παρακαλώ περιμένετε...

Για τους γνωρίζοντες και μη...

  • astropet @ 16.01.2011 20:19
    Τι γίνεται τελευταία με αυτό το θέμα; Πώς αναζωπυρώθηκε ξαφνικά; Έγραψα σε άλλο ποστ ότι η Δυτική Αστρολογία δεν έχει σχέση με τους αστερισμούς.
     
    Κι άντε ας πούμε ότι είναι έτσι... Γιατί κανείς δημοσιογράφος δεν παίρνει έναν αστρολόγο στο τηλέφωνο να του πει την άποψή του;
  • astropet @ 16.01.2011 20:33
    Είχα γράψει αυτό στο άλλο ποστ.
     
    "Μια χαρά τα λέει η βικιπαίδεια. Πράγματι, λόγω του φαινομένου της μετάπτωσης των ισημεριών, οι ζωδιακές θέσεις των πλανητών έχουν μια διαφορά 23-24 μοίρες, αν δεν κάνω λάθος. Και όντως, αυτές είναι οι θέσεις που χρησιμοποιεί η βεδική αστρολογία. Το θέμα είναι ότι μιλάμε για ένα άλλο σύστημα πρόβλεψης. Η Δυτική αστρολογία, ιδιαίτερα από τον Πτολεμαίο και μετά υιοθέτησε τον τροπικό ζωδιακό, για τον οποίο η αστρολογική χρονιά πάντα ξεκινάει από την 0ο του Κριού, όπου κι αν βρίσκεται αυτή στους ουρανούς. Σήμερα στους Ιχθύς, αύριο στον Υδροχόο κ.ο.κ. Δηλαδή, για τον τροπικό ζωδιακό άλλο πράγμα αστερισμός κι άλλο ζώδιο. Το μόνο κοινό που έχουν είναι η ονομασία. Η 0ο του Κριού είναι μια συμβολική τιμή, που πάντα θα "βρίσκεται" στην ίδια θέση, όσο κι αν στην πραγματικότητα αυτή περιφέρεται από τον έναν αστερισμό στον άλλον. Δεν μας ενδιαφέρει, απλά. Η σημασία της θα είναι πάντοτε η ίδια στους αιώνες των αιώνων. Ξεχάστε τους αστερισμούς, η Δυτική αστρολογία έχει "απεγκλωβιστεί" από αυτούς. Τώρα, λογικό είναι να αναρωτηθεί κανείς, γιατί να μην υιοθετήσουμε το sidereal zodiac, αφού είναι πιο κοντά στην "πραγματικότητα". Πρώτον, είπαμε ότι είναι άλλο σύστημα. Δεύτερον, αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί, τότε ενδεχομένως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το μέγεθος και τη θέση των αστερισμών. Οι αστερισμοί δεν είναι τακτοποιημένοι χώροι στο σύμπαν, από 30 μοίρες ο καθένας. Ο Κριός π.χ. είναι πολύ μικρός ενώ κάποιοι άλλοι είναι τεράστιοι. Γιατί να έχουν τις ίδιες μοίρες; Επίσης, δεν είναι ο ένας δίπλα στον άλλο σε μια νοητή κυκλική γραμμή σαν στρατιωτάκια. Συμβαίνει να αλληλεπικαλύπτονται κλπ. Και τέλος,  αν υιοθετήσουμε τη λογική των αστερισμών, γιατί να μη συμπεριλάβουμε και τους άλλους που υπάρχουν; Τον Οφιούχο π.χ. Θέλω να πω οτι και στο sidereal υπάρχουν προβλήματα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το ένα σύστημα είναι καλύτερο από το άλλο.  Οπότε, δείτε το σαν ένα άλλο είδος αστρολογίας. Πώς είναι η κινέζικη ας πούμε; Κάπως έτσι. Ασφαλώς και υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητες, που δεν υπάρχουν με τη κινέζικη, πάντως μιλάμε για ΑΛΛΗ αστρολογία."
  • piggy137 @ 16.01.2011 20:49
    ευχαριστούμε για την ενημερωση αστροπετ
  • johnnyG @ 16.01.2011 21:15
    Φοβερή ανάκαλυψη. Να τα βλέπουν οι τρελοί που ασχολούνται με αστρολογία. Ας γράψουμε και ένα άρθρο για έναν πολύ λογικό πόλεμο με χιλιάδεις νεκρούς, για το οικονομικό σύστημα που ξεπουλάει την ανθρώπινη ύπαρξη. Πολύ λογικοί είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι - η "κοινή" γνώμη.
     
    Αστα διάλα, κουτοί δημοσιογράφοι. Σόρυ, αλλά... 
  • lilith888 @ 16.01.2011 23:07
    dld egw simfwna me auto eimai didimos?psifizw ditiki astrologia....ela panopoule k dwse ta fwta s!k emeis se pame!!

έχουν γενέθλια 239 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...