παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Πώς να χωρίσετε ένα ζώδιο του Αέρα

Τώρα μάλιστα! Εδώ μιλάμε για τα «ανεμοδαρμένα ύψη» σε ζώδιο. Ζωηρός, διασκεδαστικός, εντελώς αποπλανητικός…ποιος θα΄θελε να χωρίσει έναν τέτοιο τύπο; Εσείς; Σ΄αυτή την περίπτωση, αν δεν θέλετε να σας πάρει και να σας σηκώσει ο…αέρας του κοινωνικού Διδύμου, του όμορφου Ζυγού ή του αφηρημένου Υδροχόου, διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες. Πάντως είστε τυχεροί, η δουλειά είναι εύκολη!

Η στρατηγική τηςρήξης

Δίδυμοι: Οι Δίδυμοι είναι το δυσκολότερο από τα τρία αέρινα ζώδια αν θελήσετε να χωρίσετε μαζί του, επειδή δεν είστε σε σχέση μόνο με έναν αλλά με δύο -τουλάχιστον- ανθρώπους που τυχαίνει να έχουν το ίδιο πρόσωπο. Πιθανώς ερωτευτήκατε σφόδρα τον γοητευτικό δίδυμο και δεν σας αδικώ. Η γοητεία του βασίζεται στην ικανότητά του να λέει πάντα το σωστό πράγμα στη σωστή στιγμή. Μπορεί να προσπαθήσατε στο παρελθόν να τον χωρίσετε, αλλά η σαγήνη του «γόη» εαυτού του σας έφερε ξανά κοντά του, εκλιπαρώντας για «λίγο ακόμα». Ο «άλλος εαυτός του» όμως, σας θύμισε πολύ γρήγορα, τους λόγους για τους οποίους θελήσατε να βάλετε τέρμα στη σχέση σας. Αυτόν λοιπόν, ας τον ονομάσουμε «ηθοποιό». Ο «ηθοποιός» θα προσπαθήσει, εκδηλώνοντας ένα κάρο διαφορετικές διαθέσεις, να προκαλέσει κάποια αντίδραση του κοινού του, και στην περίπτωση αυτή το κοινό του είστε εσείς. Αναρωτιέστε για ποιο λόγο θα το κάνει; Καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας! Η …εμπλοκή στο χωρισμό σας με έναν Δίδυμοι προκύπτει, αν δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε και τους δύο εαυτούς του παράλληλα, αφού καθένας από τους δύο εμφανίζεται και εξαφανίζεται κατά το δοκούν. Μην προσπαθήσετε να χωρίσετε από τον «γόη» συζητώντας μαζί του, γιατί είναι βέβαιο πως θα σας αλλάξει την απόφαση στο πιτς φιτίλι. Στείλτε του ένα γρήγορο «τελειώσαμε» στο κινητό ή στο e-mail του, κρατώντας έτσι την απαιτούμενη απόσταση… ασφαλείας. Ο «γόης» Δίδυμος θα εκτιμήσει τη λιτότητα του κειμένου σας και θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας αυθωρεί και παραχρήμα. Προς Θεού, μη σηκώσετε το τηλέφωνο, μην του ανοίξετε την πόρτα και μην απαντήσετε σε οποιαδήποτε γραπτή επικοινωνία επιδιώξει να έχει μαζί σας. Μετά από μερικές εβδομάδες, ο «πλάνος» θα έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε κάτι ή κάποιον άλλο. Ο «ηθοποιός» θα σας βγει κομμάτι δυσκολότερος, γιατί διαθέτει μια ατελείωτη γκάμα σεναρίων και ρόλων, και είναι βέβαιο πως θα απολαύσει το «δράμα» μέσα από τη διάλυση της σχέσης. Αν είστε από τη φύση σας συναισθηματικοί, θα ενεργήσει σα να μη δίνει δεκάρα για τα αισθήματά σας, ενώ αν είστε αδιάφοροι, θα παθιαστεί. Ο «ηθοποιός» έχει μεγαλύτερες αντοχές από τον «γόη». Δεν αποκλείεται καθόλου για τον Δίδυμο, να σας ξαναπροσεγγίσει πολύ καιρό μετά τον επίσημο χωρισμό σας.

Ζυγός: Ο χωρισμός με έναν Ζυγό είναι σχετικά εύκολος. Διαλύστε το όσο πιο ευχάριστα γίνεται. Αυτό το ζώδιο δεν διαχειρίζεται καθόλου καλά το θυμό, και μπορεί να γίνει πολύ απρόβλεπτο, όταν ταραχτεί. Για παράδειγμα, μπορεί ν΄αρπάξει μια στοίβα πιάτα και να τα κάνει σκόνη και θρύψαλα στο πάτωμα, κι ύστερα από 10 δευτερόλεπτα να συμπεριφέρεται σα να μη συμβαίνει τίποτα το ασυνήθιστο. Με άλλα λόγια, φροντίστε να μην τον αναστατώσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τη διάθεση του Ζυγού ευχάριστη, όταν έρθει η στιγμή του χωρισμού, είναι να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Πηγαίνετέ τον στο αγαπημένο του εστιατόριο. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να διασφαλίσετε πως θα συγκρατήσει το θυμό του, μιας και δεν του αρέσει να κάνει σκηνές και ειδικά δημοσίως. Κρατήστε ευχάριστη τη ροή της συνομιλίας, αφού αυτό θα σας βοηθήσει να πετάξετε τη «χειροβομβίδα» σας αργότερα. Αναφέρετε δήθεν τυχαία τα μελλοντικά σας σχέδια. Ο Ζυγός θα παρατηρήσει ότι λείπει το «εμείς» από αυτά και θα σας ρωτήσει το γιατί. Χρησιμοποιήστε αυτή την αφορμή για να συζητήσετε τους λόγους που σας κάνουν να πιστεύετε, πως είναι καλύτερο και για τους δυο σας να αναζητήσετε άλλους δρόμους για την ευτυχία. Μην ανησυχείτε, ο Ζυγός αντιλαμβάνεται τους ευφημισμούς. Αντισταθείτε στην πρότασή του να επισκεφτείτε σύμβουλο γάμου ή σχέσης, και μην απαντήσετε όταν σας ρωτήσει -που σίγουρα θα σας ρωτήσει- “τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω τα πράγματα;”. Ό,τι κι αν κάνετε ή πείτε, μη διανοηθείτε να τον κατηγορήσετε. Αυτό θα τον κάνει αμυντικό και θ΄ αρχίσει ένας παθητικο-επιθετικός, ατελείωτος -αν και λογικός- διάλογος, όπου δεν έχετε καμία απολύτως πιθανότητα να βγείτε εσείς κερδισμένοι, εκτός αν είστε Δίδυμοι. Θυμηθείτε να του πείτε, ότι δεν έχετε καμία πικρία και ότι θα θέλατε να παραμείνετε φίλοι, ανεξάρτητα αν αυτό αληθεύει ή όχι. Αν δεν θέλετε ν΄ακολουθήσετε αυτή τη χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία, τότε απλά ξεχάστε τους καλούς σας τρόπους σε κάθε εκδήλωση της κοινής σας ζωής. Μελλοντικά, θα σας ευχαριστήσει γι΄αυτό, στέλνοντάς σας το προσκλητήριο του γάμου του.

Υδροχόος: Υπάρχουν δύο τύποι Υδροχόων, οπότε η στρατηγική χωρισμού διαφέρει, ανάλογα με τον τύπο στον οποίο ανήκει ο Υδροχόος σας. Ο ένας Υδροχόος κυβερνάται από τον Κρόνο, με λέξεις-κλειδιά τη δομή, τη συμβατικότητα και την ευθύνη, στοιχεία που χρησιμοποιεί μέσα στη σχέση για να ανθίσταται στις αλλαγές. Ο δεύτερος -λιγότερο γνωστός- τύπος Υδροχόου κυβερνάται από τον Ουρανό, με λέξεις-κλειδιά την ελεύθερη σκέψη, την αντισυμβατικότητα και την αλλαγή, και έχει ήδη το ένα πόδι έξω από την πόρτα! Προφανώς, ο τελευταίος δεν θέλει και πολύ για να πειστεί να πάρει το φύλλο πορείας. Πείτε του, ότι περάσατε μια χαρά στη σχέση, αλλά τώρα την έχετε ξεπεράσει. Ωστόσο, ο Κρόνιος Υδροχόος είναι άλλη ιστορία. Θα μισεί τη συναισθηματική του εξάρτηση από σας, αλλά θα εξακολουθεί να προσπαθεί να κρατήσει τη σχέση με νύχια και με δόντια. Εξαιτίας αυτής της αντίφασης που βιώνει, να είστε έτοιμοι να τον δείτε να δίνει μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται γενικά για τους Υδροχόους, θέλουν πολύ να είναι συντροφευμένοι. Αυτό που αντιπαθούν είναι οι περιοριστικές σχέσεις. Παραδόξως, αν του είχατε παραχωρήσει την ελευθερία να πηγαινοέρχεται μέσα στη σχέση όπως και όποτε ήθελε, δεν θα αποδεχτεί τη διάλυση της σχέσης έτσι εύκολα, και θα παλέψει να σας κρατήσει. Άλλωστε, ο Υδροχόος είναι σταθερό ζώδιο και μπορεί να είναι πολύ πεισματάρης. Ο ευκολότερος τρόπος για να κερδίσετε την ελευθερία σας, είναι ν΄αρχίσετε να τον περιορίζετε και να του ασκείτε έλεγχο, να του γκρινιάζετε συστηματικά, και να συμπεριφερόμαστε με κάθε ευκαιρία στους άλλους, σαν να είναι υποτακτικοί σας.

Φίλοι με τον πρώην;

Δίδυμοι: Ο Δίδυμος ως πρώην μπορεί να είναι ή «άγγελος» ή «διάβολος». Εξαρτάται από αυτό που σας άρεσε περισσότερο επάνω του. Αν σας άρεσε η ενδιαφέρουσα συντροφιά του και όλα τα αστεία που μοιραζόσασταν, θα έχετε έναν φίλο για μια ολόκληρη ζωή. Αν περιμένατε να αποκτήσετε με τον Δίδυμό σας μια όμορφη μονοκατοικία, πολλά παιδιά κι ένα σκύλο που θα τον λέγατε Τζακ, τότε η σχέση άφησε μάλλον στο στόμα και των δυο σας μια πολύ πικρή γεύση. Ανεξάρτητα αν η σχέση έληξε καλά ή άσχημα, να είστε προετοιμασμένοι ότι θα σας σέρνει τα εξ αμάξης, κάθε φορά που κάποιος θα τον ρωτά γιατί το διαλύσατε, και ετοιμαστείτε φυσικά να αναλάβετε την πλήρη επιμέλεια των παιδιών.

Ζυγός: Παραδεχτείτε το, δεν είναι ντροπή, είστε πιθανώς ακόμα λίγο ερωτευμένη με τον Ζυγό πρώην σας. Δεν πειράζει. Συμβαίνει και στις καλύτερες…οικογένειες! Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο Ζυγός αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο του προσπαθώντας να γίνει ο ιδανικός σας σύντροφος, έτσι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να σβήσει μια τέτοια φαντασίωση. Και δεν βοηθά καθόλου το γεγονός, ότι εξακολουθεί να φλερτάρει μαζί σας όποτε σας βλέπει, σαν να είναι το πρώτο σας ραντεβού. Στο θέμα της επιμέλειας των παιδιών θα επιδιώξει μια δίκαιη συμφωνία. Έτσι κι αλλιώς μην περιμένετε να είναι ο ιδανικός γονέας!

Υδροχόος: Αν είστε ζώδιο της φωτιάς ή του αέρα, θα εξακολουθήσετε να είστε καλοί φίλοι με τον Υδροχόο πρώην σας, που σημαίνει ότι μπορεί να μιλάτε κατά καιρούς και να λέτε τα νέα σας. Αν είστε ζώδιο του νερού ή της γης, θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο τώρα πια αισθάνεστε σαν να σας είχαν προσωρινά απαγάγει εξωγήινοι. Ο Υδροχόος θα θέλει οπωσδήποτε να έχει καλές σχέσεις μαζί σας, αλλά εσείς δεν θα καταλαβαίνετε το γιατί

http://asteriskos.wordpress.com

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...