφισβήτησης και αναρωτιέστε, μήπως τελικά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο κάπου αλλού, και αυτή η διστακτικότητα ή η αβεβαιότητα μπορεί να σας κοστίσει, όταν ένας υποψήφιος σύντροφος κουραστεί να σας περιμένει ν΄αποφασίσετε. Αποφύγετε να προβληματίζεστε πολύ για καταστάσεις και ανθρώπους και θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας με όλα του τα ελαττώματα, και μάθετε να γελάτε με τις αδυναμίες σας. Κατανοήστε ότι όλα τα πράγματα μπορούν να είναι τέλεια με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο.

Σελήνη στο Ζυγό: Η αναζήτηση μιας αδελφής ψυχής είναι τεράστιας σημασίας για σας, που απλά αδυνατείτε να φανταστείτε μια ζωή μοναχική, αφού και μόνο η σκέψη σας γεμίσει με τρόμο! Η άγρια λαχτάρα να βρείτε το άλλο σας μισό ανάγεται στο παρελθόν, όπου μπορεί να στηριχθήκατε σε έναν σύντροφο ή γονέα τόσο, ώστε να καταπιέσατε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Σας αρέσει να ευχαριστείτε τους γύρω σας και για να το πετύχετε, προσαρμόζεστε στο ρυθμό ή τον τρόπο ζωής του άλλου. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που κουράζεστε να συμβιβάζεστε και να υποχωρείτε, και τότε θυμώνετε εκδηλώνοντάς το με εκρηκτικό τρόπο. Προς έκπληξή σας, όμως, το άτομο στο οποίο επιτίθεστε, ούτε καν συνειδητοποιεί σε τι έφταιξε, για να δέχεται αυτή σας την αντίδραση. Μπορεί να χάσατε μερικές σημαντικές φιλίες ή σχέσεις κατά τη διάρκεια τέτοιων ξεσπασμάτων, ειδικά στα νιάτα σας. Αυτές οι εμπειρίες του παρελθόντος ίσως συνέβαλαν στη δημιουργία ενός φόβου μέσα σας, ότι η έκφραση των προσωπικών σας αναγκών συνεπάγεται απώλεια. Είναι σημαντικό να εξακολουθήσετε να εκφράζεστε, ακόμη και αν αντιμετωπίζετε την αποδοκιμασία και την απόρριψη. Αν και μπορείτε να το καταφέρετε αυτό μέσω της δημιουργικότητας ή της τέχνης, θα επωφεληθείτε το ίδιο αν απλά εκφράζετε αυτό που σκέφτεστε και αισθάνεστε ήρεμα και σε τακτική βάση, στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Είναι σημαντικό να χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας και να μάθετε να «τροφοδοτείτε» τον εαυτό σας πέρα από τη σχέση. Το να στηρίζετε την ολοκλήρωσή σας σε ένα άλλο πρόσωπο, σας αφήνει ευάλωτους και εκτεθειμένους σε κάθε είδους χειραγώγηση. Αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας και των ενεργειών σας, και θα μπορέσετε έτσι να αποκτήσετε μια συναισθηματικά ικανοποιητική σχέση.

Σελήνη στο Σκορπιό: Ψάχνετε το πάθος και την ένταση στις σχέσεις σας και, ενώ προσπαθείτε να παρουσιάζεστε στον κόσμο ήρεμος και ψύχραιμος σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής, όταν πρόκειται για μια σχέση αδυνατείτε να ελέγξετε το συναίσθημα που σας πλημμυρίζει. Καταφέρνετε να διατηρείτε τον έλεγχο για λίγο, αλλά όσο πιο κοντά έρχεστε σε μια άλλη ψυχή, τόσο περισσότερο δυσκολεύεστε να καταστείλετε αυτό που αισθάνεστε. Παλιά συναισθηματικά τραύματα, προδοσίες και απορρίψεις έχουν δημιουργήσει ένα φόβο μέσα σας, ότι όλα μπορεί να επαναληφθούν, και αν επιτρέψετε σ΄ αυτό το φόβο να κυριαρχήσει στο συναισθηματικό σας κόσμο, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσετε ξανά σαν μαγνήτης τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Ίσως, όμως, και να χρειάζεται να επαναλάβετε ή να ξαναζήσετε παρόμοιες καταστάσεις, ώστε να γίνετε πραγματικά ο φοίνικας που αναγεννιέται από τις στάχτες του. Ο έντονος συναισθηματικός πόνος μπορεί να είναι το έναυσμα που θα σας επιτρέψει να μεταμορφωθείτε και θα σας βοηθήσει να δεχτείτε τον εαυτό σας και τη σκοτεινή σας ενέργεια. Και δεν υπάρχει πόνος μεγαλύτερος από την απόρριψη ή την απώλεια της αγάπης. Όσο γίνεστε πιο συνειδητοποιημένος από τις δοκιμασίες στη ζωή και τη σχέση, θα αναπτύσσετε την ικανότητα να διοχετεύετε την ισχυρή σας ενέργεια με εποικοδομητικό τρόπο. Και, αντί να κυριαρχείτε πάνω στον αγαπημένο σας ή να τον «χειρίζεστε» βυθιζόμενος σε ψυχαναγκαστικά πρότυπα συμπεριφοράς, -ώστε να αισθάνεστε ότι είστε ασφαλείς και έχετε τον έλεγχο-, θα μπορέσετε να καλύψετε τις δικές σας ανάγκες και να εκφραστείτε με πληρότητα και φυσικότητα.

Σελήνη στον Τοξότη: Είναι δύσκολο για σας να παραμείνετε σε μια σχέση για καιρό, ακόμα κι όταν αγαπάτε πολύ τον άλλο, αν νιώσετε έστω και λίγο ότι πιέζεστε συναισθηματικά, κάτι που οφείλεται στον ίδιο σας τον εαυτό περισσότερο κι όχι τόσο στον σύντροφό σας, αφού διακατέχεστε από έναν βαθιά ριζωμένο φόβο ότι μέσα από τη σχέση θα χάσετε την ελευθερία σας. Είστε πολύ κοινωνικό, δραστήριο και πνευματικό ον, αλλά φαίνεται πως η ελευθερία σας χρησιμοποιείται ως αντίβαρο στις πραγματικές σας ανάγκες και τις ανάγκες των άλλων. Αποφεύγοντας τις δύσκολες καταστάσεις, όμως, δεν κερδίζετε την ελευθερία που χρειάζεται η ψυχή σας. Θα πρέπει να αφιερώνετε καθημερινά λίγο χρόνο, προκειμένου να προβληματιστείτε πάνω στην κατανόηση των βαθύτερων συναισθημάτων σας και τους συνεχείς περισπασμούς που εμφανίζονται και σας εμποδίζουν να το κάνετε. Μόλις τα καταφέρετε, θα δείτε ότι η πραγματική ελευθερία είναι μια κατάσταση του μυαλού, και όχι μια φύρδην μίγδην περιπλάνηση από τόπο σε τόπο, από σύντροφο σε σύντροφο, κι από ιδέα σε ιδέα. Και τότε, θ΄αρχίσετε να ωριμάζετε και θα αποδεχτείτε, ότι οι πραγματικοί περιορισμοί της ζωής πρέπει να αντιμετωπίζονται κι όχι να αποφεύγονται. Η αλήθεια είναι, πως έχετε ένα σώμα, που είναι ζωντανό εδώ στη Γη, και η μεγαλύτερη πρόκληση για σας είναι να μάθετε να δέχεστε τους περιορισμούς που προκύπτουν από αυτό το δεδομένο. Εξερευνήστε τα όρια της ελευθερίας μέσα στο μυαλό σας, και εργαστείτε για να δημιουργήσετε μια πιο σταθερή βάση, που πάνω της θα δομήσετε τη ζωή σας και τις σχέσεις αγάπης.

Σελήνη στον Αιγόκερω: Βαθιά μέσα σας ζει ένα παιδί που δεν αγαπήθηκε, ένα παιδί που ποτέ δεν απόλαυσε αρκετά την αναγνώριση ή τη δυνατότητα να ζήσει την ανέμελη ζωή των περισσότερων παιδιών. Είχατε πάντα την αίσθηση ότι έπρεπε να φροντίσετε μόνος σας τον εαυτό σας, καθώς κανείς άλλος δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα γι΄αυτό. Ως ενήλικας, είστε πολύ υπεύθυνος, ιδιαίτερα απέναντι στη δουλειά σας και στα παιδιά σας. Ωστόσο, η εμμονή σας να αποκτήσετε πάση θυσία υλική ασφάλεια, κύρος και κοινωνική αναγνώριση -καθώς τα θεωρείτε τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής, ίσως εξαιτίας της ανάγκης σας για εξωτερική υποστήριξη και σεβασμό- δεν βοηθά πολύ τις προσωπικές σας σχέσεις. Κάποιοι θα πουν ότι είστε ψυχρός κι απαθής ή ότι δεν έχετε συναισθήματα, όταν στην πραγματικότητα είστε ένα πολύ συναισθηματικό ον, τόσο συναισθηματικό μάλιστα, ώστε να καταστέλλετε και να αρνιέστε τα συναισθήματά σας, επειδή φοβάστε, ότι μόλις τα αφήσετε χαλαρά, θα χάσετε κάθε έλεγχο. Και ο έλεγχος είναι κάτι που θέλετε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φτάνετε στη χειραγώγηση των ανθρώπων του περιβάλλοντός σας. Αν και φαίνεστε ισχυρός στους άλλους, ξέρετε ότι μέσα σας είστε ευάλωτοι και, ειδικά στα θέματα αγάπης, εντελώς αδύναμοι και ανίσχυροι. Τα συναισθήματα είναι η αχίλλειος πτέρνα σας και, ακριβώς επειδή είστε τόσο ισχυροί σε άλλους τομείς, προσπαθείτε να υποβαθμίσετε ή να αγνοήσετε την αδυναμία σας, όταν πρόκειται για την έκφραση των συναισθημάτων σας, αφού έχετε την πεποίθηση ότι η έκφραση του εσωτερικού σας «τοπίου» είναι δείγμα αδυναμίας. Ωστόσο, οι κατασταλτικές τεχνικές που χρησιμοποιείτε για να αποφύγετε να μοιραστείτε με τον άλλον ό,τι αισθάνεστε, καταστρέφει συχνά την αυτοεκτίμησή σας και δεν είναι λίγες οι φορές που σας οδηγεί στην κατάθλιψη. Η απώλεια της αγάπης ή οι παρεξηγήσεις με το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να ξεφύγουν από κάθε μέτρο, όταν δεν θα μπορείτε πλέον να εμποδίσετε τα συναισθήματά σας να βγουν στην επιφάνεια. Ό,τι για τους άλλους θα αποτελούσε μια απλή σύγκρουση, για σας γίνεται ζήτημα ζωής ή θανάτου, δημιουργώντας σας μια πολύ σοβαρή κρίση. Ας έχετε κατά νου όμως, ότι οι άλλοι δεν θα σας αγαπήσουν για τα επιτεύγματά σας ή την κοινωνική σας μάσκα. Θα σας αγαπήσουν μόνο για το ποιος είστε πραγματικά. Έτσι, καλό είναι να μάθετε να απελευθερώνετε τα συναισθήματά σας με εποικοδομητικό τρόπο, γαλουχώντας το παιδί που κρύβεται μέσα σας, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί κάποτε σε έναν ισορροπημένο ενήλικα.

Σελήνη στον Υδροχόο: Κρύβετε μέσα σας έναν «αντάρτη» που σας ωθεί να κάνετε σχέσεις που οι άλλοι χαρακτηρίζουν το λιγότερο παράξενες. Δεν ενδιαφέρεστε για τα καθημερινά και τετριμμένα μιας σχέσης, και αναζητάτε τους καρμικούς σας ερωτικούς συντρόφους δεξιά κι αριστερά. Η ερωτική σας ζωή είναι οτιδήποτε άλλο, εκτός από βαρετή, υπάρχουν όμως φορές που γίνεται δυσβάσταχτη! Τα ζητήματα των στενών δεσμών βρίσκονται βαθιά μέσα στην ψυχή σας, και ίσως αυτό να οφείλεται στα δραματικά, σχεδόν απίστευτα συναισθηματικά γεγονότα στην ιστορία της ψυχής σας. Οι συνθήκες μπορεί να είναι διαφορετικές για τον καθένα από σας, αλλά ό,τι έχετε μοιραστεί με άλλους που έχουν το ίδιο ζώδιο Σελήνης με σας, είναι το απόσταγμα και η στάμπα μιας πληγωμένης ψυχής, μιας ψυχής που έχει πληγωθεί τόσο άσχημα που θα έπρεπε να αφαιρέσει από μέσα της κάθε ικμάδα συναισθήματος προκειμένου να επιβιώσει. Η ικανότητα να είστε τόσο αντικειμενικοί, κατανοώντας συνάμα τόσο βαθιά την ανθρώπινη φύση, σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε μια βαθιά σχέση επικοινωνίας με τη μάζα. Η κοινωνική σας ευαισθησία βρίσκεται πίσω από κάθε δράση και πεποίθησή σας, και ενώ προσπαθείτε να αφυπνίσετε την κοινωνική συνείδηση μιας ομάδας, εξακολουθείτε να νιώθετε ξένος μέσα σ΄αυτή. Μερικοί από σας είστε ευχαριστημένοι έτσι, αλλά οι περισσότεροι λαχταράτε μια στενή, προσωπική σχέση, την ίδια στιγμή που τρομοκρατείστε και μόνο στην ιδέα. Πρέπει να μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας ως ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού σας. Μάθετε να τα εκτιμάτε, καθώς εμφανίζονται και ρέουν ελεύθερα και αβίαστα. Αν το καταφέρετε, θα αναπτύξετε και θα ισχυροποιήσετε τη διαίσθησή σας, και θα είστε σε θέση να νιώσετε περισσότερο την αγάπη και λιγότερο τον φόβο των προσωπικών σχέσεων.

Σελήνη στους Ιχθείς: Ζείτε μέσα στα υγρά βάθη της συναισθηματικής σφαίρας. Μερικές φορές τα κύματά της σας σηκώνουν ωθώντας σας προς τα εμπρός, και άλλες νιώθετε σαν να βυθίζεστε ή ακόμη και να πνίγεστε στο συναίσθημα, στον κόσμο του ασυνείδητου. Έναν κόσμος που δεν είναι και τόσο… ασυνείδητος για σας. Είστε πάντα συνδεδεμένοι με υψηλότερες πνευματικές σφαίρες και βλέπετε το υψηλότερο δυναμικό που διαθέτουν οι άνθρωποι γύρω σας. Στην ουσία, βλέπετε την ψυχή τους κι όχι τα ανθρώπινα, πραγματικά χαρακτηριστικά τους. Αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα για σας στις σχέσεις όλων των ειδών, αλλά γίνεται ιδιαίτερα επώδυνο στις πιο προσωπικές σχέσεις σας. Κάποιοι θα πουν ότι προβάλλετε τα δικά σας θέλω, τις ανάγκες και τις φαντασιώσεις σας πάνω στους συντρόφους σας, αλλά αυτό μπορούν να το ισχυριστούν μόνο όσοι δεν καταλαβαίνουν την αληθινή δύναμη και τον τρόπο που συνδέεστε βαθιά με τους άλλους. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ανώτερο εαυτό τους, αντί του ρεαλιστικά ανθρώπινου που στέκεται μπροστά σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αυτο-επίγνωση, δεν ξέρουν πραγματικά τι θέλει ή τι χρειάζεται η ψυχή τους, έτσι είναι σχεδόν σαν να προσπαθείτε να τους εξαναγκάσετε να το δουν. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο για όσους έρχονται σε άμεση, στενή επαφή μαζί σας, αλλά εσείς δεν κατανοείτε πλήρως τι ή γιατί συνέβη και είναι τόσο επιφυλακτικοί απέναντί σας. Πιθανότατα είναι κάτι που δεν το κάνετε συνειδητά, έτσι, αν έχετε χάσει κάποιες σημαντικές σχέσεις στη ζωή σας χωρίς ποτέ να καταλάβετε το γιατί, μπορεί να οφείλεται ακριβώς σ΄αυτό. Είναι σημαντικό, να μάθετε να διαχωρίζετε τα δικά σας συναισθήματα από εκείνα των άλλων, καθώς απορροφάτε πολύ εύκολα την ατμόσφαιρα και τις λεπτές δονήσεις γύρω σας. Μπορεί να οδηγηθείτε σε σκοτεινά νερά, αν δεν καταφέρετε να αποστασιοποιηθείτε λίγο παραπάνω, κρατώντας τον πόνο των άλλων έξω από σας. Μπορείτε να θέσετε την κατανόησή σας στην υπηρεσία του συνόλου, αλλά μάθετε και να αυτοπροστατεύεστε ψυχικά όταν συμπαραστέκεστε σε όσους έχουν ανάγκη. Οι σχέσεις σας θα γίνουν ευκολότερες, αν επικεντρωθείτε περισσότερο στο πραγματικό, ανθρώπινο ον που έχετε μπροστά σας, και αντί να ονειρεύεστε διαρκώς τι θα μπορούσε να είναι, να το δεχτείτε όπως πραγματικά είναι.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 250 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...