παρακαλώ περιμένετε...

Τετράγωνο κρόνου -πλούτωνα

  • Stardome* @ 08.04.2010 16:02
    glikia, το σύμπαν σας είναι υπερβολικά συμπαγές (Κρόνος στον 1ο οίκο, Σελήνη στον Ταύρο) για να καταρρεύσει. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε λοιπόν σε μια σειρά το νόημα των διελεύσεων αυτών. Η λειτουργιά του Πλούτωνα στον 7ο οίκο να φέρει στην επιφάνεια τις σκοτεινές πτυχές του συντρόφου σας, σας φέρνει σε μια κρίση μέσω του Άλλου: ο σύντροφος μου αποκαλύπτει ένα φάσμα συμπεριφορών (ψυχολογική βία, εμμονή, χειραγώγηση) και μέσω της καταπίεσης που υφίσταμαι καλούμαι να δυναμώσω, να μάθω να αντιστέκομαι, να επιμένω, να πολεμάω πίσω. Είναι προφανές πως αυτή η διαδικασία εμπεριέχει μέσα της απογοήτευση, απομόνωση, περιχαράκωση του εαυτού ώστε να έρθετε σε επαφή με το ένστικτο της επιβίωσης σας. Το αποτέλεσμα λοιπόν θα είναι να αλλάξετε πλήρως την εικόνα που είχατε για τις σχέσεις και φυσικά την εικόνα που είχατε ως τώρα διαμορφώσει για τον άνθρωπο σας. Αυτή η διέλευση είναι ταυτόχρονα και η διέλευση γενιάς που βιώνουμε όλοι όσοι έχουμε Πλούτωνα στον Ζυγό - το τετράγωνο διελαύνωντα Πλούτωνα με γενέθλιο Πλούτωνα. Στην περίπτωση σας ο Πλούτωνας είναι στον 4ο οίκο, μια θέση που δεν τολμώ να συζητήσω δημόσια, καθώς περιέχει προσωπικά σας ζητήματα σχετικά με την οικογένεια και τη σχέση με τον πατέρα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ένας Πλούτωνας στον 4ο οίκο μπορεί από μόνος του να καθορίσει το μοτίβο των σχέσεων της ενήλικης ζωής σας (έντονες, βαθιές, μεταμορφωτικές αλλά με μεγάλες δόσεις υπαρξιακού φόβου). Αυτό το τετράγωνο Πλούτωνα - Πλούτωνα είναι αν θέλετε η περίοδος που καλείστε να ξεπεράσετε και θεραπεύσετε αυτά τα εσωτερικά σας ζητήματα....
    Καθώς ο Πλούτωνας και ο Κρόνος βρίσκονται σε στενή σχέση στο χάρτη σας, θεωρώ πως ο ρόλος του Κρόνου στη συγκεκριμένη διέλευση είναι σαν ο εσωτερικός μηχανισμός άμυνας σας. Ο Κρόνος στον 1ο φημίζεται πως δίνει ανθρώπους ιδιωτικούς, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα κεκτημένα τους και ανταποκρίνονται με προσοχή και σύνεση στις αλλαγές. Συνεπώς εδώ ο Κρόνος στην αρχή θα είναι ένας φορέας αντίστασης στης αλλαγές που θα λάβουν χώρα (υπενθυμίζω πάντα με αφετηρία τον σύντροφό σας ή κάποια σχέση που θα προκύψει εκείνη την περίοδο). Θα προσπαθήσετε ίσως να καταπιέσετε ή να κλείσετε τα μάτια στην νοσηρή πραγματικότητα των σχέσεων που θα σας αποκαλύψει ο Πλούτωνας. Όμως αυτό που στην αρχή θα είναι το βαρίδι στην συνέχεια θα γίνει ο καλός σας άγγελος. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι οι επικείμενες αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζατε τη ζωή (ναι, οι αλλαγές του Πλούτωνα είναι εκ των έσω αλλαγές που στη συνέχεια γίνονται δυναμική για προσωπική δράση) είναι αναπόφευκτες θα επιταχύνετε ώστε να τις ολοκληρώσετε.
    Έτσι η πρωτοβουλία θα είναι δική σας: 1)είτε να συντηρήσετε τη σχέση σας, είτε να την τελειώσετε, 2) να αντιμετωπίσετε την οικογένεια σας και τις απαιτήσεις που έχουν όλοι από εσάς με θάρρος ώστε να εξασφαλίσετε το δικαίωμα σας να ζείτε χωρίς να είστε υπόλογη, 3) να πάψετε να φοβάστε την κριτική και την γνώμη των γύρω σας, να νιώθετε πως δεν παρακολουθούν/κρίνουν το κάθε βήμα και την κάθε απόφαση σας.
    Ο ρόλος του Ουρανού τέλος είναι αυτός του καταλύτη. Κάθε φορά που θα χτυπάει την πόρτα ενός πλανήτη θα σπρώχνει μπροστά τις εξελίξεις με κατακλυσμιαία ταχύτητα και έτσι θα σας επιβάλλει σε ηλεκτροσόκ. Αν θέλετε ο Ουρανός είναι ένα αντισταθμιστικός παράγοντας στις συμπληγάδες Κρόνου - Πλούτωνα καθώς θα προβάλλει κάθε φορά το αίτημα της ελευθερίας και του σεβασμό των γύρω σας σαν αυτοσκοπό.

έχουν γενέθλια 251 μέλη.

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...