παρακαλώ περιμένετε...

ΣΕΛΑΝΝΑ

  • fldown @ 06.11.2008 19:57
    Η Σελήνη στο Σκορπιό, έστω και στο παρά ένα είναι στο Σκορπιό. Οπότε μάλλον θα πρέπει να αναζητήσει κάποιες άλλες όψεις που να χρωματίζουν την προσωπικότητά σου από το ζώδιο του Τοξότη. Έχεις για παράδειγμα όψεις με Δία? Έχεις πλανήτες στον Τοξότη? Εκεί θα βρεις "Τοξοτίσια" χαρακτηριστικά και όχι στη Σελήνη...
    Γιατί άραγε να λες Σελήνη σε αντίθεση με το Μεσουράνημα και όχι πιο απλά σε σύνοδο με το Ναδίρ (IC). Αυτό που μας λέει μια τέτοια θέση πάνω από όλα είναι η ανάγκη σου για ψυχολογική ασφάλεια, το συναισθηματικά τείχη που υψώνεις προκειμένου να προστατυθείς από τον κόσμο εκεί έξω και πόσο έντονα επηρέασε την ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου το πως βιώσες το σπίτι και την οικογένεια σε παιδική ηλικία (IC=4ος Οίκος= Οικογένεια, ψυχολογικές καταβολές, συναισθηματικό υπόβαθρο της προσωπικότητας). Προφανώς με μια τόσο τονισμένη (λόγω οίκου) Σελήνη υπάρχει μια τάση ατολμίας, υπερβολικός ίσως φόβος να αναπτυχθείς, να ρισκάρεις ή και να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και τις αποφάσεις σου. Από την άλλη με την ίδια ευκολία μπορεί εμμονικά να αποζητάς την ασφάλεια όποτε να είσαι ένα εξωτερικά σκληρός και εργατικός άνθρωπος. Κάπου δεν πρέπει να δώσεις και εσύ κανάλι στην ενέργειά σου. Αφού δεν μπορώ να δω όλο το χάρτη σου δεν μπορώ να πω περισσότερα.
    Πάντως μια επεξήγηση. Οι βαθιές (υποσυνείδητες να υποθέσω?) επιθυμίες του ατόμου συνήθως συμβολίζονται από τον 8ο οίκο ή από τον 12ο αν δεν εκπληρώνονται ποτέ. Οι στόχοι που θέτει κανείς στη ζωή του γενικά φαίνονται από τον 9ο οίκο. Πράγμα αρκετά λογικό αν σκεφτείς πως το μεσουράνημα είναι γήινος οίκος και δείχνει πως θα προσπαθήσουμε να πραγματώσουμε τους στόχους που θέσαμε στον αμέσως προηγούμενο οίκο (9ος). Το ωροσκόπιο είναι ένα και ένιαιο. Δεν μπορείς να ξεκόψεις ένα κομμάτι του και να του αποδίδεις πολλαπλές ερμηνείες.
    Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. Καλό απόγευμα!
  • marinaloca @ 06.11.2008 21:08
    fldown καταρχήν σ' ευχαριστώ για τον κόπο σου να σκεφτείς τόσα πολλά πράγματα για το post μου. Σου απαντώ κι εγώ για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα:Την αντίθεση σελήνης-MC δεν την σκαρφίστηκα εγώ, αλλά προέκυψε απ' την ανάλυση του χάρτη απ' αυτήν την ιστοσελίδα. Ξανακοίταξα και γενικά όψεις με IC δεν αναφέρονται καθόλου στο ίδιο το πρόγραμμα. Πάντως η φυτιλιά της ατολμίας που αναφέρεις είχε ρίζα καλή(φαντάσου απ' τη μια έναν ακραίο ιδεαλισμό και απ' την άλλη άκρη μια ριζωμένη αυτο-υποτίμηση). Βέβαια, σήμερα θα σου έλεγα περσινά, ξινά σταφύλια καθώς σε μεγάλο βαθμό οι ισορροπίες έχουν βρεθεί.!Τώρα όσον αφορά όψεις με Δία υπάρχουν 4, μία εκ των οποίων είναι και το τρίγωνο σελήνης-δία! Όσον αφορά τον προβληματισμό σου γύρω απ' το κομμάτι και το σύνολο του ωροσκοπίου κατά τη γνώμη μου η ερμηνεία τόσο του συνόλου όσο και του επιμέρους είναι και νόμιμη και επιβεβλημένη. Δεκτή όμως και η αντίρρηση. Σ' ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ.
  • MARIAH @ 06.11.2008 23:08
    ένα μικρό σχόλιο για τη σελάνα που αναφέρει η marinaloca σαν τίτλο στο post, είναι η σελήνη στην αιολική διάλεκτο και προέρχεται από το σέλας που σημαίνει φως.

έχουν γενέθλια 307 μέλη.

γιορτάζουν οι: Ειρήνη

ΦΥΛΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

  • loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • loading...
  • loading...