παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ήλιος Vs Πλούτωνας
Τι γίνεται όταν οι δυο τους βρεθούν σε γωνία μέσα σ’ ένα χάρτη
από Τίνα Ζαχαριάδου
photo Tina

Αστρολογικά η θέση του Ήλιου σ’ ένα ωροσκόπιο ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται, δείχνει το ηλιακό ζώδιο ενός ατόμου, και αντιπροσωπεύει την συνειδητή προσωπικότητα μας, το Εγώ μας, την αρσενική μας πλευρά, την ίδια την ζωή γι αυτό και το επίθετο που του ταιριάζει περισσότερο απ’ όλα είναι αυτό, του ζωοδότη. Είναι το σημαντικότερο σώμα μέσα σ’ ένα χάρτη αφού πέραν της συνειδητής προσωπικότητας δείχνει την ζωτικότητα μας. Σχετίζεται με τα αντρικά πρόσωπα της ζωής μας, όπως είναι ο πατέρας ή ο σύζυγος και γενικότερα, ανθρώπους κύρους που έχουν εξουσία στην ζωή μας. Δείχνει ισχύ, είναι δημιουργικός, ενθουσιώδης, προστατευτικός, «αγαπά» τις χαρές της ζωής, τη γνώση και τα παιδιά μέσα από την ανάγκη του να δημιουργήσει αλλά και από την ματαιοδοξία του να ξεπεράσει το θάνατο αφήνοντας «το έργο του» μέσα από την αναπαραγωγή του είδους του. Έχει δύναμη, πείσμα, εγωκεντρισμό, είναι λαμπερός και στην ιατρική αστρολογία συνδέεται με το ζωτικότερο όργανο του ανθρώπου οργανισμού την καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και την σπονδυλική στήλη. Μυθολογικά σχετίζεται με τον Θεό Απόλλωνα αλλά και με τον γιο του Τιτάνα Υπέριωνα, Φαέθων.

Ο Πλούτωνας δε, αντιπροσωπεύει το απόλυτο σκοτάδι. Διαμετρικά αντίθετος από τον Ήλιο αφού το βασίλειο του δεν βρίσκεται στον επίγειο ουρανό αλλά βαθιά κρυμμένο στα Τάρταρα της γης. Οτιδήποτε σχετίζεται με υπόγειες διεργασίες ανήκει στην δικαιοδοσία του και αντιπροσωπεύει την εσωτερική δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Ανάμεσα στα θετικά του στοιχεία αξιοσημείωτη θεωρείται η επιθυμία του για την γνώση της βαθύτερης αλήθειας, με όποιο κόστος, ενώ σχετίζεται άμεσα με την ζωή και το θάνατο, κυριολεκτικό η μεταφορικό. Είναι εκείνος οι οποίος θα φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή μας όχι με την μορφή των απροσδόκητων αλλαγών που φέρνει ο Ουρανός αλλά με την μορφή της αργής και ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης μέσα από αλλαγές και μοιραία γεγονότα, τα οποία συνήθως δεν είμαστε σε θέση ν’ αντιληφθούμε, πόσο μάλλον να ελέγξουμε, κυβερνά δηλαδή, τις πιο βαθιές αναπόφευκτες μεταμορφώσεις, οι οποίες ωστόσο οδηγούν στην προσωπική μας ανάπτυξη. Είναι μυστικοπαθής, επιφυλακτικός, χειραγωγός στην προσπάθεια να διατηρήσει την εξουσία του, ενίοτε βίαιος και αυτοκαταστροφικός. Τυχόν φοβίες και εμμονές είναι στοιχεία αδυναμίας κι ανασφάλειας από μέρους του ενώ, σκοτεινές, υπονομευτικές ενέργειες και απωθημένα είναι κάποια από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν γενικότερα. Αποδεικνύεται μέγας θεραπευτής μέσα από τις αναγεννησιακές δυνάμεις που διαθέτει και η πλήρης υποταγή στις δυνάμεις του ίσως είναι το κλειδί για να «ελαφρύνει» η έντονη και δύσκολη επιρροή του. Μυθολογικά σχετίζεται με τον Θεό του κάτω κόσμου Πλούτωνα, και ιατρικά αντιπροσωπεύει τα όργανα αναπαραγωγής, τον πρωκτό και το DNA.

Τι γίνεται όταν οι δυο τους βρεθούν σε γωνία μέσα σ’ ένα χάρτη, όταν δηλαδή το απόλυτο φως συναντήσει το απόλυτο σκοτάδι; Αυτομάτως η προσωπικότητα του ανθρώπου γίνεται περισσότερο δύσκολη, η ανάγκη του Ήλιου να λάμψει μέσα από τον αυθορμητισμό και την πηγαία δημιουργικότητα, μπλοκάρεται εξαιτίας της σκοταδιστικής μανίας του Πλούτωνα. Ωστόσο μελετώντας και τους δυο σε βάθος θα ανακαλύψουμε πως έχουν αρκετά κοινά οι δυο τους. Είναι δυνατοί, δίνουν ζωή, έχουν πείσμα, εγωισμό, προσήλωση στους στόχους τους, επιθυμούν σταθερότητα και νιώθουν την ανάγκη να διατηρούν τον έλεγχο και την εξουσία άσχετα από τον τρόπο με τον οποίο τα διεκδικούν ή τα ασκούν. Είναι γεννημένοι ηγέτες κι ενώ είναι σε θέση να επηρεάσουν μάζες ανθρώπων οι ίδιοι παραμένουν μόνοι κατά βάθος έχοντας ο μεν πρώτος τους αυλοκόλακες του, ο δε, δεύτερος τα υποχείρια του. Στις θετικές όψεις οι πλανήτες αυτοί είναι ικανοί για θαυμαστά έργα. Το άτομο που στον χάρτη του έχει τέτοιες όψεις είναι άξιο να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις που άλλοι άνθρωποι απλά θα είχαν καταρρεύσει. Οι στόχοι τους είναι πολύ συγκεκριμένοι και δεν παραιτούνται ακόμη κι όταν οι συνθήκες είναι δυσοίωνες. Ως προσωπικότητες είναι άκρως γοητευτικοί, έχουν διεισδυτικό, διαπεραστικό βλέμμα και συνάμα μυστηριώδες βγάζοντας μια μαγευτική κι ελκυστική εικόνα για τους άλλους που δύσκολα μπορούν ν’ αντισταθούν στο ερωτικό κάλεσμα τους. Τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων αυτών έχουν άμεση σχέση με την ύπαρξη της ζωής, την έρευνα, τη μεταφυσική αλλά και την βαθύτερη εσωτερική γνώση της προσωπικότητάς τους. Το κυριότερο όμως είναι πως μέσα από τις ευνοϊκές όψεις οι διαφορετικές φύσεις εναρμονίζονται ευκολότερα. Για παράδειγμα, οι όψεις Ήλιου/Πλούτωνα δίνουν το στοιχείο της μετάλλαξης, με ένα τρίγωνο η μετάλλαξη αυτή γίνεται ευκολότερα και όχι μέσα από τόσο επώδυνες διεργασίες ή γεγονότα.

Σε αρνητικές όψεις ο Ήλιος με τον Πλούτωνα δίνουν επίσης ισχυρές προσωπικότητες, τα άτομα αυτά καλούνται να εξισορροπούν διαρκώς τις διαφορετικές φύσεις των πλανητών. Ως προσωπικότητες έχουν την τάση να χειραγωγούν όποιον βρεθεί μπροστά τους μέσα από αργές διεργασίες, σχεδόν βασανιστικές. Δεν φοβούνται να «μπήξουν το μαχαίρι στο κόκαλο» με αποτέλεσμα να οδηγούν τους άλλους σε ακραίες συμπεριφορές, διατηρώντας οι ίδιοι την ψυχραιμία τους . Είναι σχεδόν πάντα ανικανοποίητοι γιατί ακόμη κι όταν όλα πηγαίνουν καλά εκείνοι θα βρουν κάτι για να υποφέρουν με αποτέλεσμα να έχουν μόνιμα σαδομαζοχιστικές τάσεις. Συνήθως ελκύουν δύσκολες καταστάσεις και συχνά πυκνά έρχονται αντιμέτωποι τόσο με τις ανασφάλειες τους όσο και με τις φοβίες τους. Ψυχαναγκασμοί, εμμονές, ψυχολογικά παιχνίδια και σκληρές δοκιμασίες είναι κάποια από τα ορεκτικά, πριν την καταστροφή του αντιπάλου τους. Η εκδικητική τους μανία έχει ως στόχο την εξολόθρευση ενώ, έως ότου φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα έχουν καταστρέψει και το τελευταίο ίχνος καλοσύνης που υπάρχει μέσα τους, πλήττοντας πρώτα την ψυχική υγεία τη δική τους κι ύστερα των υπολοίπων. Ως εραστές έχουν θέρμη και πάθος μέσα από την σεξουαλικότητα τους προσπαθούν να ελέγξουν το ταίρι τους, είναι κτητικοί ενώ γενικότερα επιβεβαιώνονται όταν έχουν σιγουρευτεί πως η οποία αντίσταση, έχει εξαφανιστεί.

http://www.astrology.gr/Genethlia-astrologia/item/1635-Hlios-Vs-Ploytwnas-Otan-to-apolyto-fws-synanta-to-apolyto-skotadi

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...