παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Κρόνος

Ανακαλύπτοντας τον τρόπο ισορροπίας στον χάρτη μας

Από την Ματίνα Φατούρου

Ο Κρόνος, ένας πλανήτης δύσκολος, όπως ήπια θα χαρακτηρίσουμε, αφήνει τα έντονα σημάδια του στο ωροσκόπιό μας, ωθώντας μας με τις όψεις του να διορθώσουμε στοιχεία του χαρακτήρα μας. Kυβερνά τον Αιγόκερω και συγκυβερνάει μαζί με τον Ουρανό τον Υδροχόο. Έχει αδυναμία στον Καρκίνο.

Έξαρση στην 21η μοίρα του Ζυγού και πτώση στην 21η του Κριού. Πρακτικά δηλαδή κινείται με ιδιαίτερη ένταση ή υποτονικότητα. Σημασία έχει επίσης σε ποιόν οίκο κινείται. Π.χ. αν είναι στον 10ο οίκο, δηλαδή αντίστοιχα στον Αιγόκερω, κινείται βέβαια ανταγωνιστικά με υπομονή και εργατικότητα. Όσο δύσκολος πλανήτης και αν έχει χαρακτηριστεί, είναι ο μόνος που δίνει μορφή και δομή. Είναι υπεύθυνος για το σκελετικό μας σύστημα και την οδοντοστοιχία μας. Αν θέλουμε να τον ενδυναμώσουμε βοηθητικό είναι το μπλε ζαφείρι και ο αμέθυστος.

Επίσης χρώμα θεραπείας του το μαύρο.

Μέσα στον γενέθλιο χάρτη, είναι η δύναμη της ισορροπίας, της εγκράτειας, της σοφίας και της εμπειρίας. Ας δούμε τι προσφέρει λοιπόν…

Ο Κρόνος σχηματίζοντας θετική όψη με τον Ήλιο, προσδίδει στο άτομο σοβαρότητα, υπομονή και επιμονή για να επιτύχει τους στόχους του. Χαρακτηρίζει άτομα με καλή εργατικότητα και διαχείριση όσο και συνεπή στο χώρο εργασίας τους και στην προσωπική τους ζωή. Τα άτομα με θετική όψη Κρόνου – Ήλιου, κάνουν πραγματικότητα τις φιλοδοξίες τους και ανέρχονται τα σκαλιά της επιτυχίας και της κοινωνικής καταξίωσης .

Στην αρνητική όψη Κρόνου – Ήλιου, οι δυο πλανήτες με την τόσο διαφορετική φύση τους, καθυστερούνε στο άτομο να εκφραστούνε. Ο Ήλιος πλανήτης της δημιουργίας με φλογερό ταπεραμέντο έρχεται σε σύγκρουση με την παγερή φύση του Κρόνου. Το άτομο πρέπει να δουλέψει επισταμένως σε προσωπικό επίπεδο και στους τομείς που τον ενδιαφέρουν για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την Σελήνη σε θετική όψη, τα άτομα εμπνέουν εμπιστοσύνη και τα χαρακτηρίζει η ηθικότητα . Έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τα συναισθήματά τους και κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας από τους άλλους. Η λογική είναι οδηγός τους και ανακαλύπτουν λύσεις στα θέματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άτομα παρατηρητικά που κατανοούν τις ανάγκες των άλλων. Αναζητούν σύντροφο ειλικρινή που να πιστεύει και εκείνος στο θεσμό της οικογένειας.

Στην αρνητική όψη Κρόνου –Σελήνης, οι δύο πλανήτες με την διαφορετική φύση τους, ζητούν μεγαλύτερη προσπάθεια από το άτομο για να εκφραστούνε. Σαν πρωταρχική φροντίδα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο να μάθουν να αισθάνονται ασφαλείς . Κατά δεύτερον να συνειδητοποιήσουν την αξία τους και ν’ ασχοληθούν με τους τομείς που αρέσουν.

Με τον Ερμή σε θετική όψη, το άτομο διαθέτει επιχειρηματικό νου και πολύ καλή μνήμη. Έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση της ευθύνης και συμμετέχουν με επιχειρήματα στις συζητήσεις. Είναι συγκροτημένοι και αυτό πολλές φορές παρεξηγείται και χαρακτηρίζονται ψυχροί και απόμακροι. Είναι πρακτικοί και ορθολογιστές.

Στην αρνητική όψη Κρόνου – Ερμή, το άτομο μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτο και πως δεν ενδιαφέρεται για τις γνώμες των άλλων. Επίσης μπορεί να είναι συντηρητικό και να μην εκφράζει τα συναισθήματά του. Εδώ χρειάζεται προσωπική δουλειά στους τομείς αυτούς από τις μικρές ηλικίες αν είναι δυνατόν. Τα άτομα αυτά συνήθως έχουν θετική επιρροή του Δία στον χάρτη τους.

Με τον Άρη σε θετική όψη, τα άτομα είναι πρακτικά και θαρραλέα και κυνηγάνε τους στόχους τους. Βάζουν προτεραιότητες και εργάζονται με πάθος για αυτές. Εργάζονται σκληρά και σε δύσκολες συνθήκες δε το βάζουν κάτω. Εκτιμάνε τους συνανθρώπους τους και το ίδιο θέλουν από εκείνους.

Στην αρνητική όψη Κρόνου – Άρη, οι δύο πλανήτες με την διαφορετική φύση τους θα λέγαμε πως συγκρούονται. Ο Κρόνος πλανήτης του συντηρητισμού και ο Άρης πλανήτης της δράσης, φέρνουν αντιθέσεις στον ψυχισμό του ατόμου. Εδώ πρέπει να μάθει το άτομο να βάζει μικρούς προσιτούς στόχους και όταν τους καταφέρνει να προχωράει στον επόμενο. Καλλιεργείστε την αυτοεκτίμησή σας και εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Αναζητήστε σύντροφο εξωστρεφή και όχι εξουσιαστικό.

Με την Αφροδίτη σε θετική όψη, τα οικονομικά είναι ο τομέας που μπορείτε να ασχοληθείτε επαγγελματικά. Μπορεί να χαρακτηριστείτε στο συναισθηματικό τομέα συγκρατημένοι , αλλά σας αρέσει οι άλλοι να σας δείχνουν τα συναισθήματά τους. Σας αρέσουν οι μόνιμες σχέσεις και αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες σας στο έπακρον. Σε δύσκολες καταστάσεις έχετε πολύ υπομονή και επιμονή. Περνάτε από εξετάσεις τους άλλους και αν τις περάσουν μετατρέπεστε στον πιό καλό φίλο.

Στην αρνητική όψη Κρόνου – Αφροδίτης, το άτομο έχει την αίσθηση του ανικανοποίητου. Αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας και την αυτοεκτίμησή σας και αναγνωρίστε στον εαυτό σας τι πραγματικά αξίζετε. Μάθετε να μην εξαρτάστε από την ύλη και μην μελαγχολείτε όταν η σχέση σας δεν πάει καλά. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας ώστε να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς .

Με τον Δία σε θετική όψη, τα άτομα έχουν αρκετά καλή τύχη στη ζωή τους. Είναι καλά οργανωμένα και επιτυχαίνουν τους στόχους τους με διπλωματικό τρόπο. Τα ιδανικά τους είναι πάνω απ’όλα στη ζωή τους και ποτέ δε θα τα καταπατήσουν για ν’ανέλθουν. Είναι πολύ ενθουσιώδεις και τους αρέσει η σταθερότητα. Είναι επίσης άτομα που γνωρίζουν καλά τη λέξη συμβιβασμός και πως να τον επιτύχουν.

Στην αρνητική όψη Κρόνου – Δία, το άτομο είναι πρακτικό και βάζει γερές βάσεις για τους στόχους του. Στις δοκιμασίες της ζωής πρέπει να βαδίζει προσεκτικά με αργά και σταθερά βήματα. Γενικά πρέπει να οπλίσετε τον εαυτό σας με υπομονή και επιμονή για τις δυσκολίες που θα συναντήσετε. Εκτιμήστε την αξία σας πριν έρθετε σε αντιπαράθεση με τους γύρω σας. Μάθετε να είστε σταθεροί σε στόχους επαγγελματικούς και στην προσωπική σας ζωή.

Με τον ωροσκόπο σε θετική όψη, χαρακτηρίζει το άτομο η ηθική και η αξιοπρέπεια. Είστε πολύ μεθοδικοί και υπεύθυνοι στην εργασία σας και σε οτιδήποτε καταπιάνεστε. Έχετε προτεραιότητες στη ζωή σας και κινείστε καλύπτοντας κάθε φορά την πιο σημαντική για εσάς. Με τους ανθρώπους είστε αρκετά επιφυλακτικοί , γι’αυτό έχετε πάντα λίγους αλλά καλούς φίλους.

Στην αρνητική όψη Κρόνου – ωροσκόπου , το άτομο αισθάνεται ανασφάλεια. Οι άνθρωποι που έχει γύρω του πρέπει να το ενθαρρύνουν ώστε να μάθει να μην είναι ανασφαλές και να κινείται μόνο του. Η πρώτη Κρόνια επιστροφή στα 28 περίπου έτη της ζωής του, θα το βοηθήσει ν’ αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να τολμήσει να ανοιχτεί σε συνεργασίες και σχέσεις με αργά αλλά σταθερά βήματα.

Με το Ζενίθ του γενέθλιου χάρτη σε θετική όψη, το άτομο είναι σταθερό και αποτελεσματικό στο χώρο εργασίας του και γενικότερα με ό,τι καταπιάνεται. Η θετική όψη που κάνει με το Ζενίθ του χάρτη σας, δείχνει την τάση πως οι αμοιβές σας θα είναι πάντα σεβαστές και πως οι προσπάθειές σας πάντα θα βρίσκουν αντίκρισμα.

Στην αρνητική όψη του Κρόνου με το Ζενίθ του ωροσκοπίου, δείχνει πως πάντα θα πρέπει να εργάζεστε σκληρά για να αποκτήσετε αυτά που επιθυμείτε. Μην αφήσετε όμως γι’αυτό την προσωπική σας ζωή στην άκρη και αφιερωθείτε στην εργασία σας! Δεχτείτε τους άλλους όπως είναι. Είναι κοινοί θνητοί όπως και εσείς!

Με τους μακρινούς πλανήτες οι όψεις του Κρόνου είναι λίγο γενικές, γιατί αναφερόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων με το καρμικό της αποτύπωμα, μιάς και οι δύο δε κινούνται γρήγορα και επηρεάζουν μεγάλο αριθμό ατόμων.

Με τον Ουρανό σε θετική όψη υπάρχει εξέλιξη στο άτομο και σε όλη την γενιά, αφού η φύση των δύο πλανητών αυτό προστάζει : συνεργασία του συντηρητισμού του Κρόνου και της πρωτοπορίας του Ουρανού. Έτσι μπορούν να εμφανιστούν νέα τεχνολογικά επιτεύγματα στηριζόμενα σε παλιές αλλά δοκιμασμένες βάσεις.

Στην αρνητική όψη ο Κρόνος με τον Ουρανό , δε θα φέρει νέες τεχνολογικές εφευρέσεις και αλλαγές που θ’αφήσουν την σφραγίδα τους στην ιστορία. Τα άτομα με αυτή την όψη θα πρέπει να μάθουν ν’ αντιμετωπίζουν την ζωή τους με περισσότερη νηφαλιότητα. Ανοίξτε τους ορίζοντές σας και μάθετε να είστε σταθεροί στους στόχους σας.

Με τον Ποσειδώνα σε θετική όψη, δίνει έμφαση σε θέματα τέχνης. Εποχή που σίγουρα τα άτομα που έχουν αυτή την όψη θ’αφήσουν την σφραγίδα τους στην ιστορία με την τέχνη τους, αλλά και εποχή που τα ιδανικά θα πάρουν σάρκα και οστά μέσα από την πορεία της ζωής.

Στην αρνητική όψη ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα, δε θ’αφήσει ψευδαισθήσεις να αιωρούνται, αλλά θα μάθει τον κόσμο να πατάει τα πόδια του γερά στη γη. Ίσως αυτή η συνειδητοποίηση γίνει με δύσκολο τρόπο.

Με τον Πλούτωνα σε θετική όψη, φέρνει αυτοπειθαρχία και σταθερότητα στις πεποιθήσεις των ατόμων. Καλλιεργεί επίσης και την εσωτερική αντοχή του κάθε ατόμου.

Στην αρνητική όψη ο Κρόνος με τον Πλούτωνα φέρνει ανασφάλειες που μπορεί να επηρεάζει μία μεγάλη μερίδα ατόμων. Δυσκολίες μπορεί να παρουσιαστούν κατά την διάρκεια των ετών που θα ζήσετε, γι’αυτό οπλιστείτε με υπομονή για να τις ξεπεράσετε.

Aν ο Κρόνος είναι ανάδρομος στον γενέθλιο χάρτη σας, φέρνει καθυστέρηση σε θέματα καριέρας και κοινωνικής καταξίωσης.




ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ


Ο Κρόνος στο ωροσκόπιο δείχνει την ηθική του ατόμου και κατά πόσο είναι υπεύθυνο. Δείχνει επίσης πόσο δίκαιο είναι το άτομο αυτό και αν βλέπει ρεαλιστικά την ζωή. Και τέλος αν μέσα από τις σχέσεις του μπορεί να κερδίσει την υλική και συναισθηματική σιγουριά με αποτελεσματικότητα.
Απόκλιση όψεων 3-4 μοίρες.



ΚΡΟΝΟΣ - ΗΛΙΟΣ
Θετική: Αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία, οργάνωση, υπομονή, φιλοδοξία, επιμονή.
Αρνητική: Εσωστρέφεια, ανασφάλεια, επιφυλακτικότητα, μοναχικότητα, αμυντικότητα.



ΚΡΟΝΟΣ - ΣΕΛΗΝΗ
Θετική: Τιμιότητα, ηθική, έλεγχος των συναισθημάτων, ειλικρίνεια, εργατικότητα, αξιοπρέπεια.
Αρνητική: Υλισμός, κατάθλιψη, ψυχρότητα, αυταρχικότητα, σνομπισμός.


ΚΡΟΝΟΣ - ΕΡΜΗΣ
Θετική: Πρακτικότητα, δικαιοσύνη, συγκρότηση στη σκέψη και στο λόγο, ειλικρίνεια, ηθική.
Αρνητική: Μοναχικότητα, ψυχρότητα, αυταρχικότητα, ανασφάλεια, συντηριτισμός.


ΚΡΟΝΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Θετική: Υπομονετικοί και πιστοί σύντροφοι, επίμονοι, τυπικοί και ίσως σνομπ.
Αρνητική: Εσωστρεφείς, υλιστές, μοναχικοί, απαιτητικοί, υπερπροστατευτικοί.


ΚΡΟΝΟΣ - ΑΡΗΣ
Θετική: Φιλοδοξία, πρακτικότητα, θάρρος, αντοχή, συγκέντρωση.
Αρνητική: Απόρριψη του ίδιου του εαυτού, φοβία, μελαγχολία, καχυποψία, αδυναμία έκφρασης συναισθημάτων.



ΚΡΟΝΟΣ -ΔΙΑΣ
Θετική: Οργανωτικότητα, τιμιότητα, σύνεση, διπλωματία, σταθερότητα, συμβιβασμός.
Αρνητική: Συντηρητισμός, παρορμητικότητα και επιπολαιότητα, ανυπομονησία για ολοκλήρωση σχεδίων.


ΚΡΟΝΟΣ - ΟΥΡΑΝΟΣ
Θετική: Οργάνωση, νεωτερισμός, πειθαρχία, αποφασιστικότητα, προσαρμοστικότητα.
Αρνητική: Ανατρεπτικότητα, αποφυγή ευθυνών, ανασφάλεια, εσωτερικές συγκρούσεις.


ΚΡΟΝΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Θετική: Αντοχή, διαίσθηση, υπομονή, καχυποψία και βέβαια σχέση με την τέχνη.
Αρνητική: Φυγή από την πραγματικότητα, ψευδαισθήσεις, ανευθυνότητα, ψυχολογικές διαταραχές.



ΚΡΟΝΟΣ - ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Θετική: Θετική αναθεώρηση και αλλαγή, πραγματοποίηση στόχων, πρακτικότητα και ρεαλισμός.
Αρνητική: Καταπίεση, αυτοπεριορισμός, ανασφάλεια, ψυχρότητα, εμμονές.



ΚΡΟΝΟΣ - ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ
Θετική: Μεθοδικότητα, ηθική, επιφυλακτικότητα, υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια.
Αρνητική: Ασθενικότητα, συντηρητικότητα, ανασφάλεια, αποθάρρυνση και ντροπαλότητα.



ΚΡΟΝΟΣ - ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ
Θετική: Καταξίωση μέσα από διαρκείς προσπάθειες, επιμέλεια, σταθερότητα, δυναμισμός και υπομονή.
Αρνητική: Επαγγελματικά προβλήματα και δυσκολίες στην πρόοδο και στις προσωπικές σχέσεις, επικριτικοί με τους άλλους.


Ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του Αιγόκερου και συγκυβερνά μαζί με τον Ουρανό και τον Υδροχόο. Έχει αδυναμία στον Καρκίνο, έξαρση στην 21η μοίρα του Ζυγού και πτώση στην 21η μοίρα του Κριού. Πρακτικά δηλαδή, κινείται με ιδιαίτερη ένταση ή υποτονικότητα. Σημασία έχει επίσης σε ποιόν οίκο είναι. Π.χ. αν είναι στον 10ο, δηλαδή αντίστοιχα στον Αιγόκερω, κινείται βέβαια ανταγωνιστικά με υπομονή και εργατικότητα.


Όσο δύσκολος πλανήτης και αν έχει χαρακτηριστεί, είναι ο μόνος που δίνει μορφή και δομή.

Είναι υπεύθυνος για το σκελετικό σύστημά μας και τα δόντια μας.

Και αν θέλουμε να έχουμε ένα πέτρωμα για να τον ενδυναμώσουμε, είναι βοηθητικό το μπλε ζαφείρι και ο αμέθυστος.

Επίσης χρώμα θεραπείας του είναι το μαύρο.

http://astrolife.gr/

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...