παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Αστεροειδής Ήρα -σύμβολο γάμου στον χάρτη

Σύμβολο του ή της συζύγου που μας έλκει

Από την Λίλιαν Σίμου

Ανάμεσα στους πλανητοειδείς, η Ήρα κατέχει μία σημαντική θέση. Ωστόσο, αυτή που έχει κυρίως μελετηθεί από την αστρολογική κοινότητα και βρίσκουμε πληροφορίες, είναι αυτή με το λατινικό όνομα Juno ( ας μην παραβλέπουμε πως υπάρχει και η Hera – η οποία έχει το ελληνικό όνομα). Πολλές φορές προβληματίζομαι πάνω σε αυτό, καθώς σαν Έλληνες, θα πρέπει να προσβλέπουμε κατ’ αρχήν στον αστεροειδή ή πλανητοειδή με το ελληνικό όνομα. Λόγω του ότι όμως οι μελέτες και οι στατιστικές γίνονται από ξένους, κυρίως Αμερικανούς και Άγγλους, εκείνοι προτιμούν να ερευνούν συνήθως το σώμα με το λατινικό στοιχείο. Έτσι, οι πληροφορίες που βρίσκουμε συχνά για την Ήρα, είναι αυτές της Juno και πάνω σ’ αυτό θα αναφερθώ στο παρόν άρθρο.

Αστρονομικά ο αστεροειδής Juno 3

Πρόκειται για ένα αστεροειδή S-type. Ανακαλύφθηκε στις 1-9-1804 από τον γερμανό αστρονόμο Karl L. Harding. Είναι από τους μεγαλύτερους, αφού περιέχει το 1% της μάζας όλης της ζώνης των αστεροειδών. Διαστάσεις 290Χ240Χ190 χλμ. Περιστροφή 4,36 έτη.

Μερικά ξεχωριστά κύρια σημεία παρατήρησης περιλαμβάνουν:

• Ο Juno ήταν ο πρώτος αστεροειδής στον οποίο παρατηρήθηκε μία έκλειψη. Συνέβη στις 15-2-1958. Ραδιο-σήματα από το διαστημικό σκάφος γύρω από την τροχιά του Άρη έχουν χρησιμοποιηθεί για να υπολογιστεί η μάζα του Juno 3 από τις μικροσκοπικές διαταραχές που προκαλούνται από το επάνω στην κίνηση του από την έλξη του Άρη.

• Το 1996, ο Juno παρατηρήθηκε από το Hooker Telescope στο Mount Wilson Observatory επειδή ήταν ορατός και κοντινός σε -IR μήκη κύματος, χρησιμοποιήθηκε η προσαρμοστική οπτική. Οι εικόνες επεκτάθηκαν σε ολόκληρη μια περίοδο περιστροφής και αποκάλυψαν μια ανώμαλη (άμορφη) μορφή με ένα σκοτεινό χαρακτηριστικό γνώρισμα, που ερμηνεύθηκε ως φρέσκια περιοχή πρόσκρουσης.

Μυθολογικά

Το ποια ήταν η Ήρα, είναι σε όλους πιστεύω γνωστό. Σύζυγος του Δία, η παρουσία της είναι σημαντική, καθώς χρονολογείται από την μητριαρχική περίοδο. Θεωρείται πως ήταν τότε κυρίαρχη θηλυκή θεότητα και ήταν υπεύθυνη για τα μυστήρια της γέννησης, της μητρότητας, και των διάφορων φάσεων αναπαραγωγής. Η μυθολογία αφορά πώς παραπλανήθηκε από τον Δία, τον παντρεύτηκε από μια αίσθηση τιμής, υπόμεινε έναν γάμο που χαρακτηρίστηκε από τις προσπάθειες δύναμης κι όχι από τα ζητήματα της πίστης.

Ο μύθος της παραλληλίζει την ιστορία της κοινωνικής αναταραχής στα εδάφη όπου λατρεύτηκε. Οι βόρειοι εισβολείς αγωνίστηκαν να επιβάλουν τις πατριαρχικές παραδόσεις λατρείας του Δία επάνω στους γηγενείς μητριαρχικούς πολιτισμούς της εποχής, τον Μηκυναϊκό και τον Κρητικό. Σε πολλές μυθολογίες, οι ερευνητές αναφέρουν πως οι δύο αυτές θεότητες ήταν αλληλένδετες και ταυτόσημες στον ουρανό. Ο Δίας αντιπροσώπευε την αρσενική αρχή και η Ήρα την θηλυκή αρχή. Και η δύο ήταν παιδιά του Κρόνου και μάλιστα η Ήρα ήταν η παλαιότερη όλων των θεαινών, αξιοπρεπής, σεβαστή και μεγαλοπρεπής.

Για μία περίοδο των εκατοντάδων των ετών πολιτιστικής σύγκρουσης, οι δύο θεότητες αναγκάστηκαν να μοιραστούν τον ίδιο βωμό. Κατά συνέπεια, εκτός από τα θέματα τα σχετιζόμενα με τον τοκετό και τη μητρότητα, η Ήρα έχει έρθει να συνδεθεί με τα ζητήματα της κοινωνικά αναγνωρισμένης σχέσης, του νομικού γάμου, της συζυγικής εκπλήρωσης μέσω της υποχρέωσης και της πίστης, και της προσπάθειας για την ισότητα μέσα σε μια σχέση. Αντιπροσωπεύει, επίσης, το είδος προσπαθειών δύναμης μέσα στον γάμο, τον έλεγχο του συζύγου μέσω του ελέγχου του απογόνου, ή μέσω της συναισθηματικής οικειότητας. Η Ήρα μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύσει τις δεσμευμένες σχέσεις που διατηρούνται από μια αίσθηση του καθήκοντος, ενοχή, ή για κοινωνικούς λόγους.

Αστρολογικοί συμβολισμοί

Όσα αναφέραμε στον μυθολογικό συμβολισμό είναι όσα δηλώνει και στον αστρολογικό μας χάρτη. Αντιπροσωπεύει και την ανάγκη για τη σχέση και την άρνηση να γίνει αποδεκτή η ανισότητα μέσα στο πλαίσιο μιας σχέσης. Αντιπροσωπεύει την προσπάθεια να ισορροπήσει την ανάγκη για την οικειότητα, με την αντιτιθέμενη ανάγκη για την ελευθερία. Ανάγκες που και οι δύο σύζυγοι έχουν. Μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύσει την ανάγκη να πάρει το γάμο ως ιερή πίστη, ένα τρόπο που οδηγεί στην πνευματική εκπλήρωση μέσω της συμφιλίωσης των αντιθέτων σε μια κατάσταση ένωσης.

Σε ένα άλλο επίπεδο, η Ήρα μπορεί να αντιπροσωπεύσει τον τρόπο με τον οποίο κάποιος αισθάνεται ανίκανος να ξεπεράσει τη σύγκρουση παρά την ειλικρινή προσπάθεια και την άμεμπτη συμπεριφορά από τη μεριά του. Αυτή η απογοήτευση μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει στην υποτίμηση και την απώλεια πίστης προς το ίδιο το άτομο. Συμβολίζει έτσι το κράτος μετάβασης μεταξύ των παλαιών και νέων τρόπων/ αρχών, όπου οι παλαιοί αποτυγχάνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες στη διάρκεια του χρόνου που παρήλθε και οι νέοι δεν είναι ακόμα προφανείς στο τι θα έρθει. Περιγράφει την ανάγκη για ένα είδος πνευματικής αναζωογόνησης που απαιτείται προκειμένου να φανεί μέσω των χρόνων της παντελούς αποσύνθεσης, στο μέλλον που αναμένει.

Στο ωροσκόπιο αντιπροσωπεύει έτσι τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να ανανεωθούμε, και όπου η δυνατότητά μας να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες περιστάσεις. Δείχνει επίσης τις ιδιότητες που συνδέονται με τον σύντροφο του γάμου κάποιου και τους τρόπους με τους οποίους αυτός χειρίζεται τις ανάγκες οικειότητας/ελευθερίας, καθώς επίσης και τη ζηλοτυπία και την αβεβαιότητα που συνοδεύουν συχνά αυτήν την σχέση. Μη ξεχνάμε πως η Ήρα υπέφερε από τις απιστίες του συντρόφου της και τα παιδία που αποκτούσε εκείνος με τις πάμπολλες αγαπημένες του. Η ζήλια από αγανάκτηση κι από την απιστία του συντρόφου, μπορεί να εκφραστεί μέσα από το στοιχείο της Ήρας στον χάρτη μας. Εκτός αυτού, περιγράφει τη φύση οποιωνδήποτε ζητημάτων ελέγχου, των τρόπων στους οποίους τέτοιες προσπάθειες δύναμης θεσπίζονται, στην πορεία για την ολοκλήρωση μέσα από μία νόμιμη και διαρκή σχέση/συνεργασία με τον σύντροφό μας.

Σε κάποιο ιστιακό χώρο, υπάρχει η εικόνα της Ήρας σαν ερωτικό σώμα, και της προσδίδουν την ερμηνεία της ερωμένης. Επειδή είναι ξένος αυτός ο χώρος, πιστεύω πως δεν δίδεται η πρέπουσα σημασία στην ελληνική μυθολογία. Ενδεχόμενα δεν έχουν επαρκή στοιχεία. Φυσικά, οι άνθρωποι που προβάλουν αυτή την άποψη έχουν κάνει ίσως κάποια έρευνα. Αλλά, η Ήρα δεν είχε ποτέ προβεβλημένη το σεξουαλικό της στοιχείο. Δεν θα μπορούσε να προβάλει την εικόνα της ερωμένης, της επιπόλαιης σχέσης και της παράδοσης στην ερωτική έλξη χωρίς όρους και όρια. Αυτή η ιδέα που διατυπώνεται με βρίσκει εντελώς αντίθετη και πιστεύω το ίδιο βρίσκει όσους γνωρίζουμε κι έχουμε μελετήσει την ελληνική μυθολογία και παράδοση. Αν και μας είναι όλα αυτά σαφή στην Ελλάδα, θεώρησα σωστό να αποκαταστήσω την εικόνα της Ήρας, της βασίλισσας του ουρανού, της μόνης συζύγου του πατέρα των θεών, του Δία, για την περίπτωση που κάποιος χωρίς εμπειρία, παρασυρθεί σε έννοιες που αποπροσανατολίζουν.

Το σύμβολό της, μου θυμίζει ένα λουλούδι. Είναι ίσως ο ανθός που ανθίζει στους κόλπους της υγιούς ένωσης και του γάμου, ώστε να φέρει αργότερα τον καρπό, την μητρότητα, τον τοκετό και τα παιδιά, των οποίων προστάτιδα ήταν η Ήρα.

Η θέση της Ήρας από πλευράς ζωδίου, δείχνει τον τύπο του συντρόφου που θα εκπλήρωνε τις ανάγκες μας για μόνιμη και νόμιμη σχέση.

Ο οίκος θα δείξει τον τρόπο ή τον τόπο όπου είναι πιθανόν να τον συναντήσουμε. Το ζώδιο που της αρμόζει είναι σαφώς ο Ζυγός, ζώδιο της ένωσης και των νόμιμων σχέσεων. Η ιδέα που υπάρχει σε κάποιους να την τοποθετούν στον Υδροχόο, αντιτίθεται με την πλειοψηφία των δασκάλων της αστρολογίας. Κι εγώ πιστεύω πως δεν είναι δυνατόν η υπέρμαχος του γάμου και της νομιμότητας, να έχει θέση στο ζώδιο της ελευθερίας, της διάσπασης και της ανατροπής.

Η Ήρα στα ζώδια:

Κριός

Ελπίζουμε να βρούμε ισχυρό σύντροφο και μπορεί να υπάρχουν κρίσεις οργής μέσα στον γάμο. Η ανάγκη για αυτοκέφααλη διάθεση είναι επίσης ένα σημείο ρήξης. Η έλξη για ένα πρόσωπο με ισχυρή προσωπικότητα είναι πολύ πιθανή.

Ταύρος

Η οικονομική υπευθυνότητα θα παίξει ρόλο στον γάμο και είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν αδυναμίες σε σχέσεις που δεν αντιμετωπίζεται ρεαλιστικά η αγάπη. Θα θελήσουμε ένα/μία σύζυγο που θα μας δίνει την εικόνα της ευημερίας.

Δίδυμοι

Ο σύντροφος θα μοιάζει με ένα μεγάλο παιδί, ή θα υπάρχει μία εφηβική διάθεση μεταξύ τους. Η επικοινωνίας και οι ιδέες που ανταλλάσουμε διατηρούν την σχέση ζωντανή. Μπορεί να υπάρχουν κοινές επιδιώξεις μόρφωσης.

Καρκίνος

Η εικόνα του συντρόφου/συζύγου είναι συνυφασμένη με την οικογένεια και θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Μεγάλες συγκινήσεις και επιρροές μέσα από ένα τέτοιο γάμο, καθώς μας απορροφά και απορροφάμε τον/την σύντροφο.

Λέων

Εδώ υπάρχει η απαραίτητη αίσθηση του θαυμασμού για τον/την σύζυγο και είναι σημαντικό να διατηρούμε μία καλή εικόνα. Διαφορετικά μπορεί να υπάρξει δραματοποίηση της έγγαμης ζωής και να βγουν εγωιστικές αντιδράσεις.

Παρθένος

Υπάρχει μία σχολαστική ανάλυση της προσωπικότητας του συντρόφου και αυτό μπορεί να γίνει κουραστικό. Μας ωθεί η διάθεση προσφοράς και στήριξης του/της συντρόφου, αλλά ζητάμε το ίδιο και μπορεί να τον κρίνουμε πολύ συχνά, γινόμενοι ψυχαναγκαστικοί.

Ζυγός

Η ισότητα και η δικαιοσύνη πρέπει να είναι στοιχεία προσωπικότητας του/της συντρόφου αλλά και του ίδιου του γάμου. Η σχέση θα ήταν καλό να βασίζεται στην ευγένεια και στην λεπτότητα των χειρισμών.

Σκορπιός

Σημειοδοτεί ένα/μία σύντροφο με έντονα πάθη, αλλά και μαγνητικό προφίλ. Η ερωτική ολοκλήρωση θα είναι βασικός παράγων του γάμου και θα χρειαστεί πολύ προσοχή στην ζήλια ή την καχυποψία και χειραγώγηση μέσα από τη σχέση.

Τοξότης

Η σχέση απαιτεί ελευθερία και πνευματικά ενδιαφέροντα. Ο/Η σύντροφος είναι δάσκαλος ουσιαστικά ή μεταφορικά. Υπάρχει ανάγκη πνευματικής προσέγγισης στο ζευγάρι και θα έχουμε για να λειτουργούμε σωστά, κοινές πεποιθήσεις.

Αιγόκερως

Ο/Η σύντροφος θα πρέπει να έχει αξιόλογη θέση ή να έχει ωριμότητα και εμπειρία. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλη συναισθηματική έκφραση όμως και να είναι μία σχέση ικανή να αντιμετωπίσει καθήκοντά και δυσκολίες, αντέχοντας στον χρόνο.

Υδροχόος

Εκκεντρική προσωπικότητα ο/η σύντροφος, ή εκκεντρική η ίδια η σχέση του γάμου. Θα είναι σωστό να υπάρχουν κοινά ιδεώδη και μπορεί η ελευθερία να είναι βασικός παράγων για μία καλή προοπτική γάμου.

Ιχθείς

Η προτίμηση δίδεται σε ένα άτομο που θα μας συγκινεί και θα μας κάνει να ονειρευόμαστε. Μπορεί να αφορά ένα σύντροφο με καλλιτεχνική κλίησ, ευαίσθητο ή και περιθωριοποιημένο. Ενδέχεται να έχει έντονο θρησκευτικό συναίσθημα. Προσοχή στην έλξη ατόμων με αμφίβολη ποιότητα ή ασαφείς στόχους.

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...