παρακαλώ περιμένετε...
ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ
Μόλις απολύθηκα…Τι λένε τα άστρα για το επόμενο βήμα.

Η απόλυση ως Κρόνια ιστορία είναι προϊόν κακής διαχείρισης στο παρελθόν, που έρχεται να αποδώσει δικαιοσύνη και νόημα στη ζωή μας. Όταν όμως έχει βάλει και το χεράκι του ο Άρης, αλλά κυρίως ο Ουρανός, τότε έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έφταιξε και ποιο το νόημά του. Ανεξαρτήτως ζωδίου, η θέση του Δία και του Κρόνου σε ένα ωροσκόπιο έχει πολλά να πει για το πόσο άτυχος είναι κάποιος, πόσο ανθεκτικός στις κακουχίες της ζωής και πόσο θετικά θα αντιδράσει. Αλλά και το κάθε ζώδιο έχει τις δικές του καταστροφολογικές φοβίες.

Κριός…εν υαλοπωλείω! Το χαρακτηριστικό σου είναι η ακατάπαυστη δραστηριότητα. Βρίσκεις κάτι να κάνεις, ακόμα και όταν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Όταν όλοι οι άλλοι έχουν παραδοθεί από την κούραση, εσύ θα δημιουργήσεις μια αφορμή για να συνεχίσεις. Οπότε, κάτω από το φάσμα της απόλυσης τίποτε δεν καταβάλει τη θετική ψυχολογία σου, αφού εξακολουθείς να βρίσκεσαι σε δημιουργικό αναβρασμό. Η ανεργία έχει για σένα μόνο το νόημα της έλλειψης εισοδήματος και είσαι άμεσα διαθέσιμος να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά χωρίς ενδοιασμό, προκειμένου να το αναπληρώσεις. Είσαι βέβαια σαν Κριός…εν υαλοπωλείω, αλλά με ψηλά το ηθικό, οπότε το καλό αποτέλεσμα είναι θέμα χρόνου.

Ταύρος – Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Έτσι κι αλλιώς το όνειρό σου είναι να γίνεις εισοδηματίας, αν δεν έχεις ήδη γίνει. Μήπως ήρθε η στιγμή να το κάνεις πράξη; Η υπερβολή σε ό,τι έχει να κάνει με τη συσσώρευση αγαθών είναι η ειδικότητά σου. Ειδικά όταν πρόκειται για επενδύσεις σε σταθερές και μακροχρόνιες αξίες, συνήθως ανήκεις στους έχοντες και κατέχοντες. Βέβαια, όταν έρθει η κακούργα εκείνη ώρα που θα πρέπει να φας από τα έτοιμα, σε σφίγγει ένας κόμπος στο στομάχι. Έχεις όμως τις καβάτζες σου, που είναι ικανές να σε κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα όρθιο (ξαπλωτό για την ακρίβεια). Κυρίως όμως θα σε κρατήσουν χορτάτο.

Δίδυμοι – Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Καταρχήν, για να μείνεις άνεργος, θα πρέπει να σε διώξουν ταυτόχρονα όλοι όσοι συνεργάζεσαι, πράγματα δύσκολο. Αλλά ακόμη κι αν συμβεί το απροσδόκητο, έχεις απίστευτη ικανότητα ευελιξίας και προσαρμογής, ενώ οι γνώσεις σου σε πολλά και διαφορετικά αντικείμενα τώρα θα πιάσουν τόπο. Άσε που πιάνουν και τα χέρια σου. Έτσι, ακόμη κι αν δεν βρεθεί γρήγορα κάτι ικανοποιητικό, είναι σίγουρο ότι θα κάνεις πολλές αρπαχτές, που θα διευκολύνουν το μεταβατικό στάδιο σε μια δύσκολη στιγμή. Δύσκολη από την άποψη ότι η αλλαγή δουλειάς για πρώτη φορά δεν έγινε με απόφαση δική σου.

Καρκίνος – Πολύ σκληρός για να πεθάνει. Απόλυση. Σιγά μη μασήσεις. Όσοι νομίζουν πως είσαι το εύκολο θύμα εξαιτίας της συναισθηματικής σου ανασφάλειας, δεν έχουν καταλάβει τον Robocop που κρύβεις μέσα σου. Έχεις την ικανότητα να εκμεταλλεύεσαι τα εμπόδια της ζωής καλύτερα από τον καθένα. Λειτουργείς μεθοδικά και οργανωμένα, έχοντας ήδη ετοιμάσει την επόμενη κίνησή σου. Ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες φοβάσαι να ρισκάρεις στο παραμικρό, όταν νιώθεις το στρίμωγμα, υπερβαίνεις κατά πολύ τον εαυτό σου. Αυτό είναι και το μεγάλο σου ατού. Θα χτυπήσεις, όταν κανείς δεν το περιμένει.

Λέων – Ευκαιρία για κάτι δικό σου. Το δυσβάσταχτο ψυχολογικά για σένα είναι ότι με τα νέα δεδομένα πρέπει να περιορίσεις τον τρόπο ζωής σου. Η υπερηφάνεια σου δεν σου επιτρέπει να δεχτείς βοήθεια από τους…υπηκόους σου. Αν όμως χαλαρώσεις, θα διαπιστώσεις με ικανοποίηση πως πολλοί από αυτούς δεν θα σταθούν αγνώμονες στον γενναιόδωρο ευεργέτη τους. Όταν το πάρεις απόφαση έχει τη δυνατότητα να φτιάξεις από την αρχή την αυτοκρατορία σου. Κι αφού σε μια ομάδα χωράει μόνο ένας Γκάλης, μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξεις επιτέλους τη δική σου δουλειά;

Παρθένος – Κολίγα γιος του παππού μου ο παππούς. Τώρα που έφυγες να δούμε ποιος θα βγάζει το φίδι από την τρύπα. Είσαι το μυρμήγκι του ζωδιακού και δεν πρόκειται να χάσεις από μια απόλυση. Άλλωστε έχεις ήδη μεθοδεύσει τα επόμενα βήματά σου. Θα υποστείς αγόγγυστα όλη τη διαδικασία ευρέσεως εργασίας και το βιογραφικό σου μπορεί να γεμίσει τόμους ολόκληρους, αφού τα προσόντα σου υπερβαίνουν και αυτά των κινηματογραφικών ηρώων. Συμβουλή: το ότι λειτουργείς αποτελεσματικά και παράλληλα είσαι χαμηλών τόνων αρέσει σε κάθε εργοδότη. Πρόβαλλε το πρώτο, αλλά άσε το δεύτερο γι΄αργότερα. Προσπάθησε να κερδίσεις γρήγορα τις εντυπώσεις αμέσως.

Ζυγός – Je ne veux pas travailler. Από μια άποψη η απόλυση σου έρχεται κουτί, αφού η καθημερινότητα της δουλειάς δεν είναι και το καλύτερό σου. Ψάχνεις κάτι καινούργιο χωρίς άγχος, αφού θέλεις να δουλέψεις υπό τους δικούς σου όρους. Το ωράριο, το ωραίο περιβάλλον και η ανθρώπινη επικοινωνία είναι για σένα αδιαπραγμάτευτα. Τώρα θα δώσεις ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο…επάγγελμα που ασκείς από παιδί: την προβολή του εαυτού σου. Επικοινώνησε γρήγορα το πρόβλημά σου και όλο το διαπλεκόμενο δίκτυο των γνωριμιών σου θα κινητοποιηθεί αστραπιαία για χάρη της σταδιοδρομίας σου.

Σκορπιός – Η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πηλοφόρι, το πι-σί. Σε απέλυσε. Σκέφτηκε τις συνέπειες; Είναι θωρακισμένος απέναντι στην οργή σου που θα ξεσπάσει επί δικαίων και αδίκων; Γνωρίζεις όλα τα τρωτά στοιχεία της εταιρείας, ενώ το ΣΔΟΕ, η επιθεώρηση εργασίας και ο…Τριανταφυλλόπουλος είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί σου. Αφού ξεπεράσεις όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις, είσαι έτοιμος να δείξεις αυτό που είναι η περίληψη της ζωής σου. Ότι ο δρόμος για την κορυφή ξεκινά, αφού πρώτα έχεις πιάσει πάτο. Οι ιδέες δεν είναι αρκετές. Χρειάζεται επιμονή και μεθοδικότητα για την υλοποίησή τους. Εσύ διαθέτεις και τα δύο και πάντα κρατάς διασυνδέσεις με τις κατάλληλες οικονομικές πηγές στήριξης.

Τοξότης – Απολύομαι και δεν τρελαίνομαι. Δεν θα το πάρεις και κατάκαρδα, όπως και τίποτε άλλο σ΄αυτή τη ζωή. Είσαι από τη φύση σου τυχερό και αισιόδοξο άτομο, οπότε και τώρα τίποτε δεν μπορεί να κάμψει το υψηλό ηθικό σου. Εξάλλου, ποτέ δεν επένδυσες πουθενά και η επένδυση των άλλων πάνω σου συνεπάγεται ευθύνες που δεν θα ήθελες να αναλάβεις ποτέ. Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Μπορείς να ζήσεις με τόσα όσα δεν σε δεσμεύουν! Στη χειρότερη περίπτωση, θα σχεδιάσεις από το χειμώνα τις καλοκαιρινές διακοπές σου, φτιάχνοντας τα κοσμήματα που θα πουλήσεις στις παραλίες, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Αιγόκερως – Πανωλεθρίαμβος! Το δικό σου πρόβλημα ξεκινά πριν από την απόλυση, αφού η διάσταση ανάμεσα στο «θέλω» και στο «μπορώ» δημιουργεί ψυχολογικά συμπτώματα, ακόμη κι όταν εργάζεσαι. Συνήθως ανήκεις στους ισχυρούς που βγαίνουν από τις κρίσεις ισχυρότεροι, αφού παίζεις τον Κρόνο στα δάχτυλα. Τώρ όμως ο –εξαποδώ- Ουρανός σε έχει χτυπήσει πισώπλατα. Βλέπεις τις φιλοδοξίες σου στα Τάρταρα, ακόμη κι αν το δεχτείς σαν μαζικό κοινωνικό φαινόμενο της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξεις τομέα αν χρειαστεί, ειδικά αν οι περιστάσεις σε οδηγούν σε χαμηλότερη κοινωνική ομάδα. Αν καταφέρεις να ξαφνιάσεις πρώτα τον εαυτό σου, αυτό θα σε οδηγήσει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια ελευθερίας και επιτυχίας.

Υδροχόος – Δεν μ΄ενοχλεί καθόλου. Το κατεστημένο δεν άντεξε! Τα ντόπια και ξένα συμφέροντα αποφάσισαν να σε εξαφανίσουν από τον εργασιακό χάρτη. Είναι όμως ικανή μια απόλυση να σε προσγειώσει στην πραγματικότητα; Μάλλον όχι και αυτό ίσως έχει και κάποια θετικά στοιχεία. Εσύ, έτσι κι αλλιώς, σκέφτεσαι το επάγγελμα του μέλλοντος. Η κάθετη αγροτική παραγωγή σε ουρανοξύστες έχει ήδη τραβήξει την προσοχή σου, αλλά υπάρχει ένα ανοιχτό ιδεολογικό μέτωπο με τα γενετικά μεταλλαγμένα. Για να γίνεις ειδικός σε αντιστροφές κλιματικής αλλαγής χρειάζεται να σπουδάσεις ή μήπως είναι καλύτερα να βρεις κανένα σαμάνο βροχοποιό, να στα μάθει πιο γρήγορα;

Ιχθύες – Βρίσκεις την άκρη με μυστήριο τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πού βρίσκεις χρήματα, ενώ ο προϋπολογισμό της ζωής σου θα έκανε τους οικονομικούς αναλυτές να σκίσουν τα πτυχία τους. Κυκλοφορείς απολυμένος με τον αέρα του πιο επιτυχημένου επιχειρηματία της πόλης. Πείθεις τους άλλους εύκολα και αυτό σίγουρα σε οδηγεί στην –έστω και πρόσκαιρη- επιτυχία. Κινείσαι αθόρυβα και έχεις το δικό σου ομιχλώδη κώδικα για το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό. Αν βάλεις ένα μέτρο στην υπόγεια δράση σου, θα έχεις πιο σίγουρα και μόνιμα αποτελέσματα. Γιατί εδώ το θέμα είναι αν θα σου κάτσει η καλή πριν σκάσει το κανόνι.

Θανάσης Μεγαλοκονόμος – Astra & Όραμα

Σχόλια:    Αξιολόγηση:
παρακαλώ περιμένετε...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αξιολόγηση: χωρίς αξιολόγηση

έχουν γενέθλια 249 μέλη.

γιορτάζουν οι: Μάρκος, Μαρκέλα

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...