παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
8ος Οίκος – Σεξ – Θάνατος – Αναγέννηση

h8h

Ο 8ος οίκος σχετίζεται με τις σεξουαλικές επιθυμίες και τις βαθιές συναισθηματικές δεσμεύσεις, τις παράνομες σχέσεις ή τις σχέσεις από τις οποίες δεν μπορούμε να αποκοπούμε. Μέσα από τον 8ο οίκο μπορούμε να δούμε τι είδους σεξουαλικές εμπειρίες θα βιώσουμε, πως συμπεριφερόμαστε σεξουαλικά και πως αντιμετωπίζουμε γενικά το σεξ. Από το ζώδιο που βρίσκεται στον 8ο οίκο μπορούμε να ανακαλύψουμε αν έχουμε φοβίες, αναστολές, τι μας διεγείρει και τι μας απωθεί. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι εάν η ακμή του 8ου οίκου βρίσκεται σε ζώδιο του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) τα άτομα διεγείρονται πολύ από τη διανοητική επαφή, είναι δηλαδή περισσότερο εγκεφαλικά. Εάν βρίσκεται σε ζώδιο της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) έχουν μεγάλη έξαψη και πάθος. Εάν τοποθετείται σε ζώδιο του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς) χρειάζονται μια συναισθηματική δέσμευση στην οποία να νιώθουν ασφάλεια, ενώ εάν βρίσκεται στα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) λειτουργούν περισσότερο με την λογική.
Ο 8ος οίκος αφορά επίσης τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση.
Βρείτε το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 8ου οίκου σας προσθέτοντας 8 ζώδια από το ζώδιό σας. Εάν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας, κάντε το ίδιο και διαβάστε και τα δυο, ώστε να έχετε μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα.

Κριός (ή με ωροσκόπο Κριό)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Σκορπιό

Σας περιβάλλει μια μυστήρια προσωπικότητα. Ξέρετε πώς να γοητεύετε και να κατακτάτε τους άλλους. Είστε ένα πολύ φλογερό άτομο και εξωτερικεύετε τα πάθη σας. Η σεξουαλικότητά σας είναι πολύ έντονη και μπορεί να φτάσει μέχρι τη βία. Τα φλογερά σας ένστικτα θα πρέπει να τα διοχετεύετε με θετικό τρόπο για το καλό της σχέσης, αλλιώς θα γίνουν επικίνδυνα και καταστροφικά. Η θέση αυτή προδιαθέτει τους άνδρες να δημιουργούν σχέση με μεγαλύτερες γυναίκες και τις γυναίκες να δημιουργούν σχέση με μικρότερους άνδρες.

Λέων (ή με ωροσκόπο Λέοντα)
Ο 8ος οίκος σας είναι στους Ιχθύς

Είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αισθησιακοί. Αναζητείτε ένα άτομο που να μπορεί να καταλάβει τον ψυχικό σας κόσμο και να μην περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Νιώθετε μεγάλη ευχαρίστηση όταν διατηρείτε μυστικές σχέσεις, που κρύβουν κάποιο είδος «ενοχής». Είστε σεξουαλικοί και ρομαντικοί. Συνήθως ζείτε σε έναν διαφορετικό κόσμο και εγκλωβίζεστε σε σχέσεις με άτομα που δεν γνωρίζετε καλά. Εάν βρείτε τρόπο να εκφράσετε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις σας θα ωφεληθείτε σημαντικά. Δεν τολμάτε να εκδηλώσετε τις επιθυμίες στον σύντροφό σας, με αποτέλεσμα να έχετε τόσο βαθιά κρυμμένα τα συναισθήματά σας που να μην τα συνειδητοποιείτε ούτε οι ίδιοι. Χρειάζεται προσοχή στις επιλογές σας γιατί έχετε την τάση να πέφτετε συνεχώς σε άτομα ακατάλληλα για εσάς.

Τοξότης (ή με ωροσκόπο Τοξότη)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Καρκίνο

Η σεξουαλική σας ζωή επικεντρώνεται σε φαντασιώσεις που δεν σχετίζονται με τα γεγονότα. Προσφέρετε στον σύντροφό σας οτιδήποτε για να τον ευχαριστήσετε, ειδικά οι γυναίκες. Είστε κτητικοί και ζηλιάρηδες. Χρειάζεστε μεγάλη ασφάλεια για να ανοιχτείτε, αλλά όταν νιώσετε ασφάλεια, ενστικτωδώς απομακρύνεστε, για να μην πληγωθείτε. Δεν σας αρέσει να αναλαμβάνετε ευθύνες και προτιμάτε να καθοδηγείστε από τον σύντροφο. Για τον τρόπο που συμπεριφέρεστε πολύ μεγάλο ρόλο έχει παίξει το οικογενειακό περιβάλλον σας. Εάν η ανατροφή σας ήταν υπέρμετρα πουριτανική ή υπερβολικά φιλελεύθερη, ίσως δυσκολευτείτε από τις αναστολές και τους φόβους σας ή, ακόμη, να σας απωθήσει το σεξ. Στην ώριμη ηλικία η σεξουαλικότητα προσφέρει ψυχική ισορροπία.

Δίδυμοι (ή με ωροσκόπο Δίδυμο)
Ο 8ος οίκος είναι στον Αιγόκερω

Η λίμπιντό σας κυβερνάται από τον Κρόνο, γιʼ αυτό τα άτομα που είναι δίπλα σας μπορεί να είναι κατά κάποιον τρόπο μη αποδεκτά από το κοινωνικό περιβάλλον σας. Η σεξουαλική ζωή σας μπορεί να ξεκίνησε κάπως δυσάρεστα – και αυτό μπορεί να είναι η αιτία που δεν φανερώνετε το πάθος και τα αισθήματά σας – ή να άργησε να ξεκινήσει. Πολλές φορές η λογική σας παγώνει το ξεκίνημα του πάθους. Θα πρέπει σταδιακά να απελευθερώσετε τα βαθύτερα ένστικτά σας και τις ανομολόγητες επιθυμίες σας. Η θέση αυτή προσφέρει τη δυνατότητα της αλλαγής του ψυχισμού με την πάροδο του χρόνου. Τα γούστα σας στην αγάπη είναι απρόβλεπτα. Έχετε ανάγκη για συναισθηματική επαφή.

Ζυγός (ή με ωροσκόπο Ζυγό)
ο 8ος οίκος σας είναι στον Ταύρο

Δείχνετε ότι έχετε μια ήρεμη ζωή, με καθημερινές συνήθειες και ότι τίποτα δεν διασαλεύει την ησυχία σας, αλλά η εξωτερική σας εμφάνιση ξεγελά. Έχετε μεγάλη σεξουαλική διάθεση και αναζητείτε συντρόφους που να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς. Σας ελκύουν οι αμφίβολες καταστάσεις και δεν σταματάτε να αναζητείτε την ευχαρίστηση και την απόλαυση. Είστε πολύ κτητικοί και απαιτητικοί στις συναισθηματικές σχέσεις σας αλλά και στο σεξουαλικό τομέα. Τα συναισθήματά σας είναι πολύ έντονα και πολλές φορές επώδυνα. Νιώθετε μια συνεχή έλλειψη αγάπης. Κάποιες στιγμές γίνεστε παρορμητικοί και όσοι από εσάς κατέχετε ένα υψηλό πόστο το εκμεταλλεύεστε για να προσεγγίσετε σεξουαλικά τους υφισταμένους σας. Προσέξτε μήπως μακροπρόθεσμα καταχραστείτε τόσο τη δική σας αντοχή όσο και των άλλων.

Υδροχόος (ή με ωροσκόπο Υδροχόο)
Ο 8ος οίκος σας είναι στην Παρθένο
Είστε ένα άτομο εσωστρεφές και δεν εξωτερικεύετε εύκολα τα συναισθήματά σας. Η ίδια δυσκολία υπάρχει και στην απελευθέρωση της σεξουαλικής έκφρασής σας. Δεν σας αρέσουν τα μπερδέματα και οι ποικιλίες επειδή θεωρείτε ότι κάνουν κακό στη σχέση. Λειτουργείτε με μεγάλη λογική στα αισθηματικά σας και ασκείτε κριτική στον σύντροφό σας. Είστε αρκετά επιφυλακτικοί και θα πρέπει να ακολουθείτε το ένστικτό σας όταν αμφιβάλλετε για οτιδήποτε. Δεν αφήνετε τον εαυτό σας να πέσει στην αγάπη, εάν δεν υπολογίσετε με ψυχρή λογική όλες τις συνέπειες. Δύσκολα πλησιάζετε ερωτικούς συντρόφους εξαιτίας κάποιου αδικαιολόγητου φόβου ή ενοχής. Θα πρέπει να βάλετε τέλος στις αμφιβολίες και στους ενδοιασμούς και να αφήσετε τον εαυτό σας να δημιουργήσει μια καλή σχέση.

Ταύρος (ή με ωροσκόπο Ταύρο)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Τοξότη
Είστε ο εραστής που δίνει τον εαυτό του χωρίς αντάλλαγμα. Είστε πολύ αγαπητοί, φλογεροί και αισθησιακοί. Ενώ φοβάστε οτιδήποτε είναι άγνωστο, παραδόξως ελκύεστε σεξουαλικά από άτομα που τα περιβάλλει ένα μυστήριο. Το μόνο που σας φοβίζει είναι να μην χάσετε την ελευθερία σας. Σας αρέσουν οι εκπλήξεις και οι απροσδόκητες καταστάσεις. Ο σύντροφός σας πρέπει να αγαπάει την περιπέτεια, για να μπορείτε να συνυπάρξετε. Νιώθετε καλύτερα όταν ανανεώνεστε ερωτικά. Σας διεγείρει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και επιθυμείτε συνεχώς καινούργιες και διαφορετικές εμπειρίες.

Παρθένος (ή με ωροσκόπο Παρθένο)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Κριό
Είστε πολύ ευαίσθητοι, αισθησιακοί αλλά και «μπερδεμένοι». Λειτουργείτε παρορμητικά, φλογερά και πολλές φορές καταχρηστικά. Συνήθως επιτίθεστε «κατά μέτωπο», είστε απόλυτα άμεσοι και κυνηγάτε το «θύμα» σας με σκοπό να το κατακτήσετε από την πρώτη στιγμή, ενώ άλλες φορές μπλοκάρετε και περιμένετε να κάνει ο άλλος το πρώτο βήμα. Το σεξ σας κάνει να νιώθετε δυνατοί, αλλά η υπέρμετρη ανυπομονησία σας, σας οδηγεί πολλές φορές σε πρόωρο οργασμό. Η βία είναι το μέσον που χρησιμοποιείτε για να εξασφαλίσετε και να επιβάλετε τις ερωτικές επιθυμίες σας στις σχέσεις σας. Σας αρέσει να φτιάχνετε μια μυθική εικόνα και να τη διατηρείτε, γι΄ αυτό δημιουργείτε αισθησιακές, αλλά πρόσκαιρες περιπέτειες που αποκλείουν κάθε σταθερότητα, ενώ ενδόμυχα η σταθερότητα είναι κάτι που λαχταράτε.

Αιγόκερως (ή με ωροσκόπο Αιγόκερω)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Λέοντα

Θέλετε να είστε ο «βασιλιάς» στην αγάπη και γι΄ αυτό ψάχνετε ένα άτομο γλυκό και ευαίσθητο που να μπορεί να καταλάβει αυτή την επιθυμία σας. Αναζητείτε άτομα που θα υποκύψουν σ΄ εσάς και θα μπορείτε να τα διοικείτε. Είστε γενναιόδωροι, χαρούμενοι και σεξουαλικοί. Είστε πολύ καλοί εραστές, αλλά άπιστοι. Νιώθετε έντονα την επιθυμία να έχετε μια ιδανική σχέση, αλλά θεωρείτε ότι το σεξ και η αγάπη είναι δυο διαφορετικά πράγματα, κι αυτό επειδή, ενώ μέσα από την αγάπη μεταμορφώνεστε, το σεξ γίνεται μόνο όταν το θέλετε εσείς. Η θέση αυτή δημιουργεί κάποιο κοινωνικό ή θρησκευτικό εμπόδιο στην πρώτη αγάπη η οποία δεν ολοκληρώνεται, αφήνοντας μια γεύση νοσταλγίας σε όλη τη ζωή.

Καρκίνος (ή με ωροσκόπο Καρκίνο)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Υδροχόο

Είστε άτομα χωρίς κόμπλεξ. Ζείτε την αγάπη χωρίς ταμπού και κανόνες και θέλετε να δοκιμάζετε συνεχώς καινούργιες εμπειρίες. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να μην έχει αναστολές για να μπορεί να μοιράζεται τις απολαύσεις μαζί σας. Ο τρόπος που ερωτεύεστε δεν είναι καθόλου παραδοσιακός. Σας ελκύουν οι σχέσεις με αγνώστους ή τουλάχιστον οι σχέσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα πρότυπα. Σας αρέσει να πειραματίζεστε σεξουαλικά, επιδεικνύοντας ενίοτε μια αναρχική συμπεριφορά. Έχετε σεξουαλικά πάθη, αλλά δεν θα πρέπει να μπερδεύετε τα συναισθήματα και να δημιουργείτε δεσμούς που βασίζονται μόνο στο πάθος. Με το μαγνητισμό σας, μπορείτε να προσελκύσετε οποιονδήποτε.

Σκορπιός (ή με ωροσκόπο Σκορπιό)
Ο 8ος οίκος σας είναι στους Διδύμους

Έχετε την ικανότητα του χαμαιλέοντα. Μπορείτε με άνεση να κρύβετε τις αληθινές σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας. Παρόλο που έχετε ανάγκη να επικοινωνήσετε ουσιαστικά, είστε πολύ μυστικοί και δεν καταφέρνετε να «ανοιχτείτε». Χαρακτηρίζεστε άστατοι και «διασκορπισμένοι» στην αγάπη. Δεν είστε επιπόλαιοι στα συναισθήματα, αλλά είστε επιπόλαιοι στο είδος των σχέσεων που έχετε. Είστε πολύ δυναμικοί και χρησιμοποιείτε την νοημοσύνη σας για να εξασφαλίσετε τον στόχο σας. Σας ελκύουν ιδιαίτερα οι σχέσεις που εξελίσσονται από τηλέφωνο, αλληλογραφία, απόσταση.

Ιχθύς (ή με ωροσκόπο Ιχθύς)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Ζυγό
Η αναζήτηση της αισθητικής και της ισορροπίας είναι αυτό που λαχταράτε περισσότερο. Μια καλή ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη σας αρκούν για να μην ψάχνετε για ποικιλία. Φυσικά, μπορεί κι εσείς σε κάποια στιγμή της ζωής σας να ενδώσετε σε σύντομες περιπέτειες και καταστάσεις, αλλά θα πρέπει αυτές να μην απειλούν τη σχέση σας και να μην υπάρχει περίπτωση να αποκαλυφθούν. Οι επιθυμίες του συντρόφου σας πάντα προέχουν για εσάς, αλλά εσωτερικά μπορεί να νιώθετε ότι υποφέρετε από έλλειψη κατανόησης, πράγμα για το οποίο κάποτε θα κατηγορήσετε τον σύντροφό σας. Άνδρες και γυναίκες είστε ιδιαίτερα μαγνητικοί.

Ο 8ος οίκος είναι τα μυστικά της ζωής! Τα περιουσιακά στοιχεία και τα αποκτήματα που προέρχονται από διαθήκες, δωρεές, κληρονομιές, δάνεια, πιστώσεις, τα κληροδοτήματα, τα χρήματα άλλων ανθρώπων, τα χρήμα του συντρόφου μας, τη στήριξη του παιδιού, τους φόρους. Τα ψυχολογικά προβλήματα, ο θάνατος (ουσιαστικός ή συμβολικός), το σεξ και τα εγκλήματα, η φθορά, η χειρουργική επέμβαση και η επούλωση, οι χρόνιες ασθένειες, αυτές που είναι, κυτταρικής μορφής ή κληρονομικές… όλα τα παραπάνω ανήκουν σε αυτό τον οίκο. Εδώ ανήκουν οι μεγάλοι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις. Ασχολείται με τα θέματα της παραγωγής, της ανάπλασης, και της έρευνας.

O όγδοος οίκος αντιστοιχεί στον Σκορπιό. Στοιχείο του είναι η στέρηση, ο θάνατος, η σεξουαλικότητα, τα μυστικά, η θυσία. Εδώ υπάρχει έντονα η αίσθηση του σκοπού, με αναπτυγμένα τη φαντασία και την οξυδέρκεια. Έχει κυβερνήτες τους ακόλουθους πλανήτες: τον Άρη που συνδέεται με τη σεξουαλικότητα μας και τον Πλούτωνα που μας οδηγεί στον αποκρυφισμό και την αναγέννηση μέσα από θάνατο. Ο οίκος είναι εσωτερικός και αντιπροσωπεύει την ψυχολογία μας. Το πώς εκλογικεύουμε ή χανόμαστε στη δίνη των συναισθημάτων μέσα από προσωπικά χτυπήματα της μοίρας. Το πόσο αξιοπρεπείς είμαστε μπροστά σε μια αρρώστια, ένα θάνατο. Αν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάθη μας ή είμαστε έρμαια σε αυτά. Το πόσο καλά μπορούμε να χειριστούμε τα αποκτήματα μας. Το κατά πόσο είμαστε ικανοί να κυριαρχήσουμε στα πάθη μας…

Ο Ουρανός είναι σε έξαρση και προσφέρει ισχυρό ψυχικό συναίσθημα, τα άτομα δηλώνουν την παρουσία τους με αντοχή, πείσμα και έχουν έντονο ερωτισμό και σεξουαλικότητα. Αλλά πορεύονται στα δύσκολα με φαντασία και έντονη διαίσθηση. Είναι επαναστάτες, καταστρέφουν εύκολα το παλιό σαθρό καθεστώς, για μια νέα πραγματικότητα μετασχηματισμού, ανανέωσης και αλλαγής. Έτσι μέσα στον οίκο του θανάτου και της αναγέννησης βρίσκει χώρο έκφρασης.

Η Σελήνη στον όγδοο οίκο είναι σε πτώση, έτσι είναι πολύ ευάλωτη καθώς παγιδεύεται μέσα στο τέλμα του πάθους και του αρνητισμού του Σκορπιού, τονίζοντας έτσι τα αρνητικά στοιχεία της. Αισθάνεται δυσφορία και περιορισμό. Το συναίσθημα δεν μπορεί να εκφραστεί με το σωστό τρόπο. Αυτό έχει αποτέλεσμα να δημιουργείται ψυχολογική και συναισθηματική πίεση στα άτομα. Η Σελήνη τα κάνει να αδυνατούν να πετύχουν τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων τους και να αφήνονται στις ζήλιες και στα πάθη τους, με αποτέλεσμα να ψάχνουν διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, εκδηλώνοντας ακραία σεξουαλική συμπεριφορά, ή ψυχολογικά προβλήματα. Αντίθετα το άτομο πρέπει να διεισδύσει στα βάθη της συνείδησης, να αναγνωρίσει και να επιδιώξει πραγματική αλήθεια για τον εαυτό του και για το πώς το ίδιο βιώνει τα γεγονότα, κάτω από ποιο πρίσμα, του εγωισμού και της υποκειμενικότητας στην έκφραση της αγάπης.

Στοιχείο του όγδοου οίκου είναι το νερό. Ο όγδοος οίκος είναι μέρος της τριάδας των οίκων του νερού, ένα μέρος από το τρίγωνο της ψυχής και την υποκειμενικότητα της αντίληψης, μαζί με τον τέταρτο και δωδέκατο οίκο.

Ανήκει στους μεταβατικούς οίκους που αντιστοιχούν στα σταθερά ή μεταβατικά ζώδια. Δείχνει ότι ξεκινάμε δυναμικά με στόχο να παγιώσουμε την προσωπικότητα μας, να την δυναμώσουμε με εμπειρίες τέτοιες, ώστε η ψυχή μας να γίνει δυνατή και μέσα από εκεί να επέλθει η προσωπική μας αναγέννηση. Είναι διάδοχος οίκος, ο πρώτος του έβδομου οίκου. Εδώ βρίσκονται οι καρποί από τις συνεργασίες και το γάμο μας, οι φοβίες και οι τραυματισμοί που συνδέονται με άλλους ανθρώπους.

Ο κύκλος της ζωής ολοκληρώνεται και ο χρόνος πάντα κυλάει, η ανακύκλωση και η ανανέωση είναι απαραίτητα, όχι όμως και επιθυμητά. Τις περισσότερες φορές συντελούνται βίαια δίνοντας μας την αίσθηση ενός μεγάλου πόνου. Ο θάνατος πολλές φορές έστω και με την συμβολική του έννοια είναι τραγικός και τρομακτικός συνάμα. Συχνά έχουμε αναρωτηθεί πώς θα νιώθαμε αν χάναμε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Πώς θα συνεχίσουμε την ζωή μας χωρίς αυτό; Πώς να σηκώσουμε τον πόνο και το βάρος μια αρρώστιας, μιας ασυνήθιστης μοίρας; Πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας μετά από ένα διαζύγιο; Πού μπορούμε να βρούμε τη δύναμη, όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε αρρωστήσει, σωματικά ή ψυχικά, με εξαρτήσεις σε χημικά, όταν έχουμε εμμονές, είμαστε εκτός ελέγχου, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να συγχωρέσουμε τους γύρω μας; Να αντέξουμε χωρίς να κατηγορούμε, να μεμψιμοιρούμε, να ελπίζουμε; Πώς να απεμπλακούμε από μια νοσηρή κατάσταση με την αποδέσμευση ή την αλλαγή μιας παλαιάς κατάστασης, με στόχο τη μετατροπή, την αφαίρεση ή την καταστροφή της; Πώς να προχωράμε μπροστά;;;!!!

Ο όγδοος οίκος, συχνά με βιωματικό τρόπο, μας μαθαίνει και μας δείχνει τον τρόπο να αντέξουμε όλα αυτά τα δεινά, δυναμώνοντας την ψυχή μας. Κατανοούμε την ολοκλήρωση του κύκλου της ζωής, την αποδεχόμαστε και είμαστε αναγεννημένοι και έτοιμοι να δεχτούμε καινούργιους ανθρώπους δίπλα μας, ενώ ταυτόχρονα μια αρρώστια αλλάζει και τις αξίες στη ζωή μας! Το αν κανείς μαθαίνει από όλα αυτά είναι και ζήτημα προσωπικής επιλογής.

Τι είναι όμως ο όγδοος οίκος; Είναι ο φόβος μήπως χάσουμε τον έλεγχο πάνω στους άλλους ή την εξουσία. Είναι η αγωνία μας για τη σύλληψη ενός παιδιού, τα όσα του κληροδοτούμε, μέσω της κληρονομικότητας και των αξιών. Είναι τα δάνεια μας, η κληρονομιά μας, τα περιουσιακά μας στοιχεία που έχουμε και που διαχειρίζονται τα πιστωτικά ιδρύματα.

Εδώ σε αυτόν τον οίκο τοποθετείται η κατανομή των πόρων σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, μέσω της φορολογίας και της ασφάλισης. Εδώ είναι οι δισεκατομμυριούχοι, η πλουτοκρατία και οι αρχοντικές γενιές εξ αίματος. Εδώ, λοιπόν, είναι οι κληρονομιές μας, το τυχερό λαχείο κάποιο κληροδότημα. Εδώ είναι οι πόροι από το εσωτερικό της γης που είναι η πηγή του πλούτου, χρυσό, ασήμι, ορυκτά, πετρέλαιο, τα δάση. Είναι όλα τα ζητήματα που αφορούν την κατοχή και την ιδιοκτησία μαζί με τους νόμους και τα δικαιώματα που την καθορίζουν μέσα από στο κοινωνικό σύνολο. Η έννοια της κατοχής συγκρούεται με την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης: την κτητικότητα, τη ζήλια, την απληστία, την εκδίκηση και τις δολοφονίες.

Ο όγδοος οίκος είναι επίσης και ο οίκος του σεξ. Μιλάει για τις σχέσεις μας, μέσα από τις οποίες νοιώθουμε προσωπική ευχαρίστηση. Είναι η σεξουαλική ένωση, ο οργασμός και η ικανοποίηση μέσα από τις σχέσεις που δίνουν χαρά, πληρότητα και ολοκλήρωση. Μπορούμε με τον τρόπο αυτό να αφεθούμε στα κατώτερα ένστικτα και να βιώσουμε ένα στιγμιαίο θάνατο, μέσω του οργασμού! Όσο περίεργο και να μας φαίνεται μετά από την ένωση, υπάρχει η αναγέννηση της ψυχής. Υπάρχει και ο αντίποδας, το εμπόριο του αγοραίου έρωτα ακόμα και οι ακραίες σκοτεινές μορφές έρωτα, με σαδομαζοχιστικές τάσεις ή/και βιασμούς. Το σκοτεινό μονοπάτι που παρόλο μας τρομάζει κάποιοι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να διαβούν και αναγεννηθούν!

Ο όγδοος οίκος είναι ένα βιωματικό ταξίδι που θα πρέπει να γίνει από όλους μας. Είναι η πνευματική αναζήτηση της βαθύτερης εσωτερικής μας γνώσης. Η προσπάθεια να ανοίξουμε αυτό το παράθυρο της γνώσης και να επιδιώξουμε την πραγματική αλήθεια που θα μας οδηγήσει σε μια προσωπική εξέλιξη. Η λεπτή ενέργεια, που μας περιβάλλει, γίνεται με τον τρόπο αυτό ικανή να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουμε τόσο τις δικές μας πληγές όσο και τον άλλων. Έτσι ο συμβολισμός του φοίνικα δεν είναι τυχαίος για τον όγδοο οίκο… Κάθε εμπειρία μας οδηγεί σε βαθύτερη κατανόηση τόσο του εαυτού μας όσο και των ανθρώπων γύρω μας.

Αυτή η διαδικασία αλλαγών μέσα από θανάτους και αναγεννήσεις μπορεί να συμβεί σε διάφορα επίπεδα. Μπορεί να τη δούμε ως την ανάπτυξη για μια νέα αρχή, για μια εταιρική σχέση, μια αλλαγή καριέρας. Είναι όταν κάναμε την επανάσταση μας και γκρεμίσαμε όλα αυτά που μας πονούσαν, μας ενοχλούσαν και δεν μας ικανοποιούσαν, με το να δημιουργήσουμε μια νέα εργασία ή ένα καινούριο οικοδόμημα με νέες αξίες.

Η συμπεριφορά μας και η κληρονομικότητα που κουβαλάμε θα δώσει την πραγματική ποιότητα των σχέσεων. Λειτουργούμε ατομικά ή για το καλό της ομάδας; Θυσιάζουμε τα πάντα στο βωμό του κέρδους ή θυσιαζόμαστε για τους άλλους; Όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι μέσα από μια σχέση γιατί η καρδιά μας ανήκει κάπου αλλού, τότε βγαίνει στο φώς η μνησικακία κα η μοναξιά. Μπορεί να παραμένουμε με το/τη σύζυγο από την ενοχή ή ευθύνη! Το πώς λειτουργούμε τώρα και τι είμαστε διατεθειμένοι να κατανοήσουμε και να αλλάξουμε, σχετίζεται με τον όγδοο οίκο. Το κλειδί του είναι στην κληρονομιά που πήραμε από τους γονείς μας και που θα παραδώσουμε στα δικά μας παιδιά! Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι είναι αυτό που θέλει να κληροδοτήσει!

Όταν ο οίκος δεν έχει πλανήτες τότε όλα είναι πιο απλά και τα μαθήματα και οι προσωπικές μας εμπειρίες θα είναι πιο ελαφριές σε σχέση με όσους έχουν πλανήτες μέσα σε αυτό τον οίκο. Η ύπαρξη πλανητών στον όγδοο οίκο εξετάζεται διεξοδικά, γιατί η ύπαρξη του σε αυτό τον οίκο σηματοδοτεί μια σειρά από «οφέλη». Κάνουν τα άτομα εξαιρετικά ευαίσθητα στον πόνο των άλλων, αντιλαμβάνονται εύκολα τα κίνητρα και τις κρυφές σκέψεις τους. Αυτό προκαλεί έντονα συναισθήματα στα άτομα πολλές φορές καταιγιστικά! Νοιώθουν ξεκομμένα, διαφορετικά, ότι δεν τους καταλαβαίνουν και πολλές φορές είναι ανέντακτα και περιθωριοποιημένα. Πληρώνουν το τίμημα του ταλέντου τους, το βάθος των πραγμάτων και της οξείας τους αντίληψης!!! Η ικανότητα τους αυτή τους οδηγεί πολλές φορές σε κατάθλιψη. Ακόμα έχουν βαθιά συναίσθηση της έννοιας του θανάτου από νεαρή ηλικία, καθώς συνειδητοποιούν τη ρευστότητα των πραγμάτων. Μαθαίνουν να μη φοβούνται το θάνατο συνειδητοποιώντας ότι είναι μια μετάβαση σε έναν καινούριο κύκλο. Τελικά πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται τη διαίσθηση τους και να αποδεχτούν τη μοναδικότητα τους σαν ένα δώρο γι’ αυτούς και τους συνανθρώπους τους. Λειτουργώντας ως θεραπευτές μπορούν να κάνουν θαύματα!

Ο όγδοος οίκος ανάλογα με το ζώδιο που υπάρχει στην ακμή δείχνει την προδιάθεσή μας για σοβαρές ή χρόνιες ευαισθησίες στα θέματα που αναφέρεται το ζώδιο.

Τα ζώδια στην ακμή του οίκου:

Κριός: Ένστικτο

Ο Κριός στην ακμή του όγδοου οίκου δείχνει συγκρούσεις σε θέματα κοινωνικής προσαρμογής και πολλές εσωτερικές εντάσεις. Το γεγονός αυτό προκαλεί σοβαρές συγκρούσεις με τους άλλους. Η εξουσία και ο εγωκεντρισμός των ατόμων κατευθύνει τις αποφάσεις τους. Οι συγκρούσεις συχνά γίνονται για οικονομικούς λόγους ή για κληρονομικά τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε δικαστικές περιπέτειες! Αγωνίζονται πάντα για τις πεποιθήσεις τους με αληθινή δύναμη, διεκδικούν και κερδίζουν αυτά που νομίζουν ότι δικαιωματικά τους ανήκουν. Τα άτομα με τη θέση αυτή έχουν έντονη σεξουαλικότητα, πολλές φορές η διεκδίκηση του συντρόφου φτάνει στα άκρα. Δεν δέχονται άρνηση και παρακάμπτουν τις όποιες εξωτερικές πιέσεις και αντιρρήσεις. Θέλουν αν έχουν τον έλεγχο σε ότι κάνουν, να είναι οι κυρίαρχοι τόσο του εαυτού τους στα συναισθήματα και στον τρόπο που ορίζουν την καθημερινότητα τους όσο και στους γύρω τους.

Ψυχολογία: Εδώ υπάρχει ο φόβος του ατυχήματος και του τραυματισμού. Δεν αγαπάνε καθόλου τα νοσοκομεία και θα προτιμούσαν να αποφύγουν οποιαδήποτε επίσκεψη σε νοσοκομείο ή γιατρό! Είναι ικανά να πονούν και να την περνούν με μία ασπιρίνη παρά να υποκύψουν και να πάνε σε γιατρό. Μόνο σε κατάσταση έκτακτου περιστατικού θα περάσουν την πόρτα του χειρουργείου. Η υπερβολή σε όλα τα πράγματα και βιασύνη ενισχύουν τον παραπάνω φόβο. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο, Κυριαρχεί ο φόβος της απώλειας, του ελέγχου, δεν αντέχουν, δρουν ανεξέλεγκτα και με πάθος στα γεγονότα, καθώς και στην ιδέα ότι χάνουν τον έλεγχο στις καταστάσεις της ζωής τους!!!!!!

Υγεία: Τα άτομα με Κριό στην ακμή του 8ου οίκου, έχουν μια προδιάθεση για πυρετούς, νευραλ¬γίες, ιλίγγους, εξανθήματα και νευρική εξάντληση. Οι Κριοί έχουν μικρότερο ποσοστό ανιάτων ασθενειών και αναπηριών, γιατί έχουν ισχυρή δύναμη και θέλησής γι’ αυτό και ξεπερ¬νούν γρήγορα τις αρρώστιες και αναρρώνουν. Πρέπει να εξασκούν την μνήμη τους γιατί με την πίεση εξασθενεί.

Ταύρος: Ρεαλισμός

Ο Ταύρος στην ακμή του όγδοου οίκου δείχνει μεγάλη ικανότητα των ατόμων σε επενδύσεις, καθώς και πολύ καλό κριτήριο στις επιλογές τους στο χρηματιστήριο. Μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στις οικονομικές υποθέσεις τους, αλλά τελικά αποδεικνύονται κερδοφόρες. Η πολύ ευχάριστη διάθεση τους βοηθά να αποκτήσουν αυτά που θέλουν από τη ζωή. Ο ρεαλισμός και η ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια αναγκάζουν τα άτομα να επιλέγουν πολλές φορές συντρόφους με κριτήριο το συμφέρον και μόνο! Ακόμη είναι ιδιαιτέρως αισθησιακά και τους αρέσει να απολαμβάνουν τα πάντα και ιδιαιτέρως την ασφάλεια και το σεξ με μοναδικά κτητικό και εξουσιαστικό τρόπο. Όταν δεν είναι ικανοποιημένοι με τις καταστάσεις ή πιέζονται έχουν βίαιες εκρήξεις και σκηνές ζηλοτυπίας. Θέλουν τα πάντα να τους ευχαριστούν και να τους ικανοποιούν, τόσο στην αισθητική όσο και στην αισθηματική ποιότητα που διαθέτουν.

Ψυχολογία: Ο ένας και μοναδικός φόβος καταλύει όλη τους την ύπαρξη, ο επιμερισμός της κατανομής των υλικών τους, ο φόβος της στέρησης της πείνας και της λιτότητας. Είναι τόσο πολύ συγκεντρωτικά τα άτομα που φτάνουν στα όρια του της τσιγκουνιάς αλλά όχι ως προς τον εαυτό τους, αλλά σε αυτά που είναι να δώσουν στους άλλους. Επειδή λατρεύουν την πολυτέλεια την τέχνη την ομορφιά το καλό φαγητό…. τις προσωπικές κτήσεις, θα έκαναν τα πάντα στη ζωή τους για να μην νιώσουν ποτέ στερημένοι. Ακόμα φοβούνται την απόρριψη από τους άλλους, κυρίως από όσους θεωρούν δικαιωματικά δικούς τους ανθρώπους, παρόλο που την προκαλούν.

Υγεία: Τα άτομα με Ταύρο στην ακμή του 8ου οίκου, έχουν μια προδιάθεση για προβλήματα στο λαιμό, λάρυγγα, και στους αυχενικούς σπονδύλους. Οι Ταύροι εμφανίζουν συνήθως μια αρρωστοφο¬βία, γι’ αυτό και όταν αρρωστήσουν ταλαιπωρούν και τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Δίδυμοι: Περιέργεια

Ο Δίδυμος στην ακμή του όγδοου οίκου δείχνει ότι τα άτομα είναι ιδιαίτερα περίεργα για την ύπαρξη τους και τα μυστήρια της ζωής, χωρίς όμως να έχουν υπαρξιακές αναζητήσεις. Είναι περισσότερο μια προσωπική πνευματική μάχη, η οποία ψάχνει διέξοδο στην πρακτική της εφαρμογή. Αγαπούν τα μυστήρια και τα σύνθετα προβλήματα. Αρέσκονται στην επίλυση τους και επιδίδονται σε αυτό το σπορ με πάθος. Τα άτομα με τη θέση αυτή είναι ανυπόμονα και δεν μπορούν να χειριστούν σωστά καταστάσεις κρίσης γιατί μπλοκάρουν έχοντας την αίσθηση της καταστροφής. Συχνά αλλάζουν απόψεις σε ιδεολογικές τοποθετήσεις γιατί πειραματίζονται συχνά σε νέα θέματα και ιδέες, αναζητώντας επίλυση σε ότι τους προβληματίζει. Υπάρχει έμφυτο ενδιαφέρον για τη φυσική και τους πρακτικούς νόμους σε σημείο να εξελίσσουν την έρευνα σε πάθος. Είναι πάντα γεμάτοι ιδέες για το πώς να χειριστούν σωστά τα οικονομικά ζητήματα.

Ψυχολογία: Εδώ υπάρχουν αρκετές φοβίες! Τα άτομα φοβούνται μήπως πέσουν θύματα κλοπής ή εξαπάτησης. Είναι συνήθως άτομα κλειστοφοβικά και έχουν υψοφοβία και μια περίεργη αγοραφοβία. Ενώ ο Δίδυμος είναι επικοινωνιακός, σε αυτή την θέση προτιμά τη μοναξιά! Φοβάται το πλήθος, τους θορύβους, τις φωνές. Δεν μπορούν να μιλήσουν μπροστά σε κοινό γιατί μπλοκάρουν και ακόμα ενδιαφέρονται πολύ για την εικόνα που έχουν οι άλλοι για γι’ αυτούς, λειτουργούν εν ολίγοις με μια έντονα ψυχωτική συμπεριφορά, ενώ πολλές φορές σωματοποιούν τις εντάσεις και τις φοβίες τους. Έχουν φοβίες τα πάντα και από παντού προς όλες τις κατευθύνσεις.

Υγεία: Τα άτομα με Δίδυμο στην ακμή του 8ου οίκου, μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα με το νευρικό σύστημα και έντονες ψυχικές διαταραχές. Ακόμα μπορεί να έχουν πρόβλημα με το θυρεοειδή και το αναπνευστικό σε βρογχίτιδες, άσθμα, πνευμονίες.

Καρκίνος: Εσωτερική ανάπτυξη

Ο Καρκίνος στην ακμή του όγδοου οίκου δηλώνει ένα ενδιαφέρον για τα ζητήματα της εσωτερικής ανάπτυξης σε πνευματικό, συναισθηματικό ακόμα και μεταφυσικό επίπεδο. Ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τα πράματα και το νόημα τους σε βάθος, θέλουν να έχουν προσωπική άποψη για το θέμα. Είναι εσωστρεφείς και τους απασχολούν πολύ θέματα που ασχολούνται τη ζωή, (μοριακή βιολογία), το θάνατο και την αναγέννηση, (μεταφυσική), τον εσωτερισμό με την έννοια του προσωπικού μετασχηματισμού και εξέλιξης. Είναι ιδιαιτέρως διαισθητικά άτομα γι’ αυτό και θα μπορούσαν να γίνουν καλοί ψυχολόγοι. Έχουν μεγάλη αφοσίωση σε αυτό που κάνουν και ξέρουν διαισθητικά ποιος είναι ικανός και για ποια θέση! Σαν προσωπικότητα πολλές φορές φαίνεται να έχουν δύο πρόσωπα, μία εξωστρεφή και κοινωνική και μία μελαγχολική και στοχαστική.

Ψυχολογία: Εδώ υπάρχει ο φόβος του υπογείου, οτιδήποτε σκοτεινό και υγρό τους πανικοβάλει. Νοιώθουν παγιδευμένα μέσα σε κλειστούς χώρους γιατί αισθάνονται να περιορίζεται το συναίσθημα. Τα άτομα με την θέση αυτή, ενώ αγαπάνε την οικογένεια φοβούνται να κάνουν δική τους, αυτό γιατί δεν θέλουν να χάσουν αυτούς που αγαπούν ή να φέρουν το βάρος ενός παιδιού με κάποιο πρόβλημα. Επίσης φοβούνται ότι είναι ανεπαρκείς και δεν θα καταφέρουν να καλύψουν τις ανάγκες των άλλων. Ακόμα φοβούνται μήπως παχύνουν, ασχημύνουν, γεράσουν και δεν έχουν κάποιο σύντροφο που θα τους παρέχει συναισθηματική κάλυψη!

Υγεία: Τα άτομα με Καρκίνο στην ακμή του 8ου οίκου, συνήθως παρουσιάζουν χαμηλή ζωτικότητα λόγω της έντονης συναισθηματικότητας τους και των εσωτερικών τους εντάσεων, που εκδηλώνονται με άγχος και τις περισσότερες φορές προκαλούν έλκος, γαστρίτιδα, δυσπεψία, στομαχικές διαταραχές και δυσκοιλιότητα. Ακόμα θέλει προσοχή και έλεγχο στους μαστούς και κατά την διάρκεια του τοκετού υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών.

Λέων: Δημιουργική έκφραση

Ο Λέων στην ακμή του όγδοου οίκου δίνει μια πολύ δημιουργική ενέργεια. Τα άτομα με τη θέση αυτή στο ωροσκόπιο τους έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, μεγάλο δυναμισμό και θάρρος καθώς και επιχειρηματικές ικανότητες. Έχουν μεγάλη ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση. Πολλές από τις αποφάσεις ή τις ενέργειες των ατόμων γίνονται πάντα με στόχο την επιτυχία η οποία θα φέρει κυρίως αυτό-ικανοποίηση, αυτό-σεβασμό μέσα από την αποδοχή και εκτίμηση των άλλων. Η δημιουργική τους ενέργεια απευθύνεται σε μεγάλης κλίμακας επενδύσεις. Είναι πολύ γενναιόδωρα άτομα αλλά θέλουν να έχουν τον έλεγχο σε ό,τι και να γίνεται και κυρίως στο πορτοφόλι τους. Υπάρχει έντονος ρομαντισμός και σεξουαλικότητα αλλά οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από ένα δύσκολο παιχνίδι επικράτησης, οι ίδιοι δεν πιστεύουν στην έννοια της ισότητας. Η πίστη τους αυτή επεκτείνεται σε όλους τους τομείς.

Ψυχολογία: Εδώ υπάρχει ο φόβος για το κύρος, τα άτομα φοβούνται μήπως κάνουν κάτι και πέσουν στην εκτίμηση των άλλων. Αυτό το φόβο διοχετεύουν προς τα παιδιά τους, τα οποία μεγαλώνουν αυστηρά, τυραννικά θα μπορούσαμε να πούμε, με ένα καθωσπρεπισμό, στο τι θα πει ο κόσμος. Απαιτούν να κάνουν αυτά τα οποία είναι αρεστά στις εκάστοτε κοινωνικές δομές και κοινωνικοπολιτικές αξίες. Είναι καχύποπτοι με τις κοινωνικές τους συναναστροφές, πιστεύουν ότι οι άνθρωποι έρχονται κοντά τους με δόλο και συμφέρον. Ακόμα φοβούνται το σκοτάδι και τις εκρήξεις.

Υγεία: Τα άτομα με Λέοντα στην ακμή του 8ου οίκου, συνήθως παρουσιάζουν προβλήματα με την καρδιά, τη ράχη και τη σπονδυλική στήλη, τον ενδοκρινή αδένα που είναι πίσω από το άνω άκρο του στέρνου. Ακόμα σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παρθένος: Ανάλυση

Η Παρθένος στην ακμή του όγδοου οίκου δίνει μια πολύ καλή κριτική σκέψη και ανάλυση σε χρηματοοικονομικά συστήματα. Όταν πρόκειται για θέματα εργασίας, προσαρμόζονται εύκολα στις απαιτήσεις τις ανάγκες και τα πρότυπα του εργασιακού τους χώρου. Αντλούν πραγματικά μεγάλη χαρά αναλύοντας με πάθος τα οικονομικά μιας εταιρείας. Όταν όμως πρόκειται για οικογενειακά οικονομικά ζητήματα και οικογενειακό προγραμματισμό τότε συγκρούονται ως προς τον τρόπο διαχείρισης. Αυτό γιατί πιστεύουν πως είναι αλάνθαστοι και οι μόνοι που μπορούν να χειρίζονται σωστά τέτοια ζητήματα. Στις απόψεις τους πολλές φορές μπορεί να γίνονται δογματικοί και απόλυτοι. Αν αφοσιωθούν σε ένα σκοπό ή ένα κοινωνικό έργο θα το υπηρετήσουν πιστά και σταθερά με προσωπική αφοσίωση για την αξία του έργου το οποίο υπηρετούν. Μπορούν να επιτύχουν σε επαγγέλματα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και ερευνητικές ικανότητες, όπως χημικοί, ψυχολόγοι, ή ντετέκτιβ. Αυτή η θέση υποδηλώνει μια συγκρατημένη μοναστική, θα λέγαμε, σεξουαλική ζωή.

Ψυχολογία: Εδώ υπάρχει ο φόβος της αλλαγής, Τα άτομα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη ρουτίνα της καθημερινότητας, φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους, μήπως ξυπνήσουν μια μέρα και δεν έχουν τι να κάνουν! Να μην μπορούν να πουν στους άλλους «εγώ που προσφέρω τόσα σε σένα». Ακόμα τρέμουν στην ιδέα των μικροβίων, στις μολύνσεις, τα έντομα, τις αρρώστιες. Η μανία της καθαριότητας και της υγιεινής στο χώρο τους γίνεται πάθος και εμμονή. Τέλος δεν μπορούν να ανεχτούν και να δεχτούν την κριτική των άλλων ως προς αυτούς.

Υγεία: Τα άτομα με Παρθένο στην ακμή του 8ου οίκου, συνήθως είναι επιρρεπείς σε προβλήματα ή ασθένειες που έχουν σχέση με την κοιλιακή χώρα, το λεπτό έντερο, το γαστρεντερικό σύστημα. Συχνά παθαίνουν στομαχικές ανωμαλίες, κολίτιδες, ταινία, σκωληκοειδίτιδα, κήλη. Το νευρικό σύστημα όπου μπορεί να παρουσιάσουν ψυχοσωματικές παθήσεις.

Ζυγός: Σχέσεις εμπιστοσύνης

Ο Ζυγός στην ακμή του όγδοου οίκου σημαίνει οικονομικό όφελος, μέσω του γάμου και των εταιρικών σχέσεων. Τα άτομα αναζητούν την ισορροπία μέσα από τις σχέσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν πολλές φορές και σαν δεκανίκι για να ισορροπούν στοιχεία του χαρακτήρα τους τα οποία θεωρούν ότι τους λείπουν. Συχνά κάνουν συμβιβασμούς για χάρη μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας, πιστεύουν πως μπορούν να καταφέρουν πάρα πολλά όταν νοιώθουν την υποστήριξη του συντρόφου ή του συνεργάτη. Έχουν διπλωματικές ικανότητες. Η αρένα της σεξουαλικής τους ζωής είναι πλούσια και ικανοποιητική, καθορίζεται από πάθη και ακρότητες. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις σχέσεις εξάρτησης από τις αρμονικές σχέσεις, οι οποίες διέπονται από το φώς της αγάπης και της εμπιστοσύνης. Γι αυτό και πολλές φορές εκφράζονται εξουσιαστικά και με ζήλιες. Αγαπούν τη δημόσια ζωή, προσέχουν πολύ την δημόσια εικόνα και είναι γενικά ευπροσάρμοστα άτομα.

Ψυχολογία: Εδώ υπάρχει ο φόβος της απώλειας τους συντρόφου, ο φόβος ότι θα τους εγκαταλείψουν, ότι θα τους απορρίψουν. Τα άτομα δεν αντέχουν στη ιδέα να μείνουν μόνα τους. Ο έρωτας είναι ο μεγάλος φόβος, φοβούνται να αφεθούν και να αγαπήσουν πραγματικά, να νοιώσουν την πληρότητα της ολοκληρωτικής εγκατάλειψης και εμπιστοσύνης στους άλλους. Τέλος τους τρομάζει ο χρόνος και η φθορά που επέρχεται στην εμφάνιση τους. Τα άτομα θα έκαναν τα πάντα για να μείνουν νέα.

Υγεία: Τα άτομα με Ζυγό στην ακμή του 8ου οίκου, συνήθως είναι επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται κυρίως με τα νευρά, με κολικούς των νε¬φρών, κυστίτιδες, πέτρες των νεφρών, ουραιμία, τις λαγόνες και την οσφυϊκή χώρα.

Σκορπιός: Προσωπική ανάπτυξη

Ο Σκορπιός στην ακμή του όγδοου οίκου έχει μυστικά πολλά και καλά κρυμμένα, ασχολείται με τα μυστήρια της ζωής. Δίνει στα άτομα βαθύτερα συναισθήματα, τα κάνει πιο αισθησιακά, με έντονη σεξουαλι

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...