παρακαλώ περιμένετε...

Yod

  • fldown @ 27.08.2009 06:54
    feminineProteus, καταρχήν καλημέρα. Μπορεί να μην έχεις λύσει όλα τα άλλα θέματα αλλά κάτι θα κάνουμε για το Yod. Τουλάχιστον θα το βάλουμε στον ίσιο δρόμο το θέμα. Για να κατανοήσεις το Yod πρέπει πρώτα να ρίξουμε μια ματιά στα quincunx (ή χιαστί όψεις) γιατί αυτά βρίσκονται στην καρδιά του σχηματισμού που αναφέρεις.
    Όπως φαντάζομαι θα ξέρεις, quincunx σχηματίζουν δύο πλανήτες που απέχουν μεταξύ τους 150 μοίρες (μετρώντας είτε δεξιόστροφα, είτε αριστερόστροφα). Είναι σημαντικό να καταλάβεις εδώ την έννοια της απόστασης αυτής. Ένα quincunx βρίσκεται ανάμεσα σε μια θέση τριγώνου και μια θέση αντίθεσης. Τι εννοώ με αυτό; Ότι αν ένας από τους πλανήτες που σχηματίζουν το quincunx ήταν ένα ζώδιο πριν τότε θα είχαμε όψη τριγώνου, ενώ αν ήταν ένα ζώδιο μετά θα είχαμε όψη αντίθεσης. Ακριβώς εκεί έγκειται και η λειτουργία του quincunx.
    Οι δύο πλανήτες με αυτή την όψη θα συνεργάζονται σε κάποιες περιπτώσεις αρμονικά. Οι ενέργειές τους θα συγχρονίζονται με αρμονία σαν να είχες ένα τρίγωνο. Και τότε, από το πουθενά αυτή η αρμονική τους συνύπαρξη διαλύεται και μοιάζουν σαν να είναι δύο ξένοι μέσα στο ίδιο δωμάτιο - ο ένας αγνοεί πλήρως την ύπαρξη του άλλου. Εκεί έγκειται και το μεγάλο πρόβλημα με τα quincunx, στο ότι η λειτουργία τους έχει αυτή την τεράστια διακύμανση: Όλα λειτουργούν ρολόι και έπειτα όλα γυρίζουν μπούμερανγκ.
    Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που πρέπει να θυμάσαι με τα quincunx είναι πως σαν όψεις είναι προβληματικές αλλά δεν προξενούν την ένταση ενός τετραγώνου ή μιας αντίθεσης ώστε να σε παρακινήσουν σε άμεση δράση. Εξαιτίας των περιόδων που λειτουργεί αρμονικά είναι σαν να έχεις υπερβολική ένταση αλλά ταυτόχρονα και πολύ λίγη ένταση. Εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης φύσης τους τα quincunx προξενούν αρχικά μια δυσφορία που γίνεται αντιληπτή σε νοητικό επίπεδο αρχικά. Προσπαθεί κανείς να εξηγήσει αυτή την αλλοπρόσαλλη κατάσταση χωρίς να τα καταφέρνει. Αν το quincunx είναι αρκετά ισχυρό (περιέχει σημαντικούς πλανήτες του χάρτη) έχει την ικανότητα να προξενήσει και κάποια θέματα υγείας, σωματοποιώντας την ένταση και τη σύγχυση.
    Αυτό που απαιτεί το quincunx τελικά είναι να φέρουμε μια αρμονική συνύπαρξη των ψυχικών ενεργειών που συμβολίζονται από τους δύο πλανήτες. Αυτό εξηγείται και από τον φυσικό ζωδιακό. Το quincunx έχει στοιχεία Κριού - Παρθένου (1ος - 6ος οίκος) αλλά και Κριού - Σκορπιού (1ος - 8ος οίκος) καθώς αυτά τα ζώδια (και οι οίκοι) έχουν απόσταση 150 μοίρες στον φυσικό ζωδιακό. Τόσο η Παρθένος και ο 6ος οίκος, όσο και ο Σκορπιός και ο 8ος οίκος απαιτούν προσαρμογή, επεξεργασία και μεταμόρφωση.
    Το Yod λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από μια διπλή δόση quincunx για έναν πλανήτη. Ο Πλανήτης που είναι η κορυφή του Yod είναι αυτός που σχηματίζει τα quincunx με τους άλλους δύο πλανήτες που βρίσκονται σε όψη εξαγώνου (δηλαδή συνεργάζονται μεταξύ τους αρμονικά). Ο πλανήτης της κορυφής είναι αυτός που καλείται να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο να ενώσει μέσω της δικής του ενέργειας και τα δύο quincunx. Και είναι πραγματικά δύσκολο έργο καθώς το Yod λειτουργεί ακριβώς όπως ένα μοναδικό quincunx, δηλαδή υπάρχουν περίοδοι που και οι τρεις πλανήτες συνεργάζονται αρμονικά και τότε ξαφνικά αυτή η αρμονία καταστρέφεται και αρχίζουν τα προβλήματα. Συνήθως ένα Yod αποτελεί θέμα του χάρτη και δεν πρέπει να ερμηνεύεται βιαστικά.
    Στην δική σου περίπτωση, με τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα να σχηματίζουν τα quincunx αυτό που μπορεί κανείς να πει σε ένα πρώτο επίπεδο (αν και αρκετά επιδερμικό) είναι πως η Σελήνη σου, δηλαδή η ενστικτώδεις αντιδράσεις σου και η αίσθηση ασφάλειας που επιθυμείς κυριεύονται συχνά από ασυνείδητες παρορμήσεις (Πλούτωνας και Ποσειδώνας συνδέονται και οι δύο με το ασυνείδητο). Όταν το Yod θα βρίσκεται σε περίοδο αρμονικής λειτουργίας πιθανόν να έχεις την ικανότητα να ισορροπείς περίτεχνα στο πόσο πρέπει να αφήνεσαι σε ανθρώπους ή καταστάσεις (Σελήνη - Ποσειδώνας) και πόση αυτοκυριαρχία σε διακρίνει στην ανταλλαγή συναισθημάτων (Σελήνη - Πλούτωνας). Όταν ξαφνικά το Yod θα αλλάζει έκφραση πιθανόν να βρίσκεσαι σε καταστάσεις ή σχέσεις που θυσιάζεσαι ή αναιρείσαι (Ποσειδώνας), είτε κυριεύεσαι από φοβίες και εμμονές (Πλούτωνας).
    Σου τονίζω πως η ερμηνεία που έδωσα στο δικό σου Yod είναι ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να κινηθείς για να το ερμηνεύσεις η ίδια. Ελπίζω όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες να σε βοηθήσουν να δεις κάτω από ένα σωστό και λειτουργικό πρίσμα το χάρτη σου.
  • fldown @ 27.08.2009 07:35
    Οι δύο μας σε ένα ποστ Dream... Η ισχύς εν τη ενώσει!!
  • fldown @ 27.08.2009 07:37
    Coooool... Τώρα μοιάζει σαν να προέβλεψα ότι θα φανείς στο ποστ!!
  • feminineProteus @ 28.08.2009 07:40
    Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο! Στα περισσότερα χτυπήσατε διάνα, ειδικά στο θέμα της αυτοκαταπίεσης. Οι παραμυθένιοι έρωτες πάλι, DreamShow, δεν ξέρω καν πώς είναι με Αφροδίτη στον Κριό σε τρίγωνο με Ουρανό (περίεργο για Ιχθύ, έτσι δεν είναι; )!
    Το yod, δηλαδή, φταίει που αισθάνομαι ότι ζουν δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι μέσα μου και δεν ξέρω κατά πού να κάνω; Και πότε ενεργοποιείται; Το ότι έχω κι άλλα quincunx στο χάρτη σημαίνει ότι έχω εν δυνάμει yod άρα πάντα θα με βασανίζει κάποιο δίλημμα; Τέλος, όταν η αστρολογία μας δείχνει "πού πάσχουμε", μας δίνει τουλάχιστον κάποια ένδειξη για το πώς να λύσουμε το πρόβλημα;;;
    Συγγνώμη που σας ζάλισα!
  • fldown @ 28.08.2009 14:48
    1. Το Yod είναι σχηματισμός δηλαδή συνδυάζονται περισσότεροι από δύο πλανήτες. Το quincunx είναι όψη, μετέχουν δύο πλανήτες. Μην τα συγχέεις έτσι.
    2. Το Yod ενεργοποιείται όταν οποιοσδήποτε από τους 3 πλανήτες που συμμετέχουν ενεργοποιείται από διέλευση, πρόοδο ή έκλειψη.
    3. Κατά την προσωπική μου άποψη η αστρολογία (με την σωστή ερμηνεία πάντα) σου δείχνει που υπάρχει μια ένταση ή ένα πρόβλημα. Όμως οι προεκτάσεις αυτού του προβλήματος στην προσωπική σου ζωή (στην ζωή του καθένα) πρέπει να τις αναζητήσεις, και να βρεις τη προσωπική σου φόρμουλα που θα συμβιβάσει τις εντάσεις. Αυτό μερικές φορές είναι ζήτημα ζωής, κάτι που θα αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις σε βάθος χρόνου και σε ακραίες περιπτώσεις με επαγγελματική βοήθεια (ψυχολόγος κτλ). Δεν υπάρχουν συνταγολόγια αν αυτό ζητάς.
  • feminineProteus @ 28.08.2009 21:39
    1) Δεν τα συγχέω, απλά μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά για το εν δυνάμει yod. Για παράδειγμα, έχω ήλιο σε quincunx με ωροσκόπο. Όταν βρεθεί ένας πλανήτης στις πρώτες μοίρες του ζυγού σχηματίζοντας quincunx με τον ήλιο μου κι εξάγωνο με τον ωροσκόπο δημιουργείται ένα προσωρινό yod ή δε σημαίνει τίποτα;
    2) Η πρόοδος απ' ότι είδα στα αστρομαθήματα είναι σύστημα πρόβλεψης, άρα υψηλά μαθηματικά για μένα ακόμα!
    3) Συμφωνώ ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας για να συμβιβάσει τις εντάσεις είναι προσωπικό θέμα, έτσι κι αλλιώς κάθε άνθρωπος/χάρτης είναι μοναδικός (ευτυχώς πάντως ψυχολόγο δε χρειάζομαι!). Απλά ακούω συχνά πχ: "Αυτή τη βδομάδα έχουμε αυτή τη δυσαρμονική όψη. Οι τάδε και τάδε να προσέχετε όταν οδηγείτε" ή "Μην υπογράφετε σε περιόδους ανάδρομου Ερμή". Αναρωτιέμαι, δηλαδή, αν σε κάθε περίπτωση υπάρχουν όντως πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνει κάποιος για να μην επιβαρύνει τη θέση του. Είναι κι αυτό μια αρχή...
  • johnnyG @ 28.08.2009 23:03
    για το σχηματισμό bumerang έχετε ακουστά; είναι ακριβώς όπως το yod, με τη διαφορά ότι επιπλέον ο πλανήτης της κορυφής του Yod είναι σε αντίθεση με κάποιον άλλο. Η αντίθεση των δυο πλανητών υποτίθεται ότι διοχετεύεται στους δύο υπόλοιπους. Αυτό το πιο απλό μήνυμα σύμφωνα με αυτό που έχω διαβάσει.

    στην περίπτωση μου το Yod είναι μεταξύ αργών πλανητών(Πλούτωνα*Ποσειδώνα σε κουίνκουξ με χείρωνα) που δεν ξέρω κατα πόσον θα το θεωρούσα κάτι. αλλά ο χείρωνας μου κάνει αντίθεση με άρη. Νομίζω πως κάτι λέει αυτό για εμένα... Εν τω μεταξύ Πλούτωνας και Ποσειδώνας είναι γωνιακοί -νομίζω πως λειτουργούν εμφανώς οι πλανήτες σε γωνιακούς οίκους, γίνονται ιδιαίτερα σημαντικοί.

    από κει και πέρα, μου φαίνεται δευτερεύων ζήτημα ο σχημαστισμός αυτός. δεν έχω σχηματίσει άποψη... ???
  • johnnyG @ 29.08.2009 16:26
    ευχαριστώ πολύ ντρημ. ήταν πολύ ενδιαφέρον!!!

    αν δεν έχει όνομα ακόμα, να το ονομάσουμε "τρίποδα". επειδή όχιμόνο μοιάζει στο σχήμα, αλλά αν το σκεφτώ για εμένα μου φαίνεται πως μου κραταέι το βάρος της αντίθεσης. καλό;;; (για πλάκα τα λέω αυτά, μην τα παίρνετε τοις μετρητοίς)
  • feminineProteus @ 30.08.2009 06:59
    Ευχαριστούμε Dream! Κι εγώ διάβασα κάπου το εξής:
    The yod can be accentuated when an opposition is thrown in, with two semisextile aspects too. The opposition forces the issue, and the apex planet then becomes very critical: what it represents needs to be consciously worked, owned and integrated.
    Ξαναβλέποντάς το, και το δικό μου yod είναι σύνθετο: η Σελήνη είναι σε σύνοδο με Χείρωνα και σε αντίθεση με Κρόνο! Ουφ, άντε να το ερμηνεύσεις όλο αυτό... Σ' αυτή την περίπτωση, έχουμε δύο "βέλη" ή ένα με διπλή κορυφή;

έχουν γενέθλια 211 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ιάκωβος

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...