παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Αφιέρωμα..

 

Να'μαι και πάλι με ένα μικρό αφιέρωμα (κάτι σαν ποτ πουρί :ρ) στα τοοοοόσο αγαπημένα μου ψαράκια.. Και μια καλή ευκαιρία να τους μάθουμε καλύτερα..!!

 

 

   Για το κάθε ζώδιο υπάρχουν πράγματα που λατρεύει και πράγματα που βρίσκει ανυπόφορα.. Για να δούμε όμως ποια είναι αυτά που ένα ψαράκι θα βρει ενδιαφέροντα και ποια είναι αυτά που απεχθάνεται..

 

Τι τους αρέσει?

  Ο Ιχθύς θέλει να τον αφήνουν στην ησυχία του να… σκέφτεται τα δικά του, δηλαδή να ονειροπολεί ατελείωτα. Αγαπά τα ρομαντικά σκηνικά με κεριά, μουσικές και αρώματα, τα ηλιοβασιλέματα στην αμμουδιά, τις τοποθεσίες με όμορφη θέα. Του αρέσει ό,τι έχει σχέση με νερό: σιντριβάνια, λιμνούλες, καταρράκτες. Ακόμα και στο φαγητό, τα θαλασσινά είναι η πρώτη του προτίμηση – συνοδευμένα από σαμπάνια. Του αρέσει να υπάρχουν γύρω του άνθρωποι που να τον αγαπούν και να τον χρειάζονται.

 

Και τι απεχθάνονται?

   Του τη σπάει όταν του λένε να μην ονειροβατεί και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Τον ενοχλούν τα μέρη με πολυκοσμία, ένταση και φασαρία. Δυσανασχετεί με τη θεσμοθετημένη εξουσία, που τον αναγκάζει να συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο. Εκνευρίζεται όταν τα προσωπικά του γίνονται γνωστά στους ακατάλληλους ανθρώπους.

 

 

Πώς αντιδρούν βλέποντας τα σημάδια του χρόνου επάνω τους? Πως αντιμετωπίζουν λοιπόν το πέρασμα του χρόνου? 

 

  Αν είσαι Ιχθύς, πιθανόν αντιμετωπίζεις το πέρασμα του χρόνου με …δέος, κυρίως γιατί είναι κάτι που αισθάνεσαι ότι εύκολα ξεφεύγει από την αντίληψή σου. Ξυπνάς ένα πρωί και λες «Μα, πότε πήγα εγώ 35 χρονών;» Η φιλαρέσκειά σου περνά από πολλές διακυμάνσεις, ανάλογα με τις διαθέσεις σου. Στις φάσεις που είσαι «στα πάνω σου» φροντίζεις υπέρμετρα τον εαυτό σου. Όταν όμως είσαι πεσμένος, μπορεί να τον παραμελήσεις. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, οι άντρες δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα σημάδια του χρόνου. Οι γυναίκες όμως κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τα σβήσουν, ιδίως αν βρίσκονται σε καλή ψυχολογική, και οικονομική ασφαλώς φάση.

 

 

 Έχουν φόβους? Κι αν ναι, τι φοβούνται περισσότερο?

 

   Με τον Ιχθύ ο κατάλογος των φόβων είναι ατέλειωτος, και περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από βάσιμες ή αβάσιμες απειλές. Φοβάται ότι μπορεί να πάθει μια τρομερή αρρώστια, ή μάλλον όποια τρομερή αρρώστια υπάρχει. Ότι θα χάσει όσα αγαπά. Ότι θα καταστραφεί ο κόσμος τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Αλλά στο μεταξύ θα έχει καταστραφεί το σπίτι του, μάλλον από σεισμό ή από πυρκαγιά. Στην επινόηση και στην καλλιέργεια φόβων, ο Ιχθύς είναι ο μετρ της καταστροφολογίας. Ωστόσο, όχι μόνο δεν τρελαίνεται από τόσο πεσιμισμό, αλλά κατά βάθος το απολαμβάνει. Ιδίως αν μπορεί να πείσει και τους άλλους για την πιθανότητα να πραγματοποιηθούν οι δυσοίωνες… προφητείες του.

 


Νευριάζουν εύκολα?

 

Τα γλυκά μας ψαράκια ανήκουν στο ζωδιακό κύκλο του νερού. Βασικό χαρακτηριστικό τους αποτελεί η εσωστρέφειά τους. Θυμώνουν συχνά, είναι όμως πολύ συναισθηματικά ζώδια. Κάνουν κακό στο ίδιο τους τον εαυτό αφού δεν εκδηλώνουν το θυμό και τα νευρά τους. Έτσι τους δημιουργείται μια αίσθηση καταπίεσης και μια θλίψη, λύπη. Για να ξεχάσουν τα πάντα απλά ζητήστε τους συγγνώμη.

 

 

Λένε άραγε τα ψαράκια ψέμματα..?

 

   Ο Ιχθύς δεν είναι «αγγελάκι» και μπορεί να λέει… φούμαρα, με καλή πίστη ή χωρίς. Όμως τα μεγαλύτερα ψέματα είναι εκείνα που λέει ο ίδιος στον εαυτό του, όταν παριστάνει ότι ζει τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του, όταν επιμένει πως έχει τη δυνατότητα να αναλάβει το ένα ή το άλλο πράγμα, όταν φαντάζεται πως προσφέρει κάπου τη βοήθειά του χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Διηγείται το παραμύθι, που πρώτος αυτός πιστεύει. Όμως το πιστεύουν και οι άλλοι, οι οποίοι μετά απογοητεύονται και τον θεωρούν ψεύτη.

 

 


 Στον έρωτα...

 Καταρχάς πως θα τον διακρίνεις..

 Οι Ιχθύες είναι γοητευτικοί, μαγνητίζουν, σκλαβώνουν τους άλλους. Έχουν εναλλαγές διαθέσεων και δημιουργούν μια πλασματική πραγματικότητα. Είναι ευαίσθητοι, εργατικοί, επικοινωνιακοί, παραπλανητικοί, είναι ένας ωκεανός άλλοτε ήρεμος άλλοτε φουρτουνιασμένος. Δεν αντέχουν την καθημερινότητα και αν ο γάμος τους δεν πετύχει φεύγουν. Δεν έχουν καλή σχέση με το χρήμα. Όταν πιέζονται, πίνουν, κάνουν χρήση ναρκωτικών και μπορεί να προδώσουν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Τους αρέσει η γαλήνη, τα ταξίδια, η θάλασσα, η απλότητα στις γραμμές του σπιτιού. Οι γυναίκες αγαπούν τα ακριβά ρούχα και τα κοσμήματα ενώ οι άντρες είναι συνήθως ατημέλητοι. Με λίγα λόγια είναι οι άνθρωποι της τέχνης, της μουσικής, της αγάπης και του έρωτα, της θλίψης και της μοναξιάς, της δραπέτευσης από την πραγματικότητα, των μεταφυσικών ανησυχιών.

 

& στη συνέχεια

Πως θα τον κατακτήσεις....

 Ο Ιχθύς είναι ρομαντικός, ευσυγκίνητος, ευάλωτος συναισθηματικά. Θέλει πολλή στοργή, αγάπη και κατανόηση. Εκτιμά αυτούς που του συμπαραστέκονται. Στις ερωτικές του σχέσεις κουβαλάει το παρελθόν, δεν είναι απαιτητικός, κάνει συγκρίσεις και αναζητά την προστασία. Μισεί την κακία και τη βία. Θέλει δίπλα του έναν άνθρωπο δυναμικό, που να τον καθοδηγεί, να τον ενθαρρύνει και να τον βοηθά να προοδεύσει. Τρέμει την αποτυχία και την ερωτική απογοήτευση γιατί έχει όνειρα και ελπίδες για το μέλλον του. Εντυπωσιάζεται, μπερδεύεται, φοβάται τον ανταγωνισμό γιʼ αυτό και προσπαθεί να στηριχτεί στη λογική και να επιλέξει τους ανθρώπους γύρω του. Αγαπά τα ρομαντικά μέρη, τη θάλασσα, το χορό, τη μουσική, τη γαλήνη, το καλό και πλούσιο φαγητό, τα παγωτά, την ευχάριστη συζήτηση. Παντρεύεται για να αποκτήσει παιδιά γιατί τα αγαπά πολύ και προσπαθεί πάντα να ξεφύγει από το παρελθόν ειδικά αν αυτό είναι μίζερο. Οι γυναίκες φορούν ρούχα που τονίζουν την θηλυκότητά τους, τους αρέσουν τα αρώματα, τα λουλούδια, η ποίηση, τα ρομαντικά μυθιστορήματα. Εύκολο να κερδίσεις ένα Ιχθύ, δύσκολο να τον κρατήσεις.

 

 

Όταν ερωτεύονται.. 

  Ο Ιχθύς είναι γεννημένος για να αγαπά, καθώς μέσα από τον έρωτα αναζητά την εσωτερική του ενότητα—ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα «διπλά» ζώδια του ζωδιακού, σαν τους Διδύμους και τον Ζυγό. Ο κόσμος των συναισθημάτων του είναι βαθύς και απέραντος, σαν τον ωκεανό, και ο Ιχθύς βρίσκεται εκεί μέσα εντελώς στο στοιχείο του. Έχει απόλυτη επαφή με τα αισθήματά του, δεν φοβάται να αγαπήσει και καλεί τον σύντροφό του να δοθεί κι εκείνος άφοβα στην ερωτική τους ένωση, ώστε να αφεθούν μαζί στην ευδαιμονία τους. Επιπλέον, σπάνια θα πληγώσει εσκεμμένα τον άλλον, εκτός αν αντιδράσει σε κάτι που του έκαναν.


Είναι όμως πιστοί!?

  Οι Ιχθύς είναι συνήθως σε έναν δικό τους ονειρικό κόσμο. Είναι πολύ ρομαντικοί και ευαίσθητοι και ζηλεύουν πολύ. Μπορούν να είναι εξαιρετικά πιστοί , αν παίρνουν αυτό που θέλουν και χρειάζονται από τη σχέση. Και ό,τι χρειάζονται πάνω από όλα είναι η ασφάλεια και το αίσθημα της προστασίας από τον σύντροφο τους. Είναι ευαίσθητοι και ελκυστικοί και έχουν πραγματικά την ανάγκη να αγαπηθούν και να αγαπήσουν. Από την άλλη πλευρά, όταν βρίσκουν τον σύντροφο της ψυχής τους, είναι πιστοί και δεν ξεκολλάνε από πάνω του. Η σεξουαλικότητα είναι ισχυρή και αν απατήσουν τον σύντροφο τους θα ταλαιπωρηθούν από την ενοχή και θα θέλουν να την διώξουν από πάνω τους και μπορεί ακόμη και να το παραδεχθούν προκειμένου να ανακουφιστούν από το βάρος.

Όταν οι Ιχθύς έχουν απατήσει, κυριολεκτικά συνθλίβονται. Για τους Ιχθύς, ένας δεσμός αγάπης είναι τόσο ισχυρός και ευτυχισμένος που την πίκρα της απιστίας την αισθάνονται καταστροφική για τον εαυτό τους. Βέβαια αν δεν βρίσκουν την συναισθηματική και πνευματική επαφή στον σύντροφο τους και την δυνατότητα να αναπτυχθούν, ή είναι βυθισμένοι στους καθημερινούς τους αγώνες, τότε θα ψάξουν για την….αδελφή ψυχή. Δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους αλλά να είστε πάντα δίπλα τους. Αν είναι μόνοι τους, θα αρχίσουν να συλλογίζονται, θα θέλουν να ξαναβρούν τον εαυτό τους και στη συνέχεια, θα αναζητήσουν έναν τρόπο να διώξουν την θλίψη τους. Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει εύκολα στην αγκαλιά κάποιου άλλου.

Τα καλά νέα είναι ότι οι Ιχθείς είναι ελαστικοί και μπορούν εύκολα να μάθουν να συγχωρήσουν και να ξεχάσουν. Αν απατήσατε έναν Ιχθύ και του το είπατε καθαρά και τίμια, μπορεί να σας δώσει  μόνο μια δεύτερη ευκαιρία εφόσον δεν θα το κάνετε αυτό ΠΟΤΕ ξανά.

 

Πως φιλούν?

 Θέλει το φιλί να είναι η κατάλληξη μιας ερωτικής, αλλά πάνω από όλα, τρυφερής συνάντησης. Ο Ιχθύς στο φιλί του, που πάντα θέλει να συνοδεύεται από μια σφιχτή αγκαλιά, θα βάλει συναίσθημα και τρυφερότητα.

 

Καριέρα ή έρωτας..

Αλήθεια ένα ψαράκι θα άφηνε τα πάντα για έναν μεγάλο έρωτα?

 

 Πηγή ζωής για τον Ιχθύ είναι ο έρωτας, είναι το μόνο “μέσο” για να μπορεί να ονειρεύεται. Αντλεί δύναμη και ψυχική ισορροπία από το σύντροφό του, ενώ πιστεύει ότι η καριέρα το μόνο που μπορεί να του αποφέρει, είναι χρήματα. Άρα, η απόφαση που θα πάρει είναι προφανής. Θα επιλέξει τον έρωτα!

 

Ελπίζω να το απολαύσατε όσο κι εγώ..!!  :)

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 237 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...