παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Όψεις Χείρωνα στον γενέθλιο χάρτη

Ο Χείρωνας είναι δείκτης τραυμάτων της παιδικής ηλικίας, που επηρεάζουν και κατά κάποιο τρόπο καθορίζουν τη σωματική και ψυχική υγεία μας ως ενηλίκων. Ο Χείρων μπορεί να είναι ένα είδος «τυφλού σημείου» σε σχέση με κάποιους δικούς μας. Αυτά τα «τυφλά» σημεία συχνά είναι επώδυνα, και μπορεί να υπάρξει κατηγορηματική άρνηση ή απόρριψή τους, αν πλησιάσουμε πολύ κοντά στην αλήθεια. Το περίεργο με τον Χείρωνα είναι, ότι, όταν είναι σε σχετικά καλή θέση, μπορεί να υπάρξει κάτι σαν «μεταμφιεσμένη» θετική ενέργεια που σχετίζεται μ΄αυτόν. Για παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να χάσει τη θέση εργασίας του, ανακαλύπτοντας όμως στη συνέχεια, ότι είναι η ιδανική στιγμή για να κάνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Ή να χάσει έναν βάναυσο σύντροφο, μερικές μέρες πριν συναντήσει ξανά κάποιον, που απέρριψε στο παρελθόν.

Χείρων – Ήλιος: Οι αρμονικές όψεις Ήλιου-Χείρωνα δημιουργούν στο άτομο αρμονία, ενσυναίσθηση και κατανόηση, ενώ ενισχύεται και η αυτοπεποίθηση. Με σκληρές όψεις το άτομο μπορεί να εκδηλώσει οργή, θυμό και απογοήτευση, που απορρέουν από την έλλειψη αυτοεκτίμησης ή ένα πλήγμα που δέχτηκε το «εγώ» του. Μπορεί να είναι δύσκολο για τον άνθρωπο με όψεις Ήλιου-Χείρωνα να εκφράσει τις βαθύτερες ανάγκες, τις ιδέες και τα συναισθήματά του, όταν ο Χείρων επηρεάζεται αρνητικά από τις διελεύσεις. Οι θετικές όψεις στο γενέθλιο χάρτη δείχνουν ότι το άτομο ένιωθε αυτοεκτίμηση ήδη από την παιδική του ηλικία. Αν ο γενέθλιος Χείρωνας κάνει άσχημες όψεις, τα χρόνια πριν τη μέση ηλικία του μπορεί να ήταν δύσκολα, και να χρειάστηκε να αγωνιστεί για να διεκδικήσει κάποια πράγματα. Μπορεί επίσης, να υπάρχει απογοήτευση και δυσαρέσκεια σχετικά με τη θέση του στη ζωή.

Χείρων – Σελήνη: Στο γενέθλιο χάρτη, μια θετική όψη μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, συναισθηματικό και μυστικοπαθές. Τα όρια είναι ένα χρόνιο πρόβλημα εδώ, ανεξάρτητα από τις όψεις, οι οποίες υποδεικνύουν μόνο τον βαθμό του προβλήματος. Οι άσχημες όψεις αποτελούν ένδειξη απόρριψης από τη μητέρα.

Χείρων – Ερμής: Οι θετικές όψεις δείχνουν ένα πολύ ανεπτυγμένο μυαλό, οξεία διαίσθηση, και ίσως μαντικές ικανότητες. Εδώ βασιλεύει ο νους και όχι η καρδιά. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο τύπος που «τα ξέρει όλα», και ο βαθμός στον οποίο αυτό είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα υποδεικνύεται από την αναλογία των θετικών έναντι των αρνητικών όψεων.

Χείρων – Αφροδίτη: Ο άνθρωπος αυτός αποκτά σεξουαλικές και αισθησιακές εμπειρίες με μια παιχνιδιάρικη γοητεία και μια αθωότητα που τον κάνουν απίστευτα ελκυστικό. Όταν οι δύο πλανήτες κάνουν αρμονική όψη, το άτομο μπορεί να έχει σεξουαλικές ή δημιουργικές εμπειρία οι οποίες είναι έξω από τις κοινά αποδεκτές φόρμες, αλλά είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την προσωπική του ανάπτυξη. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη σεξουαλική του ή ταυτότητα, όταν οι δύο πλανήτες δεν βρίσκονται σε αρμονία, και μια αρνητική όψη μπορεί να υποδηλώνει σωματική, συναισθηματική ή σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική του ηλικία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να «διαβάζουν» τα κίνητρα των άλλων ανθρώπων, και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη σεξουαλικότητά τους ως ασπίδα προστασίας.

Χείρων – Άρης: Αυτή η όψη μπορεί να περιγραφεί ως το ιερό αρχέτυπο του πολεμιστή. Ο άνθρωπος με αυτή την όψη δεν φοβάται να σηκώσει το ξίφος για την υπεράσπιση των άλλων, και μπορεί η σταδιοδρομία του να έχει σχέση με το στρατό. Ενέργεια και διαίσθηση μαζί με μια έντονη τάση για δράση, τον βοηθούν να εκπληρώσει τους στόχους του. Στα παιδικά του χρόνια μπορεί να ένιωσε ότι οι προσωπικές του επιθυμίες περιφρονήθηκαν, κι έτσι χρειάστηκε να παλέψει σκληρά γι΄αυτές. Δεν υπολογίζει τίποτα όταν χρειάζεται να βοηθήσει ή να σώσει τους άλλους. Έχει την τάση να αναλαμβάνει ηγετικές θέσεις, αλλά μπορεί να γίνει δικτάτορας, αν η όψη είναι δυσαρμονική. Αν η επιθυμία του να ηγηθεί, ματαιωθεί, μπορεί να γίνει πικρόχολος και μικροπρεπής.

Χείρων – Δίας: Ο Χείρων σε όψη με τον Δία χαρίζει δημιουργικές ικανότητες, και αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να έχουν κάτι σαν “μαγικό άγγιγμα”. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ισχυρές όψεις με Λέοντα ή στον 5ο οίκο. Εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί και θεραπευτές, είναι λαμπεροί, τυχεροί και ταλαντούχοι, όταν η όψη των δύο πλανητών είναι αρμονική. Όταν όμως δεν είναι, αμφισβητούν και επικρίνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, λόγω των υψηλών προσδοκιών που έχουν από τους ίδιους και τους άλλους. Η θρησκευτική και πνευματική μισαλλοδοξία μπορεί να αποτελέσει ένα πρόβλημα, καθώς τείνουν να βλέπουν τα δικά τους πιστεύω ως «καθολικά».

Χείρων – Κρόνος: Ο Χείρων σε όψη με τον Κρόνο είναι μια σκληρή τοποθέτηση, ανεξάρτητα από το είδος της όψης. Συχνά, φανερώνει προβλήματα με τον πατέρα και οποιονδήποτε αντιπροσωπεύει την εξουσία. Το άτομο μπορεί να δυσκολευτεί να βρει τη δική του θέση στον κόσμο, ως αποτέλεσμα εγκατάλειψης ή κακοποίησης που υπέστη κατά την παιδική του ηλικία. Η κοινωνία και ο πολιτισμός γενικότερα μπορεί να αντιμετωπιστεί με δυσπιστία και καχυποψία. Αν οι όψεις είναι θετικές και το άτομο αφιερώσει χρόνο για να μάθει καλύτερα τον εαυτό του και τα κίνητρά του, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό εκπρόσωπο της εξουσίας ή υποδειγματικό εκπαιδευτικό. Αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει τον κυνισμό που προσδίδει στον χαρακτήρα του αυτή η όψη, μπορεί να καταλήξει να νιώθει πικρία και να απορρίψει εντελώς την κοινωνική επαφή.

Χείρων – Ουρανός: Ατομιστής, αδιάλλακτος, ενεργητικός, με διάθεση για συνεχείς αλλαγές, αυτός ο άνθρωπος δυσκολεύεται να βρει τη θέση του στην κοινωνία, επειδή είναι τόσο παθιασμένος, όσο και «απόκοσμος». Εραστής της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, δυσκολεύεται να «ριζώσει» οπουδήποτε. Του αρέσει να πειραματίζεται, να καινοτομεί, και μπορεί να απασχολείται πολλές ώρες στο σπίτι σε τομείς καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχουν σχέση με την τεχνολογία.

Χείρων – Ποσειδώνας: Μια δυσαρμονική όψη Ποσειδώνα-Χείρωνα μπορεί να υποδηλώνει ότι το άτομο «δεν ζει στον πραγματικό κόσμο». Πρόκειται για “επαγγελματίες ονειροπόλους», ενώ συνήθως η επαγγελματική τους σταδιοδρομία έχει σχέση με τις τέχνες, την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, αν οι δύο αυτοί πλανήτες κάνουν μεταξύ τους θετικές όψεις. Ωστόσο, η όψη Χείρωνα-Ποσειδώνα, όταν είναι δυσαρμονική, μπορεί να δείχνει αυταπάτες και παραληρήματα, χρήση ουσιών και σεξουαλική κακοποίηση. Είναι ο Ποσειδώνας, που αποκαλύπτει σε ποιον τομέα τα ιδανικά του ατόμου, τα όνειρα και οι επιθυμίες του, είναι ισχυρότερα.

Χείρων – Πλούτωνας: Το άτομο –ευτυχώς ή δυστυχώς- με αυτό τον συνδυασμό διαθέτει έναν έντονο και βαθιά δραματικό χαρακτήρα. Μπορεί να έχει βαθιά και κρυμμένα «τραύματα» από την παιδική του ηλικία, που ή θα τα κάνει πιο ισχυρά ή θα τα αποδυναμώσει αργότερα στη ζωή του. Με αρνητικές όψεις, μπορεί να δίνει μεγάλους αγώνες σε όλη του τη ζωή, και να τον τυραννά μια διαρκής βεβαιότητα ότι θα υποστεί εγκατάλειψη ή απόρριψη. Οι άνθρωποι με αυτήν την όψη θα πρέπει να γνωρίσουν τον εαυτό τους, και να βρουν τον τρόπο να μετατρέψουν τον πόνο τους σε εργαλείο θεραπείας των άλλων.

Χείρων – Βόρειος & Νότιος Δεσμός: Το άτομο με αυτή την όψη στο γενέθλιο χάρτη του μπορεί να παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για την πνευματική θεραπεία ή την ολιστική, και γίνεται συχνά ισχυρός δάσκαλος ή ηγέτης. Μπορεί σε νεαρή ηλικία η κοινωνική αποδοχή να μην του χαρίστηκε απλόχερα, και να χρειάστηκε να αγωνιστεί για να την πετύχει.

Χείρων – MC: Ο Χείρων σε όψη με το Μεσουράνημα αποτελεί ισχυρή ένδειξη, ότι η καριέρα του ατόμου θα έχει «γεύση» Χείρωνα. Μπορεί να γίνει θεραπευτής, καθηγητής ή ηγέτης. Παράλληλα όμως, παραμένει «αιώνιος φοιτητής», κάτι που μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για συχνές επιτυχίες σ΄αυτούς τους τομείς. Η πρόωρη σταδιοδρομία οφείλεται κυρίως στα αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, τα οποία ωστόσο ξεπερνά, και γίνεται έτσι πιο αποτελεσματικός δάσκαλος, αφού ο ίδιος αποτελεί το ισχυρότερο παράδειγμα.

http://asteriskos.wordpress.com

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...