παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Ποιά Πανσέληνος και μαλακίες

Εδω ειναι το ψωμί ;)

Ο Κρόνος από τις 07 Φεβρουαρίου του 2012 θα περάσει σε ανάδρομη πορεία στην 29η μοίρα του ζωδίου του Ζυγού, και εκεί τον βρίσκει το τέλος του Φεβρουαρίου (η αναδρομή του θα κρατήσει ως τις 24 Ιουνίου του 2012, οπότε θα έχει φτάσει στην 22η μοίρα του Ζυγού).

Επηρεάζει με σημαντικά και δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ζυγούς, Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και όσους από εσάς έχετε πλανήτες και σημεία στα παραπάνω ζώδια στο προσωπικό σας ωροσκόπιο. Σίγουρα θα επηρεάσει έντονα όσους από εσάς έχετε γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο των παραπάνω ζωδίων. Ας δούμε όμως πρώτα τι αιτείται ο πλανήτης στο συγκεκριμένο ζώδιο.

Ο Κρόνος κατά την περίοδο ανάδρομης πορείας του στο ζώδιο του Ζυγού φέρνει στο προσκήνιο καρμικά ζητήματα σχέσεων και συνεργασιών για όλους μας. Ιδιαίτερα επηρεάζει με σημαντικά και δύσκολα μαθήματα Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ πιο θετικά επηρεάζει Ζυγούς, Διδύμους, Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και όσους από εσάς έχετε πλανήτες και σημεία στα παραπάνω ζώδια στο προσωπικό σας ωροσκόπιο.

Για την ακρίβεια, ο ανάδρομος Κρόνος στον Ζυγό θα φέρει στο προσκήνιο ζητήματα μισοτελειωμένων σχέσεων που εδώ και καιρό παραπαίουν αξεκαθάριστες και γεμάτες τοξικά συναισθήματα, χωρίς να μπορούν να βρουν το δρόμο τους, και να ελευθερώσουν αμφότερους τους συμμετέχοντες σε αυτές σε μια καλύτερη πορεία ζωής. Παιχνίδια που παίζονται στο υποσυνείδητο και στο ασυνείδητο και είναι σχεδόν αδύνατο να αντιληφθεί το συνειδητό, ώστε να επιλυθούν, κρατούν τις τόσο τις σχέσεις καθαυτές σε ομηρία, όσο και τα μέλη τους. Οι σχέσεις αυτές είναι στην πλειονότητά τους καρμικές σχέσεις, σχέσεις δηλαδή που περιέχουν πολύ σημαντικά μαθήματα, που, όσο δε βιώνονται και δεν επιλύονται, δημιουργούν ακραία αδιέξοδα σε κάθε τομέα της ζωής των σχετιζόμενων ανθρώπων. Διότι φαινομενικά μια ερωτική σχέση φαίνεται να επηρεάζει μόνο τον ερωτικό τομέα, ενώ στην πραγματικότητα επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής του ατόμου, δημιουργώντας ισχυρές καθηλώσεις και κλειστούς δρόμους. Η οργή, ο θυμός, τα απωθημένα παιδικά σενάρια που διαστρεβλώνουν την αλήθεια αυτών των σχέσεων, ο φόβος, ο πόνος και η θυσιαστική συμμετοχή του καθενός προς τον άλλον, δεν αφήνουν καθόλου χώρο ώστε να κλείσουν ειρηνικά τον κύκλο τους οι εν λόγω σχέσεις και να απελευθερώσουν το καθένα από τα μέλη στο δρόμο της ζωής του.

Σημαντικά καρμικά μαθήματα που δεν ολοκληρώθηκαν ή αντιμετωπίστηκαν με ανωριμότητα και ασυνέπεια, κρατούν δέσμιους τους εμπλεκόμενους σ’ αυτές. Και η διαιώνιση της οργής, του θυμού, του φόβου, του πόνου και της ανώριμης και παιδικής θυσιαστικής τάσης, κρατούν τα μέλη αυτών των σχέσεων σε αρνητικό κάρμα. Κάθε προσπάθεια για περαιτέρω εξέλιξη πέφτει στο κενό και οδηγεί ξανά και ξανά στον πόνο και στην επανάληψη του φαύλου κύκλου του συγκεκριμένου κάρματος. Όμως, η αλήθεια είναι πως κανένας από τους συμμετέχοντες δεν περιέχει τις δεξιότητες εκείνες αλλά και δε γνωρίζει, συνειδητά τουλάχιστον, τον τρόπο να απεμπλέξει τη ζωή του από αυτές και να ελευθερωθεί. Το εντυπωσιακό είναι πως όταν οι σχέσεις αυτές «κλείσουν», δηλαδή ολοκληρωθούν, μετατρέπονται πάντα σε σχέσεις υποστήριξης και αγάπης. Υπάρχουν σαν σχέσεις αδερφών ψυχών, ελεύθερες από κάθε καρμική εμπλοκή.

Οι πεποιθήσεις που κουβαλά ο κοινωνικός και οικογενειακός τρόπος εκπαίδευσης μας, το τεράστιο, γεμάτο εγωισμό υπερεγώ μας, αλλά και τα κοινωνικά πρότυπα με βάση τα οποία διάγουμε τη ζωή, μας διδάσκουν αποκλειστικά τη χωριστότητα, τη μοναξιά, και τη μη - σχέτιση. Αυτός είναι και ο πιο βασικός λόγος που οι σχέσεις αυτές μένουν ανολοκλήρωτες. Μας διδάσκουν πως δύναμη και σωστό είναι αν ο άλλος δεν εκπληρώνει τα κοινωνικά status, να σηκώνεσαι να φεύγεις. Πως δύναμη είναι να υποτάσεις τον άλλον, να τον απαξιώνεις, και να οδηγείς τον εαυτό σου από τον έναν χωρισμό στον επόμενο, χωρίς ποτέ να μάθεις να σχετίζεσαι. Η φυγή, η ασυνέπεια, η έλλειψη δέσμευσης, ο φόβος της κοντινότητας και της σχέτισης, οδήγησαν τον καθένα από μας να κλειστεί σε ένα δυάρι ή σε μια σχέση που είτε δεν την επιθυμεί πραγματικά, είτε δεν ξέρει πώς να την εξελίξει, και γι’ αυτό δεν εκπληρώνει στην ουσία καμία από τις πραγματικές του ανάγκες. Οδήγησαν τον καθένα από μας στην απόγνωση και στη μοναξιά. Το σώμα μένει αχάιδευτο και αρρωσταίνει, η ψυχή μένει χωρίς συναισθηματική ανατροφοδοσία και βουλιάζει στη θλίψη, το μυαλό κάνει ανεξέλεγκτο κουμάντο οδηγώντας μας σε ό,τι μόνο αυτό μπορεί να καταλάβει ως χρήσιμο: Να είμαστε «δυνατοί» και μόνοι μας, επιδιώκοντας μια αυτονομία που αγγίζει τα όρια του αυτισμού, να μην εμπιστευόμαστε, να μην αγαπιόμαστε. Γιατί η αγάπη και η ευτυχία είναι κάτι που το μυαλό δε μπορεί να καταλάβει. Όμως η συναισθηματική ένδεια, η φτώχεια των αισθήσεων και η απαγόρευση των πραγματικών επιθυμιών, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην υλική και οικονομική φτώχεια. Οργανώνουν μία ζωή μέσα στη στέρηση και τα αδιέξοδα. Γιατί ο πλούτος του ανθρώπου ξεκινάει από μέσα του και έπειτα αντανακλάται στο περιβάλλον του.

Όσο ο Κρόνος θα βρίσκεται ανάδρομος στο ζώδιο του Ζυγού, μας δίνεται η δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τις λάθος δομές που μας οδηγούν στη χωριστότητα με καινούργιες δομές που περιέχουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που θα μας οδηγήσουν να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Ο καθένας από μας θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με όλα αυτά τα σενάρια που τον οδηγούν στη μοναξιά και στην χωριστότητα. Είναι η ώρα να αναζητήσουμε «θετικούς δασκάλους» που θα μας εκπαιδεύσουν και θα μας βοηθήσουν να βγούμε από το φαύλο κύκλο των τοξικών σχέσεων. Διαζύγια, επώδυνοι χωρισμοί, συγκρούσεις σε συνεργασίες, η στέρηση της ελευθερίας, δικαστικές αναμετρήσεις, καταθλίψεις, ατέλειωτη μοναξιά, η αίσθηση ότι κανείς δε μας καταλαβαίνει, η μιζέρια, οι εξαρτημένες σχέσεις, η στέρηση και η φτώχεια, είναι ο τίτλος των καρμικών θεμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τον Κρόνο στο Ζυγό. Όπως επίσης, και η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε λάθος τόπο και χρόνο, με λάθος ανθρώπους, ενώ η ψυχή μας επιθυμεί να βρίσκεται με ανθρώπους που έχουμε αποκλείσει από τη ζωή μας ή εκείνοι έχουν αποκλείσει εμάς.

Να θυμίσω πως όταν υπάρχει καρμική εμπλοκή, ο άνθρωπος δε ξέρει τι πρέπει να κάνει, γιατί η λύση του προβλήματός του βρίσκεται στο επόμενο εξελικτικό του στάδιο. Ο Κρόνος στο Ζυγό σε δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα, η σύνοδος του Δία με τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα και το πέρασμα του Δία στους Ιχθείς, μας λένε πως αν δεν επαρκούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας πονάει, δε χρειάζεται άλλο να ματώνουμε τον εαυτό μας δοκιμάζοντας ξανά και ξανά να βγούμε από τα αδιέξοδα με το λάθος τρόπο. Είναι απλά η ώρα να ζητήσουμε βοήθεια και στήριξη.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 219 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...